Şimdi Ara

x99 6800k mı ? Z170A 6700k mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 6700k tek çekirdek performansı güçlü olduğu için oyunlarda i7 6900k modelinden bile daha yüksek performans verecektir, render işlemlerinde ise i7 6800k modeli i7 6700k modelinden daha yüksek performans verir.
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    ancak yeni izlediğim incelemeler var . fps değeri ya aynı yada 6800k daha yüksek fps veriyor dediğinizde bir yanlış var sanırım
  • Linkteki videodan bakabilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?v=Wfj-Rq9bX40
    dakika 5:28, 5:33 oyun testleri
    dakika 6:26 cinebench tek çekirdek testinde i7 6700k 183 puan alırken i7 6800k 144 puan almış, tek çekirdek performansının yüksek olması oyunlarda fps düşmelerinden az etkilenmenizi sağlar. Bu nedenle oyun için tercihiniz i7 6700k olmalı, lga 2011 v3 serisi işlemciler biraz daha sunucu/render odaklı.
  • İ7 6800k Türkiye'de satılıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    satan firmalar var nova bilgisayar gibi
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=mjyJXm6z_rk

bende bu videodaki verileri baz almıştım hangisine inanacağımızı şaşırdık :)
  • Ben linustechtips kanalyna güvenirim test konusunda ama tercih size kalmy? tabii :)
    6 çekirdek destekleyen oyunlarda i7 6800k avantajly gibi görünebilir ancak tek çekirdek performansy daha dü?ük oldu?u için dedi?im gibi min. fps de?erlerinde 6700k modeline göre biraz daha geride kalabilir, ha ikisi de sizi memnun eder kesinlikle ama aradaki fiyat farkyna da bakarsak ben min. fps de?erini önemli buldu?um için tercihimi i7 6700k modelinden yana kullanyrdym. Lga 2011 soketin ne artysy var dersek bir kere render performansynda, winrar syky?tyrmada vb artylary var size zaman kazandyryr bunlary bir kenara yazalym, daha fazla artysy olsun istiyorsanyz ilerde crossfire/sli yapabilirsiniz bunun için de destekli anakart ile en az i7 6850k almanyz gerek çünkü destekledi?i pci-e hat sayysy 40. i7 6800k modelinde ise bu de?er 28. Destekli anakart alayym i?lemcinin bir üst modeli olsun derken de kesenin a?zyny iyice açmak gerekiyor :) Bu nedenle ?ahsen i7 6700k'nyn yeterli gelece?ini dü?ünüyorum sli/crossfire yapmayacaksanyz.

• güncel arkadaşlar son 2 parça . yardımlarınızı bekliyorum.
  • Hocam merhaba tesadüfen konuya denk geldim, yorum yapmadan da geçmek istemedim.
    Asıl konu diğer arkadaşlarında belirttiği gibi ne için kullanılacağı?

1) Eğer oyun oynayacaksanız ve tek kart kullanacaksanız 6700K denildi. Arkadaşlar haklı ayrıca ek olarak bende şunu söyleyebilirim. Eski olması kesinlikle yeni teknoloji ile başa çıkamayacağı anlamına gelmiyor. Çok ekstrem bir örnek olacak ama, 3770K gibi eski bir işlemci bile şu an hangi uygulama yada oyun için yetersiz?

2) Diğer yandan yeni teknoloji olması ve çekirdek fazlalığı da sizi 6800K ya yanaştırıyor çok iyi anlıyorum ama saat hızı size soru işareti bırakıyor. Peki bu işlemciye overclock yapmayı düşünüyor musunuz? Ben bu işlemcinin çok rahat günlük kullanımda voltajsız 4 GHz ve üstüne çıkabileceğine eminim. Eeee o zaman 6700K ile arasındaki fark da kapanmış olmayacak mı? Sonuçta 6700K yı overclock ile günlük kullanımda 4.5 GHz ye çıkarabilirsiniz ama aralarında overclocklu halleri ile ne kadar fark olabilir? Dediğim gibi öncelikle overclock yapacaksanız bunu araştırın bence. Çünkü işlemciler teknik ve özellik olarak karşılaştırıldığında farklı sahalarda bile olsa sonuç terazisinde denkler.

Zor karar gerçekten, bu konuda siz kesinlikle şöyle yapın bunu alın demeyeceğim ama yazdıklarıma göre bir fikir edinmenizi belki sağlayabildiysem ne mutlu.

• 1- Aslında 1.5 yıllık bilinen işlemciden ziyade 1aylık işlemcinin nasıl performans vericeğine dair endişelerinizin olması gerekmiyor mu?

2-Toplam fiyatlar birbirine yakın. Ancak işlemcilerin aralarındaki fiyat farkını kaldırdığımızda anakartların fiyatları birbirine yakın olacaktır. aynı fiyata sahip x99 ile z170 aynı donanımlara ve oc kapasitesine sahip midir? bence bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. söz konusu gaming olduğunda 4.6ghzlik i5 6400 işlemci bile i7 6700k performansı verebiliyor. Ama i7 6700un cpu kullanımı çok daha az olduğu bir gerçek. Bence sizin şeçiminiz işlemci seciminden ziyade anakart seçimi olacaktır. i7 6700k seçimi bile sizi uzun süre boyunca idare edecektir.

• artısı yok 6700k yeterli. 6700/K performansı uzun süre geçilmez üstüne koyamazlar
  • ScaT kullanıcısına yanıt
    Ben bu videoyu izlediğim far cry hariç i7 6700k nın ya önde olduğunu yada kafa kafaya geldiğini gördüm. Ben de sizin gibi iki işlemci arasında kaldım. ama bu videodan sonra 6700k ya karar verdim :)
  • Oyunlarda 6700 k bütün işlemcileri tokatlıyor tek çekirdek performansı daha iyi ama render fana alıyorsan işleme süreleri biraz daha kısalır 12 çekirdek sayesinde.6 fizisksel 6 sanal tabi ki.
  • Eğer sadece oyun için ise 6700k.
    Eğer oyun/çalışma ise x99.
    Intel x99 platformuna Kaby lake işlemcilerini getirecek. Belki Coffee Lake bile gelebilir.
     x99 6800k mı ? Z170A 6700k mı ?
  • x99 avantajı yok.İleride anakart bozulduğunda x99 anakart bulman imkansız olacak çünki x99'u şimdiden bitti say
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

x99 avantajı yok.İleride anakart bozulduğunda x99 anakart bulman imkansız olacak çünki x99'u şimdiden bitti say

Aynen bide bu lga 2011 lerde v1- v2- v3 muhabbeti var. Misal lga 2011 v1 islemcileri 40-50 dolara bulabiliyorsun ama anakart yok piyasada.

• Merhaba ,

İntel kaby Lake işlemciler ne zaman satışa cıkar bilginiz var mı ? Kısa süre içerisinde(1-2 ay gibi) cıkma durumu var mıdır ? Varsa beklemek mantıklı olur mu ? Fiyat/performans olarak uygun olur mu acaba ? Yoksa ağırlıklı oyun için i7 6700K alıp gecsek mi ne dersiniz ?
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Kaby lake işlemciler 2017'nin 2. çeyreğinde geliyor.
    Zaten oyun için toplanacağından 6700k almanız daha iyi olur. Hem de daha tasarruflu olur.

Ben programlama ve oyun için 4690k 4.7ghz ile 1070 kullanıyorum hala sıkıntı yok.
    Anca 2 nesil daha çıktığında upgrade ederim.
  • ScaT kullanıcısına yanıt
    Eğer sistemi 6800k-6850k 2011 soket topladiysaysiniz ve Intel; i7 sky kaby gibi işlemciler çıkarmaya devam ederse siz ilerleyen (işlemci ömrü ne kadar giderse 10 sene vs+)kullanmaya devam edip 4 cekirdeklilere tas çıkartacaksiniz.taki islemciniz ile ekran kartı desteği bitene kadar. Dx12 ekran kartı sisteminde tek işlemci değil multi core desteği geldi yani dx12 oyunlarda tek bir yoldan trafiğe takilmiyorsunuz 12-16 şeritli otobandan görüntü aktarılıyor dx11 de tek şeritli yoldan görüntü gidiyordu.

Arkadaşlar abiler kardeşler bunlar benim araştırdığım ve bildiğimdir fikir amaçlıdır ve iddia etmemekteyim eleştiriye açığım saygılar.

• i7 7700 k + z270
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.