< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 8 Ağustos 2023; 14:55:20 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Xbox Series X/S Teknik Rehber (Drift, Tozlanma, Temizlik)
-
-
Çalıştığım hastanede youtube açılmadığı için videolara bakamadım, eve geçince bakıcam eline sağlık.
SeriesX'in tepesi aslında kapak gibi açılabilse direk fana süpürge tutabilirdik, çok pratik olurdu. Cihazı her hafta tepesinden süpürüyorum ama çok yaklaşamadığım için iyi bir süpürme olmuyor tabii. Her defasında o tepesi açılabilse diye düşünürüm.
-
Asıl temizlik yapılması gereken yer, konsolun ortasında ki iç demir soğutma blogu. Soğutma yeri olduğu için önemli. Fanlar aslında o kadar da mühim değil. Burada ciddi anlamda toz yığınları varsa fan devrinin artmasına ve ses yapmasına neden oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kullanım dışında cihaza örtü orterseniz cihaz bozulabilir. çünkü cihaz tam kapanmıyor. çalıştığı anlaşılmıyor. bir açıyorsun güncellenmiş oyunları indirmiş. tam kapatıldığından emin olmak lazım. örtü örtcekseniz fişini çekin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Series X' ilk aldığımdan beri yatay pozisyonda kullanıyorum. Enerji seçeneklerinde konsol enerji tasarrufunda beklediğinden ve son güncellemelerden sonra konsol bu ayarda oyun güncellemelerini otomatik indirdiğinden, üzerine bez veya tozdan koruyucu bir nesne koymuyorum. Haftada iki kere üst tarafının tozunu alıyorum. Cihazı kullanalı iki yıl oldu sanırım içinde makul bir tozlanma olmuştur.
-
hocam bence şuanlık konsolların o kadar derine inecek kadar eskimediğini düşünüyorum. Ayrıca benim bahsettiğim gibi tepeden sürekli temilzliğini yaparsak zaten daha derinlere çok toz kaçırmamı oluruz. Videoları izledim bu arada eline sağlık tekrardan.
-
Teşekkürler, garantisi bittiği gibi konsolu açmaya giriştim. Çıkış döneminde almıştım ve oyunlarda fan sesi alıyordum. İçini açtığımda ciddi toz kütlesiyle karşılaştım. Pek tabi bu zorunluluk değil 4. yılını doldurmuş konsolda pek tabi sorunsuz kullanılır. Uzun vadeli olarak elimizde konu olmuş oldu. Buradan bakıp, tercihen içini açmak isteyenler faydalanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konsolun içini açmak zor değil ancak premium ürün olduğu için açmamanızı tavsiye ederim. Toz temizliği için yaprak üfleyici tarzı cihazlar iş görüyor zaten konsol konum olarak basık bir yerde değilse fazla kirlenme durumu olmaz. 2 senedir kullanıyorum bir kere sesli çalıştığını duydum.
Benim merak ettiğim konu ise cihazdaki termal macunların ne kadar sıklıkla değişmesi gerektiği, ms satışta kaliteli malzeme kullanmıştır diye düşünüyorum ama bunların da bir ömrü var malum.
-
Arkadaslar bende arizali 2 tane xbox kolu var da. Guvenilir tamirci var mi aramizda veya tanidigi olan?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de sol analogu drift olan kol var. Hiç kendim uğraşmak istemiyorum. Konum İstanbul varsa bilen söylesin lütfen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X