Şimdi Ara

Xbox piyasaya çıkalı tam 20 yıl oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modern konsol döneminin başladığı yıllar olarak gösterilen 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başlarında Sony ile Nintendo iki önemli oyuncu olarak karşımıza çıkıyordu. Ne var ki kimsenin tahmin etmediği bir oyuncu piyasayı alt üst etmek için hazırdı. 

Xbox konsolunun tarihi

Windows ve Office sistemleri ile pazarda önemli bir hakimiyet kuran Microsoft ne var ki oyun tarafında etkisizdi. Flight Simulator ve Minesweeper gibi oyunlar haricinde dişe dokunur bir hamlesi yoktu. 

Ayrıca Bkz.Xbox Series X Gucci versiyonu servet değerinde

Buna rağmen oyun dünyasındaki potansiyeli iyi gören Microsoft ilk hamlesini yapma kararı aldı. Yıllar sonra konsol dünyasına adım atan ilk ABD’li olarak Microsoft Xbox konsolu 15 Kasım 2001 tarihinde piyasaya çıktı. 

Intel Pentium III tabanlı bir işlemci ile bilgisayar donanımını tercih eden Xbox ilk kez bir HDD barındırıyordu. Ayrıca Ethernet ile internete de bağlanıyordu. Xbox Live çevrim içi oyunculuk servisi de eklenince ilk yılında Kuzey Amerika’da rekor satışlara ulaştı. 

Xbox piyasaya çıkalı tam 20 yıl oldu

Ne var ki PlayStation 2 gibi dişli bir rakibin dönemine denk geldiği için şansı yaver gitmedi. Nispeten büyük kasası ve Amerika kitlesine hitap eden oyun konsepti diğer pazarlarda hayal kırıklığı yarattı. Toplamda 24 milyon satan Xbox, 155 milyon satan PS 2’nin çok gerisinde kaldı. 4 milyar dolar zarar yazarak tarihe karıştı. 

Microsoft elbette neler yaşayacağını bilerek pazara girmişti ve bu süreçte deneyim sahibi oldu. PS 3 konsolunun özellikle fiyat politikası nedeniyle eleştirilmesini fırsat bilerek Xbox 360 ile asıl kritik hamlesini yaptı. Dikkat çekici oyunlar ve çevre birimleri sayesinde Xbox 360 konsolu 84 milyon sattı ve 87 milyon satan PS 3 konsolunu yakalamayı başardı. 

Bugün Xbox bölümü artık oyun dünyasının duayenlerinden birisi haline geldi. Xbox Series konsolları 8 milyon satsa da yazılım ve aksesuar ekosistemi ile Microsoft’un önemli gelir kalemlerinden birisi haline geldi. 

Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-xbox-20th-anniversary-170016982.html

• O değilde piyasada çok fazla konsol vardı ve 3 marka ayakta durabildi. Panasonic ten amiga cd 32 ye dreamcast den neo geo konsollara kadar ve hepsi sonu oyun desteği olmayışından bitti yok oldu.

İyi ki xbox vazgeçmeyerek direndi ve bu hallere geldi yoksa sony i sıkıştırmasa fahiş fiyat ve benim dediğim olur havası daha sert devam ederdi.

Tabii ki alınır bir ton oyun var. Forza'da en az 200-300 saatlik içeriğim var mesela. TPS konsolu PS'e zamanında doyduk. Zaten PC alan da birşey kaybetmeyecek artık  Fakiriz evet fakir konsolu alıyoruz. Millete faydalı birşey varsa kötülemekten zevk alıyorsunuz sırf rakip olanını aldınız diye. Game Pass tüm oyuncular için bir nimettir. Türkiye dışında 35 milyondan fazla kullanıcısı var.  

• Xbox1 gayet iyiydi Ninja Gaiden gibi efsane exclusiveleri vardı. Sonra yavaş yavaş bu oyunları Bungie, Epic Games gibi efsanevi studyoları da kaybettiler, o eski ruh öldü

• O değilde piyasada çok fazla konsol vardı ve 3 marka ayakta durabildi. Panasonic ten amiga cd 32 ye dreamcast den neo geo konsollara kadar ve hepsi sonu oyun desteği olmayışından bitti yok oldu.

İyi ki xbox vazgeçmeyerek direndi ve bu hallere geldi yoksa sony i sıkıştırmasa fahiş fiyat ve benim dediğim olur havası daha sert devam ederdi.

• GeForce 3 tabanlı bir grafik ünitesine sahipti.

• Millet Doom 3'ü oynayacağım diye inim inim inliyordu. Babam yurt dışından gelirken xbox almıştı. Çatır çatır oynamıştım. PS2 ile çıkan bütün oyunlarda grafik olarak bir gömlek üstündü. Xbox360'da çok iyiydi fakat One serisi hiç kırılmadığı için almamıştım.

• The Rock değil mi o? Gence bak heyt be. Yıllar saçlarını götürmüş.

Konuya gelirsek net olarak hatırlamıyorum ama bu makineyi ilk kez 2001-2003 gibi bir zaman aralığında duymuştum. Video oyunlarıyla ilgili Game Network adlı bir uydu kanalı vardı, Hotbird uydusunda. Orada logosunu ismini makinenin kendisini görmüştüm. Vay be nerden nereye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Kasım 2021; 0:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OG Xbox playstation 2'yi her anlamda tokat manyağı yaptı fakat konsol geç çıktığı ve tasarım olarak kötü olduğu için ekside kaldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cühenna kullanıcısına yanıt

Bu kadar marka bağımlısı olma.

Bunu kanıtlama ihtiyacına girdiysen durum tam tersi, yani ps çöptür Xbox piyasaya çıkalı tam 20 yıl oldu  Gidişatı da onu gösteriyor zaten tüm oyunları yakında pcde.

Tabii ki alınır bir ton oyun var. Forza'da en az 200-300 saatlik içeriğim var mesela. TPS konsolu PS'e zamanında doyduk. Zaten PC alan da birşey kaybetmeyecek artık Xbox piyasaya çıkalı tam 20 yıl oldu Fakiriz evet fakir konsolu alıyoruz. Millete faydalı birşey varsa kötülemekten zevk alıyorsunuz sırf rakip olanını aldınız diye. Game Pass tüm oyuncular için bir nimettir. Türkiye dışında 35 milyondan fazla kullanıcısı var. Xbox piyasaya çıkalı tam 20 yıl oldu 

• Xbox 360 ile 2013 yılında tanıştım onu da ps3 alma arefesinde iken kırılmış oyun konsolu yanında 500 gb içi oyun dolu oyun 600 ₺ şeklinde cazip geldiği için aldım. Varlığından 13 sene sonra haberim olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.