Şimdi Ara

Xbox patronu: “Bizim de bir el konsolumuz olmalı”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xbox patronu: “Bizim de bir el konsolumuz olmalı”
    Microsoft, Xbox Games Showcase 2024 etkinliğinde yeni oyunları tanıtarak başarılı bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik sonrasında Xbox patronu Microsoft Gaming CEO Phil Spencer, ise yaptığı bir röportajda bir süredir söylentileri dolaşan Xbox el konsoluna dair açık söylemlerde bulundu. Görünüşe göre yakında Xbox el konsolu gelecek.

Xbox el konsolu mu geliyor?

Microsoft'un Xbox patronu Phil Spencer, aslında aylardır potansiyel bir Xbox el konsolu hakkında imalarda bulunuyor. Spencer, birkaç ay önce yeni donanımın olasılığından bahseden X gönderilerini beğenirken bu tip el konsollarının hayranı olduğunu ifade etmişti. Şimdi ise IGN ile yaptığı bir röportajda "Bence bizim de bir el konsolumuz olmalı" diyor.

Bu, Spencer ve dolayısıyla Microsoft tarafından gelen en somut el konsolu açıklaması olarak yorumlanabilir. Uzunca bir süredir fısıltı gazetelerinde dolaşan Xbox el konsolu, görünüşe göre üzerinde çalışılan bir cihaz. Spencer, "Donanım alanındaki geleceğimiz oldukça harika. Ekibin farklı form faktörleri ve farklı oyun oynama yolları üzerinde yaptığı çalışmalardan inanılmaz derecede heyecanlıyım" dedi. Şimdilik daha fazla ayrıntı verilmese de Xbox patronu, “platform hakkında daha fazla konuşmak için daha çok zamanımız var” dedi.

Gerçekleştirilen röportajda Spencer’ın ağzında Xbox el konsolunun hangi formda olacağına dair bilgiler de alınmaya çalışılıyor. Halihazırda oyunları yerel olarak çalıştırabilen cihazlara ek olarak PlayStation Portal gibi akış odaklı cihazlar da bulunuyor. Spencer ise “Oyunları yerel olarak oynayabilmenin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum” diyor ve sahip olduğu ROG Ally, Lenovo Legion Go ve Steam Deck’i sevdiğini belirtiyor. Bu da olası Xbox el konsolunun oyunları yerel olarak çalıştıran bir cihaz olacağına işaret ediyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft, disksiz tamamen dijital Xbox Series X konsolunu tanıttı

Belirtilenlere göre Microsoft'un üzerinde çalıştığı şey, Windows tabanlı ancak Xbox oyunlarını ve tam Xbox kontrol panelini çalıştırabilen bir Xbox el konsolu. Ancak cihaz, oldukça özel bir Windows üzerinde çalışacak ve size bu yönünü pek göstermeyecek. Windows sayesinde Xbox oyunlarının yanı sıra Steam oyunlarını da oynamak mümkün olacak. Elbette şimdilik bunlar spekülasyon ancak önümüzdeki aylarda bu konuda daha fazla bilgi çıkması bekleniyor.

Kaynak:
    the verge
    Xbox boss: “I think we should have a handheld, too”
    https://www.theverge.com/2024/6/10/24175149/xbox-handheld-phil-spencer-interview-2024

• Bizimde bir el konsollarımız olmalı diyince aklıma devrim arabaları geldi.
    Bu açıdan, numunelik bir seri olacak gibi hissediyorum. Netice PC Xbox, hali hazırda diğer ürünlerde el konsolu boşluğunu dolduruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar fazla el konsolu çıkmasının nedeni piyasada fazla rağbet olmasından kaynaklanıyor aslında. Gerçekten düzgün bir el konsolu çıkarıp arkasında durabilirlerse, pastadan büyük bir pay kaparlar. Belirleyici olacak şey exclusive AAA yapımlar ve optimizasyon olur.

Sony'den de PS5 Pro ile birlikte bir el konsolu duyurmasını bekliyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Haziran 2024; 14:37:19 >
  • ismini ben koyuyorum XEL

• Yeni nesilde güçlü bir xbox ve el konsolu göreceğiz gibi ama series s de yaptıkları zorlamayın yapmazlar umarım sırf bu yüzden oyunlar geç çıkıyor xbox'a.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayı bırak sen el konsolunu güzel oyun yap, sözde dünyanın en güçlü konsolunu satıyorsun ama gel gör adam gibi bu konsola oyun yapmıyorsun.

• Steam deck çıktı ortalık şenlik oldu teşekkürler VALV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Haziran 2024; 15:29:22 >
  • La olm dün onu bekledik zaten

• senin bir tane işin var o da starfield ı düzeltmek

• Arm işlemcili windows Surface bir tablet + ona bağlanabilen portatif bir gamepad.

• bizim niye püskevitimiz yok

• Steam deck için gamepass veya Xbox uygulaması yayınlasalarda bizde rahatça gamepass oyunları oynayabilsek.

• Keşke oyununuz da olsa Xbox patronu: “Bizim de bir el konsolumuz olmalı” 

• onlarca stüdyoyu şunu bunu alırken kime sordun ki şimdi bizim de el konsolumuz olmalı diyorsun çıkar gitsin işt eparanız bk değil mi yapıştır zengin bebelerine uğraş çıksın

• Zahmet olmasin size …

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben yıllardır bekliyorum. Gamepass gibi bir kütüphanen var her yerde cebinde tasiyabilecegin bir cihazın yok. Cloud gaminge güvenerek çok vakit kaybettiler

• Sony bu piyasaya tekrar acilinden girmeli. Önüne gelen el konsolu çıkartıyor.

30-40.000tl verdikden sonra telefondanda oyun oynarım. önemli olan ucuz üretebilmek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yıllardır savunuyorum cloud gaming bildiğin balon ms değeri internet hızın vs aşırı çöp yerel olarak çalıştırılan cihaz candır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.