Kod adı Durango olan yeni xbox ın gizli geliştiricilerinin Londrada olduğu söylentileri duyulmaya başladı
Aynen güzel kardesim, oradanda direk Game Developers Conference na San Francisco ya gecerler 5-9 Mart arasinda kuvvetle ihtimal 7 Mart olsa gerek Unreal Engine 4 Next-gen oyun motorunu ilk defa telif hakkini satin almis oyun yapimcilarina musterilere basindan gizli seminer vericekler. Acaba nasil bir seyle karsi karsiya kalicaklar cok merak ediyorum dogrusu.
Evet çok acayip haberler çıkmaya başlıyor , bazı kaynakları çok da güvenilir olmayan internet sitelerinde yeni Play station ve Xbox'ın 2012 içinde duyurulacağı söyleniyor , gerçi ben Xbox cephesinden duyuru beklesem de Sony adımız unutulmasın diye bir atak yapar mı onu da bilemiyorum.
Yalnız Natal/Kinect de olduğu gibi etkili bir duyuru ile yeni nesil bir xbox duyurulsa ve beklenenleri fazlası ile karşılasa ve insanları merak içinde bıraksa ve bu durum karşısın da da Sony cephesinden hiç bir hareketlilik olmasa durum nasıl olur oda düşündürücü.
Evet 2012 haberlerini bende okudum fakat hic foruma koymaya dahi gerek duymadim, zira sizinde hep ustunu cizdiginiz 2013 yili butun verileri dogrular nitelikte. 2013 Kasim insALLAH.
Sony ye gelince Sony her hangi bir atak yapmiyacak bildigim kadariyla. Cunku en son Sony CEO sundan gelen aciklama en son konsol duyurusu bizden gelicek dedi.
Kinect 2 icin ise Microsoft is ilanlarini vermis sanirim bulursam hemen paylasirim insALLAH.
MiCROSOFT "KiNECT 2" İCiN iS İLANI VERDi
Microsoft Yeni Nesil Kinect İçin İlanı Verdi
Daha önce yeni nesil Xbox konsoluyla birlikte geleceğini duyduğumuz Kinect 2, ufaktan ortaya çıkmaya başladı. Microsoft kendi sitesinde, yeni nesil Kinect için iş ilanını verdi.
"İnsanların oyun anlayışını değiştirecek yeni nesil bir Microsoft projesinde çalışmaya ne dersiniz?" sorusuyla giriş yaptığımız iş ilanında aranan elemanın daha önceden Kinect ve diğer hareket sensörlü aletlerle deneyiminin olması gerektiği belirtilmiş.
Yeni nesil Kinect'in özelliklerinin ne olacağını henüz bilemesek de, daha önce çıkan söylentiler işlemcisi geliştirilmiş bir aletle karşılaşacağımız yönündeydi. Bu durum ise daha sağlam hareket algılama sistemini beraberinde getirecek.
Daha önce yeni nesil Xbox konsoluyla birlikte geleceğini duyduğumuz Kinect 2, ufaktan ortaya çıkmaya başladı. Microsoft kendi sitesinde, yeni nesil Kinect için iş ilanını verdi.
"İnsanların oyun anlayışını değiştirecek yeni nesil bir Microsoft projesinde çalışmaya ne dersiniz?" sorusuyla giriş yaptığımız iş ilanında aranan elemanın daha önceden Kinect ve diğer hareket sensörlü aletlerle deneyiminin olması gerektiği belirtilmiş.
Yeni nesil Kinect'in özelliklerinin ne olacağını henüz bilemesek de, daha önce çıkan söylentiler işlemcisi geliştirilmiş bir aletle karşılaşacağımız yönündeydi. Bu durum ise daha sağlam hareket algılama sistemini beraberinde getirecek.
- 7+ years of professional development experience in C/C++
- Shipped multiple titles on current generation platforms
- Passion for delighting players and users with awesome games and entertainment experiences
- Strong background in general gameplay engineering (AI, effects, physics, graphics, networking)
- Demonstrated experience with modern game engines such as Unity, Unreal, or equivalent
- Rock-solid mathematics skills
- Strong creative problem solving abilities
- Bachelor's in Computer Science or related field, or equivalent
Bonus skills
- Aptitude with additional programming languages (C#, Lua, Python, HTML5/Javascript)
- Familiarity with middleware physics solutions (Havok, PhysX, Bullet, etc)
- Experience with secondary scripting languages (Unrealscript, Lua, Python)
- Experience with Kinect or other motion control technologies
*To consider similar job openings within Microsoft Game Studios on MS Career, use keyword: Microsoft Studios
Real steel filminde neden bu isim kullanildi acaba cogu markaninde reklami vardi
quote:
Orijinalden alıntı: FiréLord
Bence isim Durango kalır da 720 olmaz , şayet olursa çok basit ve kötü bir isim olur.
Hiç duyulmadık bir isim olacak bence.
Kesinlikle haklisiniz 720 sacma bir aritmatik tablo. Su cumlenize hak veriyorum, kimsenin tahmin etmedigi duyulmadik bir isim olucak. Xbox ?
Omli olanlari cevirdim,
Nitelikler
C/C++ da 7 ve daha ustu yillik deneyim
Suan ki platformlarda
Genel oyun muhendisligin de guclu bir gecmis (AI, effects, physics, graphics, networking)
Unity, Unreal veya equivalent gibi oyun motorlarinda tecrube
Rock-solid matematik konusunda yetenekli
Sorunlari cozmede yaraticiliga sahip
Bilgisayar yazilimlari yada benzeri konularda lisans veya esdeger belge
Ekstra Yetenekler
Bu konularda yetenekli (C#, Lua, Python, HTML5/Javascript)
Ara yazilimlar konusunda bilgi sahibi (Havok, PhysX, Bullet, etc)
Ikinci tur script dillerinde deneyim (Unrealscript, Lua, Python)
Kinect yada diger diger hareket kontrol sistemlerinde deneyimli...
Microsoft Game Studios icinde bu ve benzeri isleri takip etmek isin MS Career sayfasinda kullanin anahtar kelime > Microsoft Studios
Not: anahtar kelime Career sayfasinda search kismina yazilacak.
quote:
Orijinalden alıntı: SiPAHi_
quote:
Orijinalden alıntı: VESRAP
Sipahi maşallahın var kardeşim yaw... Aynen devam et...Ben de taaa 3-4 yıl öncesinden yeni xbox ın en geç aralık 2013 te çıkacağını belirtmiştim. Görünen köy kılavuz istemez ki zaten her şey ap açık ortada... Sipahi kardeşim oturma düzenine baktım da Valve de gözüme çarptı. Onlar şu an hangi proje üzerinde çalışıyorlar?
"Eğer donanım satmamız gerekirse, bunu yapacağız . Yeniliklere devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz ve eğer yeniliğe giden yolda bu tarz projeler olacaksa bunu yapmaktan çekinmeyiz. Donanım tercihimiz insanların üretimde ve dağıtımda iyi oldukları donanımlar."
Gabe Newell in su iki cumlesine Dikkat !!
- "Donanım tercihimiz insanların üretimde ve dağıtımda iyi oldukları donanımlar."
- "Eğer donanım satmamız gerekirse, bunu yapacağız
Gabe Newell in bu iki cumlesi bir sonraki nesilde Microsoft, Sony, Nintendo haricinde yep yeni bir konsolun gelebilecegini isaret eder nitelikte. Ziraözellikle su cumlesi bunu yapacağiz
Ben Valve'nin donanım çıkarma olayını pek gerçekçi bulmuyorum. Gerçekten inanılmaz maliyetli bir durum bu. Microsoftun ilk konsolu için ne kadar para harcadığını herkes biliyor. Ki Microsoft ve gates in para gücü vardı. Ama aynı şeyi valve için söyleyebilir miyiz pek inandırıcı değil doğrusu. Valve de epic games gibi yeni nesil için harika bir grafik motoru yapsın bize yeter bu
quote:
Orijinalden alıntı: FiréLord
Omli olanlari cevirdim,
Nitelikler
C/C++ da 7 ve daha ustu yillik deneyim
Suan ki platformlarda
Genel oyun muhendisligin de guclu bir gecmis (AI, effects, physics, graphics, networking)
Unity, Unreal veya equivalent gibi oyun motorlarinda tecrube
Rock-solid matematik konusunda yetenekli
Sorunlari cozmede yaraticiliga sahip
Bilgisayar yazilimlari yada benzeri konularda lisans veya esdeger belge
Ekstra Yetenekler
Bu konularda yetenekli (C#, Lua, Python, HTML5/Javascript)
Ara yazilimlar konusunda bilgi sahibi (Havok, PhysX, Bullet, etc)
Ikinci tur script dillerinde deneyim (Unrealscript, Lua, Python)
Kinect yada diger diger hareket kontrol sistemlerinde deneyimli...
Microsoft Game Studios icinde bu ve benzeri isleri takip etmek isin MS Career sayfasinda kullanin anahtar kelime > Microsoft Studios
Not: anahtar kelime Career sayfasinda search kismina yazilacak.
Öncelikle size cok tesekkurederim ALLAH razi olsun.
Gorunen oki Microsoft'un Yeni Nesil Kinect 2 İçin verdigi is İlanı oldukca kapsamli. Ortaya muhtesem sonuclar cikacak galiba gecen ay iGN de yaziyordu sanirim yeni nesil Kinect 2 de oyuncularin istekleri on planda tutulucak gibi bir yazi bir cok sey yazilmis ciilmis malum hard core oyunlara destek algilama suresinin yukselmesi haricinde sese duyarlilikdanda bahsedilmis tabiki bunlar biz oyun severlerin beklentisi olarak bir makale yazilmis. Dusunuyorumda gerci bazi oyunlarda var strateji sesle komut algiliyordu bu oyunlar var eger yeni nesil Kinect 2 ile bu tip oyunlar yayginlasirsa benim gibi ingilizce bilmeyenler cuvallar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SiPAHi_
quote:
Sipahi maşallahın var kardeşim yaw... Aynen devam et...Ben de taaa 3-4 yıl öncesinden yeni xbox ın en geç aralık 2013 te çıkacağını belirtmiştim. Görünen köy kılavuz istemez ki zaten her şey ap açık ortada... Sipahi kardeşim oturma düzenine baktım da Valve de gözüme çarptı. Onlar şu an hangi proje üzerinde çalışıyorlar?
"Eğer donanım satmamız gerekirse, bunu yapacağız . Yeniliklere devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz ve eğer yeniliğe giden yolda bu tarz projeler olacaksa bunu yapmaktan çekinmeyiz. Donanım tercihimiz insanların üretimde ve dağıtımda iyi oldukları donanımlar."
Gabe Newell in su iki cumlesine Dikkat !!
- "Donanım tercihimiz insanların üretimde ve dağıtımda iyi oldukları donanımlar."
- "Eğer donanım satmamız gerekirse, bunu yapacağız
Gabe Newell in bu iki cumlesi bir sonraki nesilde Microsoft, Sony, Nintendo haricinde yep yeni bir konsolun gelebilecegini isaret eder nitelikte. Ziraözellikle su cumlesi bunu yapacağiz
Ben Valve'nin donanım çıkarma olayını pek gerçekçi bulmuyorum. Gerçekten inanılmaz maliyetli bir durum bu. Microsoftun ilk konsolu için ne kadar para harcadığını herkes biliyor. Ki Microsoft ve gates in para gücü vardı. Ama aynı şeyi valve için söyleyebilir miyiz pek inandırıcı değil doğrusu. Valve de epic games gibi yeni nesil için harika bir grafik motoru yapsın bize yeter bu
Haklisiniz.
Dikkat !
Microsoft un ve Epic Games in UNREAL ENGiNE 4 icin yeni nesil konsol icin verecegi seminerler ve egitimler, yeni Nesil konsol Xbox in mimarisindeki degisiklige isaret.
Microsoft gizli bir toplantılar yapiyor en son londra da yapımcı ekiplere, herhalde yeni konsollarının prototip'ini tanıtıp, bekletilerini dinlediler, ve daha once Epic Games inde resmi olarak UNREAL ENGiNE 4 oyun motorunu ilk defa GDC 2012 konferansinda UNREAL ENGiNE 4 un lisans telif hakkini sattigi bir kac oyun srketine ve musterilere kapali kapilar ardinda hem Microsoft hemde Epic Games tarafindan özel seminer ve egitim verilecek. Bu seminer ve egitimi bizzat Epic Games duyurdu. Bu haberden yola cikacak olursak temel mimari de değişikliğe gidilecek, farkliliklar olacak bu ap acik ortada tabiki bu mimarideki farklilik iyi yonde olucak, cihaza hafiften son şeklini vermeye başlarlar.
Sony PS4 de The Cell islemcisini kullanmayacakmis soylentisi henuz cikti. Bu haberi paylasmamin sebebi su :
Haberin sonunda Yeni Nesil Xbox in 2013 sonunda gelebilecegine deginilmis.
Kotaku
PlayStation 4 Ditching The Cell Processor, Sources Say, Which Leads to Some Wild Theories.
Malumunuz sizler daha iyi biliyorsunuz, Microsot konsolunu Kasim ayinda o yilin son ceyreginde cikartiyor. Bu yil Kasim ayi bana imkansiz geliyor ve bir cok isaret ipucu hatta belgeler nitelikte GDC 2012 konferansindaki UE4 un lisans haklarinin satilip yeni nesil konsol uzerinde egitim ve seminer verilebilecek noktaya ulasilmis olmasi 2013 yilini isaret ediyor,ama yinede dogrusunu ALLAH bilir.
Sayfayı yer imlerine ekle
Hatirlarsaniz iGN Yeni Xbox'in 2013 yilinda cikacagi duyumunu paylasmidi.
IGN'e, Microsoft'a yakın bir kaynak yeni Xbox hakkında yeni bilgiler fısıldadı. IGN'e konuşan kaynak, yeni nesil Xbox konsolunun 2013 yılının sonbahar aylarında çıkacağını söylerken, tahminen Ekim sonu veya Kasım başında kullanıcılar, yeni Xbox'larına kavuşacaklarının da müjdesini verdi. Kaynağın belirttiğine göre yeni Xbox'ın GPU üretimleri 2012 sonunda başlayacak. AMD'nin 7000 serisinden bir ekran kartını kullanacak olan Xbox'ın bu GPU'sunu haber kaynağı, özellik açısından Radeon HD 6670'e benzetiyor. HD 6670'in ana özellikleri arasında 1080p çözünürlük, DirectX 11, çoklu monitör seçeneği ve 3D destekleri yer alıyor. Söylenti notlarını kısa ve net olarak özetlemek gerekirse kaynağa göre yeni nesil Xbox, yeni nesli açan ilk ev konsolu Wii U'dan %20 daha iyi performans sunacak, Xbox 360'dan da 6 kat daha güçlü olacak. .
www.bolumsonucanavari.com
Yeni Xbox Şimdiki Nesilden 6 Kat Daha Güçlü Olacak
Beni de ekleyin. ama Türkiye'ye gelene kadar kaç sene daha geçer
slim alıcaktım bekleyelım
quote:
Orijinalden alıntı: ZgodaN
Beni de ekleyin. ama Türkiye'ye gelene kadar kaç sene daha geçer
Yurt dışından getiren bir çok arkadaş oluyor konsolları. fazladan bir 200-300 tl daha vereceğiz o kadar. Ya da sabredip bekleyeceğiz. Ama ben hemen alırım herhalde dayanamam yeni xbox ı. Xbox360 ilk çıktığında da hemen alanlardandım. 1000 tl ye almıştım gerçi çok da vermemişiz. Şimdiki ps vita ile karşılaştırınca fiyatı bence makul geliyor.
Microsoft 2012 yilinda Xbox Live Turkiyede resmi olacak diye bir haber vardi. Eger yeni nesil gelmeden boyle bir adim atilirsa cok daha iyi olur. Ozaman daha eken gelme ihtimali olabilir yaniliyormuyum.
Konsol pazarının son dönemlerdeki en başarılı üyesi olan Xbox 360, Kara Cuma haftası ABD'de 960 000 adet satarak yeni bir rekor kırmıştı. 2005 yılında sahneye çıkan Xbox 360, Microsoft'un politikaları gereği ülkemizde resmi olarak hiç bir zaman satışa sunulmamıştı.
Ancak Habertürk gazetesine konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen 2012 yılında itibaren resmi olarak Xbox 360 modelini satmaya başlayacaklarını belirtti.
Xbox 360 modeli ya paralel ithalat yoluyla ya da aracı firmalar tarafından ülkemizde satışa sunuluyor. Resmi olarak satılmamasına rağmen pazar payı yüzde 5'e ulaşmış durumda. Microsoft'un konsolu ülkemizde satmamasının en büyük nedeni sistem kırma ve korsan oyunlar olarak gösteriliyor. Ancak son dönemde sosyal ağ özellikleri ön plana çıktığı için sistem kırılsa dahi Xbox LIVE erişimi mümkün olmuyor.
Resmi olarak satışların başlamasıyla LIVE hesaplarından Türkiye seçilebilecek ve Türk kredi kartları geçerli olacak