Şimdi Ara

X4 860K OYUNLARDA NASIL - BİR TARTIŞALIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slmngngr

ilk açtığımda ufak bir kasma hissettim ama internetten dolayı mı işlemciden dolayı mı anlamadım
    daha sonra normaldi, video oynatılırkenki işlemci grafiğini de ss ledim. durum bu.

X4 860K OYUNLARDA NASIL - BİR TARTIŞALIM X4 860K OYUNLARDA NASIL - BİR TARTIŞALIM X4 860K OYUNLARDA NASIL - BİR TARTIŞALIM

hocam o searchindexer sistemi yer bitirir onu kapatmanızı tavsiye ediyorum bunla alakalı bir konu buldum, yapamazsanız yardımcı olmaya çalışırım yine.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29605220/tm.htm
    http://blog.hasanhuseyincakir.com.tr/windows-7-search-indexerdan-kurtulmak/

videoları tam ekran oynattığınızdada takılma olmuyordu değil mi?

• selmand kullanıcısına yanıt
    yok takılma olmuyor, bu arara windows search ı kapattığımda başlat çubuğundan arama yapamıyorum windows 10 da
    windows 7 de sorun olmuyor ama nedense windows 10 da sıkıntı oluyor.
    yani başlat çubuğuna açacağım programın ismini yazıyorum boş sayfa çıkıyor windows search kapattığım anda
    mecbur açıyorum, ssd kullanmama rağmen
  • Orijinalden alıntı: selmand

Orijinalden alıntı: Hann-

Orijinalden alıntı: selmand

İşlemci gayet güzel gta 5 i rahatça kaldırıyor ben 250tlye almıştım 300 lira olmuş bi ara 100 liraya satılıyordu sanırım.

Anakartınız nedir, özellikle kullanan kişiler anakartlarını yazarsa iyi olur.

Msi a68 hm e33

en ucuz anakart bu sanırım.

Hocam oc yapılabiliyormu bu anakartda, stabilite sorunları varmı? bu anakartı almak isteyen çok kişi var ama kullanan kişi sayısı az olduğu için insanların kafasında soru işaretleri var.

nevegg de bu anakartın 1 ve 2. versiyonları için genelde şikayetler var, sizde durum nasıl.
    Ben herhangi bir sorun yaşamadım.Msi da böyle bir kronik sorun varsa gigabyteınkini tavsiye ederim gigabyte anakartlar 3 yıl garantili oluyor.
    Stabilite olarak teknik bilgim yok ancak oyun olsun internette gezmek olsun işlemci her ortama uyum sağlıyor.
    Özellikle çok serin bir işlemci.Antalya sıcağında gta 5 oynarken 53 dereceyi geçmedi.

• Anakart ve işlemci ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.Eğer kronik sorun şikayetleri var ise gigabyte ın anakartlarına bakabilirsiniz 3 yıl garantisi var.
    Stabilite konusunda teknik bilgim yok ancak internette gezerken oyun oynarken her ortama uyum sağladığını söylebilirim.
    Özellikle çok serin bir işlemci gta 5 oynarken bu yaz sıcaklarında 53 dereceyi geçmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

yok takılma olmuyor, bu arara windows search ı kapattığımda başlat çubuğundan arama yapamıyorum windows 10 da
    windows 7 de sorun olmuyor ama nedense windows 10 da sıkıntı oluyor.
    yani başlat çubuğuna açacağım programın ismini yazıyorum boş sayfa çıkıyor windows search kapattığım anda
    mecbur açıyorum, ssd kullanmama rağmen

şu parçada benim 2500k işlemcim ile deneme yaptım tam ekranda cpu kullanımı ortalama %25 lerde ama %21 ve %41 değerlerinide full ekranda gördü. tam ekran yaptığımda cpu kullanımı az biraz daha artıyor. 2500k işlemcimi 4.4 ghz de kullanıyorum.

@SPaCeLoRD sende merak ediyordun hocam senide bilgilendirmiş olayım mesajda.
  • quote:

Anakart ve işlemci ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.Eğer kronik sorun şikayetleri var ise gigabyte ın anakartlarına bakabilirsiniz 3 yıl garantisi var.
    Stabilite konusunda teknik bilgim yok ancak internette gezerken oyun oynarken her ortama uyum sağladığını söylebilirim.
    Özellikle çok serin bir işlemci gta 5 oynarken bu yaz sıcaklarında 53 dereceyi geçmedi

overclock yapmadınız sanırım peki kasanız ve işlemci soğutucunuz nedir kasa havalandırmasını kaç fan ile yapıyorsunuz?

teşekkür ederim, bilgilendirmeniz için bu bilgiler bir çok insana ışık tutacaktır.
  • Aksama alintilayin size tecrubelerimi aktarayim. Resmen bilgi kirliligi yapilmis baslikta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Anakart ve işlemci ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.Eğer kronik sorun şikayetleri var ise gigabyte ın anakartlarına bakabilirsiniz 3 yıl garantisi var.

overclock yapmadınız sanırım peki kasanız ve işlemci soğutucunuz nedir kasa havalandırmasını kaç fan ile yapıyorsunuz?

teşekkür ederim, bilgilendirmeniz için bu bilgiler bir çok insana ışık tutacaktır.

Overclock yapmadım işlemci turboyla 4.0 ghz ye çıkıyor.Gtx 970 takmadığınız sürece overclock gereksiz.
    Soğutucu olarak kutusundan çıkan kendi fanı ve bir tane de kasa fanı var.
    İşlemciye macun sürülü olarak geliyor ancak ben fazladan ince bir katma daha sürdüm.

• hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Bence 720P' de Far Cry 4 Dying Light ve Gta V ten çok bişey bekleme derim tökezler gibi geliyor bana.Çözünürlük 1080p olsa çok sorun çıkarmaz dediğin kartlara.Tabi nasıl bir sorun çıkar bilmiyorum gpu kullanımları düşük olup akıcı oynatabilir yada gpu kullanımı düşük olup shutter da yapabilir . Şurda r9 270x ile yapılan testler var ama güncel oyunlar yok genelde.Almaya niyetliysen zaten stok hızda kullanma 4-4.2 Ghz arasında kullan

http://benchmarks-tests.com/reviews/processors/amd_athlon_x4_860k/metro_2033.php

Birkaç test daha vardı bunu buldum 2400 mhz ram bazı durumlarda evet etki ediyor attığım linkte sadece cinebench var ama diğer sayfalarada bakarsan bazı test programlarında ve test edilen oyunlarda max fps de az buçuk fayda sağlamış sanırsam

http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_athlon_860k_black_edition_cpu_review/6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 14 Eylül 2015; 13:58:04 >

iyi etmişsin :)

ama bu işlemcilerin kıyaslaması için pek sağlıklı olmayabilir. ben de deniyeyim dicem de bende envayi orgram ve servis çalışıyor, sonuç sakat olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

iyi etmişsin :)

ama bu işlemcilerin kıyaslaması için pek sağlıklı olmayabilir. ben de deniyeyim dicem de bende envayi orgram ve servis çalışıyor, sonuç sakat olabilir :)

işlemcinin oyun performansı zaten belli 280 civarı kartlara kadar destekliyor.

benim merak ettiğim masaüstü performansı anlık droplar yaşanıyormu, anakartların stabilitesi nasıl, ısı ve sıcaklık durumu :)

860k işlemci şu anda elimde duruyor. g3220 sistemimi kullanmaya devam ediyim mi yoksa 860k ya geçiyim mi ilave yaptığım anakart masrafına değecek mi onu değerlendiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Geç anakart olarak bunu öneririmhttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-a68hm-e33-v2-soket-fm2-ddr3-2133mhzoc-vgahdmi-anakart.html

neyi geçiyim

yorumlar önemli hocam bizim için amd anakartlar bu konuda mimlidir

• Athlon II X4 860K G3220'den daha iyi bir işlemci anakart olarak en aşağı a68 alınmalı overclock ile birlikte yüksek performans elde edersiniz
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Tek bir adet veya bir grup ürün için olabilecek bir probleme benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 14 Eylül 2015; 16:59:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Athlon II X4 860K G3220'den daha iyi bir işlemci anakart olarak en aşağı a68 alınmalı overclock ile birlikte yüksek performans elde edersiniz

hocam bizde anakart almaya çalışıyoruz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Aksama alintilayin size tecrubelerimi aktarayim. Resmen bilgi kirliligi yapilmis baslikta.

alıntı
    Eveeet.

x4 860k piyasaya g3258 e rakip olarak çıktı, hatta %15 gibi performans farkımız var diyerek sunuldu grafiklerle beraber.

Evet Cinebench R15 olsun, 3dmark 11 fizik puanı olsun default saat hızlarında g3258 in hep önündeydi. 4 çekirdek ve çarpan kilidinin açık olması bu işlemciye geçiş yapmam için teşvik oldu ancak maalesef bf3 ve bf4 te aşırı darboğazlar yaşadım (r9 270x ile) Mantle bile çare olmadı BF4 te. Ayrıca Lol de average fpslerim oldukça düşüktü 200 250 arası en fazla(evet bu oyun kıstas kabul edilmez ancak i7 920 de 400 fpsleri yakalıyorsam bir yerde sıkıntı var demektir)

GPU kullanımı aşırı dalgalıydı. O yüzden işlemci ve anakartı satışa sundum, ne kadar hoş ki kelepir fiyattan satmaya çalışsam dahi pm atan bile olmadı. Ben de kardeşime pc kurarım diyerek vazgeçtim. PC yi geçen gün toparladığımda test ettim, CPU Z nun yeni benchinde multicore dan 2700 civarı bir puan almıştı diye hatırlıyorum bu i7 920 imde 4000 küsür civarı şu an.

Ayrıca gerçek 4 çekirdek olduğundan yana şüphelerim var, sanırım fx 4000 serisi gibi çalışıyor bir nevi sanal çekirdek gibi.

i7 920 mimari olarak eski de olsa r9 280 ekran kartımı taşıma konusunda oldukça başarılı. Hele ki farkı 860k dan geçiş yapınca daha da belirgin hissediyorsunuz.

Chipseti çok sıcak çalışıyor(80 90 derece arası), bu da oc potansiyeline bariz ket vuruyor 4.5 ghz de günlük kullanıyorum diyen varsa gerçekten çok şanslı keza işlemci ısınmadığı için soğutucu çözümü de otomatikman boşa çıkıyor.

r9 270x e dediğim gibi darboğaz yaşattı. Maksimum r7 260x takılır fazlası atıl kapasite olarak bekler.

X4 860K OYUNLARDA NASIL - BİR TARTIŞALIM

• Gigabayte ın sorunlu anakartınız mı kullandınız, genelde o ucuz modelde çok fazla ısınma şikayetleri var.

bir yolunuz düşerse passmark alırmısınız bakalım nette ki passmark sonuçları ile sizinki paralel mi.

Edit , şimdi farkettim 80 derece chip et sıcaklığı nedir yahu o ürünü direk garantiye göndermeniz lazım, öyle bir chipset sıcaklığı olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 15 Eylül 2015; 4:46:38 >
    2 farklı marka anakart kullandım, bu konudan muzdarip tek ben değilim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 15 Eylül 2015; 7:14:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.