Bildirim
X4 ü X6 yaptım ama bi sorun var?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Sorun değil aslında. ACC aktif hale geldiğinde, CPU'dan gelen ısı sinyalı alınmıyor. Anakartın ısı sensörlerini kullanacaksınız artık.
Güle güle kullanın :) -
AIDA64 yüklersen çekirdek değilde CPU ısısını görürsün
http://www.techpowerup.com/downloads/2093/AIDA64_Extreme_Edition_v2.20_(.EXE_Package).html -
anakarın programında anlık sıcaklık yazıyor idare etmeye çalışıyorum :D 6 Çekirdek olunca ne fark oldu onu bi anlasam :) Neyse en azından winrar performansı artmıştır :D -
quote:
Orijinalden alıntı: kjhg
anakarın programında anlık sıcaklık yazıyor idare etmeye çalışıyorum :D 6 Çekirdek olunca ne fark oldu onu bi anlasam :) Neyse en azından winrar performansı artmıştır :D
performansı oluyor ama bunun yanında götürüsü de oluyor. mesela çekirdek başına düşen cache bellet miktarını 1.25 mb tan 1 mb a düşürdün.
getirisi götürüsünden fazlamıdır işte bunuda amd kullanann birisi cevaplasın :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Ozn.Onl
quote:
anakarın programında anlık sıcaklık yazıyor idare etmeye çalışıyorum :D 6 Çekirdek olunca ne fark oldu onu bi anlasam :) Neyse en azından winrar performansı artmıştır :D
performansı oluyor ama bunun yanında götürüsü de oluyor. mesela çekirdek başına düşen cache bellet miktarını 1.25 mb tan 1 mb a düşürdün.
getirisi götürüsünden fazlamıdır işte bunuda amd kullanann birisi cevaplasın :)
Sentetik testlerde daha fazla puan çıktığına göre heralde performansı artmıştır
-
aynı frekanstaki x6 > x4 'den bu kadar basit bir olay -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: _G_K_N_
aynı frekanstaki x6 > x4 'den bu kadar basit bir olay
Sadece frekans değil işte, bide önbellek var. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: napolyon1983
quote:
Arkadaşlar imzamdaki sistemden 960t işlemcinin kapalı 2 çekirdeğini açtım ama hiçbir program cpu sıcaklıklarını göstermiyor. Sistem stabil çalışıyor. Şanslı çıktım
hocam voltajı fazla vermişsin, 1.35v yeter diye düşünüyorum
Valla ben vermedim. 6 çekirdeği açtım, biostan 3.4 de oc ledim. Voltajını ellemedim.
otomatikte olduğu için öyle hocam, el ile ayarlayabilirsin.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar imzamdaki sistemden 960t işlemcinin kapalı 2 çekirdeğini açtım ama hiçbir program cpu sıcaklıklarını göstermiyor. Sistem stabil çalışıyor. Şanslı çıktım
Valla ben vermedim. 6 çekirdeği açtım, biostan 3.4 de oc ledim. Voltajını ellemedim.
valla hocam ben sevmedim 6 çekirdeği, zaten stock fan var, çok ses çıkartıyor. Birde 6 çekirdekle oc girince sesten geçilmiyor. Oyunlarda ekran kartına oc veriyorum o kadar. işlemcinin hiç bi katkısı olmuyor. yaza kadar dursun böyle sonra alırım yeni bi soğutucu :D
İdle, düşük profillerde (x8 iken) 31 derecede tutuyor ama 2700prm de, oyunda 4100prm oldu, bence yanlış bu program)
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
valla hocam ben sevmedim 6 çekirdeği, zaten stock fan var, çok ses çıkartıyor. Birde 6 çekirdekle oc girince sesten geçilmiyor. Oyunlarda ekran kartına oc veriyorum o kadar. işlemcinin hiç bi katkısı olmuyor. yaza kadar dursun böyle sonra alırım yeni bi soğutucu :D
İdle, düşük profillerde (x8 iken) 31 derecede tutuyor ama 2700prm de, oyunda 4100prm oldu, bence yanlış bu program)
x6 3500 mhz olarak kullan hocam, hem fazla ısınmaz hemde performanslı olur
yeni soğutucu aldığında 4.0 ghz'a dayarsın
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kıvan Ç
Sadece frekans değil işte, bide önbellek var.
alla alla -
quote:
quote:
alla alla
Hocam çekirdek sayısı arttığı için L2 L3 vs tampon belleklerin birim miktarı düşüyor. -
söylediğinin tam aksine X6 larda L2 cache atıyor
-
quote:
quote:
quote:
alla alla
Hocam çekirdek sayısı arttığı için L2 L3 vs tampon belleklerin birim miktarı düşüyor.
+1 Bende bunu düşünerek söyledim ama arkadaşın son mesajında neyden bahsettiğini tam anlayablmiş değilim. -
-
Bu işlerden anlamam ama yinede mevcut bellek nasıl artıyor anlamış değilim Neyse sorunda değil, kullanmıyorum zaten 6 çekirdekli
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X