Şimdi Ara

Xbox one x cıkıyor gamer pc toplamaya gerek var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: massacrer

İnsanların unuttuğu bir noktaya yukarıda bir arkadaşımız güzel değinmiş. 4K çözünürlük ve 60FPS akıcılığı hangi kalite ayarıyla veriyor bu önemli. Ekran kartınızın ayarlarıyla ve oyun içi ayarlar ile muhtemelen bu FPS değerini neredeye 1'e 2 oranında değiştirebilirsiniz. Aynı ayarlarda bile sadece nVidia Control Panel üzerinden %20 artırabiliyorum imzamdaki ekran kartının benchmark sonucunu. AA, AF, Tesselation ve doku kalitesini performans yönünde değiştirince bu fark %70'e varıyor. Kartı da soğutabilirseniz overclock ile üzerine %12-%13 gibi ilave performans alıyorum. Günün sonunda %90'ı geçen (1,7 x 1,13) bir fark yaratabiliyorum.

Bu nedenle pazarlama taktiklerine çok fazla takılmamak lazım. Bunun araçta 1.6 litre motor var demekten bir farkı yok. Atmosferik olur 100PS alırsın, sportif kalibrasyonla birlikte turboşarj ile desteklersin motoru 185PS alırsın. Ayrıca kullanım ömrü içerisinde bir ürün diğerine çok bariz bir fark koymaz. Bu kadar büyük cirolarla uğraşan firmaların ürün yönetimi, pazarlama ve satış departmanları bu hesapları daha ürünü tasarlamadan hesaplayıp ona göre yatırımları planlıyor. Muhtemelen kendi hesapladıkları kullanım ömründe -ki enim tahminim 4 ile 5 yıl civarı- PC oyunculuğu ile konsol oyunculuğu arasında maliyet olarak fark %10'u geçmeyecektir. Ayrıca bu tarz global ürünleri düşünürken dünya elektronik pazarında %2'yi bile temsil etmeyen Türkiye üzerinden hesaplama yapmak çok saçma.

Öte yandan konsol ile PC kıyaslamasını çok doğru bulmuyorum. Bir kere konsol tarafında tek tip bir platforma yani tek tip ve sabit bir donanıma özel olarak üretilen bir yazılım var. Aynı iPhone durumunda olduğu gibi daha düşük seviye donanımla aynı veya iyi performansı elde etmek daha kolay oluyor. Öte yandan PC tarafında varyasyon çok fakat hem işlevsellik hem de performans sınırı çok yukarıda. Konsol kafam rahat olsun, koltuğuma oturayım ayaklarımı uzatayım oyun oynayayım olayı. Özetle bence amaç ve hedef kitle farklı. Bu noktada tek diyeceğim ihtiyacını doğru belirleyip ona göre bir satın alma kararı vermen. Sonuçta bunların hepsi hobi ve parayla zevki satın alıyorum olarak bakmak lazım. Hangisi daha fazla zevk veriyorsa ve bütçen ne kadarına el veriyorsa ona göre karar vermek lazım.

steam box yapıp da koltuğa gömülebilir aslında , piyasada gtx1080 içeren konsol ebatlarından da küçük donanımlar var.

• frostburn F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum ama ITX sistemleri de sırf bu nedenle ekstra pahalı yapıyorlar. Bir de bir tek ben miyim bilemiyorum ama bir türlü Steam Controller'a alışamadım ben. Dualshock'un rahatlığını alamadım bir türlü.
  • gidip xbox one kontrolu alıp pc nizi xbox yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 20 Ekim 2017; 10:42:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Kesinlikle katılıyorum ama ITX sistemleri de sırf bu nedenle ekstra pahalı yapıyorlar. Bir de bir tek ben miyim bilemiyorum ama bir türlü Steam Controller'a alışamadım ben. Dualshock'un rahatlığını alamadım bir türlü.

valla ben bir tane xbox pc dongle aldım 4 tane de microsoft xbox 360 kontrolcüsü gayet memnunum.

şu an gaming laptop + steam link kullanıyorum.

laptopu satarsam gaming mini pc alıp konsol gibi kullanacağım.

steam'den memnunum bir oyuna 250 tl veremem açıkçası.

single player oyunları torrentten indirme imkanı da var.

tek handikap 3-4 sene sonra bu mini pc upgrade edilemiyor ama laptop da öyle değil mi zaten.

benim kendime ait odam olmadığı için desktop kurma şansım yok.

• frostburn F kullanıcısına yanıt
    Hocam neden laptop ile birlikte Steam Link kullanıyorsun? Direkt olarak laptopu neden bağlamadın?
    Zaten konsollar da upgrade edilemiyor o nedenle çok takılmamak lazım
    Naçizane tavsiyem Thermaltake V1 gibi çok ufak ya da Core V21 gibi ufak ve içine müdahale edilebilir bir küp kasa ile ilerlemek. Özellikle V21 tarafında ekran kartı vs için özel bir seri kovalamaya da gerek kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Yanlız konsol 2700

Ona gidicak güzel 4k tv ler 3000 tl

Ee bunun gold üyeligi var oda 180 tl

Bide ea acces aldın diyelim oda 65 tl

Daha digital oyun yok oda tanesi 250 den başlıypr yanı sana güncel oyunlarla magliyeti

7500 tl yi bulur. O paralara gayet güzel pc yapılabilir

Kardeşlik sisteminden haberiniz yok galiba. Gidip kutulu oyun fiyatlarını referans alırsanız tabiki 250tl olur. Pcdeki kutulu oyun fiyatlarınında konsoldan aşağı kalır yanı yok. Kardeşlik sistemiyle oyunlar oldukça ucuza geliyor. Pc tarafında g2a,kinguin,plati gibi siteler olduğu için uygun fiyata geliyor.Origin,steam,uplaydeki oyun fiyatlarına göz atın bi. Steam arada bir indirim yapıyor ama yaptığı oyunlarda belli işte eski eski oyunlar (left 4 dead 2,cs go, gta 5 vs...).Xbox liveye,psne değinecek olursak isterse yılda 300tl olsun yine verilir, steamdaki çoluk çocuk topluluğuyla bedava oynamaktansa.

Ayriyeten pcdede sadece kasa almakla bitmiyor iş, bunun monitörü var,klavyesi, mousesi,kulaklığı. Tv dediğimiz alet herkesin evinde mevcut şuan. İlla 4k olmasına gerek yok 1080p tvde yeterli. Zaten bugün kaç kişi kullanıyor pcde 4k monitör ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Ekim 2017; 17:16:6 >

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Kardeşlik dediğiniz şey legal değil ki bir kere. PC'de de çoğu oyun ücretsiz o mantıkla bakarsak.

Monitör, kulaklığı konsolda saymayıp pc'de niye sayıyorsunuz onu anlamadım. PC sanki televizyona bağlanamıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Fazladan alman gereken klavye ve mouse. 200 liraya orta seviye bir takım alınabiliyor. Online oyun oynadığım çok nadirdir, o yüzden çoluk çocuk konusuna karşılaştırma yapamayacağım.
  • zaten o arkadaşada söyledim kardeşlik den haberim var 2010 dan belli kullanıyorum daha türkiyede xbox yokken ben live da mw2 oynuyordum

belli yaşın kücük onun için sana şunları söyliyelim

kardeşlik de oyun us store baz alalım zaten kredi kartınızla yurt disi alişverisi yapamiyorsunuz storedan zaten oda kod olarak almanız gerekiyor

60 dolar adres eklediniz int den bulup size 2 dolar tax çikar size 62 dolar a gelir 62 dolarlık gift kart olmadıgı için gidip

50 artı 15 doalar alıcaksınız toplam bi oyun için 65 dolar alcan
    https://www.mtcgame.com/e-pin/microsoft-points/xbox-live-gift-card-us/

bi oyunun magliyedi size 230 tl ye gelcek oda usa için

ister nerden alırsan al 250 bölü 2 gene fazla

demek istedigim su elin yabancısı 60 birim paralaya alırken

biz niye kendi storumuzda 270 /2 ye alıyoruz ve niye başka kaçak yollar arıyoruz

zaten kafanız yanlıs anlıyor konsol 4k dostum 1080p degil

2700 verip niye 1080p oyniyasın bunu niye anlamaiyorsunuz

ne yaparsan yap

2700 + gold 180 + tv 3000 5880 tl daha oyun yok adam daha yeni almiş kardeş nerden bulcak

ea acces gördü iyimiş dedi aldı 65 5945

hadi güzel bi call of çikti kardeş buldu oyun 230 tl ye us store dan aldılar ödicegi para 115 tl

6060 tl o paraya gayet güzel bi pc yapar geçersin klavye fare 60 tl çik geri kalana gayet güzel mönitörü dahil güzel bi pc toplarsın

bu arada 24 inç aoc mönitör aldım 800 tl ye 24 inç 1080 p 75 hz içinde höperlörü dahil hdmı aux display port hepsi çikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 20 Ekim 2017; 19:42:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Kardeşlik dediğiniz şey legal değil ki bir kere. PC'de de çoğu oyun ücretsiz o mantıkla bakarsak.

Monitör, kulaklığı konsolda saymayıp pc'de niye sayıyorsunuz onu anlamadım. PC sanki televizyona bağlanamıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Fazladan alman gereken klavye ve mouse. 200 liraya orta seviye bir takım alınabiliyor. Online oyun oynadığım çok nadirdir, o yüzden çoluk çocuk konusuna karşılaştırma yapamayacağım.

Kocaman kasayı tvnin yanına koyup kullanabiliyorsanız kullanırsınız tabiki. Konsolda kontrol cihazı ve kulaklık gelirken, pcde klavye ve mouse almak gerekiyor. Şahsen konsola geçmek istememin sebebim bunlar değil oyuncu kitlesi.

Steam çoluk çocuk dolu. Origin deseniz plati denen sitede 3-4 dolara Battlefield 1 alınabiliyor bundan dolayı son zamanlarda oyundaki oyuncularında kalitesi düştü. Uplay ve social clubta aynı şekilde. Özellikle bu çoluk çocuk fazla olunca ve oyuncu kitlesi türk olunca insanın oynayası gelmiyor. Psnde çoluk çocuk fazla yok ama türk kitlesi fazla bu yüzden xbox almakta karar kıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Ekim 2017; 21:39:10 >

• Şu anda pcde 1080p'de rahat rahat oynayabilmek için en aşağı rx570-gtx1060 ayarında bir kart gerekiyor, tabi bu kartı besleyebilmesi içinde r5-i5 ayarında bir işlemci gerek. Bu özelliklerde bir pc 4000tl civarına toplanabiliyor.Peki bu konsol ne kadar ? 2700tl. Amazon.com siparişe açarsa türkiyeye o zaman daha ucuza gelecektir.

quote:

2700 + gold 180 + tv 3000 5880 tl daha oyun yok adam daha yeni almiş kardeş nerden bulcak

klavye fare 60 tl çik geri kalana gayet güzel mönitörü dahil güzel bi pc toplarsın

Klavye mouse 60 tlmi ? Microsoftun 2 tuşlu mouse ve düz klavyelerini varsayarak hesapladınız sanırım. Bakın bi corsair,razer,logitech klavye mouse setlerinin fiyatlarına. Tvyede 3000tl vermeye gerek yok 1900-2000tlye gayet güzel 4k hdr tvler geliyor. Üstelik illa 4k olması gerekmiyor,1080de yeterli. Şu zamanda çoğu kişinin evinde 1080p tv mevcut zaten,hdmi kablosunu takar keyfine bakarsın.

Şimdi bazıları gelip der "pcyide tvye bağlayamıyormuyuz". Bağlarsında kablolu mouse klavyenle nasıl kontrol etmeyi planlıyorsun acaba 1m-2m uzaklıktan ? Oyun kontrolcüsü alıp oyun oynayabilirsin tamam ama diğer işlerini nasıl yapacaksın bununla mesele burda.

Oyunlarıda kutulu ve mağazadaki normal fiyatlarında lanse etmekten vazgeçin artık. Sanki bu oyunlar pc platformuna yarı fiyatına çıkıyormuş gibi. Call of duty ww2 örnek vermişssin bak bakalım steamda kaç tl? 210 tl. Psn ve xbox mağasında kaç tl ? 250tl.

quote:

belli yaşın kücük onun için sana şunları söyliyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Ekim 2017; 21:36:32 >

• böyle 18 yaş altı kişiler foruma alınırsa olucagı bu blokla geç

gitmiş diyor pc cocuk dolu ps4 de yok ulan yalancı yuh be asıl ps4 cocuk yuvası

her babasına algıyan cocuga gta5 ve ps4 fix oldu bu yüzden bu arkdası bloklayıp geçin

yok razer set yok bilmem ne set ulan 700 tl bi klavyeye kim verir

sen bi git bi 1 ay bi işte çalis bi 1400 tl asgari ücret kazan sonra razer set filan düsünürsün

baban parası yemek kolay herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 20 Ekim 2017; 21:58:44 >
  • quote:

böyle 18 yaş altı kişiler foruma alınırsa olucagı bu blokla geç

gitmiş diyor pc cocuk dolu ps4 de yok ulan yalancı yuh be asıl ps4 cocuk yuvası

her babasına algıyan cocuga gta5 ve ps4 fix oldu bu yüzden bu arkdası bloklayıp geçin

yok razer set yok bilmem ne set ulan 700 tl bi klavyeye kim verir

sen bi git bi 1 ay bi işte çalis bi 1400 tl asgari ücret kazan sonra razer set filan düsünürsün

baban parası yemek kolay herhalde

İnsan kendinden bilirmiş. Bir platformu,topluluğunu gta5den ibaret sanıyor yazık.Ona bakacak olursanız pc tarafındada gta 5 ve gta 5 oynayan çocuklar var o zaman pcde kullanmayın ? Üstelik mesajımda sadece razer değil corsair ve logitechtende bahsettim, razere takıldığınıza göre bir razer hayranlığınız var. Ben kendim için söyliyeyim razerin çakma switchli klavyelerine para vermem, cherry switchli klavyeler varken. Siz 400tl vermiyor(veremiyor) olabilirsiniz klavye mouseye ama piyasanın durumu bu ve insanlar bu paralara klavyede mouseda alıyor. 60tlik klavye mouseyle oynayabiliyorsanız o sizin tercihiniz. Karşınızdaki kişi yüksek hassasiyetli düşük gecikmeli klavye mouselerle oynarken 60tllik klavye mouseyle oynamak gerçekten çok mantıklı. 6000tlye çok güzel sistem toplanır diyordunuz şimdi asgari ücretten bahsediyorsunuz. Siz diyorsunuz işte asgari ücretli adam sırf 1 maaşıyla işlemcimi alsın ekran kartımı yoksa anakartmı ? Bir bakın bakalım xbox one x gücündeki ekran kartları fiyatlarına (rx580,gtx1060,1070) sırf konsol fiyatında. Sizi nasıl almışlar foruma bu türkçenizle ona şaşmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Ekim 2017; 22:15:0 >

• quote:

dostum ben xbox ı 2010 dan belli kullanıyorum gold üyelik seneligi 75 tl di neyden bahsediyorsun

ve extra olrak 4k konsol diye bagıran aleti 1080p tv de oynamakda gayet büyük bi bakiş açısı bu konsolu 4k diye çikarıyorlar 1080p degil

ea accesi şu yüzden ekledim çünkü fiyatına göre verdigi oyunlar süper oldugu için ve ilk alıcak arkadaşlarda oyun olmayacagı için bu secenek daha optimal geldi ve extra

kardeşlik vs tamam güzel ama gene ucuz degilki elin yabancısı

60 birim paraya alırken sen 270 /2 ye alıcan oda kardeşlikle neresi ucuz

ve extra

pc de maglum yerlere anında oyunlar geliyor oyuna para ödemiyorsun

demek istedigim aslen su yani pc de mönitör dahil o paralara güzel bi sistem çikarırsınız diyorum

Xbox One X 2700 lira için iyi bir yatırım. Yazmışsın

böyle bişi yazmadım dikkatli okuyun

Ben senden önce de Xbox 360 kullanıyordum, PS3 de kullandım, sonra çıkan PS4 Xbox One gibi cihazları da kullandım, çok yanlış adama konsolu anlatıyorsun. Gold üyelik paralı çünkü sana Skayp veya Discord gibi 3. parti bir uygulama olmadan kafana göre chat yapma imkanı veriyor ve hilesiz oyun oynayacağını garanti ediyor, PC'de olmayan şeyler bunlar. Bu konsolu 4K capable konsol olarak çıkarıyorlar, ama elinde 4K görüntü cihazı yoksa 1080p'de 4K'dan downscale edilmiş şekilde oynuyorsun 4K reklamıyla çıkarıyorlar diye 4K'da oynamak zorunda değilsin. Hadi sadece 4K üzerinden değerlendirelim yine saçma sapan konuşmuş oluyorsun, 4K oynatacak PC 7-8 bin liradan aşağı toplanmıyor, One X 2700 lira.

O elin yabancısı şu bu muhabbetine gireceksen ülkemizde sadece konsola mı oyun pahalı sanki, PC'de de pahalı. Konsolda kardeşlik şansın var, P2 hesaplar oyunun fiyatının 3'te birine satılıyor. Ha senin derdin başka PC'de 'malum' yerlerden indirip para vermiyorsun, senin seçimin ama bunu özendirici şeyler yazmak suçtur eser haklarının korunması kanununa göre, bilesin. 2700 liraya One X'in yanına yaklaşabilecek bir PC toplayamazsın boşuna sallayıp durma.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

dostum ben xbox ı 2010 dan belli kullanıyorum gold üyelik seneligi 75 tl di neyden bahsediyorsun

ve extra olrak 4k konsol diye bagıran aleti 1080p tv de oynamakda gayet büyük bi bakiş açısı bu konsolu 4k diye çikarıyorlar 1080p degil

ea accesi şu yüzden ekledim çünkü fiyatına göre verdigi oyunlar süper oldugu için ve ilk alıcak arkadaşlarda oyun olmayacagı için bu secenek daha optimal geldi ve extra

kardeşlik vs tamam güzel ama gene ucuz degilki elin yabancısı

60 birim paraya alırken sen 270 /2 ye alıcan oda kardeşlikle neresi ucuz

ve extra

pc de maglum yerlere anında oyunlar geliyor oyuna para ödemiyorsun

demek istedigim aslen su yani pc de mönitör dahil o paralara güzel bi sistem çikarırsınız diyorum

Xbox One X 2700 lira için iyi bir yatırım. Yazmışsın

böyle bişi yazmadım dikkatli okuyun

Ben senden önce de Xbox 360 kullanıyordum, PS3 de kullandım, sonra çıkan PS4 Xbox One gibi cihazları da kullandım, çok yanlış adama konsolu anlatıyorsun. Gold üyelik paralı çünkü sana Skayp veya Discord gibi 3. parti bir uygulama olmadan kafana göre chat yapma imkanı veriyor ve hilesiz oyun oynayacağını garanti ediyor, PC'de olmayan şeyler bunlar. Bu konsolu 4K capable konsol olarak çıkarıyorlar, ama elinde 4K görüntü cihazı yoksa 1080p'de 4K'dan downscale edilmiş şekilde oynuyorsun 4K reklamıyla çıkarıyorlar diye 4K'da oynamak zorunda değilsin. Hadi sadece 4K üzerinden değerlendirelim yine saçma sapan konuşmuş oluyorsun, 4K oynatacak PC 7-8 bin liradan aşağı toplanmıyor, One X 2700 lira.

O elin yabancısı şu bu muhabbetine gireceksen ülkemizde sadece konsola mı oyun pahalı sanki, PC'de de pahalı. Konsolda kardeşlik şansın var, P2 hesaplar oyunun fiyatının 3'te birine satılıyor. Ha senin derdin başka PC'de 'malum' yerlerden indirip para vermiyorsun, senin seçimin ama bunu özendirici şeyler yazmak suçtur eser haklarının korunması kanununa göre, bilesin. 2700 liraya One X'in yanına yaklaşabilecek bir PC toplayamazsın boşuna sallayıp durma.

Senelerce konsol modluğu yapmış biri olarak şunu söyleyeyim, pc ve konsol oyunculuğu tamamen farklı şeyler. Ben pc de oyun oynarken aldığım zevki, tadı hiçbir konsoldan alamıyorum. Tv karşısında kol ile tüm grafik ayarları sabit bir cihazda oyun bana göre değil.

Klavye ve mouse ile pc karşısında oynamak bambaşka bir zevk.

Xbox one x 4k vs diye çıkıyor. 4k da oyun oynamasından ziyade 4k da hangi ayarlarda oyun oynayacağınız önemli. Bu cihaz bir elin parmaklarını geçmeyecek oyunda native 4k verecektir, onda da düşük ayar yada AA vb şeylerin olmadığı ayarlarda. Geri kalan oyunlar upscale olacak. Yani bu cihaz aslında 1080p de full/ultra ayar da çalışıp 40-50fps üzeri verebilecek bir ürün bana göre. Okuduğum incelemeler de bu yönde zaten.

Akıl var mantık var, şu an Gtx1080ti ile dahi ultra ayarlarda 4kda 60fps alamazsınız. Gtx1080ti den bahsediyorum. 4k mevcut jenerasyonun değil, bir sonrakinin çözünürlüğü. Konsolun tek avantajı optimizasyondur.

Oyun fiyatlarına gelince pc ile xbox fiyatlarını kıyaslamayalım bence zira pc oyun fiyatları nerden alırsanız alın en az 100 tl daha ucuz. Her yerde key satılıyor. Shadow of war u 95 tlye aldım, kendi hesabıma ekledim ve oynuyorum örnek olarak. Xbox daki kardeşlik olayı, yani hesap satın alma ile bu olay farklı. Pc dede hesap satışı var, tek oyun alınan fiyata steam hesabı satılır. Yani ne yapılırsa yapılsın, pc oyunları her daim ucuzdur, bu yıllardır böyledir.

Pc dediğim gibi bambaşka bir dünya ve zevktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 21 Ekim 2017; 8:12:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kocaman kasa almak zorunda değilsiniz, konsol boyutuna yakın bir sürü kasa var piyasada. Xbox one x içeriğinde kulaklık yok, tek fark 200 liraya alınabilecek bir orta seviye klavye-mouse takımı. İlk yatırım olarak Xbox one x f/p olarak şu daha önde ona birşey demiyorum, 3300 civarı tutar şu an benzer performans verecek bir pc. 2018'de yeni nesil ekran kartları ve işlemciler geldiğinde pc öne geçecek. (İntel çıkardı bile ama giriş seviyesi anakartlar yok piyasada henüz)

Plati.ru'da satılanlar çalıntı hesaplar, toplam oyuncu sayısı içinde çok çok küçük bir oran yani. Çoğu hesap kısa bir süre sonra geri alınıyor (10 dakika içinde bile gidebiliyor), şanslıysanız 1 ay oynarsınız. Aynı sitede xbox one için de oyun kiralıyorlar günlük 2 dolar haftalık 5 dolar aylık 10 dolar. One x çıktığında onun için de kiralayacaklar. Aynı hesaba geliyor yani.

Çoluk çocuk konusunda kesin yorum yapamam çünkü pek online oyun oynamıyorum. Birkaç ay önceye kadar overwatch oynuyordum onda da gayet iyi bir community vardı. Ayrıca şunu belirteyim pc oyuncularının yaş ortalaması konsol oyuncularının yaş ortalamasından daha yüksek, benim salladığım birşey değil araştırmalarda böyle çıkıyor.

• quote:

Kocaman kasa almak zorunda değilsiniz, konsol boyutuna yakın bir sürü kasa var piyasada. Xbox one x içeriğinde kulaklık yok, tek fark 200 liraya alınabilecek bir orta seviye klavye-mouse takımı. İlk yatırım olarak Xbox one x f/p olarak şu daha önde ona birşey demiyorum, 3300 civarı tutar şu an benzer performans verecek bir pc. 2018'de yeni nesil ekran kartları ve işlemciler geldiğinde pc öne geçecek. (İntel çıkardı bile ama giriş seviyesi anakartlar yok piyasada henüz)

Plati.ru'da satılanlar çalıntı hesaplar, toplam oyuncu sayısı içinde çok çok küçük bir oran yani. Çoğu hesap kısa bir süre sonra geri alınıyor (10 dakika içinde bile gidebiliyor), şanslıysanız 1 ay oynarsınız. Aynı sitede xbox one için de oyun kiralıyorlar günlük 2 dolar haftalık 5 dolar aylık 10 dolar. One x çıktığında onun için de kiralayacaklar. Aynı hesaba geliyor yani.

Çoluk çocuk konusunda kesin yorum yapamam çünkü pek online oyun oynamıyorum. Birkaç ay önceye kadar overwatch oynuyordum onda da gayet iyi bir community vardı. Ayrıca şunu belirteyim pc oyuncularının yaş ortalaması konsol oyuncularının yaş ortalamasından daha yüksek, benim salladığım birşey değil araştırmalarda böyle çıkıyor.

Şuanda nerdeyse herkesin evinde bir bilgisayar mevcut ama her evde konsol göremessiniz. Yani konsol oyuncularının kitlesinin yaş ortalamasının pcden düşük olması imkansız, o araştırmanın linkini atabilirseniz sevinirim.

2.olarak 3300 civarı tutarda bu konsola benzer performans verecek bir pc toplayamassınız, dolar şuan 3.7e dayanmış durumda ekran kartı fiyatları ortada. Konsolda 6tflospluk bir gpu mevcut yani rx580,1060ın üzerinde güce sahip bir gpu mevcut. Şuan konsol parasına sırf ekran kartı alınabiliyor neredeyse. Konsol boyutuna yakın bilgisayar parçaları (itx) normal (atx) parçalara göre daha yüksek fiyatlara satılmakta. Bir kaç örnek vereyim;

Nzxt itx kasa: https://www.coraxalpha.com/nzxt-manta

Amd ryzen uyumlu anakart : http://www.hepsiburada.com/asrock-fatal1ty-ab350-gaming-itx-ac-ryzen-am4-socket-ddr4-3466-oc-hdmi-dvi-mini-itx-oyuncu-anakart-asrab350-gitxac-p-HBV000006V31G

Gtx 1070:http://www.hepsiburada.com/gigabyte-nvidia-geforce-gtx-1070-mini-itx-oc-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-gv-n1070ixoc-8gd-pm-HB000000D79Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Ekim 2017; 18:53:45 >

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Bir çok Konuda sana katılıyorum. Xbox one x 4K konsolu değil kesinlikle. Kelime oyunlari ile aslında 1080P 60FPS High/Ultra olan konsolu 4K diye kusura bakmayın ama kakalamaya çalışıyorlar! Çıkacak olan xbox one x aslında taa XBox 360 zamanında verdikleri sözlerin daha yeni yeni yerine getirilmiş hali! Şuan 4K diye çıkacak oyunlara bakıyorsun ve sonuçlar ortada. Bırak 4K 60 Fps görmeyi, Konsol en azından sabit 30 Fps verebilsin diye 4K dan daha düşük bir çözünurluk kullanacak neredeyse her oyunda. Bu demek oluyor ki önce kaplamaların kalitesini düşürdüler ama yetmedi hala 4K 30Fps bile alınamıyor ve sonra kaplamalar daha fazla siritmasin diye bu sefer çözünürlüğe el attılar ve aşağıya çektiler ki anca 30Fps! I yakalamak için. Bu işin gerçek yüzü. Kaldı ki öyle grafiği kısarak, çözünürlüğü düşürerek ve buna rağmen birde 30fps te takılarak oyun oynamaksa amaç, bunu abartmayayim Gtx 980 le de yaparsın! 1080Ti ye göz dikmeye gerek yok yani. Xbox one x için söylenebilecek çek tek şey : gerçekten kaliteli bir 1080P oyun deneyimi sunabilecek bi konsol. Daha fazlası değil.

Yanlışınız var. Stok hızdaki RX-580 6.2 teraflop gücünde, linkteki pc'deki 6.3 teraflop. Bu 3300 liralık klavye mouse dahil pc:https://prnt.sc/h0az8z

Mini itx olması gerekiyorsa 3450 lira:http://prntscr.com/h0dn5u (Fiyat benzer çıksın diye bu anakartı ekledim incehesaptan 330 liraya MSI H110I PRO anakart alınacak yerine, bu sitede stokta kalmamış)

Bunlar da NPD'nin (Wikipedia'ya göre dünyanın 9. büyük araştırma şirketi) ABD'de 2010 ve 2014 yılında yaptığı araştırmaların özeti. Araştırma şirketi olduklarından tam raporu yayınlamıyorlar doğal olarak, şirkete başvurmak gerekli tam rapor için. 2017 raporunun da özeti var ama onda pc ve konsol oyuncularının yaşını kıyaslamamışlar, sadece ortalama oyuncu yaşının 35 olduğunu söylemişler.

https://www.npd.com/press/releases/press_100527b.html
    https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/37-percent-of-us-population-age-9-and-older-currently-plays-pc-games/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 22 Ekim 2017; 4:44:3 >

• quote:

Yanlışınız var. Stok hızdaki RX-580 6.2 teraflop gücünde, linkteki pc'deki 6.3 teraflop. Bu 3300 liralık klavye mouse dahil pc:https://prnt.sc/h0az8z

Mini itx olması gerekiyorsa 3450 lira:http://prntscr.com/h0dn5u (Fiyat benzer çıksın diye bu anakartı ekledim incehesaptan 330 liraya MSI H110I PRO anakart alınacak yerine, bu sitede stokta kalmamış)

Bunlar da NPD'nin (Wikipedia'ya göre dünyanın 9. büyük araştırma şirketi) ABD'de 2010 ve 2014 yılında yaptığı araştırmaların özeti. Araştırma şirketi olduklarından tam raporu yayınlamıyorlar doğal olarak, şirkete başvurmak gerekli tam rapor için. 2017 raporunun da özeti var ama onda pc ve konsol oyuncularının yaşını kıyaslamamışlar, sadece ortalama oyuncu yaşının 35 olduğunu söylemişler.

https://www.npd.com/press/releases/press_100527b.html

https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/37-percent-of-us-population-age-9-and-older-currently-plays-pc-games/

Pentiumla rx580i rahatça kullanabilecekmisiniz acaba?O işlemcinin besleyebileceği en üst düzey kart gtx 1050,rx560ken rx580i o sisteme koymanız komik olmuş. Yok çözünürlük yükselecek darboğaz kalkacak gibi bir söylemde bulunursanız diye söyliyeyim; o işlemcinin kapasitesi ortada çözünürlüğü isterseniz 8k yapın yine darboğaz yiyecektir yeni nesil oyunlarda, i5lerin battlefield 1de nasıl can çekiştiğine göz atarsanız pentiumun durumunu anlarsınız.O ekran kartını rahatça kaldırabilecek işlemcilerin (r5 1600,i5 8400) fiyatlarına ve anakart fiyatlarınada göz atın bi.Yani 2700tlye bu konsolun gücünde bir pc toplamak imkansız. En azından 5k gibi bir parayı gözden çıkartmak gerekli.

2. Olarak ben linklerde konsol oyuncularının yaşıyla alakalı bir şey görmedim. Testler farkındaysanız eski tarihlere ait ve amerikada yapılmış. Ordaki fiyatlar,aile yapısı bizden tamamen farklıki oyunlarda amerika bölgesindeki oyuncularla değil avrupa ve rusya bölgesindeki oyuncularla eşleşiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 22 Ekim 2017; 10:0:35 >

• 11 yıllık pcciyim. Yakın zamanda 1050 ti odaklı sistem de kurdum ancak artık pc oyunculuğu beni yoruyor. Güzel bir koltuğun, tvin var ise konsol alınır. 4k istiyorsan one x tek seçenek. 1080p için one da yeter.

Oyunlar pahalı deniyorda sanki pcde çok ucuz. Ea access yıllığı 65 tl. Bir yıllık live gold alırsın 180 tlye mis gibi 1 yıl götürür.

Bu sistemlerdeki oyunlar haricinde oyun iatiyorsan da indirim dönemlerinde pcye yakın fiyatlar bulabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.