Şimdi Ara

Xbox one x cıkıyor gamer pc toplamaya gerek var mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Piyasa 3 ghz/ 4 ghz de stop çekti hacı 10/15 senedir böyle...
    Çekirdeklisi gidip geliyor aralar
    Resmen tıkanmış vaziyette..
    4k ..
    Sadece görüntüyü büyütüyoruz..
    Modelleme aynı..
    Görüntü büyüdükçe karta yük biniyor..
    Bu yeni kart tv gereksinimi demek
    Youtubeden var 8k 10k görüntüleri..
    Kaplamalar modellemede çağ açacak hiç bir yenilik yok
    4k gereksinimi millete aşılıyorlar..
    ----------
    Bu konsollar ölü doğmuş
    İlk çıkan modelin üstüne sürekli revizyon update..
    Sanki bu firmaların elinde 10dk yapılmış 4k 60fps 120 fps oyunlar yokmuydu
    O an için konsolu deneyememişlermiydi de ..
    Konsol çıkınca yaa bu konsol gücsüzmüş 4k olmuyor biz yenisini çıkaralım diyorlar.
    -------------
    Bence devir 2k /144 hz 100 120 fps
    4k boş...
  • oyun fiyatlarından parayı çıkaracaksın onu geçtim pc'nin tadı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Orijinalden alıntı: asko56

böyle 18 yaş altı kişiler foruma alınırsa olucagı bu blokla geç

gitmiş diyor pc cocuk dolu ps4 de yok ulan yalancı yuh be asıl ps4 cocuk yuvası

her babasına algıyan cocuga gta5 ve ps4 fix oldu bu yüzden bu arkdası bloklayıp geçin

yok razer set yok bilmem ne set ulan 700 tl bi klavyeye kim verir

sen bi git bi 1 ay bi işte çalis bi 1400 tl asgari ücret kazan sonra razer set filan düsünürsün

baban parası yemek kolay herhalde

İnsan kendinden bilirmiş. Bir platformu,topluluğunu gta5den ibaret sanıyor yazık.Ona bakacak olursanız pc tarafındada gta 5 ve gta 5 oynayan çocuklar var o zaman pcde kullanmayın ? Üstelik mesajımda sadece razer değil corsair ve logitechtende bahsettim, razere takıldığınıza göre bir razer hayranlığınız var. Ben kendim için söyliyeyim razerin çakma switchli klavyelerine para vermem, cherry switchli klavyeler varken. Siz 400tl vermiyor(veremiyor) olabilirsiniz klavye mouseye ama piyasanın durumu bu ve insanlar bu paralara klavyede mouseda alıyor. 60tlik klavye mouseyle oynayabiliyorsanız o sizin tercihiniz. Karşınızdaki kişi yüksek hassasiyetli düşük gecikmeli klavye mouselerle oynarken 60tllik klavye mouseyle oynamak gerçekten çok mantıklı. 6000tlye çok güzel sistem toplanır diyordunuz şimdi asgari ücretten bahsediyorsunuz. Siz diyorsunuz işte asgari ücretli adam sırf 1 maaşıyla işlemcimi alsın ekran kartımı yoksa anakartmı ? Bir bakın bakalım xbox one x gücündeki ekran kartları fiyatlarına (rx580,gtx1060,1070) sırf konsol fiyatında. Sizi nasıl almışlar foruma bu türkçenizle ona şaşmalı.

Tartışmaya katılmayacağım ama araya bir cümle katayım dedim. 10-14 yaş arası çocuklar genelde karne hediyesi olarak konsol diye ağlıyor. Sonra online oyunları kreşe çeviriyorlar. Açıyorsun bir rainbow gireyim diyorsun günün yorgunluğunu atayım diyorsun. 10 yaşındaki çocuk aynı takımda olmanıza rapmen seni öldürüyor ve mikrofonu açıp "fak yu" diyor. Ama bence bu kitleye göre platform seçilmez. Çoluk çocuk doluysa rank kasar kurtulursun bu kadar basit.

• xbox da amerikali velet dolu tr de bilen 18 üstü kişiler alıyor cocuklarda görmedim bile hep ps4 de

pc dede illegal yönlerde ücretsiz oyunlara para ödemeden single oyunları oynayabilirsiniz

xbox one x 4k diyoruz millet diyor 1080p oynicam diyor git pc yap 144hz mönitörde 1080p oyna gör aradaki farkı gör yada 2k 144 hz de bi oyun oyna aradagı dagı görüceksiniz

xbox türkiyede kullanılmaz açık net oyunları pahalı kardeşlikde olsa pahalı bi oyuna 150 tl vermek mantıklı degil pc de key olarak 50 60 tl ye oyun dolu

ve extra gold üyeligi online oynamak için almak gerekiyor oda 180 tl seneligi pc de original aldıysan online ıda oynarsın

örnek
    https://www.durma play.com/tr/store/wolfenstein-2/buy/the-new-colossus yeni bi oyun 134 tl key olarak
    http://store.steampowered.com/app/612880/Wolfenstein_II_The_New_Colossus/ 266 tl steam da

tabi başka yerlerden dahada ucuza key olrak alabilirsiniz ama

arkadaşin dedigi dolandırıcı siteleri plati ru gibi çalinti kartlarla alınan hesapları xbox ına tanıtıp market hırsızlıgından ban yemek kimse istemez o yüzden

güvenmediginiz yerden alişveriş dahil yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 22 Ekim 2017; 16:17:1 >

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Ben ideal sistem demedim ki xbox one x'e benzer sistem koydum. Xbox one x'in işlemcisinden daha iyi bir işlemci G4600, 5-6 yıllık bulldozer mimarili işlemcileri kullanıyor "yeni nesil" konsollar.

G4560 + rx 470 ikilisi ps4 pro'dan ciddi anlamda fazla fps alıyor, sebebi de ps4 pronun tarih öncesinden kalma işlemcisinin yarattığı darboğaz. Xbox one x de aynı işlemcinin 0.2 ghz yüksek frekanslısını kullanıyor. Üstte verdiğim sistem xbox one x'le kafa kafaya olur. Dediğiniz gibi 5000 lira verirseniz r5 1600 + gtx 1070'li sistem toplanır rahatlıkla, o da konsol gücünde falan olmaz ,fazlasıyla üstünde olur. Performans konusunda daha fazla tartışmayacağım çünkü pek fazla bilginiz olmadığı açık.

İkinci olarak okursanız görürsünüz ikisinde de yazıyor. Belli ki dandik free to play oyunlarla büyümüşsünüz pc oyuncu kitlesini de onlardan ibaret sanıyorsunuz. Sırf league of legends toplam pc oynanma saatinde %20'den fazla paya sahip, lol ve benzeri oyunların toplamı %30'u rahatlıkla geçiyordur. Bunları oynamıyorsanız zaten dediğiniz çoluk çocuk kitlesinin çoğuyla alakanızı kesmiş oluyorsunuz.

Ben konsolu kötülemiyorum bu arada. Zaten konsolların hedef kitlesi semi-hardcore ve hardcore pc oyuncuları değil, pc'den anlamayan casual gamerlar. Bu insanların çoğu pc almaya kalksa, ya beş para etmez bir hazır sistem veya laptop alacak ya da bir bilgisayarcıya gidip bütçe verip adamın insafına kalacak. Dolayısıyla hedef kitleleri için gayet mantıklı cihazlar. Bu kitleye sorarsanız konsol performansı almak için en az 5000 liralık pc almak gerekiyor cevabını alırsınız. Ne tesadüf ki siz de aynısını söylüyorsunuz :) Yani buyrun konsol alın, çünkü sizin için en uygun cihaz konsol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 22 Ekim 2017; 15:11:42 >

• hocam süper bi cevap olmuş

bende xbox 360(2010) var xbox one (2013) var pc (2012) mide upgrade ettim tarihlerde aldıgım tarihlerdir

suan pc de açmadıgı oyun yok ve burdan arttırdıgım paraya oyuna vermedigim paraya

gittim güzel aoc 1 ms 75 hz mönitör aldım hem höperlörüde var xbox imı bagladıgımda mönitörüm höperlörü çok tatmin edici oluyor

http://www.teknobiyotik.com/aoc-24-g2460vq6-1920x1080-1ms-144hz-dvi-hdmi-dp-full-hd-gaming-led-monitor.html

mönitör bu

display port hdmı aux vga hepsi çıkıyor zaten o kaplolarda iyi para eder

xbox vs hikaye xbox istiyorsan gidip xbox one joistigi alıp pc nize baglayıp xbox one yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

xbox da amerikali velet dolu tr de bilen 18 üstü kişiler alıyor cocuklarda görmedim bile hep ps4 de

pc dede illegal yönlerde ücretsiz oyunlara para ödemeden single oyunları oynayabilirsiniz

xbox one x 4k diyoruz millet diyor 1080p oynicam diyor git pc yap 144hz mönitörde 1080p oyna gör aradaki farkı gör yada 2k 144 hz de bi oyun oyna aradagı dagı görüceksiniz

xbox türkiyede kullanılmaz açık net oyunları pahalı kardeşlikde olsa pahalı bi oyuna 150 tl vermek mantıklı degil pc de key olarak 50 60 tl ye oyun dolu

ve extra gold üyeligi online oynamak için almak gerekiyor oda 180 tl seneligi pc de original aldıysan online ıda oynarsın

örnek
    https://www.durma play.com/tr/store/wolfenstein-2/buy/the-new-colossus yeni bi oyun 134 tl key olarak
    http://store.steampowered.com/app/612880/Wolfenstein_II_The_New_Colossus/ 266 tl steam da

tabi başka yerlerden dahada ucuza key olrak alabilirsiniz ama

arkadaşin dedigi dolandırıcı siteleri plati ru gibi çalinti kartlarla alınan hesapları xbox ına tanıtıp market hırsızlıgından ban yemek kimse istemez o yüzden

güvenmediginiz yerden alişveriş dahil yapmayın

Hocam bence yanlışların var.
    Korsan dediğiniz şey emek hırsızlığıdır. Ben buna karşıyım yıllardır korsan bir şey indirmedim ve bu bir artı olmamalı.
    Xbox One X'in amacı 4k da 60 fps olabilir ama bu sadece 4k için alınır anlamına gelmiyor. 4k 60 fps için yeterliyse yıllarca 1080p oynatır da demek. Şuan 1080p de daha güzel grafiklerde oyun oynatabilir. Ve birkaç yıl içinde xbox one s yeni oyunları almıyorken bu konsol uzun süre alacak.
    Yılda 180 lira olan üyelik zamanında 70 tl idi. Xbox 360 kullanıcısı olduğum için biliyorum. Ne yazıkki kur farkı yüzünden böyle bir meblağ ödemek zorunda oluyor kullanıcılar ancak verilen ücretsiz oyunlar gerçekten küçümsenicek oyunlar değil. Geçen aylarda bakmıştım assassins creed ve darksiders veriliyordu ücretsiz. Bunun gibi bir çok güzel oyun veriliyor her ay. Tabii 180 lira ile pc de gta 5, Rainbow six, ve assassins creed in ilk 4 oyununu alabilirsiniz mesela. Yani bu 180 lira olayı dezavantaj ama bu kadar büyütmeye gerek yok bence.
    Oyun fiyatlarındaki pahalılık o kadar abartı değil. Pc de indirimle 10 liraya düşen oyun xbox ta 15 tl ye düşüyor. Tamam fazla ama konsolun ucuzluğuna bakarsak aradaki farkı kapatacak kadar fazla bir fark değil.

Xbox one s almak bana göre çok mantıklı. 1200-1500 lira arasında konsol alıp bf1 titanfall 2 gibi oyunları 1080p de oynayabiliyorsun. Low budget pc bile toplasan bf1 için en az 2400 lira vermen gerek. (monitörsüz ve x4 950 işlemci ile)

He xbox one x almak mantıklı mı emin değilim. Çünkü athlon x4 950 işlemci bile 1050 ti ile bf1 oynatıyor. Şuan kimin evinde 4k tv si var ki? Eğer 1080p de oynanacaksa bilgisayar daha mantıklı hemde ilerde ryzen alınıp kasa güncellenir. Ancak 4k için gerekli bütçe xbox one x ten çok daha fazla tutar.Yine 1080p de oynamak amaç ise xbox one s çok daha uygun. Konsol her zaman ucuzdur ancak pc ile kıyaslamak yanlış bana kalırsa.

• Elma ile armutu karistirmayin sirf 4K gucune yeni ulastilar diye..Konsol "casual" oyuncunun oyuncagidir,FPS,detay vs ilgilendirmez onu ac oyunu oyna kafasidir,PC farkli bir seviyedir,orda 60 fps altina dusunce cildirir kabul edemez..Hele birde 100+ fpsleri 144 panelde tecruube etmisse 60 hz mide bulandirici gelir farkli seviyelerde iki platform karsilastiralamaz bile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Ben ideal sistem demedim ki xbox one x'e benzer sistem koydum. Xbox one x'in işlemcisinden daha iyi bir işlemci G4600, 5-6 yıllık bulldozer mimarili işlemcileri kullanıyor "yeni nesil" konsollar.

G4560 + rx 470 ikilisi ps4 pro'dan ciddi anlamda fazla fps alıyor, sebebi de ps4 pronun tarih öncesinden kalma işlemcisinin yarattığı darboğaz. Xbox one x de aynı işlemcinin 0.2 ghz yüksek frekanslısını kullanıyor. Üstte verdiğim sistem xbox one x'le kafa kafaya olur. Dediğiniz gibi 5000 lira verirseniz r5 1600 + gtx 1070'li sistem toplanır rahatlıkla, o da konsol gücünde falan olmaz ,fazlasıyla üstünde olur. Performans konusunda daha fazla tartışmayacağım çünkü pek fazla bilginiz olmadığı açık.

İkinci olarak okursanız görürsünüz ikisinde de yazıyor. Belli ki dandik free to play oyunlarla büyümüşsünüz pc oyuncu kitlesini de onlardan ibaret sanıyorsunuz. Sırf league of legends toplam pc oynanma saatinde %20'den fazla paya sahip, lol ve benzeri oyunların toplamı %30'u rahatlıkla geçiyordur. Bunları oynamıyorsanız zaten dediğiniz çoluk çocuk kitlesinin çoğuyla alakanızı kesmiş oluyorsunuz.

Ben konsolu kötülemiyorum bu arada. Zaten konsolların hedef kitlesi semi-hardcore ve hardcore pc oyuncuları değil, pc'den anlamayan casual gamerlar. Bu insanların çoğu pc almaya kalksa, ya beş para etmez bir hazır sistem veya laptop alacak ya da bir bilgisayarcıya gidip bütçe verip adamın insafına kalacak. Dolayısıyla hedef kitleleri için gayet mantıklı cihazlar. Bu kitleye sorarsanız konsol performansı almak için en az 5000 liralık pc almak gerekiyor cevabını alırsınız. Ne tesadüf ki siz de aynısını söylüyorsunuz :) Yani buyrun konsol alın, çünkü sizin için en uygun cihaz konsol.

O işlemciyle battlefield 1,star wars battlefront testlerine bakın bir görürsünüz yüksek fpsi. Her şeyi anlık fpsten ibaret sanıyorsanız kendinizi sorgulayın benim bilgi düzeyim gayet iyi düzeyde. Ben hayatım boyunca ne çoluk çocuk oyunu lol nede cs go oynadım. Pc kitlesini bunlardan ibaret sanmıyorum zaten bunlardan ibaret. 1-2k paraya pentiumlu sistem toplayıp 3-4k saat cs go,lol oynayan, origin uplayden haberi olmayan insanlardan oluşuyor pc platformunun çoğunluğu. Zamanında g3258le titan z darboğaz yapmaz diyordu bu topluluk.Sizinde söyleminiz aynı. Rx580 rahat kullanmak için r5 1600/i5 8400 gerek. Böyle bir sistem 4-5k ediyor, siz diyorsunuz "5klık r5 1600 gtx1070li pc, xbox one xi rahatça geçecektir". Mesele burda işte xbox one x 2700tl , o sistem 5000tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Hocam neden laptop ile birlikte Steam Link kullanıyorsun? Direkt olarak laptopu neden bağlamadın?
    Zaten konsollar da upgrade edilemiyor o nedenle çok takılmamak lazım
    Naçizane tavsiyem Thermaltake V1 gibi çok ufak ya da Core V21 gibi ufak ve içine müdahale edilebilir bir küp kasa ile ilerlemek. Özellikle V21 tarafında ekran kartı vs için özel bir seri kovalamaya da gerek kalmıyor.

yas aslında hem tecrübe etmek için meraktan aldım hem de evde ufaklık var laptopu güvenle koyabileceğim bir yer yok tv etrafında.

Ethernetten bağlayınca steam link çok iyi çalışıyor , üstelik laptopu tvye bağlamadan dizi falan da izleyebiliyorum.

laptop g750jz biraz kazulet gibi ondan aslında biraz bu tercih meselesi :D

Artık düzgün cevap vermeyi bırakıyorum çünkü Melih Gökçek'le tartışıyormuşum gibi hissediyorum. Okumayı mı bilmiyorsun, okuduğunu anlayamıyor musun bilmiyorum da xbox one x işlemcisi bundan daha kötü. O dandik bulldozer mimarili işlemci 6 tflopluk grafik birimini ne kadar besleyebilecekse g4600 rx 580'i ondan daha iyi besleyecek. Yukarıda da yazdım xbox one x'e benzer güçte sistem yazıyorum ideal sistem değil dedim hala anlamıyorsan algıma kapasitende bir sıkıntı var kusura bakma, anlamamazlıktan geliyorsan tam bir Melih Gökçek'sin zaten.

Sen konsol performansı almak için 5000 liralık sistem gerekiyor demişssin ben de 5000 liraya konsoldan çok daha yüksek performanslı sistem toplanır dedim. Hala 5000 ediyor işte aynı performansı verecek diyorsun, troll müsün yoksa zeka geriliği mi var anlayamadım tam. 5000 liraya r5 1600 ve gtx 1070'li sistem alınıyor konsoldan fersah fersah önde oluyor, aynı performansı vermiyor. Bak tekrarlıyorum anlamıyorsun belli ki 3300 liralık sistem konsol performansı veriyor 5000 liralık geçiyor, çok zor değil anlaması bence.

Battlefield 1 sormuşsun al g4560 + rx 470.
    http://prntscr.com/h0ybh6
    http://prntscr.com/h0yb26

Xbox one x'in işlemcisi 1080p'den bundan daha çok darboğaz yaratacak. Ps4 pro'daki işlemciden 0.2ghz daha yüksek frekanslı farkı bu. Ps4 pro'daki işlemcinin durumu malum 20 fpslere düşüp duruyor alet işlemci yüzünden, 0.2 ghzlik frekans artışı xbox'ı kurtaracak sanıyorsan yanılıyorsun.

Üstteki arkadaş uyarmıştı zaten ciddiye alma diye ama bi yanlışlık yaptım. Karşıdakini anlamamazlıktan gelip sürekli konuşarak üste çıkmaya çalışan İ. Melih Gökçek'ten farksız çıktın.

Bak pc'yle uğraşmak istemiyorum zor geliyor, yazılımı donanımı beni uğraştırmasın diyorsan al konsolunu birşey diyen yok. Yukarıda da yazdım hedef kitlesi için gayet mantıklı cihazlar, pc alacağına konsol alması daha mantıklı bu kitlenin diye. Ama ısrarla konsolun performansını tutup 5000 liralık pc ile bir tutuyorsan ciddi cevap vermeyeceğim bundan sonra net aşağılarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 23 Ekim 2017; 17:36:28 >

• delirmeyin gençler konsol her zaman sizi kısıtlar ekipmanlar kısıtlı konforunu beğenmeseniz bile başka bir seçenek yok alışmak zorundasınız farklı tasarımlar mevcut değil ama pc öyle mi milyonlarca seçenek var hem sonuçta pc ye game pad bağlayıp konsol gibi kullanabilirsin şimdi sadece 4 k görüntü 60 fps icin değer mi ? hem sabit olup olmadığı ne malum sandı ölçecek bir şey var 😁 oyunları ateş pahası olan bir seye yatırım yapmak ne kadar mantıklı !

• quote:

Artık düzgün cevap vermeyi bırakıyorum çünkü Melih Gökçek'le tartışıyormuşum gibi hissediyorum. Okumayı mı bilmiyorsun, okuduğunu anlayamıyor musun bilmiyorum da xbox one x işlemcisi bundan daha kötü. O dandik bulldozer mimarili işlemci 6 tflopluk grafik birimini ne kadar besleyebilecekse g4600 rx 580'i ondan daha iyi besleyecek. Yukarıda da yazdım xbox one x'e benzer güçte sistem yazıyorum ideal sistem değil dedim hala anlamıyorsan algıma kapasitende bir sıkıntı var kusura bakma, anlamamazlıktan geliyorsan tam bir Melih Gökçek'sin zaten.

Sen konsol performansı almak için 5000 liralık sistem gerekiyor demişssin ben de 5000 liraya konsoldan çok daha yüksek performanslı sistem toplanır dedim. Hala 5000 ediyor işte aynı performansı verecek diyorsun, troll müsün yoksa zeka geriliği mi var anlayamadım tam. 5000 liraya r5 1600 ve gtx 1070'li sistem alınıyor konsoldan fersah fersah önde oluyor, aynı performansı vermiyor. Bak tekrarlıyorum anlamıyorsun belli ki 3300 liralık sistem konsol performansı veriyor 5000 liralık geçiyor, çok zor değil anlaması bence.

Battlefield 1 sormuşsun al g4560 + rx 470.
    http://prntscr.com/h0ybh6
    http://prntscr.com/h0yb26

Xbox one x'in işlemcisi 1080p'den bundan daha çok darboğaz yaratacak. Ps4 pro'daki işlemciden 0.2ghz daha yüksek frekanslı farkı bu. Ps4 pro'daki işlemcinin durumu malum 20 fpslere düşüp duruyor alet işlemci yüzünden, 0.2 ghzlik frekans artışı xbox'ı kurtaracak sanıyorsan yanılıyorsun.

Üstteki arkadaş uyarmıştı zaten ciddiye alma diye ama bi yanlışlık yaptım. Karşıdakini anlamamazlıktan gelip sürekli konuşarak üste çıkmaya çalışan İ. Melih Gökçek'ten farksız çıktın.

Bak pc'yle uğraşmak istemiyorum zor geliyor, yazılımı donanımı beni uğraştırmasın diyorsan al konsolunu birşey diyen yok. Yukarıda da yazdım hedef kitlesi için gayet mantıklı cihazlar, pc alacağına konsol alması daha mantıklı bu kitlenin diye. Ama ısrarla konsolun performansını tutup 5000 liralık pc ile bir tutuyorsan ciddi cevap vermeyeceğim bundan sonra net aşağılarım.
    Engin bilgilerinizle aydılanttınız bizi.

İzle şunu bir. i5 7500 bile bf1de nasıl bir darboğaz yapıyor. Technopattaki şahıs gibi pentiumu göklere çıkarıyorsunuz şurada. altı üstü 2 çekirdekli bir işlemci. O işlemci rx580i bırakın gtx1050tiyi besleyemez max sınırı gtx1050/rx560.

Buda mesajında bahsettiğin pentium+rx580li muhteşem sistem (test 1440pde yapılmış , 1080pde durum daha beter olacaktır)

quote:

Fiyatlardan haberin yoksa bir bak bakalım. r5 1600 ve rx580li bir sistem tam olarak 5000tlye geliyor, gtx 1070 ve r5 1600lü bir sistem 5600-5700tlye gelmekte. Benim kastettiğim sistem rx580li sistemdir, gtx 1070li değil. Ve en baştadada dediğim gibi arada 2 kat fiyat farkı var tam 2 kat. Yine tekrar yazacaksın 3300tllik sistemlede yakalanıyor xbox one x performansı, pentium rx580/480 bottleneck diye aratırsan bakabilirsin testlere. Yeni nesil işlemciler en aşağı 4 çekirdek gelmişken 2 çekirdekli pentiumla ne fark atılır ama xbox one xe!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 23 Ekim 2017; 21:46:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• playstation 4 pro nun 4k sı zaten yalan. xbox one x in 4k sı da yalan. Xbox one x te tahmini rx 580 ayarında veya (bir tık daha kötü veya daha iyi olabilir) bir gpu var. playstation 4 pro da da rx 470 ayarında bir gpu var ki bu iki gpu arasında öyle uçurum bir fark da yok. İkisinin de yapabileceği anca 1080p ultra grafikte 60 fps tir. Ötesini yapıyorum deseler de inanmayın. Ha zorlayarak ıkındırarak bir şekilde belki 4k 60 fps e yaklaşabilir one x ama bunu anca xbox one grafik kalitesinde hatta bence daha bile düşükte (low) elde edebilirler ki tahminimce aynen bunu yapabiliyor diye 4k da 4k diye diretiyorlar. Milleti 4k tv almaya zorlayacağınıza 1080p de pc ultra kalitesinde grafiklerle 60 fps veriyoruz deyin de herkes neyin ne olduğunu anlasın. 4k TV ler satılsın diye palavralar uyduruyorlar. 4k daha PC' de bile standartlaşmaktan daha çook uzak. Konsolların ne haddine? Bu konsol üreticileri niye donanımda bu kadar cimriler zaten anlamıyorum. Adam gibi güçlü yapın adam gibi de para isteyin ki makine uzun yıllar dayansın. Avuç kadar telefon için 6 bin lira ister oldular. Konsollar da lüks aletlerdir. Böyle yarım yamalak olacağına fiyatları yüksek olsun da en azından bir şeye benzesinler ve uzun ömürlü olsunlar. Sonuçta insanlar 2 yıl kullanacakları telefona 3 4 bin lira vermeye acımıyorlar. 6 yıl kullanacakları konsola niçin 4 bin lira vermesinler ki? PS4, xbox one ilk çıktığı zaman r9 290x ayarında bir gpu konsa idi (ki konabilirdi) böyle şeyler olmayacaktı. Ki r9 290x, one x e yakın bir performansa sahip. 9. Jenerasyona kadar götürürdü rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Ekim 2017; 9:8:26 >

Öncelikle 5000 liraya gtx 1070 atayım oranın bi sesi kesilsin:
    İşlemci :https://www.incehesap.com/amd-ryzen-5-1600-islemci-fiyati-34751 --- 933,7 lira
    Anakart :https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-prime-b350m-a-amd-am4-b350-usb3-1-matx-anakart-310940981 --- 369 lira
    Ram :https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/corsair-cmk16gx4m4a2666c16-vengeance-lpx-16gb-4x-4gb-2666mhz-cl16-xmp-2-0-ddr4-ram-308470974 --- 599 lira
    Ekran Kartı :http://www.teknobiyotik.com/palit-geforcer-gtx1070-super-jetstream-8gb-256bit-gddr5-ekran-karti-ne51070s15p2-1041j.html --- 2.102,6 lira
    Harddisk :http://www.epttavm.com/item/29276316_wd-3.5-caviar-blue-1tb-7200-rpm-64mb-sata3-pc-hdd-wd10ezex? --- 197 lira
    Kasa + PSU :https://www.bizdehesapli.com/CA-3G3-65M1WE-00? --- 433 lira

Toplam : 4634,3 lira. Klavye, mouse'un varsa ssd alırsın yoksa klavye mouse alırsın. Burayı halletiğimize göre diğer konuya geçelim.

Burada artık pek hoşgörülü olmayacağım çünkü karşımda İ. Melih Gökçek olduğunu biliyorum. Sen okuduğunu anlayamıyor musun evladım? Zekan mı kıt, yoksa trolluyor musun? Ben sana darboğaz yapmaz mı dedim a benim zeki ergenim. Yukarda iki kere yazdım ideal sistem değil xbox'a benzer diye. Tekrar söylüyorum anlamıyorsun diye Xbox ayarında sistem attım diyorum bazı oyunlarda heralde yapacak, xbox'ın kendisinde de 1080p'de cpu bottlenecki olacak çünkü. Gelsin xbox'ın göreceğiz nasıl bir işlemci darboğazı olduğunu ps4 pro'da olduğu gibi. 6 yıl öncesinin mimarisini kullanan işlemcinin 0,2 ghz frekans artışıyla xbox şahlanacak tabi senin düşüncene göre.

Cidden trolluyorum dersen sevineceğim. Ülkedeki zeka yoksunu insan sayısının düşündüğümden bir az olduğunu bileyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 23 Ekim 2017; 23:19:10 >

• quote:

oyunlarda single değil multi bakmak lazim, o yüzden g4560 multilerde çakılabilir. ayrıca rx470 demeniz garip olmuş, mining bahanesiyle fiyatları aşırı yükseldi, yerine 1050 ti baz alınmalı

konsol kullanana pc den anlamayan demişsiniz ama, pc den anladığı halde konsol alanlarda var, ben 2 kez ps4 almıştım, ilerde exler artarsa bidaha alırım, konsolun yeri ayrıdır.

konsol kadar grafiği hatta üstünü ve daha iyi fps de ryzen 1200 + 1050 ti rahat verir (konsolda ps4 düz versiyonu baz aldım, pro hiç görmedim)

insanlar gariptir, telefonda iosu öve öve bitiremez işte stabil, performans kaybetmiyor diye, android zaman geçtikçe çöp oluyor derler, ama konsolun sabite yakın, stabil gibi değerlerine düşük olduğu için laf ederler, pc de android gibi yıllar geçtikçe yavaşlar, performans düşer.

iosta kullanım kolaylığı derler, ps4 te kullanım kolaylığını göstermeyip, pc deki zorluğu androide benzetmezler, işte konsol = ios gibi düşünün (pc de kaç türlü hata yaşama şansın var, ps4 te hiç yok)

• Bu konsolun tanıtımını yapan eleman minecraft 4k falan dedi ulan biride çıkıp dalga mi geçiyonuz demedi işte bunlar hep tekelleşmenin ürünü microsoft hiç bir yenilik getirmedi israf bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox one x e gidicek işlemci belli gidip pahalı pahalı ryzen 1600 bakmanıza gerek yok
    One x de 8 çekirdek var pc deki optimal karşilıgı
    Amd olarak çünkü xbox da amd kullanıyor
    Ryzen 1400 8 çekirdek
    Xbox da 6 traflop ekran var amd gpu
    Pc deki karşılıgı rx580 dir oda 6 traflop
    Xbox da 12 gb ram var
    Pc de 3000 mhz 16 ram aldınmı xbox ı tokatlar
    Gidip 12 çekirdek ryzen 1600 koymanın bi manası yok
    Bide o arkadaşın attıgı iki video dan ilkinde darbogaz yok cpu dan kurtarıyor
    2.sistemde grafiksel darbogaz var oda 2k görüntü oldugu için
    İki sistemde 1080p de rahat oyun deneyimi sunar
    Ama ve lakin gidip pc yapıcam diyip pahalı pahalı parçaları koyup sonra xbox ucız pc pahalı demeyin
    ve o arkdas okadar laftan anlamayorki daha acaba kendisinde xbox varmı orasıda meçul
    ve bana diyor iste plati vs var söyle ucus böyle ucuz arkadaşim platiden xbox oyunu aldı ve xbox ı market hırsızlıgından ban yedi gözümün önünde
    plati çalıntı kredi kartları ile oyun alıp sana yarı fiyatına satıyor sende aldınmı ya banlanıyorsun
    yada oynuyorsun sakat işler onun için bilmedigin işlere burnunu sokma anlamıyorsan anlamıyorum de burda klavye ustalıgı yapıp prim kasmanın hiç bi manası yok

o arkadası etiketlemiyorum kim oldugunu biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 24 Ekim 2017; 9:42:3 >

• Pc vs Xbox? Pc vs Ps dense hadi anlarım da Xbox biraz garip duruyor.

Yav konsol almanın amacı ex oyundur. Sonra hack olaylarından bikmistir. Öyle yabana atılacak bir durum değil, Division da başıma çokça geldiği için önemli bir unsurdur.

Xbox da ex oyun yok. Yok yani. Bunun da sonucu olarak us de ps satış rakamı olarak Xbox ı geçti. Düşün Xbox un merkezinde.

Xbox un 4k olayı yalan. Low ayarda 4k native veriyordur, anca o yani.

Ha dersin ki yüksek sistem kurmaya bütçe yetmiyor, herkesin eşit şartlarda oynadığı platformlarda multi oynayacağım kesinlikle git ve al. . Oldukça mantıklı. Ama bana kalsa tercih yine ps den yana olmalı.

Pentium işlemcili 1050 li GPU lu yapacağınız setup ile yaşayacağınız deneyim MULTİ de sizi asla tatmin edemez.
    Sen alacaksın 40 fps sistem bir tarafini yirta yirta, el oğlu alacak 100 fps bir yerlerinin üstünde ceviz kira kıra, sonra alana girdiğin an hs . Ne oldu ne bitti farkında bile olamazsın.

Tekrar etmek gerekirse, şahsi düşüncem : Eşit şartlarda multi deneyim istiyorsan (fazla bütçe olmadığını varsayiyorum ) , hack den artık gina geldi ise konsol bulunmaz nimet. Ama bu konsol asla Xbox olmamalı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.