Şimdi Ara

XBMC Kurulum Rehberi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
27
Favori
65.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: portnoi

Bu XBMC'nin değil kumandayla bluetooth'un eşleştirilme problemi sanırım, bende olmadığından beni aşar.

Benim tavsiyem ms mce uyumlu kumanda ya da klavye+kumanda setlerinden almanızdır.

Bluetooth "BD Remote controller" diye görüyor cihazı.

Çalışıyor da.Ama ne hikmetse XBMC de çalışmıyor.

Xbox controller da öyle.Tüm oyunlarda hiçbir ayar yapmadan kullanabiliyorum ama xbmc de çalışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_g_m_s

quote:

Bu XBMC'nin değil kumandayla bluetooth'un eşleştirilme problemi sanırım, bende olmadığından beni aşar.

Benim tavsiyem ms mce uyumlu kumanda ya da klavye+kumanda setlerinden almanızdır.

Bluetooth "BD Remote controller" diye görüyor cihazı.

Çalışıyor da.Ama ne hikmetse XBMC de çalışmıyor.

Xbox controller da öyle.Tüm oyunlarda hiçbir ayar yapmadan kullanabiliyorum ama xbmc de çalışmıyor

forum.xbmc.org
    [WINDOWS] HOW-TO setup Sony PS3 Bluetooth Remote Control to work with XBMC
    http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=38333

Burada anlatmış, ingilizceniz varsa takip ederek çalıştırabilirsiniz. Dediğim gibi bende olmadığından ve elimde olmayan donanımla ilgili kaynak okumak her zaman kafamı karıştırdığından yönlendiremiyorum ama gördüğüm kadarıyla otomatik gelen driverları kaldırmanız gerekecek bu proses esnasında. Yani windows'un bt kumandayı görmesi xbmc'de çalışması anlamına gelmiyor.

• Bu rehbere bakıp yapmaya çalışmıştım bende iste ama beceremedim.
    İngilizcem çok iyi değil çok kötü de değil.
    Neyse o defteri kapattım şimdilik.ekran kartım bozuldu onunla ugrasiyorum
    Yardımınız için teşekkür ederim
  • ben windows 7 64bit laptoba yükledim program gayet güzel calisiyor. ama video yada streamlari tam ekran yapinca görüntü yok.. bi türlü bunu halledemedim. eger ana menü bar seklinde altta olursa oluyor görüntü geliyor ama ekrana iki kez tiklayip full screen yapmak istedigim zamanb olmuyor... klite yi de kurdum ne yaptiysam bi türlü düzeltemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerdogan66 -- 18 Ağustos 2012; 3:33:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerdogan66

ben windows 7 64bit laptoba yükledim program gayet güzel calisiyor. ama video yada streamlari tam ekran yapinca görüntü yok.. bi türlü bunu halledemedim. eger ana menü bar seklinde altta olursa oluyor görüntü geliyor ama ekrana iki kez tiklayip full screen yapmak istedigim zamanb olmuyor... klite yi de kurdum ne yaptiysam bi türlü düzeltemedim

Sorunu cözdüm .. system ayarlarindan
  • Merhaba arkadaşlar cehaletimi bağışlayın günlük hayatta kullandigim laptop a xbmc kursam (işletim sistemi Windows 7 ) günlük islerimi yapmama engel olurmu , kasma olurmu , çok yer kaplar mı ..? Cevaplar için , Şimdiden teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyacı

Merhaba arkadaşlar cehaletimi bağışlayın günlük hayatta kullandigim laptop a xbmc kursam (işletim sistemi Windows 7 ) günlük islerimi yapmama engel olurmu , kasma olurmu , çok yer kaplar mı ..? Cevaplar için , Şimdiden teşekkür ederim..

xbmc yi masa üstünden bir kısayol a tıklayarak çalıştırıyorsunuz zaten bu yüzden pcnizi aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

kendi plazma tv mize 2gb ddr2 intel dual core işlemci amd x1300 ekran kartlı laptopumu bağladık sorunsuz olarak kulanıyoruz şuan bu mesajı tvye bağlı laptoptan win7 > crome aracılığı ile 35 tl ye aldığım ir microsoft media center klavye kumanda ile yazıyorum. xmbc başlat çubuğunda simge durumda bekliyor. mesajımı yazdıktan sonra xbmc ye döneceğim :)

benimde sormak istediğim birşey var filmlerin içeriğini otomatik olarak alıyor fakat ingilizce bunu türkçe olarak alabilcek bir ekletisi mevcut mu ?

• express vakit ayırıp bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim , portnoi üstadın rehberliğinde bu işe başlayacağım....
  • Arkadaşlar ben de bir htpc kurma aşamasındayım ama kafama takılan bazı sorular var.

1. Xbmc için hangi kumandayı edinebiliriz (Ebay da olur)
    2. Bu kumanda ile pc yi de kontrol edebilir miyiz, yoksa klavye ve mouse şart mı?
    3. Htpcyi açtığımızda normal Windows açılıyor da xbmc programını mı çalıştırıyoruz yoksa htpc açılınca doğrudan bir medya player gibi xbmc nin açılmasının bir yolu var mı?
    4. Xbmc Windows 8 e kurulabilir mi?
    5. xbmc ile tv kanalları (hd sd) kanallar izlenebilir mi, izlenebilirse hangileri ve kısaca nasıl?
    6. Xbmc yi ipadle de kumanda edebilir miyiz?

Cevaplarsanız çok makbule geçer . Şimdiden çok teşekkürler ...

Bir de farklı bir konu ama htpc için 3.5 inç bir sata hard disk aldım. Aynı anda bir de ssd alsam windowsu ssd ye kursam diğer hard diske de film vs yüklesem Windows ikisini de aynı anda görür mü? Ssd yi bilgisayar hızlı açılsın diye düşündüm. Örneğin Windows 8 ve xbmc yi ssd ye kursam, filmleri diğer diske atsam xbmc filmleri oradan çalıştırır mı? Bu konularda çok cahilim nasıl altından kalkacam bilmiyorum. Ama htpc için bileşenleri sipariş ettim umarım üstesinden gelirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oyunbitti

Arkadaşlar ben de bir htpc kurma aşamasındayım ama kafama takılan bazı sorular var.

1. Xbmc için hangi kumandayı edinebiliriz (Ebay da olur)
    2. Bu kumanda ile pc yi de kontrol edebilir miyiz, yoksa klavye ve mouse şart mı?
    3. Htpcyi açtığımızda normal Windows açılıyor da xbmc programını mı çalıştırıyoruz yoksa htpc açılınca doğrudan bir medya player gibi xbmc nin açılmasının bir yolu var mı?
    4. Xbmc Windows 8 e kurulabilir mi?
    5. xbmc ile tv kanalları (hd sd) kanallar izlenebilir mi, izlenebilirse hangileri ve kısaca nasıl?
    6. Xbmc yi ipadle de kumanda edebilir miyiz?

Cevaplarsanız çok makbule geçer . Şimdiden çok teşekkürler ...

Bir de farklı bir konu ama htpc için 3.5 inç bir sata hard disk aldım. Aynı anda bir de ssd alsam windowsu ssd ye kursam diğer hard diske de film vs yüklesem Windows ikisini de aynı anda görür mü? Ssd yi bilgisayar hızlı açılsın diye düşündüm. Örneğin Windows 8 ve xbmc yi ssd ye kursam, filmleri diğer diske atsam xbmc filmleri oradan çalıştırır mı? Bu konularda çok cahilim nasıl altından kalkacam bilmiyorum. Ama htpc için bileşenleri sipariş ettim umarım üstesinden gelirim.

1. Windows MCE Kumandaları işinizi görür. Ha ben olsam Logitech'in K400'ünü kullanırım.
    2. Kumanda tek başına yetmez, ama K400 gibi bir klavye ile tüm işinizi görürsünüz.
    3. XBMC'yi startup'a koyarsanız sistem açıldığında xbmc'ye gider. Diğer bir yol linux dağıtımı kullanmak, orada xbmc'yi standalone kullanmak ya da direk xbmc distrolarından birini kullanmak. Windows kullanacaksanız startup'a koymak en mantıklısı.
    4. Kuruluyodur, araştırmadım ama XBMC baya baya son donanımlara/yazılımlara uygun hale getiriliyor günlük güncellemeler ile. Ama donanımsal hızlandırma sağlayan bazı durumlarda ne derece başarılı olur 8'le bilmiyorum, forumlara bakmak lazım.
    5. En son yoktu tv kartı ile tv izlemek, belki launcher ile mümkün olabilir.
    6. Ediliyor evet. ipad'inizin jailbreakli olması gerekiyor diye hatırlıyorum.

Ben kurduğumdan ve bu başlıkta bu bilgileri paylaştıktan beri o kadar sorunsuz bir kullanım deneyimi yaşıyorum ki, ne zamandır ne forumlarına uğruyorum xbmc'nin, ne de tekrar kurma ya da versiyon yükseltme gibi ihtiyaçlar duydum. O yüzden verdiğim bilgilerin güncelliği olmayabilir, bir kontrol edin derim. Ya da bilgileri taze olan arkadaşlar düzeltebilir beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyunbitti

Benim sistemimde ssd'de sistemim ve haliyle xbmc duruyor. Filmlerin ayrı bir harddiskte, dizilerim ayrı bir harddiskte, müzikler apayrı bir harddiskte. Bu harddiskler harici ve usb üzerinden bağlılar. Hepsini görüyor. Önemli olan yerlerini göstermek xbmc içinden. Windows ya da hangi işletim sistemiyse artık, o harddisklerini görüyorsa xbmc de görecektir.

Üstesinden gelirsin, gayet kolay bu işler.

• Ati Radeon 9800 pro ekran karti olanlar calistirabildi mi XBMC yi ? Diger tüm kartlarda sorunsuz calistiriyorum ancak nedense R350 ile olmuyor. Ubuntu uzerinde SD filmler sorunsuz oynatiyor ancak HD filmler ve icefilms vb addonlarda takilma yavaslik söz konusu. Benzer problem yasayan var mi acaba ?

Ubuntu 8.04 LTS üzerinde legacy ATI driver support var o sekilde driver da indirdim xorg-edgers daki kurulumlari da denedim lakin bir türlü istedigim gibi takilmadan izleyecek hale getiremedim. Denemedigim bir tek XP kaldi, XP üzerinde ayni kartla calistiran var mi acaba aramizda ?
  • Celeron işlemci
    512 ddr ram
    40 gb hdd
    via o/b vga
    realtek alc666

bu sisteme ubuntu kursam xbmc çalışır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaLLoWeD

Ati Radeon 9800 pro ekran karti olanlar calistirabildi mi XBMC yi ? Diger tüm kartlarda sorunsuz calistiriyorum ancak nedense R350 ile olmuyor. Ubuntu uzerinde SD filmler sorunsuz oynatiyor ancak HD filmler ve icefilms vb addonlarda takilma yavaslik söz konusu. Benzer problem yasayan var mi acaba ?

Ubuntu 8.04 LTS üzerinde legacy ATI driver support var o sekilde driver da indirdim xorg-edgers daki kurulumlari da denedim lakin bir türlü istedigim gibi takilmadan izleyecek hale getiremedim. Denemedigim bir tek XP kaldi, XP üzerinde ayni kartla calistiran var mi acaba aramizda ?

Eski nesil radeon'a donanımsal hızlandırma desteği yok xbmc'nin. Özellikle 8.04 zamanında olmadığını biliyorum. Yüksek çözünürlük başarımında işlemcin belirleyici faktör olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Celeron işlemci
    512 ddr ram
    40 gb hdd
    via o/b vga
    realtek alc666

Standart çözünürlükte muhtemelen problem olmaz, yüksek çözünürlük yalan olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Celeron işlemci
    512 ddr ram
    40 gb hdd
    via o/b vga
    realtek alc666

Standart çözünürlükte muhtemelen problem olmaz, yüksek çözünürlük yalan olur.

Orası kesin hocam zaten.
    Sd filmler arıza yapmazsa iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam akıllı 1 film izleyemedim..
    alayı hata veriyor..
    eziyet..
  • internete yayınyapan tv kanllarının torrent stream kodlarını nasıl çalıştırabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

adam akıllı 1 film izleyemedim..
    alayı hata veriyor..
    eziyet..

hocam hatayı yazın çözüm bulalım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.