Şimdi Ara

Xbox 360 controller tuş basılı kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-1.5 aydır sorunsuz kullanıyordum. Sadece A tuşuna basınca bazen basılı kalıyor.(Diğer tuşlarda hiçbir sıkıntı yok)
    Ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz? (Gameapad kablolu ve piyasada xbox 360 gamepadin çok orjinal kablolu versiyonu kalmadı büyük ihtimalle benimki de orjinal değildir)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Xbox 360 Gamepad Tuş Basılı Kalması Sorunu

Xbox 360 oyun kumandalarında, bazı tuşların oyun sırasında basılı kaldığı ve bırakılamadığı yaygın bir sorun yaşanmaktadır. Bu sorun, oyun deneyimini ciddi şekilde etkileyebilir ve can sıkıcı olabilir.

Sorunun Nedenleri:

• Tuş Aşınması: Xbox 360 kumandalarındaki tuşlar, yoğun kullanımdan dolayı zamanla aşınabilir ve basılı kalmasına neden olabilir.
    • Dahili Kirlilik: Kumandaların içine toz ve kir girebilir ve tuşların hareket etmesini engelleyerek basılı kalmalarına neden olabilir.
    • Donanım Arızası: Daha az yaygın olarak, kontrol cihazındaki bir donanım arızası, tuşların basılı kalmasına neden olabilir.

Sorunu Çözme Yolları:

• Tuşları Temizle: Kumanda tuşlarını yumuşak bir bezle hafifçe temizlemek, biriken kir ve tozu gidermeye yardımcı olabilir.
    • Tuşları Ayarla: Bazı durumlarda, tuşların yeniden ayarlanması sorunu çözebilir. Bunu yapmak için, bir ataş veya benzeri bir nesneyi kullanarak tuşun altındaki küçük deliğe bastır.
    • Kumandayı Sıfırla: Xbox 360 kumandasını fabrika ayarlarına sıfırlamak, yazılım sorunlarını gidermeye ve tuş basılı kalma sorununu çözmeye yardımcı olabilir.
    • Kumandayı Tamir Ettir: Tuş basılı kalma sorunu yukarıdaki yöntemlerle çözülemiyorsa, kumandayı profesyonel olarak tamir ettirmen gerekebilir.

Önemli Not: Xbox 360 kumandasını kendin tamir etmeye çalışmadan önce garanti durumunu kontrol et. Kendi kendine yapılan onarımlar garantiyi geçersiz kılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP
  • up
  • buradaki videoya göre temizlik yapabilirsin
    RetroRepairsyoutube
    Xbox 360 Controller - Disassemble and clean - Fixing eBay Junk
    https://www.youtube.com/watch?v=pZea38J9pcQ
  • Teşekkürler. Deneyeceğim bakalım umarım bozmam :D
  • Staphec kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,aynı sorunu bende yaşıyorum. Bir sonuç alabildiniz mi acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mcirak8 M kullanıcısına yanıt
    açıkçası deneyemedim bir şey olacağından korkup, zaten aşırı basılı kalmıyordu ama bakalım farklı çözümler arıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.