Şimdi Ara

x58a ud7 vs p6 x58 d premium

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir arkadaşım yeni pc toplayacak. ama kendisi biraz utamngaç olduğundan bana aç dedi konuyu neyse hangi anakartı tavsiye edersiniz stabilite, ısınma, güç düzeni filan yönünden. daha doğrusu hangisi parasını hak eder ve daha kolay oc yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comissar -- 24 Haziran 2010; 22:35:29 >

• gigabyte desek nasil olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

gigabyte desek nasil olur.

neden hiç asus kullandınmı hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

quote:

Asus p35 yonga setli bir anakart kullanmistim. Biosu update yaparken o zaman vistanin bariz hatalarindan birisi olmustu. Bios silindi dedi ama güncellemeyi yapamadi. Dedim bios gitti aglasam caresi yok. Bilgisayari yeniden baslattim. Bir daha acilmadi. Ama bizdeki akil kimsede yok. Hemen gittim 100 euro verip bir tane asus p5k mainboard aldim. Yeni aldigim anakartin bios chipin söktüm. Benim biosu cöken asus p5k anakartima taktim. Sistem acildi ve bios chip üzerinde iken bois yükseltmeye getirdim.
    O zaman anakartlarin bois cipi yerinden cikiyor yani sizin anliyacaginiz sistem calisirken bios chipini söktüm ve yerine benim ici bosalan biosu chipimi taktim ve anakarti kurtardim. Sonra tekrar yeni aldigim anakarti götürdüm yerine dedim kardes ben bunu geri vercem. Adam demezmi satilan mal geri alinmaz. Avrupanin göbeginde türk dükkani olursa tabi türk usulü yaparlar. Bende vicdanen rahatlamak amaciyla dedim su x540 logitec ses sistemini ve gamepadi birde fan hepsini 100 euro denklestirdik. Anakarti geri verdim sizin anliyacaginiz. Aradan bir hafta gecmedi hemen asus anakarti yolcu ettim ve gigabyte x48dq6 anakarta gecis yaptim. Gigabyte anakartlar gercekten cok saglam ve stabil dual bios var. Gerci simdi cogu anakart dual biosu türlü tekniklerle kullanmaya baslamislar oda ayri bir konu. Mesala asuslarda biosta sorun olursa öbür biosa geciyorsun. Biraz sacma bir yöntem ama idare eder. Lisan meselesi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 24 Haziran 2010; 23:12:41 >

• quote:

quote:

quote:

Asus p35 yonga setli bir anakart kullanmistim. Biosu update yaparken o zaman vistanin bariz hatalarindan birisi olmustu. Bios silindi dedi ama güncellemeye yapamadi. Dedim bios gitti aglasam caresi yok. Bilgisayari yeniden baslattim. Bir daha acilmadi. Ama bizde akil kimsede yok. Hemen gittim 100 euro verip bir tane asus p5k mainboard aldim. Onun biosunu söktüm. Benim biosu cöken anakartima taktim. Sistem acildi ve bios üzerinden bois yükseltmeye getirdim.
    O zaman anakartlarin bois cipi yerinden cikiyor yani sizin anliyacaginiz. sistem calisirken bios cipini söktüm ve yerine benim ici bosalan biosu cipimi taktim ve anakarti kurtardim. Sonra tekrar yeni aldigim anakarti götürdüm yerine dedim kardes ben bunu geri vercem. Adam demezmi satilan mal geri alinmaz. Avrupanin göbeginde türk dükkani olursa tabi türk usulü yaparlar. Bende vicdanen rahatlamak amaciyla dedim su x540 logitec ses sistemini ve gamepadi birde fan hepsini 100 euro denklestirdik. Aradan bir hafta gecmedi hemen asus anakarti yolcu ettim gigabyte anakarta gecis yaptim. Gigabyte anakartlar gercekten cok saglam ve stabil dual bios var. Gerci simdi cogu anakart dual biosu türlü tekniklerle kullanmaya baslamista oda ayri bir konu. Mesala asuslarda biosta sorun olursa öbür biosa geciyorsun. Biraz sacma bir yöntem ama idare eder. Lisan meselesi yani.

öncelikle hikaye için çok teşekkür ederim. okuması zevkli sürükleyici bir yapıt. ama benim sorduğum 2 anakartla bunun ne alakası var?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Asus p35 yonga setli bir anakart kullanmistim. Biosu update yaparken o zaman vistanin bariz hatalarindan birisi olmustu. Bios silindi dedi ama güncellemeye yapamadi. Dedim bios gitti aglasam caresi yok. Bilgisayari yeniden baslattim. Bir daha acilmadi. Ama bizde akil kimsede yok. Hemen gittim 100 euro verip bir tane asus p5k mainboard aldim. Onun biosunu söktüm. Benim biosu cöken anakartima taktim. Sistem acildi ve bios üzerinden bois yükseltmeye getirdim.
    O zaman anakartlarin bois cipi yerinden cikiyor yani sizin anliyacaginiz. sistem calisirken bios cipini söktüm ve yerine benim ici bosalan biosu cipimi taktim ve anakarti kurtardim. Sonra tekrar yeni aldigim anakarti götürdüm yerine dedim kardes ben bunu geri vercem. Adam demezmi satilan mal geri alinmaz. Avrupanin göbeginde türk dükkani olursa tabi türk usulü yaparlar. Bende vicdanen rahatlamak amaciyla dedim su x540 logitec ses sistemini ve gamepadi birde fan hepsini 100 euro denklestirdik. Aradan bir hafta gecmedi hemen asus anakarti yolcu ettim gigabyte anakarta gecis yaptim. Gigabyte anakartlar gercekten cok saglam ve stabil dual bios var. Gerci simdi cogu anakart dual biosu türlü tekniklerle kullanmaya baslamista oda ayri bir konu. Mesala asuslarda biosta sorun olursa öbür biosa geciyorsun. Biraz sacma bir yöntem ama idare eder. Lisan meselesi yani.

öncelikle hikaye için çok teşekkür ederim. okuması zevkli sürükleyici bir yapıt. ama benim sorduğum 2 anakartla bunun ne alakası var?

Kardes gigabyet x58a ud7 anakart gigabyten u9 serisinden sonra en kral anakarti 1366 socketlerde. O yüzden bu anakartin rakipi Asus rampage 3 extreme serisi ile kayislayabilirsin. Gigabyte anakartlar daha saglam ve dayanakli ud7 bu manaya geliyor. Ve üzerinde hem sulu sogutma yonga setini sogutabilir yada yaninda verilen extra aparatlada bu isi yapabilirsin. Overclock icin ideal anakart. Ama fiyat performans diyorsan asrock x58 extreme 3 serisi anakart al derim. Bütün x58 leri sollamis durumda. Büssürü test ödülü almis. İlk kullandigim asrock marka bir anakarti. Sonra MSi gectim. Asus gigabyte sirayla gidiyoruz iste. İslemci ile en iyi anlasan anakart gigabyte. Ama biraz ddr3ler sorunla karsilasanlar oluyormus. Bence onlar gigabyt anakartlarin biosunun bazi kötü yanlari var onu daha cözemediler ondan oluyor. Bazi püf noktalari var eger onlari iyi ayarlarsan biostan sorun seviyen yüzde 10 lara kada düser.

• neden gigabyte olan o kiloluk demirler asus da yok biliyormusun? asus asla gigabyte kadar ısınmaz da ondan. sistem panelimde yazıyor. işlemcim 4GHz de ve ramlerim defaulot hızı 1600 olmasına rağmen 2200 MHz de çalışıyor ve stabil. gigabyte da bu oc u yapmam için kuzey köprüsünü su soğutma ile soğutmam gerekirdi. işlemcim %45 ve ramlerim %65 oc durumda şuanda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

neden gigabyte olan o kiloluk demirler asus da yok biliyormusun? asus asla gigabyte kadar ısınmaz da ondan. sistem panelimde yazıyor. işlemcim 4GHz de ve ramlerim defaulot hızı 1600 olmasına rağmen 2200 MHz de çalışıyor ve stabil. gigabyte da bu oc u yapmam için kuzey köprüsünü su soğutma ile soğutmam gerekirdi. işlemcim %45 ve ramlerim %65 oc durumda şuanda.

Güclü olmanin bazi yan etkileri olacaktir. Gigabyte anakartlar cok isiniyor olsada adamlar sogutucusunu yaninda vermisler. Asusa lafim yok asus anakartlar gigabyte anakartlara göre biraz daha pahali süslü köylü güzeli gibi hersey var.

Bu arada sistem panelinizi göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 25 Haziran 2010; 0:17:45 >
  • quote:

quote:

neden gigabyte olan o kiloluk demirler asus da yok biliyormusun? asus asla gigabyte kadar ısınmaz da ondan. sistem panelimde yazıyor. işlemcim 4GHz de ve ramlerim defaulot hızı 1600 olmasına rağmen 2200 MHz de çalışıyor ve stabil. gigabyte da bu oc u yapmam için kuzey köprüsünü su soğutma ile soğutmam gerekirdi. işlemcim %45 ve ramlerim %65 oc durumda şuanda.

Güclü olmanin bazi yan etkileri olacaktir. Gigabyte anakartlar cok isiniyor olsada adamlar sogutucusunu yaninda vermisler. Asusa lafim yok asus anakartlar gigabyte anakartlara göre biraz daha pahali süslü köylü güzeli gibi hersey var.

Bu arada sistem panelinizi göremiyorum.

tam tersi olmasın. gigabyte anakartları üzerindeki soğutucular çok kaslı ve güzel gösteriyor. ama o ihtişama aldanmamak lazım çünkü o ihtişamı sağlayan soğutucular aslında anakartın ayıbını kapatıyor. asusun süsüne gelirsek adamların her renk anakartı var kardeşim. adamlar web sitesi tasarlar gibi anakartları renklendiriyorlar. gigabyte saplanmış maviye. kardeşim nedir mavi. adamların en zayıf anakartı ile en güçlü anakartları aynı renkte. anakart değiştirdin misal pencereli kasan var ve masanın üzerinde duruyor. ama anakart değiştirmemişsin gibi geliyor çünkü eskisiyle aynı renkte. neyse konu çok saptı kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comissar -- 25 Haziran 2010; 1:24:54 >

• quote:

tam tersi olmasın. gigabyte anakartları üzerindeki soğutucular çok kaslı ve güzel gösteriyor. ama o ihtişama aldanmamak lazım çünkü o ihtişamı sağlayan soğutucular aslında anakartın ayıbını kapatıyor. asusun süsüne gelirsek adamların her renk anakartı var kardeşim. adamlar web sitesi tasarlar gibi anakartları renklendiriyorlar. gigabyte saplanmış maviye. kardeşim nedir mavi. adamların en zayıf anakartı ile en güçlü anakartları aynı renkte. anakart değiştirdin misal pencereli kasan var ve masanın üzerinde duruyor. ama anakart değiştirmemişsin gibi geliyor çünkü eskisiyle aynı renkte. neyse konu çok saptı kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum teşekkür ediyorum.

Kardes anakartin asus belli hayirli günlerde kullan. Ne yalan söylüyüm bende x58 li bir sisteme gececem ama bende suan arastirma icindeyim. Hangi anakarti alsam diye düsünüp duruyorum. x48 li anakartlar cikar cikmaz aldik ama elimizde kaldi. intel 775 e destegi kesti gitti. Yine aynisi olurmu diye arastirip duruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 25 Haziran 2010; 0:39:56 >

• bu kartların hiçbirini kullanmadım
    anakart seçimi biraz marka güveniyle de alakalı birşey..
    şimdiye kadar kullandığım asus lardan hiçbir sıkıntı yaşamadım hep kalitesiyle beni şaşırttı..
    kendime gigabyte anakart almadım ama arkadaşlarımda gördüklerimde ufak tefek sorunlar oldu
    (ram uyuşmazlığı,cold boot vs) o nedenle bana asus daha güvenilir geliyor..
    fakat asusun giriş seviyesi kartları bazen malzeme kalitesi ve tasarım olarak gigabyte kartlara yetişemiyor
    ben giriş seviyesi bir kart alıyor olsam bu sebeple gigabyte seçebilirdim.. ama orta ve üst seviye de ise asus alırım..
    dediğim gibi bu benim şahsi görüşüm..
    x58 kartlar içinde kötü diyebileceğiniz kart pek bulunmaz..hele de bu seviyede..
    hatta ilk x58 kartlardan forumda sırf ucuz olduğu için msi,foxxcon vs kartlar alanlar bazen çok daha pahalı kartlardan daha iyi OC
    değerlerine çıkabildiği oldu..
    ama asusların gigabyte göre daha az ram seçtiği bir gerçek..
    kısaca hangi markaya içiniz ısınıyorsa onu alın..sonradan en küçük bir sorunda keşke deyip canınız sıkılmasın..

• quote:

quote:

Kardes anakartin asus belli hayirli günlerde kullan. Ne yalan söylüyüm bende x58 li bir sisteme gececem ama bende suan arastirma icindeyim. Hangi anakarti alsam diye düsünüp duruyorum. x48 li anakartlar cikar cikmaz aldik ama elimizde kaldi. intel 775 e destegi kesti gitti. Yine aynisi olurmu diye arastirip duruyorum.

intel için soket desteği beklemen hata onu baştan söyleyeyim almışken iyi bir işlemci alıp en az 2 sene kullanacaksın.

• +5GHZ yapılmayacaksa bu kartları almak parayı sokağa atmak olur.

Eğer SATA 6 ve USB3 lazımsa; X58A-UD3
    Eğer SATA 6 ve USB3 lazım değil ise; P6T-SE arkadaşın için yeter ve artar.

1000 TL'lik X58 ve 300 TL'lik X58 arasında da performans farkı olmaz çünkü chipsetleri aynıdır.
  • quote:

quote:

quote:

intel için soket desteği beklemen hata onu baştan söyleyeyim almışken iyi bir işlemci alıp en az 2 sene kullanacaksın.

zaten bende öyle yaptim. 3 sene olacak Q6600 islemciyi kullaniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

+5GHZ yapılmayacaksa bu kartları almak parayı sokağa atmak olur.

Eğer SATA 6 ve USB3 lazımsa; X58A-UD3
    Eğer SATA 6 ve USB3 lazım değil ise; P6T-SE arkadaşın için yeter ve artar.

1000 TL'lik X58 ve 300 TL'lik X58 arasında da performans farkı olmaz çünkü chipsetleri aynıdır.

hocam şu "asus rampage iii extreme i gururla sunar" diye bir başlık vardı ona bir göz at istersen. arkadaşlardan biri yazmış oc yapamıyorum. stabil olmuyor filan demiş x58a ud3r için zaten. ocz belleklerle filan en çok problem yaşanan kart x58a ud3r'dir. giriş seviyesi olsun performans sınıfı olsun asus tercih edilir çünkü asus kalitesi sağlamlığı bir yana teknik servis olarak karşında gerçekten anlayışlı insanlar var ve çoğu kullanıcı hatası sonucu oluşmuş arızaları bile ücretsiz gerçekleştiriyorlar hatta garantisi dolmuş ekran kartının yerine sırf ellerinde olduğu için aynı karttan gönderen insanlar. (çizgi elektronik)

• gigabyte ud7 kullanmadım ama halihazırda elimde gigabyte 790x ud4 var. eski sistemim de gigabyte 965p ds3 dü. gigabytelar da güzeldir yanlız p6x58d premium kullanan biri olarak gönül rahatlığıyla asusu tavsiye edebilirim. çok kolay oc olabilen bir bord, 4 ghz ve üzeri çocuk oyuncağı ve de çok serin çalışıyor (boşta 38 yükte 42 civarı). hiç tereddütsüz asus derim.
    arkadaşın dediği gibi günlük 4 ghz ve üzeri kullanmayı düşünüyorsanız bu tip boardlara yünelmelisiniz. aksi halde gigabyte ud3r işinizi fazlasıyla görür.

ayrıca newegg deki en yüksek rating e sahip anakartların başında geliyor 392 review 5 egg :D
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131614&cm_re=p6x58d_premium-_-13-131-614-_-Product

• quote:

Orijinalden alıntı: yalcin1406

gigabyte ud7 kullanmadım ama halihazırda elimde gigabyte 790x ud4 var. eski sistemim de gigabyte 965p ds3 dü. gigabytelar da güzeldir yanlız p6x58d premium kullanan biri olarak gönül rahatlığıyla asusu tavsiye edebilirim. çok kolay oc olabilen bir bord, 4 ghz ve üzeri çocuk oyuncağı ve de çok serin çalışıyor (boşta 38 yükte 42 civarı). hiç tereddütsüz asus derim.
    arkadaşın dediği gibi günlük 4 ghz ve üzeri kullanmayı düşünüyorsanız bu tip boardlara yünelmelisiniz. aksi halde gigabyte ud3r işinizi fazlasıyla görür.

ayrıca newegg deki en yüksek rating e sahip anakartların başında geliyor 392 review 5 egg :D
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131614&cm_re=p6x58d_premium-_-13-131-614-_-Product

benimde aynı şekilde 4GHz günlük kullanıyorum maximus III extreme i anakart sıcaklığı 40 küsürlerde geziniyor. tasarım harikası.

• x58 premium stoklarda yok heralde ben göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalcin1406

x58 premium stoklarda yok heralde ben göremedim

evet sadece vatan satıyordu ondada kalmamış kalacağını da sanmam rampage III extreme gelsin o da gelir gelmez tükenecek. ben sordum 1 parti geldi ve bitti dediler vatan 2. kez getirtecekmiş.
  • Ben i7 930 alıcam ud3r veya ud5 3.8 4.0 GHz stabil kullanamammı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.