Şimdi Ara

Xbox 360 Slim'in multimedya yetenekleri...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda her gün yeni başlıklarda aynı soruların sorulduğunu biliyorum ancak benim profilimdeki kullanıcılara cevap olabileceğini düşündüğüm için ayrı bir konu açmayı uygun buldum.

Uzun zamandır oyun piyasasından uzak kalan birisi olarak sizlere bir takım sorular sormak istiyorum. Deneyimli kullanıcılar olarak cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.
    Amerikadan, yenilerden bir xbox 360 slim almayı düşünüyorum. Aslında Sony'nin s370-s570 gibi wi-fi üzerinden internete girebilen blu-ray playerlarından almayı düşünüyordum, ancak o kadar para vermişken madem oyun da oynayabileyim diyerek xbox'a yöneldim. Blu-ray player'a ps3'un daha iyi bir alternatif olduğunun farkındayım ancak burada da kararımı kinect etkiledi, Kinect desteğinden dolayı xbox edinmeye karar verdim.
    İnternette olumsuz yorumlar olsa da kinect'in oldukça iyi iş yapacağını düşünenlerdenim. Ağırlıklı Dvd ve divx üzerinden film izlediğim için belki yılda bir kez belki daha da izleyeceğim blu ray'e ekstra para vermek istemedim.
    Aslında çok oyun oynayan bir insan olduğum söylenemez. TV'min yanına uzun zamandır bir media center edinmeyi düşünüyordum. Şu an için kararımı xbox'yan yana kullandım.
    Aslında tam da bu noktada siz deneyimli kullanıcılara xbox'ın neler yapabildiğini ağırlıklı olarak da multimedya yeteneklerini sormak istiyorum. Çünkü Amazon.com gibi sayfalarda yalnızca cihazın standart oyun yeteneklerinden bahsediliyor.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

- Sky_Walker'in makalesinden xbox'ta divx oynatılabildiğini biliyorum, ama sanırım makale biraz eski tarihli kalmış (yanlış anlaşılmasın valhalla yer almadığı için bunu kastettim) bu nedenle tekrardan sormak istiyorum yeni nesil Xbox'larda diskten veya usb'den altyazılı divx, xvid, mkv oynatılabiliyor mu?
    - Benzer soruyu DLNA için de sormak istiyorum, media center veya zune üzerinden bu formatları altyazılı izleyebilir miyiz?
    - Youtube, dailymotion gibi sayfalardan video izlenebilir mi? internette download edilmiş videoların oynatılabildiğinden bahsetmekte, peki ama streaming olarak oynatabiliyor mu? Veya bunu yapmak için illa bilgisayara ihtiyaç duyuyor muyuz, gömülü bir browser yok sanırım.
    - Normal dvd filmleri full hd'ye upscale ederken görüntüde çok bozulmalar yaşanıyor mu?
    - Benim ihtiyaçlarım doğrultusunda sizce 4GB'lik versiyonu almakta bir sıkıntı var mı yoksa illa 250GB'lık slim'den mi edinmeli.
    - Slim'lerin güç kaynakları farklı Sky_Walker'in makalesinde bahsettiği step-up transformer'lar slim için de uygun olacak mıdır? Ayrıca acaba kaç W ihtiyacımız olur? http://urun.gittigidiyor.com/Ataba-At-1122c400-400W-AC-AC-Konvertor_W0QQidZZ28493915 fiyat biraz şişmiş sanırım 70tl perpa'da filan daha uygun fiyatlı bulunabilir mi?
    - tv olarak 46w5720 kullanıyorum, kılavuzunda pal-ntsc standartlarını desteklediği yazılı, hdmi bağlantıda bir sorun çıkmaz değil mi?

• nasıl yapılmadığını bilmesemde bir programla filimlerdeki alt yazı dosyasını filimin içine gömerek usb den taşınabilir hdd den vs filim izleye biliyoruz
    arada fazla fark yoksa kesinlikle 250 gb alın
    tv de bir problem çıkmaz
    diğerleri hakkında net bir fikrim yok
  • cevabınıza çok teşekkür ederim

Amazon.com fiyatları şu şekilde.

4gb konsol - 199$
    250gb konsol - 299$
    4gb konsol + kinect 299$ (ama bu ürün kinect henüz çıkmadığı için preorder'da)
    kinect - 149$ (xbox 360'dan bağımsız yalnızca kinect fiyatı)
  • Yalnız senin ihtiyacını 360 değil,PS3 karşılar dostum.Medya center olarak PS3 uzak ara öndedir 360'dan.360'da da film izleyebilirsin ama bildiğim kadarıyla biraz zahmetli bu işler.

Çok fazla oyun oynamam dediğin için,arasıra oyun da oynayabileceğin,ister Blu-Ray ister Dvd,divx film izleyebiliceğin PS3,çok daha iyi bir seçim olur

Bu arada,Kinect'in hala sorunları var.Büyük ihtimal bu sorunlar düzelmeden piyasaya çıkmaz ama,böyle aletleri çıkar çıkmaz almamak gerekiyor.Bir çıksın bakalım,kullanıcı yorumları gelsin.Hem daha sonra fiyatı da düşer nasıl olsa
  • şu anda hiçbir oyun konsolu

http://forum.donanimhaber.com/m_35131114/tm.htm

bu aletin yaptığı işi yapmıyor. eğer amacın film izlemekse seni ancak bu cihaz keser. 2 modeli var. biri 167 tl diğeri 232 tl. oyun oynama yok tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 29 Ağustos 2010; 16:21:36 >
  • Xbox360 ile standart bilgisayarı ağdan birleştirip Windows Media Center özelliğini aktif hale getirebiliyoruz.
    TVersity programıyla Xbox360 üzerinden medya dosyaları çalıştırabiliyoruz.
    http://tversity.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenbir

cevabınıza çok teşekkür ederim

Amazon.com fiyatları şu şekilde.

4gb konsol - 199$
    250gb konsol - 299$
    4gb konsol + kinect 299$ (ama bu ürün kinect henüz çıkmadığı için preorder'da)
    kinect - 149$ (xbox 360'dan bağımsız yalnızca kinect fiyatı)

eğer zamanın varsa 4gb konsol+kinect alman daha mantıklı görünüyor sonradan taşınabilir hdd takabilirsin ama eğer çok fazla oyun oynamazsan çok filim izleyeceksen ps3 işini daha iyi görür onun fiyatlarıda amazonda:
    120 gb ps3 ile 160 gb fiyatı aynı 299 $
    eğer zamanın varsa 4gb konsol+kinect çok daha mantıklı birde 80 tl ye taşınabilir hdd alırsın sana yeter
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Amacım yalnızca film izlemek değil.
    Bir nevi media center olarak kullanmak. ben öyle düzenli olarak film çekip izleyen bir insan değilim daha çok netten tutorial filan izlerim usanmadan sıkılmadan. Hoşuma da gider açıkçası.
    Hani streaming video - normal video oranı derseniz, bende için bu oran %90 - %10.

PS3 konusunda da ben de düşünmüyor değilim aslında ama xbox'a bir meyilim vardır benim yıllardır. zaten ilk nesil xbox'ım vardı (360 olmayan). Çok memnundum
    Fable halo gibi hit oyunlarım vardı. Fable III Halo : Reach in çıkacağını duyunca heyecanlandım yeniden.

Kinect'i de eğlencesinden istiyorum ne kadar çalışmazsa çalışmasın veya sonradan fiyatı düşecek olursa olsun temel düşüncem wii den ilk etapta iyi olduğu eğer iyiyse de almayı düşünüyorum. Belki de forumdaki ilk kinect kullanıcısı ben olabilirim. :D

Ama ps3'de hala bir alternatif benim için tam olarak ne yapacağım bilmiyorum.
    Ebay'e bakacağım hangisi uygunsa onu alacağım. Ama ps3 alabilmem için herhalde baya iyi bir fırsat olması lazım. :D 200$ filan mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: steven spielberg

şu anda hiçbir oyun konsolu

http://forum.donanimhaber.com/m_35131114/tm.htm

bu aletin yaptığı işi yapmıyor. eğer amacın film izlemekse seni ancak bu cihaz keser. 2 modeli var. biri 167 tl diğeri 232 tl. oyun oynama yok tabiki.

Kesinlikle.

MKV Rip filmler için bu tarz aletler her zaman favorimdir.

• xbox a karar verdim gibi.
    artık ne özellik varsa kabul ettim gibi bir şey bugünden itibaren deal peşindeyim. uygun fiyatlı bulunca alacağım.
    ebay amazondanpahalı neredeyse...
  • ya hacı çocuk gibisn ha

istedğini al ne yorup duruyon milleti xbox alsan ne ps3 alsan ne

al 2. el 200 e bi xbox bak kafana göre
  • Media Center olarak (HD ve mkv dışında) hali hazırda sahib olduğun ilk nesil XBOX'tan daha iyi bir cihaz yok bence. istediğin formatı rahatça izle hemde usb, dvd, cd ye aktarmadan direk olarak ağdan. internetteki video servislerinin birçoğunu destekliyor. istediklerini rahatça yapabilirsin bence. önce ilk nesil cihazının yapabildiklerini araştır bence.
  • quote:

Media Center olarak (HD ve mkv dışında) hali hazırda sahib olduğun ilk nesil XBOX'tan daha iyi bir cihaz yok bence. istediğin formatı rahatça izle hemde usb, dvd, cd ye aktarmadan direk olarak ağdan. internetteki video servislerinin birçoğunu destekliyor. istediklerini rahatça yapabilirsin bence. önce ilk nesil cihazının yapabildiklerini araştır bence.

Evet ilk nesil xbox hakikaten çok güzel bir cihazdı. Ancak artık ömrü doldu. Dvd sürücüsü diskleri tanımaz oldu. ayrıca oldukça büyük ve sesli. Tabi ki, kinect benim gözümde en büyük artısı. Kendim oynayacağımdan değil eşim için düşünüyorum. Genelde bayanlar bu tarz konsollarda farklılıktan hoşlanıyorlar. Hardcore halo veya fable oynayan bayan ben görmedim. Bu nedenle wii'nin popülasyonunda bayanlar ağırlıkta.
    Bu doğrultuda tek bir cihazla, hem ben iyi oyunları oynayabilirken hem de eşim vs... wii mantığında harekete dayalı kontrollerle yönetilen oyunları oynayabilir.

Bugün itibariyle amerika'da fiyatlarda 20$ civarı düşme oldu. Dell Store 280$a satıyor (resmi bir düşüş değil mağaza promosyonu şeklinde). 4-5 gün içinde siparişi vermeyi planlıyorum.
    Detayları merak eden olursa yine buradan paylaşırım.

Merak etmeyenler de bakıp yorulmazlar.

quote:

Orijinalden alıntı: hal_darksider

ya hacı çocuk gibisn ha

istedğini al ne yorup duruyon milleti xbox alsan ne ps3 alsan ne

al 2. el 200 e bi xbox bak kafana göre

Mesajının ilginç olduğunun farkındasındır umarım.

İlk mesajımın ilk cümlelerini okursan ne demek istediğimi anlarsın. Yoruluyorsan da katılma tartışmaya yorum yazmayabilirsin.

• bence arkadaşım ps2 hem oyun oynarsın dvd izlersin şarkı dinlersin dvx izlersin herşey yaparsın intarnette girersin en iyisi ps2divx sms player açıyosunuz ayrıca bu sms plyr la hdd bahlaya biliyorsunuz usb bellek ..
  • ps3media server kur izle hepsını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.