Şimdi Ara

X570 Anakartların piyasada bulunmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün sitelere bakıyorum 1 aydır takip ediyorum x570 anakartların 1500-2500 tl arasında satılan modelleri bulunmuyor genelde 3000-5000 rl arasında olan modeller var sebebi nedir tedarik mi edilmiyor yoksa artık üretilmiyormu

• Uygun fiyata da X570 anakartlar var, önemli olan kullanacağınız özelliklere göre ürün seçmek.

GIGABYTE X570 UD --- 1.345 TL
    MSI X570-A PRO --- 1.575 TL
    ASUS PRIME X570-P --- 1.670 TL
    MSI MPG X570 GAMING PLUS --- 1.700 TL
    GIGABYTE X570 GAMING X --- 1.750 TL
    ASUS Tuf Gaming X570-Plus --- 1.900 TL

gibi...
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Ryzen 7 3700x ve ya 3800x için stok fanla kullanıcam uzun süreli bir sistem için ama örnek gösterdiğim msi anakartı gibi wifili ve iyi soğutmalı model arıyorum attığın modelleri şimdi inceliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Uygun fiyata da X570 anakartlar var, önemli olan kullanacağınız özelliklere göre ürün seçmek.

GIGABYTE X570 UD --- 1.345 TL
    MSI X570-A PRO --- 1.575 TL
    ASUS PRIME X570-P --- 1.670 TL
    MSI MPG X570 GAMING PLUS --- 1.700 TL
    GIGABYTE X570 GAMING X --- 1.750 TL
    ASUS Tuf Gaming X570-Plus --- 1.900 TL

gibi...
    Atığın çoğu kart piyasada stoğu yok asıl konuda bu zaten
  • Stokları var.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI X570-A PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 USB 3.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-x570-a-pro-am4-amd-ryzen-ddr4-m-2-usb-3-1-anakart.html

www.vatanbilgisayar.com
    ASUS PRIME X570-P AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-x570-p-amd-x570-am4-ryzen-ddr4-4400mhz-o-c-m-2-anakart.html

• Biraz daha bekleyin derim. Pandemi yüzünden üretim durmuştu şimdi tekrar başladılar stoklar yakında gelir. Bu arada x570 yerine b550 de bakabilirsiniz. B550 kartların x570 kartlardan aşağı kalır yanları yok.
  • Gigabyte tarafında ud4 ve gaming x in vrm kalitesi biraz düşüktür. 3900 - 3950 gibi işlemciler için pek uygun değiller, takılacak max işlemci 3800x olmalı. 3900 - 3950 için elite den aşağısına bakılmamalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://www.itopya.com/msi-mpg-x570-gaming-edge-wifi-amd-x570-soket-am4-ddr4-4400mhzoc-rgb-wifi-pcie-40-anakart/

Fiyat/performans oranı yüksek ve dahili wifi'ye sahip Gaming Edge modeli güzel seçenek.
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Gaming x bile zorlu senaryolarda 3900x ile fena iş çıkarmıyor sıfır hava akımı + su sogutmanın verdiği hava akımsızlıktan doğan ek vrm yükünde pbo+auto oc ile 86 derece kalmış kasa havalandırması + noctua nhd15 gibi sogutmaların oldugu senaryolarda hayli hayli 70-75 civarında kalacaktır vrm ler .. Yani alınabiliyor düzgün kurulumda x570 gaming x.

Ama tabikide en iyi kartlar değil.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam her ne kadar mosfetler 100+ derecelere kadar çalışabilecek olsada, eskiler 80 derecenin üstüne çıkılmamasını tavsiye ediyorlar. Günümüzde de sıvı soğutma oldukca yaygın, artı kasa içi havalandırmayada pek önem verilmezse vrm sıcaklıkkarı zıplayabiliyor. Gigabyte ın 400 serisi aynı mosfetleri kullanıyor ve bu yüzden çok eleştiri aldı, hatta yerden yere vuruldu. Gigabyte x570 serisinde, x570 aorus elite ile vrm yapısında farklılaşıyor. 3900 3950 alan birisi anakart konusunda cimrilik yapmayıp mümkünse x570 aorus pro, değilse elite den aşağısına bakmamalı. Yoksa yine benzer yapıya sahip b450 aorus pro anakartımı hava soğutma ve iyi bir kasa hava akımı ile kullandığım için benim pek şikayetim olmadı. Acilen alınması gerekmiyorsa ud4 ve gaming x, listenin biraz gerisine atılması kanaatindeyim. Ha 3600 den öte gitmem diyen için sıkıntı yok. Kasa içinde fırtına estiriyorum diyenler, kafasına göre takılsın .

O 80+ dereceyi sıfır havalandırmayla görmüş kasada görmez.

Testin devamında tomahawk mesela hava akımı sıfırken 111 dereceden den kasada hava akımıyla 88 e düşmüş gibi oda düşecektir 70 lere.

Tabi canım listenin gerisinde ama kurtarıyor yani özellike 3900x lere kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Temmuz 2020; 10:25:3 >
    Hocam cevap vermeden eski testlerini izleyeyim dedim. Oc li sonuçlar, standart kullanım sonuçları gibi kalmış aklımda. Oc de 100 dereceyi görmüş. O zaman şöyle bir düzeltme yapmak daha doğru olacak gibi; 3900 3950 alıp oc yapmayı düşünenler bu iki kartı düşünmesin, hatta elite de kesmez, direkt pro, ultra gibi bir anakartı alıp geçsinler. Standart kullanıcıların cimri olanları ud4 ve gaming x alabilir .

3600/3700/3800 ile x570ud veya gaming x alan adam yarın 3900x düştü takabilir mi? Takabilir iyi hava soğutma ve gene iyi kasası varsa mis gibi kullanır zaten pek bir oc olmuyor default yada undervolt yapar. 3950x takılır mı? 3 fanlı noctua nh-d15 ve gene haf x, haf 932 gibi biraz eski örnek oldu h500p gibi iyi sogutmalı kasan varsa ben takarım.

Ama direkman sistemi 3900/3950x üzerine inşa edecek ve zorlayacak kullanıcıların iyi anakartlara yönelmesi lazım min. X570 tuf pro,x570 tomahawk veya onun dengi diğer marka gigabyte üst sınıf vs modelleri kurtarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Temmuz 2020; 4:7:21 >
    Sıfırdan kuracaklar konusunda hem fikiriz. Sonradan geçeceklerde artık bismillah deyip baksın. Eskinin yan kapakta eşşek kadar fanı olan kasalarından olsa, sıvı soğutma kullananlarıda kurtarır ama yeni trendte plexi ya da cam takıp geçiyorlar. Benim corsair 400r da yanda iki tane 14 lük akasa viper var, hele bi ısınsın, sıcaklığı zopayla kovalarlar . Gerçi benim full viper fanlarım, sentetik test dışında da hiç adabını bozduğunu görmedim. Aslında ben gaming x alsam olurmuş .

Bende onlardan var haf 932.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Temmuz 2020; 4:16:3 >
    7 si kasada 2 si işlemci soğutucusunda 9 viper var. Hepsini işlemciye göre ayarladım. Bendeki 3600, 65 dereceye görmeden devirlenmiyorlar. Böylece masa üstü basit iş yaparken durduk yere devirlenip gürültü yapmıyorlar. Anca prime 95, aida testi olacakta fanlar oh be az döndük diyecek . Sürekli rölantide çalışan araba motoruna döndü sarı kopralar .

Edit: Resmi sonradan gördüm, corsair 500r de böyleydi ama o zaman gücüm 400r a yetmişti. 500r ye 20 lik fan yapıştırırdım ne güsel .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 2 Temmuz 2020; 4:21:19 >

Ben saldım kasa açık hiç bir fan bağlı değil.
    Sıfıra yakın ses.

En azından yazlık birşeyler bağlıyaydın .

Klima var zaten. Ya benim ekran kartını soğutucu harbiden dev vega56 nitro+ , işlemcinin soğutucusu da işlemciyi kurtarınca kasa fanına gerek kalmıyor. Kasada açık zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Temmuz 2020; 4:29:37 >
    O zaman sen gaming x alma .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.