Şimdi Ara

Xbox One Aile Kurulumu (Lisans Transfer) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
511
Cevap
21
Favori
22.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pazer89

quote:

Orijinalden alıntı: darkness_kaan

Ya bunu biraz açar mısın? Kaçıncıyı okuyorum ama anlamadım tam olarak

Şimdi sen kendi hesabını verdin karşıya ve onun konsoolu senin hesap için home xbox seçildi. O arkadaşın neti keserek oynayabilir senin hesapla işi yok artık. Ama sen kendi hesabındaki oyunları oynamak istediğinde XBL'ye bağlı olman gerekiyor. Çünkü senin konsolun hesap için misafir konsol oluyor. Nete girip lisansı check etmek ister konsol.

Bu olay konsolun bir açığı. Microsoft'tan nasıl oyun paylaşılacağına dair bir açıklama yok. Şu DRM olayı 24 saatte bir nete bağlanma muhabbetlerini kaldırınca alen acele yazılım eksik olarak geldi ve millet de bunu keşfetti. Zamanla yeni bir sistem getirir microsoft aile vs. Zaten şu an paylaşım için aileye felan da eklemene gerek yok hatta friend listine eklemene bile gerek yok karşı tarafı.

yani aile veya arkadaşlara eklemeden oyun paylaşma açığı var mı şu an? bu nasıl oluyor?

• Evet aileye eklemeden paylaşabiliyorsun. Hesabını veriyorsun karşı taraf giriyor kendi konsoluna sonra settingste home xbox sekmesi var sol atta. Oraya tıklayınca 'this is my home xbox' yazıyor olmalı, ondan sonra karşı tarafın senin hesabınla işi yok. Karşı taraf kendi hesabına geçtiğinde my games*apps kısmında games sekmesinde en sağ tarafta oyunlar çıkıyor. Sen ama kendi konsolunla oyun oynamak istediğinde nete bağlanman gerekiyor olay bu. Bağlanmazsan açmaz oyunu. Ha oynarken net kesilirse oyundan atar mı bilmiyorum denemedim. By Asphyxia hoca daha iyi bilir o uzun süredir paylaşım yapan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazer89 -- 11 Mart 2014; 10:18:05 >
  • pazer89 P kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler, bende net sıkıntısı yok ama arkadaşa bunu uygulayabiliriz. Kendi gamertag'imiz ile rahat rahat oynayalım bana yeter :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Farklı yorumlar olmuş, anladığım cevaplarıyla sormak istediğim soruları yazsam onaylayabilir misiniz?

1- Aileye istediğiniz kadar kişi ekleyebilirsiniz ancak sadece 1 tanesi ile oyun paylaşımı yapabiliriz değil mi?
    2- Oyun paylaşımı yapacağımız kişiyi de My Home Xbox olarak işaretleyerek belirliyoruz?
    3- Oyunları tek tek sadece istediklerimizi seçip paylaşma gibi bir durum söz konusu değil, bir kere My Home Xbox dedikten sonra o tarihten itibaren karşılıklı paylaşan iki kullanıcı da hangi oyunları satın almışsa hepsi hemen diğer taraf için indirmeye uygun hale geliyor?
    4- İstediğimiz zaman aileden paylaşımcı kişiyi çıkarıp karşılıklı paylaşımı durdurabiliyoruz ve oyunlar oynanamaz hale geliyor, ardından 1 yıl içerisinde en fazla 3 farklı kişi ile bu paylaşımı tekrar gerçekleştirebiliyoruz?

4. sorumdaki sıkıntı şu, ben kendi konsolumdan diğer profil için My Home Xbox seçeneğini iptal ettiğimde ve de aileden arkadaşı çıkardığımda onun benimle paylaşımını kesmiş oluyorum fakat benim onunla paylaşımım devam ediyor ve kendi konsolumdan bunu iptal edemiyorum?

Böyle bir durum söz konusu olacak gibi geldi.. Deneyen var mı?

Müsait bir zamanınızda bu sorulara cevap verirseniz çok sevinirim

• Bu arada yeni güncelleme aldım konsola, belki de yeni değildir ne zamandır açamıyordum.

My games&apps bölümünde en sağda, paylaşımda olduğunuz kişinin satın almış olduğu uygulamaları silik şekilde görebiliyorduk.

Şimdi My Games&Apps bölümünde sadece kendi sahip olduğunuz oyun ve uygulamaları görebiliyorsunuz.

Bu konuda fikri olan var mı? Direkt olarak karşı taraf neye sahip nasıl görebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

Farklı yorumlar olmuş, anladığım cevaplarıyla sormak istediğim soruları yazsam onaylayabilir misiniz?

1- Aileye istediğiniz kadar kişi ekleyebilirsiniz ancak sadece 1 tanesi ile oyun paylaşımı yapabiliriz değil mi?
    2- Oyun paylaşımı yapacağımız kişiyi de My Home Xbox olarak işaretleyerek belirliyoruz?
    3- Oyunları tek tek sadece istediklerimizi seçip paylaşma gibi bir durum söz konusu değil, bir kere My Home Xbox dedikten sonra o tarihten itibaren karşılıklı paylaşan iki kullanıcı da hangi oyunları satın almışsa hepsi hemen diğer taraf için indirmeye uygun hale geliyor?
    4- İstediğimiz zaman aileden paylaşımcı kişiyi çıkarıp karşılıklı paylaşımı durdurabiliyoruz ve oyunlar oynanamaz hale geliyor, ardından 1 yıl içerisinde en fazla 3 farklı kişi ile bu paylaşımı tekrar gerçekleştirebiliyoruz?

4. sorumdaki sıkıntı şu, ben kendi konsolumdan diğer profil için My Home Xbox seçeneğini iptal ettiğimde ve de aileden arkadaşı çıkardığımda onun benimle paylaşımını kesmiş oluyorum fakat benim onunla paylaşımım devam ediyor ve kendi konsolumdan bunu iptal edemiyorum?

Böyle bir durum söz konusu olacak gibi geldi.. Deneyen var mı?

Müsait bir zamanınızda bu sorulara cevap verirseniz çok sevinirim

1- Aileye eklemenize gerek yok paylaşım için.
    2- Sizin hesabınızın home xbox'ı karşı tarafın konsolu oluyor. Siz ise kendi konsolunuzda misafir olarak kabul ediliyorsunuz bu sebeple XBL'de kendi hesabınızla oturum açmadıkça oyunu oynayamazsınız. Ama bir kere oturum açtıktan sonra isterseniz farklı hesapla da oyunu oynayabilirsiniz ama oyunu satın almış hesap arka planda XBL'ye bağlı olmak zorunda. Karşı tarafın ise sizin verdiğiniz hesaba girmesine gerek yok. Hesabınızı verin şifrenizi değiştirin sorun olmaz. Hatta sildirin gene sorun yok.
    3- Herşey paylaşılır. Aldıklarınız, alacaklarınız, dlcler vs.
    4- Paylaşım durdurulabilir ama tekrar ne zaman paylaşabilirsiniz fikrim yok. Ama By Asphyxia hocanın dediğine göre 1 yılda 3 kere.

Karşı tarafın sizin oyunlarınızı oynamasını engellemek için şunu yapmanız gerekir. Karşı tarafla paylaştığınız hesapta kendi konsolunuzu home xbox olarak seçmelisiniz. Bu durumda karşı taraf sizin hesaba girmedikçe oyunu açamaz.

Şu an Microsoft'tan paylaşımla ilgili resmi bir bilgi yok. Sadece oyunların paylaşılabileceğinden bahsetmişler ama nasıl yapılacağını yazmamışlar. Oyuncuların bulduğu bir yöntem bu. İleride büyük ihtimal aile olayı gelir ve neyi paylaşabileceğinizi seçebilirsiniz.

Ek bilgi: Ayrıca 3. bir hesabı 2 kişi arasında paylaştırmak da mümkün.

• Özet olarak

2 tarafta aldıkları hesabı ,karşılıklı kendi konsollarında aldıkları hesap ile ,HOME XBOX yaptıgı sürece oyun ,dlc paylaşabilirler.Kendi ana hesaplarıyla oynayabililrler.İsterlerse karşı tarafın hesabını silseniz dahi,ve kendi ana hesabınızın şifresini değiştirseniz dahi oynarsınız.Önemli olan HOME XBOX yapmak karşı tarafın hesabıyla 1 kereye mahsus :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 11 Mart 2014; 12:21:22 >
  • Evet hocam işin özü o. Bilmediğimiz için ilk başlarda çok karıştı konu.

Şimdi arkadaşlar benim paylaşım hakkım bitti. Daha doğrusu sistemi çözerken yanlışlıkla 3 hakkımı da kullandım.

Şuan Titanfall almak istiyorum. Oyunu dijital olarak alacak yada almış olan varsa hem ileriye dönük olması açısından kalıcı paylaşım yapabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 11 Mart 2014; 16:45:58 >
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için
  • Oyunu hesabımda yüklü olan 60$ ile almak istediğimde hata alıyorum. Başka bir ödeme şeklini deneyin diyor, daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu arkadaşlar?
  • yeni bir soru :) ps4 aile paylaşımında sanırım ps live (adı her ne ise) onu da paylaşabiliyormuşsunuz. bizde durum nedir?
  • arkadaşlar şimdi dijital indirme ile titanfall aldık ve 2 hesapta kardeş yapdık ben misal saat 10 girdim oyuna arkadaşımda aile hesabından girdi saat 10 oyuna sorun olur mu yani girilmez veya oyundan atma vs durumları nelerdir çünkü single olmayan bir oyun bu aynı anda kesin denk geliriz malum iş yuzunden aksamları oynayabılıyoruz hepımız
  • Kehanist kullanıcısına yanıt
    oyunlar aynı anda oynanabiliyor, bu konuda bir sıkıntı yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kehanist

arkadaşlar şimdi dijital indirme ile titanfall aldık ve 2 hesapta kardeş yapdık ben misal saat 10 girdim oyuna arkadaşımda aile hesabından girdi saat 10 oyuna sorun olur mu yani girilmez veya oyundan atma vs durumları nelerdir çünkü single olmayan bir oyun bu aynı anda kesin denk geliriz malum iş yuzunden aksamları oynayabılıyoruz hepımız

İki kişi aynı anda oynanabiliyor birader, sıkıntı yok.yoksa kardeşlik bunun neresinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @lazseyfo @darkness_kaan

Sağolun beyler ozaman aklıma takıldı arkadasta tam bılgı sahıbı olmadıgından sorayım dedim:)
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Hocam tax kesiyorsa yetmiyor olabilir. Ödeme yöntemini değiştir yetmediği yerde karttan çekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tax ne kesiyor. düzeltme yapabiliyorsak biz de alaska olarak değiştirelim. sanki benim texas'dı
  • Alaska yaptım adresi, vergi yokmuş o bölgede..
  • darkness_kaan kullanıcısına yanıt
    Aynı konsolda tek Gold u farklı hesaplarla kullanabiliyorsunuz ama nasıl yapıldığını bende bilmiyorum.
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    10 a yakın oyun aldım hepsinden tax kesti. Bu yöntemi bilmiyordum iyi oldu.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.