Şimdi Ara

X5650 Overclock Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun uğraşlar sonucu x58 anakart bulabildim. Anakartın modeli Asus P6T SE. Fakat sorun şu ki overclock yapmayı bilmiyorum. Bu anakartta nasıl overclock yapılabilir , Overclock performansı nasıldır ? İnternette tonla yabancı video var ama bir türlü anlayamadım. Elimde OCZ Vendetta soğutucu var bit pazarından 10 tl ye almıştım. Büyük ihtimalle bu soğutucu yetmeyecek. Nasıl bir soğutucu önerirsiniz ? Aslında kafamda custom sıvı soğutma fikri var ucuz yollu sadece işlemci için ama yeni aliexpress vergisi nasıl oldu bilemiyorum.

Anakart: Asus P6T SE
    İşlemci: X5650
    Ram: Klissre 8x2(16) GB 1866 Mhz

• kabaca bclk yani deafult 133 mhz olan bus hizi arttirmaniz gerekiyor o işlemcinin çarpanı 20 dir bence çarpanı direk 20 girin turbo boos speed step gibi ayarları disable yapın cpu ya 1.35v voltaj verin 4 ghz görmesi gerek daha fazlası için biraz ayar çekmek gerek bende sivi sogutma var 4.7ghz günlük kullanıyorum 1.475v ile biraz fazla veriom voltajı birde bclk hızını arttırdıgınızda ram hızıda artar ram bölenini kullanıp ram hızını normalden düşüge ayarlayın bclk arttırmadan önce arttırınca ram hızıda artacak normal degerlerine yakın olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 10 Haziran 2019; 0:28:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.