Şimdi Ara

X1950 GT ile gelen sorunlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben imzamdaki sistemimde bulunan 256 MB Palit 7600GT sonic ekran kartımı Xpertvision (Palit) 512 MB Ati Radeon X1950 GT Super ile değiştirdim. Aslında iki kartta elimde şuan deneme yapıp karar vereceğim ama X1950 Gt de bazı sorunlarım oldu. 7600 GT de NFS Carbon u advanced ayarlarıyla full 1280x1024 oynuyordum ve hiç bir takılma olmuyordu.. Sadece çok fazla oyun içinde akışkanlık göremiyordum.. X1950 Gt de bunun ortadan kalkacağını düşünürken X1950 GT yi takınca hayal kırıklığına uğradım.. Oyun yine gayet seri ve akışkan ama oyun esnasında tık tık takılma yapıyor.. ve bu öylesine garipki oyun muhteşem bir grafik ve akışkanlık içerisinde iken oluyor.. Oynarken ekran kartı hiç kasılıyor gibi durmuyor ama çok sık olmayan ama sürekli bir takılma var.. Test Drive Unlimited , Most Wanted , Underground 2 dede aynı sorunlar.. Çözünürlükleri 640*480 e düşürsemde sorun aynı.. bide arkadaşıma yeni pc topladık dün geldi parçaları topladım (P4 3.0 631 - 1 GB Kingston DDR2 667 - Gigabyte 945P-S3 - Asus Vento A9 kasa ) o bilgisayara kurdum sonuç ondada aynı.. Bütün konfig. ları değiştirsemde bir türlü bir sonuca varamadım.. En son benim kendi PC mdeki Asus TA-231 kasadan çıkan 300W power dan şüphelendim. Arkadaşın vento kasasındaki power da 350 W yazıyodu (ki ondada sonuç aynıydı) sonra o 350 W ı benim kasaya bağlamak isterken üzerini okumaya kalktım . baktığımda voltaj lara göre amper değerleri benim 300 w psu da diğerine oranla her voltajda yüksek..onada anlam veremedim ve ventonun içinden çıkan asus power açıkcası bana çok dandik geldi.. üzerindeki asus yazan yazı bile kare akre ve kuş gibi hafif.. benim eski 300 w çok ağır ve duruşu bile yetiyordu.. Bu arada ek not ekran kartının ek güç kablosu bağlı ve anakart 20 pin ve 24 pin konnektörlerde ayrı ayrı testlerden geçmiştir.. (inanın ne kadar uğraştım) size soracağım bu sorun nedendir.. Acaba ekran kartında bir bozukluk varmıdır.. Ekran kartını geri göndermeden neler yapmalıyım.. Acil cevaplarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum..

(PSU yetersizdir diye DVD ve cd sürücüleri , PSU ya bağlı fanı ve 2. hdd yi , usb sürücüleri çıkardım sonuç değişmedi)

• Psu ekran kartına 18amper vermesi lazım, psu bu değeri verebiliyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezmen

Psu ekran kartına 18amper vermesi lazım, psu bu değeri verebiliyor mu.
    kaç voltta 18 a vermesi lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataybahtiyar

kaç voltta 18 a vermesi lazım?

Alıntıları Göster
    12voltta
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAC mono

12voltta

Alıntıları Göster
    18 A veriyor
  • quote:

18 A veriyor

Alıntıları Göster
    kardeşim bence hata kartda başka pc dede aynı ise!! yoksa hdd vb.. derdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:blaCk:.

kardeşim bence hata kartda başka pc dede aynı ise!! yoksa hdd vb.. derdim

Alıntıları Göster
    Hayır arkadaşım bu sorun benide çıldırtıyor..Heves ettik yeni bir sistem topladık..
    AMD Dual Core 4200+
    2 GB DDR2 667 Mhz Kingston Ram
    Seagate 250 GB HDD
    Asus Vento A9 Kasa
    ASUS M2N Anakart
    ASUS 512 MB DDR2 EAX1650 Silent HTD Ekran Kartı
    Bende Test Drive Unlimited oynuyorum test drive'ın türkiye forumlarını okuyorum insanlar benim sistemimle aynı ayarda ya da daha düşük sistemlerle 25-30 fps alırken ben 18-20-22 fps ile oynuyorum..Ne yaptım ettim olmadı değişme yok oyun oynarken bariz bir kasma yok ama bi hantallık var..Bu da benim kenime bi yemin ettirdi bundan sonra Nvidia'dan şaşmam.. ATI

Bence ATI'nın Nvidia orta sınıfına rakip olarak çıkarttığı kartlar gerçekten rakip olamıyor daha düşük bir performans sağlıyor..Bu sorun beni zamanında çok çıldırttı ama artık takmıyorum 2008 başı gibi DX10 destekli NVIDIA bir kart almayı düşünüyorum..Ekran kartımın en sinir bozucu olayı ise bilgisayarımın kartımı 1024 MB ramli olarak görmesi..Defalarca format attım değişik driverlar yükledim forumlara yazdım bi çözüm yok..Araştırdım HyperMemory de yok kartta...

Ve ekran kartında fanda yok Heatpipe diye bi teknoloji var artık soğuturmu soğutmazmı bilmiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devildo

Hayır arkadaşım bu sorun benide çıldırtıyor..Heves ettik yeni bir sistem topladık..
    AMD Dual Core 4200+
    2 GB DDR2 667 Mhz Kingston Ram
    Seagate 250 GB HDD
    Asus Vento A9 Kasa
    ASUS M2N Anakart
    ASUS 512 MB DDR2 EAX1650 Silent HTD Ekran Kartı
    Bende Test Drive Unlimited oynuyorum test drive'ın türkiye forumlarını okuyorum insanlar benim sistemimle aynı ayarda ya da daha düşük sistemlerle 25-30 fps alırken ben 18-20-22 fps ile oynuyorum..Ne yaptım ettim olmadı değişme yok oyun oynarken bariz bir kasma yok ama bi hantallık var..Bu da benim kenime bi yemin ettirdi bundan sonra Nvidia'dan şaşmam.. ATI

Bence ATI'nın Nvidia orta sınıfına rakip olarak çıkarttığı kartlar gerçekten rakip olamıyor daha düşük bir performans sağlıyor..Bu sorun beni zamanında çok çıldırttı ama artık takmıyorum 2008 başı gibi DX10 destekli NVIDIA bir kart almayı düşünüyorum..Ekran kartımın en sinir bozucu olayı ise bilgisayarımın kartımı 1024 MB ramli olarak görmesi..Defalarca format attım değişik driverlar yükledim forumlara yazdım bi çözüm yok..Araştırdım HyperMemory de yok kartta...

Ve ekran kartında fanda yok Heatpipe diye bi teknoloji var artık soğuturmu soğutmazmı bilmiyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Devildo

neden aldın diye sorarlar adama?
    sen bakma fps verenlere onlar biraz abartırlar ayrıca hdd durumu vs onemlıdır bu ölçümde sadece ekrankartına baglayamazsın
    128 bit lik bir kartda 30fps bence biraz zorlama ha detay düşüktür o ayrı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Devildo

neden aldın diye sorarlar adama?
    sen bakma fps verenlere onlar biraz abartırlar ayrıca hdd durumu vs onemlıdır bu ölçümde sadece ekrankartına baglayamazsın
    128 bit lik bir kartda 30fps bence biraz zorlama ha detay düşüktür o ayrı

Alıntıları Göster
    Neden aldın diye sorarlar adamı haklısın kardeşim..Ben de çok sordum o soruyu kendime göz boyama olaayları heralde ekran kartında 512 MB rami görünce sazan gibi atladık birazda acemiyim Bilgisayar konusunda...Sistemi aldığım yer kurdu eve geldim kasayı bi açtm aha fan yok kartta çıkardım ters çevir yok düz çevir yok yan çevir yok..Radyatöre e benzer demir borular var..NEyse dedm koskoca ASUS soğutmasa koyarmı diye avuttum kendimi..AMA pc hala ekran kartını 1024 mb görüyor..Çözebilen fikir yürütebilen çıkımadı..
    Ya gerçekten bilmiyorum sistemin orta sınıf bir sistem değil bence ya ben çok şey bekliyorum yada ATI gerçekten saçmalamaya başlıyor..
    Test Drive Unlimited ' da Anti Aliasing açıorm 4x hantallaşıyor oyun..AA'damı açamıycaz yani

• quote:

Neden aldın diye sorarlar adamı haklısın kardeşim..Ben de çok sordum o soruyu kendime göz boyama olaayları heralde ekran kartında 512 MB rami görünce sazan gibi atladık birazda acemiyim Bilgisayar konusunda...Sistemi aldığım yer kurdu eve geldim kasayı bi açtm aha fan yok kartta çıkardım ters çevir yok düz çevir yok yan çevir yok..Radyatöre e benzer demir borular var..NEyse dedm koskoca ASUS soğutmasa koyarmı diye avuttum kendimi..AMA pc hala ekran kartını 1024 mb görüyor..Çözebilen fikir yürütebilen çıkımadı..
    Ya gerçekten bilmiyorum sistemin orta sınıf bir sistem değil bence ya ben çok şey bekliyorum yada ATI gerçekten saçmalamaya başlıyor..
    Test Drive Unlimited ' da Anti Aliasing açıorm 4x hantallaşıyor oyun..AA'damı açamıycaz yani

Alıntıları Göster
    acaba driver dan yaparmı.. bi arkadaşımdriver danda yapabileceğini söyledi..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cagataybahtiyar

bak bu olası eski driver ları dene yada omega driverlarını

quote:

devilo@

ekran kartında 512 MB rami görünce sazan gibi atladık

ekran kartında en son mb gelir en önemlisi gpu ve memory hızıdır ve tabiki bit hızı 256 olması önemlidir dikkat edersen fiyat farklılaşır 512 mb kullanacagın oyun bile yok denecek kadar az hatta ben bilmiyorum, ayrıca kartın fiyat performans ölçümlerine dikkat et o fiyata gayet normal bir kart ayrıca heatpipe olayı ise boru içindeki gazlarla sogutur ses sorunu için uygundur ama performans beklenmez kasa sogutman vs iyi olmalı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cagataybahtiyar

bak bu olası eski driver ları dene yada omega driverlarını

quote:

devilo@

ekran kartında 512 MB rami görünce sazan gibi atladık

ekran kartında en son mb gelir en önemlisi gpu ve memory hızıdır ve tabiki bit hızı 256 olması önemlidir dikkat edersen fiyat farklılaşır 512 mb kullanacagın oyun bile yok denecek kadar az hatta ben bilmiyorum, ayrıca kartın fiyat performans ölçümlerine dikkat et o fiyata gayet normal bir kart ayrıca heatpipe olayı ise boru içindeki gazlarla sogutur ses sorunu için uygundur ama performans beklenmez kasa sogutman vs iyi olmalı

Alıntıları Göster
    güncel driver için nereye bakmak lazım önerisi olan varmı..

• quote:

güncel driver için nereye bakmak lazım önerisi olan varmı..

Alıntıları Göster
    Ati Radeon X1950 güncel driver xp için

http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html

edit:
    linki düzelttim güncel driver açılan sayfadadır

pro/home / radeon/ 1950series i seçip go deyin catalyst li driver ı yukarda altdaki ise sadece driver dır sadece driver işinizi görecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:blaCk:. -- 11 Temmuz 2007; 22:55:57 >

• quote:

edit:

pro/home / radeon/ 1950series i seçip go deyin catalyst li driver ı yukarda altdaki ise sadece driver dır sadece driver işinizi görecektir

Alıntıları Göster
    haklısın black arkadaşım gerçekten ram en son geliyormuş,driverdan olacağını sanmıyorum denemediğim driver kalmadı ayrıyetten yeni oyunlar için neden eski driver çare olsunki ? Öle değilmi yani?

• quote:

haklısın black arkadaşım gerçekten ram en son geliyormuş,driverdan olacağını sanmıyorum denemediğim driver kalmadı ayrıyetten yeni oyunlar için neden eski driver çare olsunki ? Öle değilmi yani?

Alıntıları Göster
    sapphire x1950 gt var bende maşallahı var bi sorun yaşatmadı bana

7,6 driver la iyi çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara 61

sapphire x1950 gt var bende maşallahı var bi sorun yaşatmadı bana

7,6 driver la iyi çalışıyor.

Alıntıları Göster
    ATI'den şikayetçi olan çok insan duydum gördüm,NVidia'dan şaşmam Kısmetse 2007 sonu gibi 8800 GT alıcam yada artık yeni bi kart çıkartırsa Nvidia onu alıcam ..

• quote:

ATI'den şikayetçi olan çok insan duydum gördüm,NVidia'dan şaşmam Kısmetse 2007 sonu gibi 8800 GT alıcam yada artık yeni bi kart çıkartırsa Nvidia onu alıcam ..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dün gece makinaya format attım mayıs update lerinin olduğu orj. win xp sp2 english versiyonu kurdum ve yine cd sinden çıkan driver ve cataliyst i kurdum test drive da bayağı bi iyileşme ve diğer oyunlarda tıklamayı çok çok aza indirgedi.... ama hala söz konusu çokda az olsa bi tıklama var görüntüde.. geriye kalanda ne olabilir acaba..

• quote:

arkadaşlar dün gece makinaya format attım mayıs update lerinin olduğu orj. win xp sp2 english versiyonu kurdum ve yine cd sinden çıkan driver ve cataliyst i kurdum test drive da bayağı bi iyileşme ve diğer oyunlarda tıklamayı çok çok aza indirgedi.... ama hala söz konusu çokda az olsa bi tıklama var görüntüde.. geriye kalanda ne olabilir acaba..

Alıntıları Göster
    oyun orjinal mi crack mi??
  • quote:

edit:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .:blaCk:.

edit:

• quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

oyun orjinal mi crack mi??

Alıntıları Göster
    Ekran kartı sorunlu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.