Şimdi Ara

Xbox Series X/S Teknik Rehber (Drift, Tozlanma, Temizlik)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
8
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu rehberi ayrı açmamda ki neden, insanların ergonomik bir şekilde bilgiye erişmesini sağlamak. Garanti ve konsollarda ki minör soru/sorunları Series X/S ana konusunda bulabilirsiniz. Oyun konuları ayrı başlıklar altından devam etmekte. Bu konuda konsolun içini açmak isteyenler, gamepad tarafında drift sorunu yaşayanlar için açılmıştır. Ekstra olarak sonradan sizlerden gelenlerle konu güncel kalacaktır. Sizin ilgi ve alakanız bunda etken.

Series X'in içini açmak istiyorum

Series S'in içini açmak istiyorum

Dikkat edilesi durumlar

Öncelikle içini açmakta ki nihai amaç konsolun iç temizliğini sağlamak. Sadece Fan kısmını çıkarması yeterli gelmekte. Tozları hava basıncı, elektrikli süpürge, pamuk, selpak, diş fırçası yardımıyla temizleyin. Cihazınızı garanti dışına çıkardığını unutmayın. 2. yıldan sonra bu işlemi yapmanız önerilir. Açma işlemi sırasında yanınızda sıvı tarzı, içecek bulundurmayin.
    Açmak basit bir işlem, yalnız video mutlaka izleyin. Yanılmamanız için yazıyla anlatmıyorum. Yanlış tornavida kullanmayın, son olarak:
    Konsolların içerisini açtıktan sonra, yani kapaklar çıktıktan sonra sadece Fan kısmını çıkarıp temizlik yapın. İçerisinde ki blogu çıkamaya gerek yok. Çok rahat ve pürüzsüz şekilde temizlik yapılabilir. İçerisinde ki bloga dokunulmadigi içinde yanlış bir şey yapma gibi bir durumda oluşmamış olunuyor.

Gamepad drift sorunu.

Kontak sprey sıkmak sorunu çözebiliyor.

Xbox Series X/S Teknik Rehber (Drift, Tozlanma, Temizlik)

İçerisini açıp işaretli bölgeye sıkıyorsunuz. Dışarıdan gelen işlem, analog alt kısmı işlemi boşa çıkarıyor. Yani şemsiye görevi görüyor.

Konsol yatay/dik kullanmak

Series X, havayı alttan alıp yukarı veriyor. Bu sebeble yatay kullanmak tozlanmayı uzun vadede azaltıyor. Bunun dışında XS konsolları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Major farkı bulunmuyor.

Cihazın içini açmadan temizlik yapabilir miyim

Kulak pamuğunu hafif nemlendirin, (kuru da olur) fanları bu şekilde dışarıdan yavaşça temizleyebilirsiniz. İçerisine düşürmeyeye dikkat edin. Elektrik süpürgesi yardımıyla dışarıdan çektirmek veya süpürgenin ucuna kalın pipet montajlayabilirseniz dışarıdan içini çektirme şansınız var. Önemli olan konsolun iç soğutma blogunu temizlemek. Fanlardan ses geliyorsa, konsol tozlanmış demektir.

Cihazın tozlanmasinı önlemek

Kullanım dışında üzerine bez gibi örtü koymak tozlanmayı önler cihaz kullanımda havadar olmasını engellediği için açık kaldığı vakit üzerine herhangi bir nesne bulundurmayin.
    Temizlik basit bir şey bu sebeble bunu takıntı haline getirmemenizi öneririm.

Not: Konu hazırlık aşamasında, müsait vakitte biraz daha doldurup sizlerden talep de gelirse uygun ölçüde gerekli içerikleri koyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 8 Ağustos 2023; 14:55:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çalıştığım hastanede youtube açılmadığı için videolara bakamadım, eve geçince bakıcam eline sağlık.

SeriesX'in tepesi aslında kapak gibi açılabilse direk fana süpürge tutabilirdik, çok pratik olurdu. Cihazı her hafta tepesinden süpürüyorum ama çok yaklaşamadığım için iyi bir süpürme olmuyor tabii. Her defasında o tepesi açılabilse diye düşünürüm.

• samtiger kullanıcısına yanıt
    Asıl temizlik yapılması gereken yer, konsolun ortasında ki iç demir soğutma blogu. Soğutma yeri olduğu için önemli. Fanlar aslında o kadar da mühim değil. Burada ciddi anlamda toz yığınları varsa fan devrinin artmasına ve ses yapmasına neden oluyor.

• kullanım dışında cihaza örtü orterseniz cihaz bozulabilir. çünkü cihaz tam kapanmıyor. çalıştığı anlaşılmıyor. bir açıyorsun güncellenmiş oyunları indirmiş. tam kapatıldığından emin olmak lazım. örtü örtcekseniz fişini çekin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Series X' ilk aldığımdan beri yatay pozisyonda kullanıyorum. Enerji seçeneklerinde konsol enerji tasarrufunda beklediğinden ve son güncellemelerden sonra konsol bu ayarda oyun güncellemelerini otomatik indirdiğinden, üzerine bez veya tozdan koruyucu bir nesne koymuyorum. Haftada iki kere üst tarafının tozunu alıyorum. Cihazı kullanalı iki yıl oldu sanırım içinde makul bir tozlanma olmuştur.

• aschil kullanıcısına yanıt

hocam bence şuanlık konsolların o kadar derine inecek kadar eskimediğini düşünüyorum. Ayrıca benim bahsettiğim gibi tepeden sürekli temilzliğini yaparsak zaten daha derinlere çok toz kaçırmamı oluruz. Videoları izledim bu arada eline sağlık tekrardan.

• samtiger kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, garantisi bittiği gibi konsolu açmaya giriştim. Çıkış döneminde almıştım ve oyunlarda fan sesi alıyordum. İçini açtığımda ciddi toz kütlesiyle karşılaştım. Pek tabi bu zorunluluk değil 4. yılını doldurmuş konsolda pek tabi sorunsuz kullanılır. Uzun vadeli olarak elimizde konu olmuş oldu. Buradan bakıp, tercihen içini açmak isteyenler faydalanır.

• Konsolun içini açmak zor değil ancak premium ürün olduğu için açmamanızı tavsiye ederim. Toz temizliği için yaprak üfleyici tarzı cihazlar iş görüyor zaten konsol konum olarak basık bir yerde değilse fazla kirlenme durumu olmaz. 2 senedir kullanıyorum bir kere sesli çalıştığını duydum.

Benim merak ettiğim konu ise cihazdaki termal macunların ne kadar sıklıkla değişmesi gerektiği, ms satışta kaliteli malzeme kullanmıştır diye düşünüyorum ama bunların da bir ömrü var malum.

• Arkadaslar bende arizali 2 tane xbox kolu var da. Guvenilir tamirci var mi aramizda veya tanidigi olan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Bende de sol analogu drift olan kol var. Hiç kendim uğraşmak istemiyorum. Konum İstanbul varsa bilen söylesin lütfen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.