Şimdi Ara

Xbox One Aile Kurulumu (Lisans Transfer) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
511
Cevap
21
Favori
22.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • My Home diye set etmek 3 defa ile sınırlı, bu tamam

Ama şu arkadaşın şifresiyle login olup My Home demeden oyununu paylaşma işinde bu 3 defa yapma sınırı yoksa süper olur gerçekten...Bu konuy deneyen detaylı bilen yazabilirmi ?

- 3 sınırı varmı ?
    - Arkadaşın hesabıyla login olup şndirip, kendi hesabına geçerek oynamak , online dahil mümkünmü ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin olayda sınır yok hocam. Ayrıca legal bir özellik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Asphyxia

Bahsettiğin olayda sınır yok hocam. Ayrıca legal bir özellik.

Güzel, peki şöyle bir sorum var

Şimdi ben bir arkadaşla kardeşlik kurdum...Onun hesabı bende my home şeklinde, benim hesapta onun konsolda my home şeklinde set edildi..

Şimdi ben konsoluma başka birinin hesabını ekleyip sadece login olsam, (my home diye setlemeden), onun oyunu indirip, kendi hesabımla oynamam yine mümkün olurmu ki, sonuçta bir kardeşlik bağıda var olacak başkasıyla ?

Birde şu var, siz arkadaşınızın hesapla login olunca, karşıdan onu logout edecek. Yani aynı anda login zamanlarınızın çakışmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 5 Temmuz 2014; 15:07:45 >
    Kardeşlikle bahsettiğin özellik çakışmaz. İkisi farklı çünkü. Aynı zamanda kendi konsoluna birden fazla lisans alabilirsin. Onda da sınır yok.

Tek hesapla aynı anda 2 cihazda online olamazsın. Ya onda aktif olacak yada sende.
    Bu ancak şu şekilde olur; birisi yeni bir hesap açıp oyunu oradan alır sonra o hesabı kendi konsolunda my home olarak aktif eder ve kendi hesabından oynamaya başlar. Arkadaşı da oyunun alındığı o hesapla oturum açıp aynı zamanda kendi hesabıyla oturum açarak o oyunu oynar. Henüz xone almadığım için bunu deneme şansım olmadı ama araştırdıklarımdan bu sonucu çıkardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

Bu ancak şu şekilde olur; birisi yeni bir hesap açıp oyunu oradan alır sonra o hesabı kendi konsolunda my home olarak aktif eder ve kendi hesabından oynamaya başlar. Arkadaşı da oyunun alındığı o hesapla oturum açıp aynı zamanda kendi hesabıyla oturum açarak o oyunu oynar. Henüz xone almadığım için bunu deneme şansım olmadı ama araştırdıklarımdan bu sonucu çıkardım.

Bu dediğin şekilde olabilir gibi sanki , banada mantıklı geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

quote:

Oynu alan hesabin banlanma ihtimali var basima geldi konuya yazmistim daha once o yuzden 3.hesaptan oyun alip oynamak tehlikeli ki zaten yasak.

• pazer89 P kullanıcısına yanıt
    XOne da mı oldu bu? Yasak olsaydı resmi sayfada yazarlardı ki zaten bunu neye göre tespit edecekler. Sonuçta benim kendi hesabımla arkadaşımın konsolunda oturum açıp benim oyunlarımı oynamamıza izin veriyor, bu da aynı mantık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pazer89

quote:

quote:

Oynu alan hesabin banlanma ihtimali var basima geldi konuya yazmistim daha once o yuzden 3.hesaptan oyun alip oynamak tehlikeli ki zaten yasak.

sizin söylediğiniz şu şekilde mi oluyor ?

A B ve C hesapları var.bi tarafta A ve B yüklü diğer tarafta B ve C.Tüm oyunlar B ye alınıp bir taraf A hesabından diğer tarafsa C hesabından aynı anda online oynayabiliyor mu ? ve bu yasal mı ?

• Aynı anda oynayamaz...Bir profille aynı anda bir kişi login olabilir..Kardeşlik kurmadıysan login olman şart

• Kardeslik yapacaginizda ana hesaplarinizi kullanin 3. bir hesapla oyun alip diger 2 hesaptan oyunlari oynamaya calismayin bu islem yasak xbox live sozlesmesinde yazar. Sizin yaptiginiz aile paylasimi oyunu alan hesap ve kardes hesap oyjnu oynuyor ortada 3. bir hesap yok. Ben hesap satin alip oyun oynadim hatta paylastim o aldigim hesap ban yedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazer89 -- 6 Temmuz 2014; 10:59:23 >
  • http://enforcement.xbox.com/Home/StaySafe

Burda yazar kullanim sartlari.

Ayrica kendi hesabinizi vermemek icin 3. hesapla ugrasiyorsaniz gerek yok. Hesabinizin sifresini degistirin arkadasa verin kardeslik tamamlandiktan sonra sifrenizi tekrar degistirin cunku bir kere yapildiktsn sonra hesabi kaldirsaniz bile konsoldan devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazer89 -- 6 Temmuz 2014; 11:09:33 >
  • quote:

http://enforcement.xbox.com/Home/StaySafe

Ayrica kendi hesabinizi vermemek icin 3. hesapla ugrasiyorsaniz gerek yok. Hesabinizin sifresini degistirin arkadasa verin kardeslik tamamlandiktan sonra sifrenizi tekrar degistirin cunku bir kere yapildiktsn sonra hesabi kaldirsaniz bile konsoldan devam eder.

Kardeşlik bir kişi ile olabiliyor ve 3 kere...Yoksa onu yapıyoruz, mesele 3. Kişi ilede oyun paylaşabilmek

• quote:

quote:

Kardeşlik bir kişi ile olabiliyor ve 3 kere...Yoksa onu yapıyoruz, mesele 3. Kişi ilede oyun paylaşabilmek

1 yil icinde 3 kere degistirebiliyorsunuz home xboxinizi. Yil icinde 3 kez farkli kisilerle kardeslik yapabilirsiniz demek ama ayni anda max 1 kisiyle paylasabilirsiniz, fazlasi ban yemeye sebep olabilir yoksa bir oyun alinir istedigin kadar konsolda ayni anda olmamak sartiyla oynanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazer89 -- 6 Temmuz 2014; 12:21:50 >

• quote:

1 yil icinde 3 kere degistirebiliyorsunuz home xboxinizi. Yil icinde 3 kez farkli kisilerle kardeslik yapabilirsiniz demek ama ayni anda max 1 kisiyle paylasabilirsiniz, fazlasi ban yemeye sebep olabilir yoksa bir oyun alinir istedigin kadar konsolda ayni anda olmamak sartiyla oynanabilir.

Tamam zaten derdimiz o aslında..Kardeş olarak bir arkadaşla yaptık biz...Normalde öyle devam edeceğiz.
    Ama 3. bir arkadaşın oyunu için onun hesapla login olup oynasam neden ban yiyeyim onu anlamadım..Belki arkadaş benim eve geldi ve oynamak istiyor ?

Ortak bir hesap açıp, onunla alıp, sırayla o hesapla login olup oynasak ban yemememiz lazım gibi..Ama güvenemedim şimdi..Bunu yapanlardan kesin ban yiyen varmı şimdi ?
    KOnsolmu banlandı, o ortak hesapmı ?

Ayrıca belki çok fazla kişiye sattığı içinde olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 6 Temmuz 2014; 12:33:28 >

• quote:

quote:

Tamam zaten derdimiz o aslında..Kardeş olarak bir arkadaşla yaptık biz...Normalde öyle devam edeceğiz.
    Ama 3. bir arkadaşın oyunu için onun hesapla login olup oynasam neden ban yiyeyim onu anlamadım..Belki arkadaş benim eve geldi ve oynamak istiyor ?

Ortak bir hesap açıp, onunla alıp, sırayla o hesapla login olup oynasak ban yemememiz lazım gibi..Ama güvenemedim şimdi..Bunu yapanlardan kesin ban yiyen varmı şimdi ?

Ben bir siteden hesap satin alarak oyun almistim 2 tane, 2 hesap da banlandi baska bir seyde ban yok tabi cok kisiye benzer hesaplar sattigi icin takilmistir sisteme tum sattigi hesaplar banlanmistir. Yani 3. bir hesap sokmak isin icine sikinti cikarabilir tabi arkadasin sana gelse kendi hesabiyla girip oynasa sorun olmaz. Ama sen devamli onun hesabi arkaplanda acikken kendi hesabinla girip oyunlarini oynarsan risk var demektir. Kardeslik ise farkli cunku karsidan aldigin hesapla oturum acmana gerek olmuyor.

• quote:

3.hesapla oyunu almaktaki amacımız (benim amacım) yılda 3 my home etkinleştirme hakkını harcamadan hesabı paylaşmak. Ve daha sonra bu oyunu satmak, takaslamak istersem ve alıcı çıkarsa direk o hesabı komple devretmek. Yukarıda yazdığım yöntem aynı oyunu 3 kişi arasında paylaşmak için değil yani :) İllegal olarak bahsettiğiniz şeyi tam olarak anlamadım ama bahsettiğim şekilde bir sakıncası yok.

• quote:

quote:

quote:

Ben bir siteden hesap satin alarak oyun almistim 2 tane, 2 hesap da banlandi baska bir seyde ban yok tabi cok kisiye benzer hesaplar sattigi icin takilmistir sisteme tum sattigi hesaplar banlanmistir. Yani 3. bir hesap sokmak isin icine sikinti cikarabilir tabi arkadasin sana gelse kendi hesabiyla girip oynasa sorun olmaz. Ama sen devamli onun hesabi arkaplanda acikken kendi hesabinla girip oyunlarini oynarsan risk var demektir. Kardeslik ise farkli cunku karsidan aldigin hesapla oturum acmana gerek olmuyor.

Ebay den mi aldınız hesapları? Orada fazlaca çalıntı hesap satılıyor banın sebebi o olabilir. Aynı şey Psn hesaplarında da oluyor.

• Hesap hirsizliginin örnekleri nelerdir?

Hesap hirsizligi olarak tanimlanabilecek çok sayida durum mevcuttur. Bunlardan bazilari, bunlarla sinirli olmamakla birlikte asagida verilmistir:

Bir hesabi satin almak
    Konsolunuzda siz veya ebeveyniniz/veliniz tarafindan olusturulmamis bir hesabi kullanmak
    Siz veya ebeveyniniz/veliniz tarafindan olusturulmamis bir hesap üzerinden ürün veya hizmet satin almak
    Siz veya ebeveyniniz/veliniz tarafindan olusturulmamis bir hesap üzerinde lisans aktarimi gerçeklestirmek
    Xbox Live Ilke ve Yaptirim Ekibi bu konuyu neden önemsiyor?

Hesap hirsizligi; finansal kayba, kimlik hirsizligina, kisisel gizliligin ihlaline ve Xbox Live haricinde sahtekarlik zeminlerinin olusmasina sebep olur.

Hesap hirsizligi suçlamasina maruz kalmamak için ne yapabilirim?

Hesap hirsizligi ile basinizin derde girmesini önlemek için, bizzat olusturmadiginiz bir hesabi kullanmaktan mutlaka kaçinin.

Kendinize su sorulari sorun:

Bu hesabi ben mi olusturdum?
    Bu hesap benim adima mi kayitli?
    Bu sorulardan herhangi birinin yaniti hayir ise, hesap hirsizligina iliskin ceza alma riskiyle karsi karsiyasinizdir.

Hesap hirsizligi için ne tür bir ceza alabilirim?

Bizzat olusturmadiginiz hesaplari kullaniyorsaniz, hesabinizin/hesaplarinizin kalici olarak askiya alinmasi ve/veya konsolunuzun/konsollarinizin kara listeye alinmasi mümkündür.

Attigim linkte yaziyor sonic hocam.

• Bu da devami.........

Magaza hirsizliginin belirgin örnekleri nelerdir?

Magaza hirsizligina, bunlarla sinirli olmamak üzere asagidaki örnekler verilebilir:

Ek içerik kodlarini kanun disi yollardan elde etmek, istemek veya kullanmak
    Bizzat olusturmadiginiz bir hesaptan konsolunuza lisans aktarimi yapmak
    Sistemdeki bir zaafi veya açigi mali çikar elde etmek için kullanmak

-----Oyunlara veya içeriklere ödeme yapmaktan kaçinmak için herhangi bir sekilde "paylasimli" hesap kullanmak----- 3. Hesap acmak buna giriyor galiba

Bir kodu basariyla kullandiktan veya baskasina verdikten sonra kodun çalismadigi iddiasiyla Müsteri Destek ekibine basvurmak
    Microsoft'u veya yetkili temsilcilerini dolandirma girisiminde bulunmak
    Içerik lisanslarini hileli bir biçimde aktarmak
    Hesap bilgilerini paylasmak
    Kisitlamalardan veya ödeme yapmaktan kaçinmak için birinin üçüncü sahis aboneligine (Netflix, Hulu vb.) eklenme talebinde bulunmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazer89 -- 6 Temmuz 2014; 16:18:10 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.