bende ne xbox nede xbox 360 var ama meraktan soruyorum. xbox 360 da bazı xbox oyunlarının oynanabildiğini biliyorum. peki filmrare li bir xbox 360 da kopya xbox oyunu oynanabilirmi? birde xboz 360 ların asya avrupa amerika gibi versiyonları var deniyor ve bu versiyonlarda ancak bu versiyonlara göre yapılmış oyunlar oynanabiliyor deniyor peki kopya oyunlar içinde bu kural geçerlimi?
ben de bu konuyu araştırıyorum ancak şu ana kadar deaylı birşey bulamadım. elimde 25 tane kadar xbox oyunu var ve onları da oynamak istiyorum. yok muur bilen?
Bir tane de ben sorayım, XBox360'ıma Halo ve Halo2 almak istiyorum, ama internette PAL nerdeyse yok, diğerleri çalışır mı, yoksa eski oyunlarda böyle bir ayrım yok mu?
region kodu xbox 360 oyunları için geçerli olduğu gibi xbox oyunları içinde geçerlidir.yani makinanız pal ise pal xbox 1 oyunu çalıştırır.xbox 1 oyunu çalıştırmak için oncelikle xbox sitesinde bulunan xbox backward compatible listesine bakarak o oyunun xbox 360 tarafından desteklenip desteklenmediğine emin olmak sonra da aynı sitenden bir update yuklemeniz gerekir .elinizdeki xbox 1 oyunu orjinal ise sorun yok ama kopya ise biraz daha zor olur işinz . bu biraz uğraştırıcı bir iş forumda nasıl yapıldığını bilen ve bu konuda bilgili arkadaşlar var .