Bildirim
X99 sistem vs z170 sistem
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yanlış anlamayın ama görsellik size ne katacak?
x99 ile Z170 anakartlar arasında uçurumlar oluşturacak bir teknoloji farkı yok aslında.
Sizin toplayacağınız sistemi hangi amaçlı kullanacağınız, bundan almak istediğiniz performans daha ön planda olmalı diye düşünüyorum.
Bu kısımdan sonra tabi ki görselliğe de dokunuşlar yapılabilir.
Kendimden örnek vereyim, oyun odaklı ve aynı zamanda günlük işlerimi de üzerinde yürütebileceğim bir sistem topluyorum. Ama ana hedefim oyun.
Buna göre, hem F/P hemde bütçeme uygun parçaları seçmeye çalıştım genel olarak.
Almış olduğum parçalar;
MSI Z170A Gaming M5 Anakart
Evga GTX 1070 Superclocked ACX 3.0 Ekran kartı
Evga Supernova G2 750W PSU
NZXT H440 Kasa
Önümüzdeki hafta alacağım parçalar;
Kingston HyperXFury 2400mhz 2x8GB Ram
Seagate ST2000DM1 2TB 3.5" HDD
Samsung EVO 850 500GB SSD
Intel i5 6600K 3.5Ghz İşlemci
Tek kararsız kaldığım kısım cpu soğutma.
3 ürün arasında kararsızım; Corsair Hydro H110i - NZXT Kraken X61 - Noctua NH-D15
İyi bir sistem olacağını düşünüyorum.
-
Görselliği değil de çok ekstrem bir kasa toplanacaksa, atıyorum 2x1080 sli vesaire, 40 pci express lane olmasından ötürü 5930k veya üstü bir işlemci tercih edilebilir. 5820k da 28 pci Lane vardır. Etkisi değer mi? Bana göre hayır. Kısaca çok çok paranız varsa ve gerçekten extreme bir kasa topluyor Sli Vs içinden gecicem diyorsan 5930k ile x99 platformu olabilir. Ama 5820k ile ortalama bir kasa toplanacaksa bence değmez 6700k daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütçem müsait olsaydı düşünmeden X99 toplardım o kadar para verip acaba yamulurmu diye düşünmek istemezdim, Sinek küçüktür ama mide bulandırır manasında, 6700K oyun için daha iyi bir işlemci olabilir ve bahsettiğin günlük kullanımda aradaki performans farkını hissetmezsin amaç sadece oyun ise 6600K alıp ekran kartına veya düşük bulduğun başka bir parça varsa onu yükseltebilirsin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X