Merhaba. İlk defa bir forumda soru soruyorum. Yakın zamanda ikinci el bir "Asus Dual RX 6600 XT OC" ekran kartı satın aldım. Bunu belirtme sebebim belki sıfırının bu sıcaklıklara ulaşmadığını düşünmem. Yani bilemiyorum, her neyse... "Heaven 4.0 2009" benchmark testinde ekran kartım 135W peek güç tüketimindeyken ve stock fan curve ile ulaştığı sıcaklık değerleri hemen alttaki fotoğrafta. Stock fan ayarında fan 2000Rpm üstüne çıkıyor ve yaptığı ses beni çok rahatsız ediyor. Kasam "Dark Guardian modeli, geniş ve hava akımı ortalama sayılır." Yan camı sökmeyi de denedim ama en iyi durumda bile hala 2000rpm üstünde seyrediyor. Hwinfo64 fotoğrafını ekledim. (Soran olursa işlemcim Ryzen 5 5600 ve onun sıcaklığıı 51 derece civarında ve fanı da 850-900 rpm civarında seyretmedir. İşlemci Soğutucum Id cooling se 224xt.) ![]() Daha sonra fan curve ayarlarımı yaptım ve tekrar bir loopa aldım. Ancak bu sefer de ortaya çıkan sıcaklık değerleri beni endişelendirdi. Özellikle Hot Spot ve VR VDDC sıcaklıkları aşırı yüksek gibi geldi. İşte benim sorum bu iki değer için optimal değerler nedir sevgili dhf? ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus Dual RX 6600 XT Fan Curve Ayarları ve Ortaya Çıkan Sonuç
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aynı karttan bende kullandım. Uv +oc ile 2650 mhz . Youtube dan aratirsaniz 6600xt uv diye o ayarları yapmanızda fayda var. Gelelim ısı değerlerine stok fan ayarı da olsun kendi yaptığınız custom fan ayarı da olsun isilar yüksek. Kasa içi havalandırmaniz sanırım yeterli değil. Bahsettiğim ayarları yaparsanız birde kendinize göre custom fan curve ayarı yapmalısınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kasamın camını açtığımda ekran kartının kasanın ön tarafına bakan tarafından dışarı hava atıyor. Kasamın önündeki fanlar intake şeklinde bakıyor. Bu 3 intake fanın en üstteki hariç egsoz şeklinde konumlandırıp sonucu paylaşacağım. Bunun dışında Undervolt işlemini haftasonu yaparım artık biraz vakit alacağından dolayı. Bu arada sizde de aynı model varmış sizdeki değerler nasıldı? Bir de Tam yükte fanların yaptığı ses size göre nasıldı? Bana çok yüksek geliyor sesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende kart 70 dereceyi görmüyordu. custom fan ayarı yapmıştım. stok ayarlarda bırakırsanız fanlar çok ses yapıyor asus bu seride onu iyi ayarlayamamış. uv için rehber videosu How to OVERCLOCK and UNDERVOLT RX 6600XT | ADRENALIN 2022 Easy Tutorial - YouTube
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X