2 diskim var. 1. disk 2 ye bölünmüş şekilde C ve D olarak. 2. Disk ise E olarak sadece depolama için kullanılmakta. C sürücüme X86 XP SP3 kuruluydu. D sürücüsündede Win.7 X64 kurdum ama açılışta XP seçeneği kalktı. Sadece Windows7 ye girebiliyordum.
Biri x86 biri x64 olarak iki işletim sistemi aynı anda kullanılmıyormu? Bu durumdanda sonra 7 yi sildim ama bu sefer XP de gitti şu an hepsini sildim. İkisini birden kullanabilmem için nasıl bir kurulum yapmam lazım?
quote:
Orijinalden alıntı: sarpuli
Merhaba
2 diskim var. 1. disk 2 ye bölünmüş şekilde C ve D olarak. 2. Disk ise E olarak sadece depolama için kullanılmakta. C sürücüme X86 XP SP3 kuruluydu. D sürücüsündede Win.7 X64 kurdum ama açılışta XP seçeneği kalktı. Sadece Windows7 ye girebiliyordum.
Biri x86 biri x64 olarak iki işletim sistemi aynı anda kullanılmıyormu? Bu durumdanda sonra 7 yi sildim ama bu sefer XP de gitti şu an hepsini sildim. İkisini birden kullanabilmem için nasıl bir kurulum yapmam lazım?
Açılışa Xp seçeneği getirebilirdiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet diyorsunuz oradan gelişmiş seçenekleri daha sonrada başlangıç ve kurtarmayı seçip seçenekleri tıklayın oradan iki işletim sisteminin altındaki iki kutucuğa da tık koyun sorun kalmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
quote:
Orijinalden alıntı: sarpuli
Merhaba
Açılışa Xp seçeneği getirebilirdiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet diyorsunuz oradan gelişmiş seçenekleri daha sonrada başlangıç ve kurtarmayı seçip seçenekleri tıklayın oradan iki işletim sisteminin altındaki iki kutucuğa da tık koyun sorun kalmaz.
Bu kadar kolaymıydı yani? Bu dediğinizi yaptınızmı yoksa tahminmi ediyorsunuz? Ben VistaBootPro gibi başlangıç programları bile denedim ama olmadı da :(
Bende bu konuda bi başlık açmayı düşünürken sizin başlığınızı gördüm müsadenizle bende sorumu sorayım...
Ben şuanda windows 7 x64 kullanıyorum D: sürücüme x86 windows xp yüklemeyi istiorum çalışır mı boot sorununu nasıl çözerim teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: sarpuli Bu kadar kolaymıydı yani? Bu dediğinizi yaptınızmı yoksa tahminmi ediyorsunuz? Ben VistaBootPro gibi başlangıç programları bile denedim ama olmadı da :(
Valla aynı yolla aynı harddiskte bulunan Xp işletim sistemini kapadım otomatik olarak Windows 7'yi açması için ve artık otomatik açıyor. Xp'ye format çekmeden üzerine kuruyorsanız Windows 7'yi xp olarakta açabilirsiniz masaüstünü. Direkt sizin dediğiniz gibi denemedim ama diğer türlü dediğim gibi oldu.
Richter hocam sen de arkadaşa önerdiğim yolu deneyebilirsin. Dediğim gibi denemeden bilemezsiniz benim aklıma gelen bu varsa başka yolunu bilen onu bilemem.
Bu arada dediğiniz şekilde bir arkadaşta sormuştu dediğim yolu önerdim ama olmamış eski windows dosyalarını saklamıyormuş o yüzden denemeyin. Fakat harddiskin aynı bölümü yerine 2 ayrı kısmına kurabilirsiniz windows'ları öyle denedim ben de sorunsuz çalışıyor. Harddiski ikiye bölmek için format atmanıza gerek yok "Partition Magic" programını indirin o program harddiskin içindeki bilgileri koruyarak ikiye bölüyor öyle deneyebilirsiniz.
Dediğin gibi deneyip görücez o zmn yapıcak bişi yok teşekkürler...
Bu arada dediğiniz şekilde bir arkadaşta sormuştu dediğim yolu önerdim ama olmamış eski windows dosyalarını saklamıyormuş o yüzden denemeyin. Fakat harddiskin aynı bölümü yerine 2 ayrı kısmına kurabilirsiniz windows'ları öyle denedim ben de sorunsuz çalışıyor. Harddiski ikiye bölmek için format atmanıza gerek yok "Partition Magic" programını indirin o program harddiskin içindeki bilgileri koruyarak ikiye bölüyor öyle deneyebilirsiniz.
İyide hocam zaten aynı bölüme 2 sistem nasıl kurulsun? Aynı diskin 2 ayrı bölümüne kuruyoruz dediğiniz gibi diski böldük zaten ama nedense windows 7 kurulumu XP yi yok ediyor:( Aslında XP Tarafında bir değişiklik olmuyor ama boot olurken görmüyor :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme