Şimdi Ara

X4 860K OYUNLARDA NASIL - BİR TARTIŞALIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dün cinebench indirip test yaptım gerçekten 2 core 4 threads yazıyor ben bu işlemciyi gerçek 4 çekirdek diye almıştım umarım gerçek 4 çekirdektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

2 farklı marka anakart kullandım, bu konudan muzdarip tek ben değilim zaten.

ikisinde de aynı sıkıntı mı vardı, kullandığınız anakartlar neydi?
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Birisi asus a68 chipset.
    Digeri gigabyte a88 chipset.

Ilk anakartim gigabyte ti sorunlu diye servise yollamistim zaten. Teknik servis bi chipsetler zaten isiniyor demisti ve geri yollamislardi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Birisi asus a68 chipset.
    Digeri gigabyte a88 chipset.

Ilk anakartim gigabyte ti sorunlu diye servise yollamistim zaten. Teknik servis bi chipsetler zaten isiniyor demisti ve geri yollamislardi.

o gigabayt ın anakartını incelemişdim a68 olanını aynısına a88 basıp yeniden üretmişler yüksek ihtimalde biosda a68den kalan eski biosdur bir kaç yerini değiştirip basmışlardır yeni versiyona. Anakart dizaynına baksanız aynı tasarım. yurtdışında ki adamların kullandıkları anakartlar türkiyede 300 tl civarında genelde onlar sorunsuz kullanıyorlar.

Gigabayte servisinin yaptığı yanlış hiç bir chipset 90 derecede çalışmaz, dalga geçmişler resmen terbiyesiz adamlar.
    Bakin 3 tur tekrar ediyorum. Asus ta da ayni durum vardi.

Forumda da konuşuldu bu konu. Islemci isisi gibi algiliyor programlar ama isinan islemci degil. Cozum bulamiyorsunuz yani.

Adamlarin dalga gectigi yok. O chipsetteki durumu soylediler. Bu durum intelde olsa kabul ederdik ama fm2+ durum bu dediler.

Ayni seyi tekrarlatmayin lutfen.

• Başka kaynaklarda da 2 module 4 threads denmiş yani 2 gerçek 2 sanal çekirdekli bir işlemcimi demek oluyor bu ?

KAYNAK
  • Hann- H kullanıcısına yanıt
    Sanirim dogru bu. Cunki g3258 in biraz onunde olmasi bunu gösteriyor. 2 cekirdege karsi 4 "gercek" cekirdek farki bu kadar az olmazdi en azindan.

• quote:

Bakin 3 tur tekrar ediyorum. Asus ta da ayni durum vardi.

Forumda da konuşuldu bu konu. Islemci isisi gibi algiliyor programlar ama isinan islemci degil. Cozum bulamiyorsunuz yani.

Adamlarin dalga gectigi yok. O chipsetteki durumu soylediler. Bu durum intelde olsa kabul ederdik ama fm2+ durum bu dediler.

Ayni seyi tekrarlatmayin lutfen.

hocam forum linkini bulabiliyormusunuz.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_103911993/tm.htm

• quote:

Eveeet.

x4 860k piyasaya g3258 e rakip olarak çıktı, hatta %15 gibi performans farkımız var diyerek sunuldu grafiklerle beraber.

Evet Cinebench R15 olsun, 3dmark 11 fizik puanı olsun default saat hızlarında g3258 in hep önündeydi. 4 çekirdek ve çarpan kilidinin açık olması bu işlemciye geçiş yapmam için teşvik oldu ancak maalesef bf3 ve bf4 te aşırı darboğazlar yaşadım (r9 270x ile) Mantle bile çare olmadı BF4 te. Ayrıca Lol de average fpslerim oldukça düşüktü 200 250 arası en fazla(evet bu oyun kıstas kabul edilmez ancak i7 920 de 400 fpsleri yakalıyorsam bir yerde sıkıntı var demektir)

GPU kullanımı aşırı dalgalıydı. O yüzden işlemci ve anakartı satışa sundum, ne kadar hoş ki kelepir fiyattan satmaya çalışsam dahi pm atan bile olmadı. Ben de kardeşime pc kurarım diyerek vazgeçtim. PC yi geçen gün toparladığımda test ettim, CPU Z nun yeni benchinde multicore dan 2700 civarı bir puan almıştı diye hatırlıyorum bu i7 920 imde 4000 küsür civarı şu an.

Ayrıca gerçek 4 çekirdek olduğundan yana şüphelerim var, sanırım fx 4000 serisi gibi çalışıyor bir nevi sanal çekirdek gibi.

i7 920 mimari olarak eski de olsa r9 280 ekran kartımı taşıma konusunda oldukça başarılı. Hele ki farkı 860k dan geçiş yapınca daha da belirgin hissediyorsunuz.

Chipseti çok sıcak çalışıyor(80 90 derece arası), bu da oc potansiyeline bariz ket vuruyor 4.5 ghz de günlük kullanıyorum diyen varsa gerçekten çok şanslı keza işlemci ısınmadığı için soğutucu çözümü de otomatikman boşa çıkıyor.

r9 270x e dediğim gibi darboğaz yaşattı. Maksimum r7 260x takılır fazlası atıl kapasite olarak bekler.

[resim]

şu lol ile ilgili konuyu benim de dikkatimi çekmişti ama önemsememiştim.
    r9 270 ekran kartı var, en yüksek ayarlarda da 200-250, en düşük ayarlada da 250

• quote:

Orijinalden alıntı: Hann-

Başka kaynaklarda da 2 module 4 threads denmiş yani 2 gerçek 2 sanal çekirdekli bir işlemcimi demek oluyor bu ?

KAYNAK

Amd deki yapı bu şekilde zaten modüller ve çekirdekler. Mimari böyle çalışıyor.

@Suppordle hocam ben o konuyu okumuştum başka yerlerdede o board hakkında böyle şikayetler vardı. Overclock.Nette önerilen boardlar hep pahalı 300tl ve üzeri anakartlar.

@slmngngr hocam sizin board baya pahalıydı galiba, ısınma kuzey güney köprüsü ısınması gibi sorunlar var mı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

4.5 ghz de stress testinde 54-55 dereceyi geçmedi, normal kullanımda sıcaklıklar 35-45 arası oluyor. bu köprü sıcaklıklarına hiç dikkat etmedim. hatta konuda overdrive ın yanlış sonuç verdiğini falan yazmışlar, bu benim başıma da geldi. windows 8 yüklediğimde düzelmişti nedense.

stok soğutucuyu kullanmıyorum, xigmatek gaia II kullanıyorum, gördüğüm en yüksek sıcaklık 55 derece, yaz sıcaklarını da hesaba katınca gayet yeterli
  • 2 module 4 thread olayı sanırım işlemci iki modülden oluşuyor ve her birinde 2 çekirdek var. Mimariden dolayı cinebench modülleri core olarak görmüş olabilir. İ3 ler quad core cpu diye geçmiyor ama 860k quad core diye satılıyor.yanlışım varsa düzeltin.

İşlemciyi yerden yere vurmaya gerek yok 960 yada 280x rahatça besleyebilecek güce sahip

• İleride geliştirme açısından 1150 pinli bir işlemci alınabilir.

• alpyavuzhan A kullanıcısına yanıt
    sen çok yanlış gelmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

sen çok yanlış gelmişsin

elleme kalsın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.