Şimdi Ara

XBOX 360 ACİLLL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün Xbox 360 Arcade Pal modelini aldım,
    full hd 22''lg lcd monitör aldım,
    hdmi kablomu aldım,
    gta 4'ümü aldım,

ancak çok büyük hayal kırıklığına uğradım,sebebini bilemiyorum ama derdim şu,

xbox 360'ı 72 ekran vestel tüplü televizyonuma bağladığım zaman aşırı netlik,süper çözünürlük var ve de yani nasıl anlatılır bilmiyorum xboxın xbox olduğunu anlıyorsunuz gerçekten,
    efekler,animasyonlar,canlılık vs,

ama aynı xbox ve oyunu full hd 1920x1080 1080p lcd ekranıma bağlayınca o kadar kötü bir görüntüyle karşılaştım ki,hayal kırıklığı yaşadım..özellikle gta4 te,blur efekti aşırı fazla,çözünürlük berbat,dokular,ortam herşey kötüydü,tüplü ekranda aldıgım sonuç çok çok iyiydi
    xbox ın nası bi his oldugunu lcd de anlamadım çok kötüydü,

acaba nere yanlış var?

cod modern warfare 2 yi koydum mesela ilk göreve başlarken,

training gibi olan yerde ,

ilk silahI aldıgım zaman karşımda duran herkesin kafaları tırtık tırtık,silahın nişan kısmıda öyle ilerde basketbol oynayanların yanına gidince potanın etrafı tırtık tırtık,ama tüplü tv de kusursuz netlikte ve çözünürlükteydi,

yaw gittim vga kablo aldım,

vga takınca xboxın kendi çözünürlüğünü ayarlamaya izin veriyor çözünürlüğü 640x... yada 1024x.. vs yapınca tv de ki gibi görüntü oluyor gene nişan yeri potalar netleşiyor ve yinede tüplüdeki canlı kusursuz renkleri alamıyorum ben nerde yanlış yapıyorum??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvangogh -- 25 Mayıs 2010; 22:46:01 >

• Hocam olay şu ki, tüplü tv'de veya vga kablo ile monitöre bağladığında çözünürlük epey bir düşüyor (640*480 olması lazım diye biliyorum, yanlış olabilir). Bu nedenle görüntü bulanıyor ve keskinliğini kaybediyor. Keskin bir görüntü elde ettiğinizde grafik kırılmalarını net olarak görürsünüz, bu yüzden tüplü de size görüntü daha iyi geliyordur. Size tavsiyem xbox dashboard ayarlarından hdtv ayarlarına girip çözünürlüğü "optimal" olarak ayarlamanız. Alet kendisi en iyi uyan çözünürlüğü veriyor ekrana. Ve ayrıca tv'nin renk, keskinlik ve kontrast ayarlarını da kurcalayın biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oytun666 -- 26 Mayıs 2010; 16:58:16 >
  • hdmi kablo ile bağla My Xbox dan System Settingse gir orda ekranla ilgili bi bölüm var orası 1080pdemi bi bak
    ayrıca...

1-Hdmi kablon sorunlu olablir
    2-Monitörün tv monitörlerdense hdmi ile değilde Dvi ile bağlıycaksın
  • vga kabloda hd ready alırsın yani 1024 civarı kaafana takma böyle konuları biladerrr
  • vga yı monitöre bağlayınca çözürülük dediğiniz gibi değişiyor ama sonra ayarlardan yine 1920x ya çıkartabiliyorsunuz,zaten vga ile bağladığım monitörde tatmin etmedi aynı hdmi gibiydi bazı renk kalitesi farkı hariç ben en çok tüplü tv dekini beğendim,xbox dashboard dan tüm ayarları denedim sonra sorun belki bendedir monitörüm 22'' diye öyledir dedim arkadaşıma gittim onun 100 küsüratlı ekranı var işte lcd tv onda onun xbox ve hdmi kablosuyla gta iv'i koydum aynı benim ekranımdaki gibiydi

sonra öğrendim piyasadaki çoğu oyun 1080p desteklemiyor,ve pc de oldugu gibi kendi çözünürlükleri ve AA ayarları varmış mesela

cod 4 modern warfare 2 ' 1024x768 ve 2xx ayarlarında otomatik olarak ama ben hdmi bağlayınca 1920x...full hd oluyor ve dediğim tırtıklar oluyor vga bağlayıp kendi çözünürlüğü olan 1024x... yapınca aynı tüplü tv deki kaliteyi alıyorum , yani şu an 1080p full hd oyunlar çok az gta 4 de 720p xbox 360 da çözünürlük 1280x... ayarları ona getiriyorum 720 p ye düşürüp vga ile çözünürlüğüde 1280x...lara düşürünce iyi kalite alıyorum yani bu sorun benim değil çoğu full hd sorunu olduğunu düşünüyorum

o yüzden tam full hd destekleyen oyunlar çıkana kadar tv takılcam,

• yani bir sonraki nesilde. o zaman 3d de yaygınlaşır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık jtag'li Xbox 360
    geçen yıl açıldı
    Ps3 Vs Xbox 360 Gamepad
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.