|
Xbox’a özel oyunlar için yolun sonuna gelindi
-
-
Xbox devrininde, daha doğrusu konsol devrinin sonuna geliyoruz bence. Exculisive olmadan konsol, konsol olmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Exculusive ile işimiz yok sen desteke devam et miko sıkıntı yok oyna devam
Exclusive olayı bitti zaten. Playstation da oyunlarını her platforma getiriyor. Konsol mantığı eskisi gibi işlemiyor artık. Konsol almanın artık bir esprisi yok. Tüm oyunlar neredeyse tüm platformlara geliyor. Yıllarca konsol rahatlığına alışanlar bu şekilde devam eder belki ama yeni müşteri çekmeleri de epey zor. Çünkü konsol artık içi boş bir kasadan ibaret.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 15 Aralık 2024; 22:21:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Forza ve MFS’yi PS’e getirecek demek mi oluyor bu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
xbox yada ps2, ps3 ve ps4 deki konsol oyunculuğu ps5 de ve series x de çok silikleşti artık konsollar pc ile benzer donanımda çıkıyor artık oyunlar konsol özel optimize edilmiyor
-
Sadece Xbox değil PS için de özel oyun işi yavaş yavaş bitiyor. Exclerin çoğu PC’ye çıkmaya başladı. Ticari odaklı bakıp pastadan daha büyük pay kapmaya çalışıyor artık MS ve Sony.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun sektörü kutu konsollardan, el konsollarına doğru evriliyor. Artık donanım üretip satmak eskisi kadar para kazandırmıyor. Bunun yerine Xbox ve Playstation birer servis haline dönüşebilirler. Bu sayede tek bir konsolda yer almak yerine her platformda yer alarak daha fazla kişiye ulaşabilirler. Online servis olarak çok daha fazla gelir elde edebilirler. Bu yüzden Microsoft ve Sony büyük oyun şirketlerini satın alıp oyun portföylerini genişletiyorlar.
-
Hocam Microsoftta hadi neyse gamepass diye az buçuk mantıklı para vermeye deger bir servis var DA
YAV BU GAZIKCI SONYDE NE VAR?
ULE 1 SENE KOCA 1 SENE PS PLUS EXTRA ALDIM BELKİ İÇİNDEN 10 OYUN İNDİRMİSİMDİR VE ONLARI DA 1 2 EL OYNAYİP ÇIKMIŞIMDIR REZİL KEPAZE BİR KÜTÜPHANE...
Kaldi ki steam dolara gecmeden önce atıyorum 3 senelik ps plus paramla ben baya baya istedigim oyunu topluyordum steamden
Sony asla bu fiziksel konsol olayından vazgeçmez Microsoft'u bilemem umarım devam ederler ama etmezlerse de adamlar zaten pcde tekel umurlarında olmaz yani 35 milyon xbox satmislar onun yerine 35 milyon pc daha satılır satilan pclere gamepass satılır
Bu arada suanda konsol sayisina gore gamepass vs ps plus sayisina bakinca xbox baya önde yüzdelik dilim olarak SONY ONLİNE OYNAMAK İCİN PS PLUS İSTEMEYİ BİRAKSİN ABONELERİN YARISINDAN ÇOĞU BIRAKIR GİDER
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konsol devrinin bittiği falan yok arkadaşlar, ben şahsen rahat koltuğuma uzanıp oyun oynamak varken hayatta PC'ye geçmem, ama asıl para kazandıran şey artık oyunlar, bu yüzden herkes yaptığı oyunları mümkün olduğu kadar çok kişiye satmaya çalışıyor artık.
Forza Horizon, Starfield PS5'e gelsin diye bekliyorum ben de suyunu çıkarmadan gelsin artık.
Ayrıca bir arkadaş PSN Plus 'ı eleştirmiş ama manasız geldi bana,
Ben 70 tane oyun bitirdim PS4'te, 10-15 tanesi Plustan gelen oyunlardı,
Şimdi bir de Extra kütüphanesi eklendi, tamam 500 oyunun hepsi değil ama 100 tane oynanabilecek oyun var herkese hitap eden, zaten XBOX'ta olup da PSN'de olmayan çok az oyun var, kötülerken biraz düşünmek lazım.
-
Microsft elinde aslında çok güçlü bir işletim sistemi var. Geliştirip Windows X adı altında bir işletim sistemi çıkartsalar ve oyuncular için ayrı bir işletim sistemi gelse bilgisayarlara kurulsa çoğu kişi kurar. Grafik kartları artık eskisi gibi değil ve teknolojiler de eskisi gibi değil. Önlerinde iki seçenek var aslında. İlki yükseltilebilir konsol yapmak diğeri ise konsol yapmaktan vazgeçip yazılımlarını üretmek steam gibi. Şansen ben 2 ayrı program kullanıyorum epic ve steam her ikisi de iyi. Tabii steam eline su dökebilecek bir firma çıkabilir mi orası ayrı. Keşke çıksa, tekel olmaktan kurtulur bu piyasa.
-
Xbox oyunlarının ps5 e gelmesinde sorun yok ama sony kendi oyunlarını xbox a getirmiyor sorun orada, buna ihtiyacım yok diyor, bu durumda xbox olarak yenilgiyi kabul etmiş oluyorsun.
-
Hocam Sony senden 1 sene boyunca PS Plus Extra servis ücreti almış işte. Benim demek istediğim buydu. Sony Playstation 5'i her kullanıcıya 1 kere satabilir ve bunun için 1 kereliğine para alır. Ama PS Plus Extra'yı her ay satar ve her ay bunun için para alır. Bunu sattıktan sonra senin kaç oyun oynadığının Sony için bir önemi yok. Normalde 1 oyun satışından para alacakken senin oynamayacağın oyunları 1 aylığına sana satarak senden para alıyor.
-
Heh işte o 1 kere olur omg! 1 senelik 400 vermistim şuan en basit plusı bile almıyorum makineyi de satışa koydum keyfe keder
Ama mesela xboxim yok 8 senelik pc için bile kac kere gamepass aldim ay ay neden? Çünkü hakkını veriyor
Sony bu kafayla giderse gelecek nesil duvara toslar last of sjw 3 bile kurtarmaz bu kez
Konsol üretip satmak zaten hiçbir zaman kârlı olmadı. Ancak oyunların satabilmesi için de önce konsolların satılıyor olması gerekiyordu, özel yapımlar da hem marka algısını güçlendiriyor hem de konsolu alan birçok kişi özel yapımları es geçmek istemediği için yüksek satış rakamları elde ediliyordu. Fakat zamanla yapım maliyetleri o kadar arttı ki, eskiden 1 milyon satış bile yeterli olurken artık maliyeti kurtarması için oyunların birkaç milyon satması gerekiyor. Önce yeni konsol çıkartıp, bu konsolun onlarca milyon satarak platformun oturmasını bekleyip, sonra da bu platforma çıkacak oyunlardan kâr elde etme işi uzun vadede MS'in işine gelen bir durum olmadığı için, platformu isteyen istediği şekilde üretip satsın, ama oyun oynamak için alınan bütün cihazlarda benim abonelik sistemim olsun, ben abonelik sistemim üzerinden tıpkı Netflix vb. stream servisleri gibi içerek satarak para kazanayım derdinde. MS sene sonunda 40 milyon GamePass abonesine sahip olsa ve her aboneden kendisine 2 dolar bile kâr kalsa aylık 80 milyon dolar, yıllık 1 milyar dolara yakın para eder, ve bu daha başlangıç.
-
Xbox S ve Ps5 var ,her ikisinide çok seviyorum. Gelecek yıl planım steam deck almak .. Bilgisayarı yıllar önce braktım ,koltukta oyun oynamak ,çok rahatsız edici bir deneyim
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Konsol devrinin bittiği falan yok arkadaşlar, ben şahsen rahat koltuğuma uzanıp oyun oynamak varken hayatta PC'ye geçmem, ama asıl para kazandıran şey artık oyunlar, bu yüzden herkes yaptığı oyunları mümkün olduğu kadar çok kişiye satmaya çalışıyor artık.
Forza Horizon, Starfield PS5'e gelsin diye bekliyorum ben de suyunu çıkarmadan gelsin artık. Ayrıca bir arkadaş PSN Plus 'ı eleştirmiş ama manasız geldi bana, Ben 70 tane oyun bitirdim PS4'te, 10-15 tanesi Plustan gelen oyunlardı, Şimdi bir de Extra kütüphanesi eklendi, tamam 500 oyunun hepsi değil ama 100 tane oynanabilecek oyun var herkese hitap eden, zaten XBOX'ta olup da PSN'de olmayan çok az oyun var, kötülerken biraz düşünmek lazım. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X