Şimdi Ara

X99 Anakart secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendime yeni bilgisayar topluyorum ve x99 chipsette karar verdim. Evde hem oyun hem diger isler icin kullanacagim. Islemci olarak intel core i7 6850k almayi düsünüyorum ve bu islemciye en uygun Anakart tavsiyelerinize ihtiyacim var.
    Su an elimde olan bilesenler su sekilde:

-Evga dg-87 Big Tower Kasa(ismarlandi ve bu ay sonu geliyor)
    -Evga gtx 980ti Hybrid Ekran Karti
    -Samsung 950 Pro 256GB M.2 SSD
    -Corsair AX1200i Power Supply
    -Hitachi SATA 3 6.0 gb/s 3TB HDD
    -Toshiba SATA 3 6.0 gb/s 2TB HDD

Sizlerin engin tecrübe ve bilgilerinize güvenerek tavsiyelerinizi bekliyorum. Fiyat önemli degil, iyi ve bir bilgisayar toplayip en az 5 sene cok büyük degisiklik yapmadan kullanmayi düsünüyorum. Eger farkli bir islemci önerirseniz de dikkate alacagim.
    Bu arada RAM tavsiye ederseniz de cok memnun olurum tabii ki en az 32 GB olmasini planliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decade -- 15 Ekim 2016; 19:52:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Link icin cok tesekkürler Arranger, Asusa bi türlü isinamadim nedenini ben de bilmiyorum galiba cok fazla model cikardigindan. Ilk baslarda Evga x99 Classified düsünmüstüm, su an Msi x99s mpower, Gigabyte GA-x99-Designare ex ve Evga x99 Classified arasinda kararsizim.

• Arkadaslar bi tavsiyesi olan yok mu? Bu arada gigabyte i elemek zorunda kaldim, cünkü m.2 sadece 10 gb/s destekliyormus diger kartlar ise 32 gb/s destekliyor.
    Siz olsaniz su 3 Anakarttan hangisini secerdiniz:
    -Asrock x99 Taichi
    -Msi x99s ya da a Mpower
    -Evga x99 Classified

Yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar, ay sonuna kadar karar vermek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decade -- 15 Ekim 2016; 16:13:55 >
  • decade D kullanıcısına yanıt
    inceleme :https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/X99-Ultra_Gaming/4.html
    resmi site :http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5809#ov
    Vatan : GIGABYTE X99-Ultra Gaming Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3600MHz (O.C.) Anakart
    M2 slotu 32gb/s nvme destekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 15 Ekim 2016; 16:29:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

inceleme :https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/X99-Ultra_Gaming/4.html
    resmi site :http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5809#ov
    Vatan : GIGABYTE X99-Ultra Gaming Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3600MHz (O.C.) Anakart
    M2 slotu 32gb/s nvme destekli
    Kişisel tercihim sade ve işlevsel olması açısındanhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-x99-deluxe-ii-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3333mhz-o-c-anakart.html

Fiyat fazla gelirse yine yeni jenarasyon X99-A II alınabilir.

mpower ilk jenarasyon kart

evga anakartlar oyle ahım şahım değiller.

Gida Ud serisi kartları x99 da gayet iyiydi Yeni serileride onlardan aşşağı değildir. GA-X99-Ultra Gaming modeline bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Ekim 2016; 18:05:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Kişisel tercihim sade ve işlevsel olması açısındanhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-x99-deluxe-ii-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3333mhz-o-c-anakart.html

Gida Ud serisi kartları x99 da gayet iyiydi Yeni serileride onlardan aşşağı değildir. GA-X99-Ultra Gaming modeline bakılabilir.

Alıntıları Göster
    Herkese cok tesekkürler, Gigabytein sitesine girip tekrar inceledim ve X99 Designare Ex in m.2 slotunun 10 degil 32Gb/s destekledigini okudum. bu yüzden kararimi Gigabyte X99 Designare Ex yönünde verdim. Bu demek oluyor ki bir ürünü her zaman kendi sitesinden incelemek gerekiyormus. Bu Anakart hakkinda iyi ya da kötü, tecrübesi ve düsüncesi olan buraya yazabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: decade

Herkese cok tesekkürler, Gigabytein sitesine girip tekrar inceledim ve X99 Designare Ex in m.2 slotunun 10 degil 32Gb/s destekledigini okudum. bu yüzden kararimi Gigabyte X99 Designare Ex yönünde verdim. Bu demek oluyor ki bir ürünü her zaman kendi sitesinden incelemek gerekiyormus. Bu Anakart hakkinda iyi ya da kötü, tecrübesi ve düsüncesi olan buraya yazabilir.

Alıntıları Göster
    Bence hata ediyorsunuz evet x99 lu bir sistem iyidir ama bu kadarda pahalı bir anakartı bile 1000 liradan aşağı değil.Ben şahsen toplamazdım.
    Onun yerine skylakeli bir sistem toplayın zaten oda sizi uzunca süre götürecektir.
    i7 6700k işlemcili bir sistem 400-500 civarına bir anakart birde güzel bir ekran kartı alırsanız 5 sene kullanırsınız bence.

• Sempatik duydugum marka Gigabyte olsa da Evga alma sansi 9lan birini ucurumdan sevev seve itebilirim..

Tasarim veya render amacli kullanacaksanoz size Xeon E5 cpu verelim..

• quote:

O parayi gozden cikardiysam ve Evga almayacaksam Gigabyta tan sasmazdim....

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Bence hata ediyorsunuz evet x99 lu bir sistem iyidir ama bu kadarda pahalı bir anakartı bile 1000 liradan aşağı değil.Ben şahsen toplamazdım.
    Onun yerine skylakeli bir sistem toplayın zaten oda sizi uzunca süre götürecektir.
    i7 6700k işlemcili bir sistem 400-500 civarına bir anakart birde güzel bir ekran kartı alırsanız 5 sene kullanırsınız bence.

Tavsiye icin tesekkürler 6700k yi cok düsündüm ama 6 cekirdekli islemciyi (980x extreme edition) satip 4 cekirdekliye dönmek mantikli gelmedi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Sempatik duydugum marka Gigabyte olsa da Evga alma sansi 9lan birini ucurumdan sevev seve itebilirim..

Tasarim veya render amacli kullanacaksanoz size Xeon E5 cpu verelim..

Tasarim ve render olarak kullanacagim evet ama isin icinde oyun da olacak tabii ki.
    Bu arada ben yurtdisinda yasiyorum yani sizde gigabyte x99 designare olsa da satin alma sansim olmaz.

• decade D kullanıcısına yanıt
    6700k=6850k oyunlarda tekil çekirdek performansı önemli herşey çekirdek olsaydı fx serisi kraldı 8çekirdek ile yani 6700k ile 6850k arasında fark göremezsin oyunlarda hatta 6600k ile 6700k arasındaki farkı anlamak bile güç %20 fln (sadece oyun fpssi için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

quote:

O parayi gozden cikardiysam ve Evga almayacaksam Gigabyta tan sasmazdim....

Aslinda gecen haftaya kadar kesin kararim evga x99 Classifiedten yanaydi hatta eb.y üzerinden Amerikadan satin alip parasini da ödedim ama satan kisi yollamadan önce test ettigini ve anakartin bozuk oldugunu söyleyip parami geri yolladi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

6700k=6850k oyunlarda tekil çekirdek performansı önemli herşey çekirdek olsaydı fx serisi kraldı 8çekirdek ile yani 6700k ile 6850k arasında fark göremezsin oyunlarda hatta 6600k ile 6700k arasındaki farkı anlamak bile güç %20 fln (sadece oyun fpssi için)

Ama dedigim gibi tasarim programlama render icin de kullanacagim, sadece oyun olsaydi tabii ki 1151 bir islemci secerdim.

• O ekran kartı saçma olmuş x99 sisteme asrock alabilirsin anakart olarak

• quote:

quote:

Tavsiye icin tesekkürler 6700k yi cok düsündüm ama 6 cekirdekli islemciyi (980x extreme edition) satip 4 cekirdekliye dönmek mantikli gelmedi bana.

Herşey çekirdek değil hocam 6700k render işlerindede sizi memnun eder boşa para vermeyin x99'lu sisteme bir anakartı 1000 liradan aşağı yok oda en ucuzu şöyle orta yollu bir şey 1300-1500 lira arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

O ekran kartı saçma olmuş x99 sisteme asrock alabilirsin anakart olarak

Ekran karti yeni degil hocam 1 sene önce almistim ve memnunum.

• quote:

quote:

quote:

Herşey çekirdek değil hocam 6700k render işlerindede sizi memnun eder boşa para vermeyin x99'lu sisteme bir anakartı 1000 liradan aşağı yok oda en ucuzu şöyle orta yollu bir şey 1300-1500 lira arası.

Eyvallah ama toplamisken yeni sistem olsun hocam cünkü eski bilgisayarimi alirken 1150 yeni cikmisti ben gidip 1366 soket aldim o zaman da bi arkadasin lafiyla bunu yaptim ve sonradan pisman oldum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eyvallah ama toplamisken yeni sistem olsun hocam cünkü eski bilgisayarimi alirken 1150 yeni cikmisti ben gidip 1366 soket aldim o zaman da bi arkadasin lafiyla bunu yaptim ve sonradan pisman oldum.

Hocam skylake zaten yeni sistem z170 bir anakart alırsan sylake sonrası çıkacak 1151 soketli işlemcileride kullanabileceksin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.