Şimdi Ara

x540 a uydu ve blu-ray playeri bağlama resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda 5+1 kullanan çok arkadaşımız var yanlız benim durumum biraz farklı gibi ben x540 ı pc de kullanmıcam

direkt olarak lg bd550 dvd ye sterio yani sağ sol kırmızı beyaz olarak ve uydu alıcıya da yine sterio sağ-sol,kırmızı-beyazdan bağlayıp

bütün hoparlörlerden aynı anda ses almak istiyorum ve dvd ve uydu birlikte bağlı kalsın yani tak-çıkar yapmak istemiyorum.

hep pc ye bağlayanlar var benim düşündüğüm gibi kullanan veya bu konuda bilgisi ,fikri , tecrübesi olan arkadaşlar yorum yapabilir.

1-stereo sesi 5 hoparlör ve bir woofer e dağıtıcaz ve 5+1 den stereo ses alıcaz

2-gereken malzemeler tabi kalitesine göre değişir minimum 20 tl civarında

3-2 adet sağ hoparlör ve 2 adet sol hoparlör olarak ve bir center (merkez) e sesi dağıtıcaz.

4- front left (FL) ile rear left(RL)=surround left (SL) hoparlörler sol tarafımızda olmalı

5-front right (FR) ile rear right (RR) surround right (SR) hoparlörler de sağ tarafımızda olmalı

6-merkez (center) de önümüzde,woofer de isteğe bağlı ön tarafta veya arka tarafta konumlandırılabilir.

7-uydu alıcı (receiver) ve dvd,blu-ray,vcd player için her biri için birer adet olmak üzere bu kablodan (1.) alıyoruz

8-dvd ve uydunun ses çıkışlarına yukardaki kabloyu (1.) reklerine uygun olarak takıyoruz.

9-eğer iki cihaz bağlıcaksak yukardaki kablodan ik adet alıp uçlarını bu aparata (2.) takıyoruz.

10-son olarak bu kabloyuda (3.) alınca hemen hemen işimiz bitmiş oluyor

11-yukarıdaki (2.) aparatıda bu kabloya (3.) takıyoruz

12-ve bu son kablonun (3.) uçlarınıda teker teker bu resimdeki front,rear,sub-center girişlerine takıyoruz.

-şimdi sistemimiz 5 hoparlörü ve woofer i aktif bir şekilde kullanıma hazır.

NOT:x-540 ın matrix modunu bu bağlantıdan sonra aktif ederseniz 1- bass alamazsınız 2-ses hışırtılı,tiz ve düşük çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erh -- 26 Ocak 2012; 18:27:45 >

• Valla benim boşa çıkan x-540 ı bende aynı şekilde içerde tv ye bağliyim dedim ama sanırım içinden çıkan bi dönüştürücü var bir ucu 3.5 mm jack yeşil diğr ucu aux kırmızı beyaz olan onunla bağlantı yapacağız. Eğer bağlayan kullanan bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde öğrenmiş oluruz üstad.
  • ben bağlamıstım uyduya sonra cıkardım bass vermiyor diye

not ; benimki x230 du ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim istediğim matrix modu dışında 5+1 olarak sabit ses vermesi. yani bu şekilde bir analog bağlantı olması lazım.

dvd ve receiver in arkasındaki kırmızı-beyaz=sağ-sol stereo ses çıkışlarını iki cihazı tek çıkışa çevirip

x540 ın 3 adet girişine bağlayıp matrix moduna geçmeden sabit modda 5 hoparlörden ses almak projem bu arkadaşlar

tabiki bunun gerçek 5.1 olmadığını biliyorum yinede stereo yu bile tutturabilirsem bile kardayım.
  • bende megaworks u decoder yardımıyla analog bağlamıştım stereo çıkıştan ama pro logic ve theater modları ile dağıtmama ramen istediğim müzik performansını alamadım uydular fazla tizli oluyor bass da performanslı olmuyor ses te az geliyor zaten sonra sesi tv den almaya karar verdim

siz neden matrix istemiyorsunuz ama matrix siz olmaz herhangi bir şekilde bağlasanız bile ferformansı değişmez zaten matrix modu ile aynı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 20 Ocak 2012; 22:19:10 >
  • matrix modu sanal bir mod ben direkt olarak sanal a ihtiyaç duymadan stereo yu 5+1 paylaştırıcam

gereken kabloların resimlerini net ten buldum ama elektronikçide bulabilecekmiyim bilmiyorum

bir de bu martix modu x540 ın dışındakilerde çok nadir bulunan bir özellik

benim förmülümün bütün 5+1 ler için geçerli bir formül olmasını umuyorum

ve uydu alıcı (receiver)+dvd,blu-ray player in beyaz=left=sol ses çıkışlarını 5+1 in front (ön) larından yani front-left ve front right tan alıp bu iki hoparlörü

stereo sesin sol kısmını oluşturup diğer kırmızı=right=sağ ses çıkışınıda arka=rear-left ve rear right e verip gerçek stereo yapmayı düşünüyorum.

bu arada sub ve centere'ede hem sağ hem sol (stereo) ses verip merkezden ve bass tan tam ses almayı planlıyorum.

projeyi tamamlarsam yarın fotolarını ve değerlendirmemi yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

Valla benim boşa çıkan x-540 ı bende aynı şekilde içerde tv ye bağliyim dedim ama sanırım içinden çıkan bi dönüştürücü var bir ucu 3.5 mm jack yeşil diğr ucu aux kırmızı beyaz olan onunla bağlantı yapacağız. Eğer bağlayan kullanan bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde öğrenmiş oluruz üstad.

senin dediğin şekilde hepsinden ses gelmez en fazla 3 tanesinden ses gelir ve diğer 2 si boşa çıkar.

ben fomülü buldum gerçekleştirdiğim zaman (bugün-yarın) resimleri koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrx

ben bağlamıstım uyduya sonra cıkardım bass vermiyor diye

not ; benimki x230 du ama.

zaten uydunu sd yayınların en fazla stereo ses desteği var standart olarak 2+1 in her parçasından stereo ses alabilirsin bu kabloyla:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.