Şimdi Ara

Film izlemek için 5+1 Doby Digital+DTS destekli kulaklık tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Film izlemek için 5+1 Doby Digital+DTS destekli amazondan veya ülkemizden alınacak bir kablosuz kulaklığa ihtiyacım var. Birkaç oyuncu kulaklığı ile denedim fakat istediğim ses kalitesini elde edemedim. Denediğim kulaklıklar Logitech G35, HiperX Cloud, Asus Strix 7+1, Turtle Beach Elite 800, Racer Kraken 7+1 Croma, Sony Gold Wireless Headset . Denediğim hiçbir kulaklık zamanında 500TL'ye aldığım Samsung 5+1 ev sinema sisteminin yerini tutamadı. Apartmanda yaşadığımdan ev sinema sistemini komşular rahatsız olmasın diye pek kullanamıyorum. Bu sebepten bir kulaklık arıyorum. (Örnek Sony MDR-DS6500) Kullanıp ta memnun kaldığınız bir kulaklık varsa önerilerinizi bekliyorum.

• Selamlar;
    Forumda ustalarda öğrendiğime göre hiçbir kulaklık 5+1 ses sisteminin yerini tutmuyor fakat sony nin MDR-DS6500 , MDR-DS7500 , HW700 modelleri bu ses sistemlerine en yakın modeller. Ayrıca Sennheiser markasının RS 180 ve daha üst modelleri düşünülebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaruf kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bende forumu araştırırken Sony MDR-DS7500 modelini gördün. Birçok kullanıcı tarafından övülüyordu. En kısa zamanda bu üründen alıp denemek istiyorum. Daha sonra bu ürün hakkında görüşlerimi buraya yazarım.
  • Forumdan bir arkadaştan Sony MDR-HW700DS kulaklık aldım. Bu kulaklık özellikle film izlemek için üretilmiş Dolby ve DTS destekli kablosuz bir kulaklık. Benimde beklentilerimi %90 oranında karşıladı. Bir ev sinema sisteminin verdiği ciğerleri titreten bir bass veremese de çevresel ses ve sesin kalitesi şiddeti oldukça iyi. Patlama sahnelerinde bir miktarda titreşim veriyor. Bu kulaklık hakkında ayrıntılı bilgiye forumdaki aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_84434171//tm.htm#84434171
  • konu hort

arkadaşlar çok aradım, araştırdım lakin bir sonuca ulaşamadım. bu konunun altına yazmaya karar verdim. umarım çözebiliriz.
    amacım sadece film izlemek. şuan ki oyuncu kulaklıklarıyla bu mümkün olabilir mi?
    şöyle güzelce kurulup kulaklığı takıp gümbür gümbür bir aksiyon filmi izlemek istiyorum.
    7.1 yada 5.1 olabilir. bas kalitesi çok iyi olmalı. patlamalarda kulağımda gümbür gümbür hissetmeliyim.
    varsa böyle bir kulaklık önerinizi bekliyorum.

diğer bir önemli husus ;
    kulaklık 2 adet alınacak. tek cihaza bağlanacak. ikisi ayrı kontrol edilebilecek.
    yani ben son ses dinlerken diğer kulaklık düşük seviyede dinleyebilmeli.
    kablosuz olmasını tercih ederim. lakin bu şartlarda kablolu varsa hayır demem.
    çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cavanozz

konu hort

arkadaşlar çok aradım, araştırdım lakin bir sonuca ulaşamadım. bu konunun altına yazmaya karar verdim. umarım çözebiliriz.
    amacım sadece film izlemek. şuan ki oyuncu kulaklıklarıyla bu mümkün olabilir mi?
    şöyle güzelce kurulup kulaklığı takıp gümbür gümbür bir aksiyon filmi izlemek istiyorum.
    7.1 yada 5.1 olabilir. bas kalitesi çok iyi olmalı. patlamalarda kulağımda gümbür gümbür hissetmeliyim.

diğer bir önemli husus ;
    kulaklık 2 adet alınacak. tek cihaza bağlanacak. ikisi ayrı kontrol edilebilecek.
    çok teşekkürler.
    evlerimize kapanıp kaldığımız bu dönemde, yok mu konu hakkında fikir sahibi olan

• cavanozz kullanıcısına yanıt
    7.1 Oyuncu kulaklıklarının birçoğunda 7.1 desteği sanal olarak (software) bulunmaktadır. Bu da bilgisayara kurulan bir yazılım sayesinde kulaklığın 7.1 özelliği kazanması anlamına gelir ki filmlerinizi bilgisayarda seyredecekseniz ve seyredeceğiz film dosyasında Dolby Digital veya DTS 7.1 desteği varsa iş görür fakat; TV de film seyretmek istiyorsanız hardware olarak 7.1 destekli ürün seçilmesi gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKPCLN -- 29 Mart 2020; 4:4:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
    takipteyim, bulamadık böyle bir kulaklık
  • Konuyla ilgili biraz araştırma yapıp RS 175 aldım. Babamda duyma kaybı var ve TV'nin sesini çok açıyordu. Bu kulaklıkla önüne geçtik. Ses performansı muazzam kesinlikle öneririm.

Bende pc'de oyun oynarken GSP 350' kullanıyorum. Fiyatına göre değerlendirirsek sesi ve sanal 7.1'i çok iyi. Bunları göz önünde bulundurun isterim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaoslord_13

Konuyla ilgili biraz araştırma yapıp RS 175 aldım. Babamda duyma kaybı var ve TV'nin sesini çok açıyordu. Bu kulaklıkla önüne geçtik. Ses performansı muazzam kesinlikle öneririm.

Bende pc'de oyun oynarken GSP 350' kullanıyorum. Fiyatına göre değerlendirirsek sesi ve sanal 7.1'i çok iyi. Bunları göz önünde bulundurun isterim :)
    peki hocam sence genel olarak bir karşılaştırma yapmak gerekirse artıları ve eksileri ile tv için gsp 350 mi yoksa rs 175 mi ?
  • american bulldog A kullanıcısına yanıt
    TV içinse kablolu oyuncu kulaklığı kullanmak zor olabilir. Bu yüzden RS 175 kesinlikle daha makul 1 seçenek. Ancak eğer bütçe varsa GSP 670 her 2 alanda da tatmin edici olacaktır :) bende kendi gsp 350 mi ona yükseltmeyi planlıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavanozz

konu hort

diğer bir önemli husus ;
    çok teşekkürler.
    Pandemi süreci içinde çok araştırdım. bütçeme göre en iyi sinema kulaklığı Sennheiser RS 175 satın aldım.
    ilave kulaklıkla birlikte kullanıyorum. bir çok hifi yabancı form ve karşılaştırma sitelerini gezdim araştırdım.
    deneyimlerimden biraz bahsetmek gerekirse, cihaza aynı anda iki kulaklık bağlayabiliyorsunuz. kendi modeli yada bir üst/alt versiyonu olabilir.
    cihazı ana ünitesini priz ve ses kaynağına bağlıyorsunuz. 3.5mm jak ve optik ses kablo desteği mevcut. kutu içeriğinde iki kabloda var.
    kulaklık için şarj edilebilir pil dahil geliyor.
    ses performansı oldukça tatmin edici düzeyde. bas performansı kulağı titretecek düzeyde. gök gürültüsü olan bir sahnede konuşma geçse dahi bütün sesler net ve berrak.
    youtube da 8k müzik dinledim ciddi fark oldugunu söyleyebilirim. eksi yönlerinden bahsedecek olursam, 100m çekim menzili arada duvar olmaması koşuluyla geçerli.
    müzik dinlerken evin içinde gezme durumunuz yok. bu durum benim cihazımla alakalı olabilir, çekim kuvvetinde problem olabilir. film izlerken cihazla kulaklık aynı odada olduğu için böyle bir problem yaşamadım. filmdeki konuşma anında senkron kayması kesinlikle yok. cihazı bilgisayar telefon televizyon hatta playstation da bile denedim.
    oyuncu kulaklığı olarak kullanabilirsiniz ama mikrofonu yok. konuşmak zorunda değilseniz hem oyun hem film için muazzam bir ürün diyebilirim.
    denediğim cihazlar içinde en iyi ses performansını bilgisayardan aldım.

• cavanozz kullanıcısına yanıt

Selamlar, bu cihazla dolby atmos filmleri izleyebiliyor musunuz? dolby atmos'un sitesinde yok ama internette de bir kavram karışıklığı var, ben anlamamış da olabilirim.

Ana amacım, projeksiyona bağlayıp, dolby atmos destekli filmleri izleyebilmek

• razer tiamat gerçek 7.1 dir. Her bir kulaklıkta 5'er adet hoparlör mevcut.

Film izlemek için 5+1 Doby Digital+DTS destekli kulaklık tavsiyesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.