Şimdi Ara

Xbox360 cafe açacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar.ben Xbox360 cafe açmayı düşünyorum.öle çok büyük bişey değil.2 veya üç mekinelik bi yer yanındada 6 tane falan ps 2 koymayı düşünüyorum.izmirde açacagım aslında bucada düşünüyorum ama başka bi semtte acsam dahamı iyi olur?ve eger acarsam iş yapabilirmiyim??ve tv ile mi yoksa lcd ekranlamı acmak daha avantajlı acaba?inanın bilgiye ve yardımlarınıza ihtiyacım var.eger yardımcı olursanız bilgilerinizle çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.bir de ben bu cafe açılırsa eger bunun microsoft tarafından bi denetimi olurmu diye merak ediyorum yani onların denetcileri falan varmı tamam belediye ruhsat veriyo ama benim makinemle burda çalışılamaz diye bişi varmı?

• birde orjinal oyunların fiyatları ve hangi oyunların tutulduğuyla ilgili bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim.çok şey istiyorum ama işte napiim.
    hamitaka@hotmail.com msn adresim
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediem1907

birde orjinal oyunların fiyatları ve hangi oyunların tutulduğuyla ilgili bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim.çok şey istiyorum ama işte napiim.
    quote:

Orjinalden alıntı: carpediem1907

birde orjinal oyunların fiyatları ve hangi oyunların tutulduğuyla ilgili bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim.çok şey istiyorum ama işte napiim.

Hani Einstein demiş ya :
    Bir problemi çözmek için 1 dakikam olsa, 45 saniye soruyu anlamaya çalışırım,
    10 saniye çözüm yolları üretirim, 5 saniyede de soruyu çözerim, diye...

Eğer siz daha orjinal oyunların fiyatlarını ve hangi oyunların tutulduğunu soruyorsanız,
    bu konuya çok değil çoooook uzaksınız demektir.

Önce iyi bir araştırma yapmanızı, forumlarda eski konuları ve kullanıcı görüşlerini detaylı bir şekilde incelemenizi
    ve bunu mümkün olduğunca fazla forum gezerek yapmanızı öneriyorum.

Yoksa işletme jargonu kullanırsak "pazar araştırması" yapmadan başarılı olmanız mümkün değil;
    hele hele birşeyleri birilerinin sizin adınıza yapmasını bekleyerek başarılı olmanız yine Einstein'ın
    tabiri ile atomu parçalamaktan zor.

Bilmem anlatabildim mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 17 Temmuz 2006; 8:44:28 >

• quote:

Bence yer olarak BUCA olması iyi.ben HATAY da oturuyorum.buralarda bi yerde de olabilir..kardeş xbox 360 kullanıcısı olarak ben TV tavsiye etmiyorum.Neden dersen görüntü berbat TV de ..tabi rgb kablosu olamdıgı için takıp tv de nası l görüntü değişiyor onu da bilmiyorum.ben içinden çıkan standart kablosu ile taktım m ama pek tatmin olamadım..o yüzden wide screen bir monıtor aldım..burda bi arkadaş tavsiye etmişti.gayet çok memnun kaldım monıtorden.ondan once 19'' LCD vardı ...yanlardan sıkıştırıyordu YADA üst ve alttan tam oturmuyordu bazı oyunlar ve oyundan tam zevk alamıyordum.o yüzden onu satıp wide screen aldım.Sana tavsiyem HDTV alcaksın başka çaren yok...LCD monıtorler oraayaa gelenleri pek tatmin etmez...HDTV lerde biliyorsun ki ateş pahası ..birde internet KAFE için uygun makineler diil bunlar sürekli açık tutmak bence riskli..ama arkasına NYKO İNTERCOOLER alırsan iyi olur..bi nebze makineni sogutmuş olursun ama yinede ben taraftarı diilim.internet kafe açarsın dedidgin gibi pc - ps2 ve 2 taNE DE xbox 360 koyarsın sadece müşteri çekmek için koyarsın.çift kol vs...10 tanede elinde oyun bulundurursun...gör bak nasıl müşteri kapıyon..CAMA DA YAZARSIN KOCAMAN YAZILAR LA XBOX 360 GELMİŞTİR DİYE...PS3 DE ÇIKINCA 2 TANEDE ONDAN ÇAKTIN MI OFFF OFFF OFFF...

• saol arkadaşım.biraz fazla zekisiniz sizde hearlde atom teorisine falan daldığınıza göre.yinede teşekurler
  • quote:

saol arkadaşım.biraz fazla zekisiniz sizde hearlde atom teorisine falan daldığınıza göre.yinede teşekurler
    arkadsım sende 2 xbox 6 adet ps2 ile açsan açsan playsstation cafe açarsın kusra bakma ama
  • quote:

saol arkadaşım.biraz fazla zekisiniz sizde hearlde atom teorisine falan daldığınıza göre.yinede teşekurler
    quote:

Kısa sürede dükkan açıp kapatan o kadar çok esnaf gördüm ki, bir yenisine daha tanık olmak istemem;
    dolayısıyla biraz ağır bir eleştiri olsa da, böylesinin daha etkili olduğunu düşünüyorum, yoksa kimseyi
    rencide etmek gibi bir niyetim yok.

Gelelim asıl konuya...

İstanbul/Kadıköy (Bahariye) zannediyorum Türkiye'de konsol cafe'lerin en yoğun olduğu ve iş yaptığı yerlerden biridir.
    İşte bu bölgenin en eskilerinden biri ile geçende konuşuyorum, neden hala Xbox360 almadınız, hele hele bu dükkanda
    olmaması çok tuhaf geliyor bana dediğimde aldığım cevap :

"Geçenlerde şurdaki cafe'ye Xbox360 konuldu, ancak beklenen ilgiyi göremeyince kaldırdılar. Eğer talep varsa koyalım buraya."

Yıllardır bu işi bu kadar içinde olan bir kişi bunu söylüyorsa, demek ki daha Xbox360 bizim kafamızda kurduğumuz kadar yaygın değil;
    hem bu işi yapanların hem de potansiyel müşterilerin kafasında.

Çünkü Kadıköy ne koysanız gidecek bir merkez, orada bile şimdiye kadar Xbox360 (benim bildiğim kadarıyla) yoksa,
    nereye açarsanız açın, çok iyi tanıtım yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PlayStation Cafe Kontrol Sistemi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Kısa sürede dükkan açıp kapatan o kadar çok esnaf gördüm ki, bir yenisine daha tanık olmak istemem;
    dolayısıyla biraz ağır bir eleştiri olsa da, böylesinin daha etkili olduğunu düşünüyorum, yoksa kimseyi
    rencide etmek gibi bir niyetim yok.

Gelelim asıl konuya...

İstanbul/Kadıköy (Bahariye) zannediyorum Türkiye'de konsol cafe'lerin en yoğun olduğu ve iş yaptığı yerlerden biridir.
    İşte bu bölgenin en eskilerinden biri ile geçende konuşuyorum, neden hala Xbox360 almadınız, hele hele bu dükkanda
    olmaması çok tuhaf geliyor bana dediğimde aldığım cevap :

"Geçenlerde şurdaki cafe'ye Xbox360 konuldu, ancak beklenen ilgiyi göremeyince kaldırdılar. Eğer talep varsa koyalım buraya."

Yıllardır bu işi bu kadar içinde olan bir kişi bunu söylüyorsa, demek ki daha Xbox360 bizim kafamızda kurduğumuz kadar yaygın değil;
    hem bu işi yapanların hem de potansiyel müşterilerin kafasında.

Çünkü Kadıköy ne koysanız gidecek bir merkez, orada bile şimdiye kadar Xbox360 (benim bildiğim kadarıyla) yoksa,
    nereye açarsanız açın, çok iyi tanıtım yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    sunu sürekli sölüorum ama xbox cafe açanın batmama ihtimali yok gibi arkadaşlar..ama ps3 cafe açarsanız köşeyi dönersiniz ki ben ben xbox360 ı çok seviorum..ama türkiyede ps3 gider tüketiciye..sakın böle işlere girmeyin sonu hüsran olacaktır..türkiyede gamer olan az adam var büyük kesim belli baslı oyunları oynar sadece winning gibi tekken gibi vs...onlarda genelde konsol almayan kişiler olur ve cefelerde oyun oynarlar..o yüzden bence girme masrafa beklet paranı ps3 al..

• quote:

Orijinalden alıntı: SorrowfulBlackGarlic

sunu sürekli sölüorum ama xbox cafe açanın batmama ihtimali yok gibi arkadaşlar..ama ps3 cafe açarsanız köşeyi dönersiniz ki ben ben xbox360 ı çok seviorum..ama türkiyede ps3 gider tüketiciye..sakın böle işlere girmeyin sonu hüsran olacaktır..türkiyede gamer olan az adam var büyük kesim belli baslı oyunları oynar sadece winning gibi tekken gibi vs...onlarda genelde konsol almayan kişiler olur ve cefelerde oyun oynarlar..o yüzden bence girme masrafa beklet paranı ps3 al..

Alıntıları Göster
    benim anlamadığım 6 tane ps2 koyup yanına 2 tanede xbox 360 koyunca nasıl bunun adı xbox 360 kafe oluyor

• tamam arkadaşım ismini ps2 cafe olarak deiştirelim eger cok takıldıysan o konuya senimi kırcam.ama biraz daha ciddi olsan
  • quote:

tamam arkadaşım ismini ps2 cafe olarak deiştirelim eger cok takıldıysan o konuya senimi kırcam.ama biraz daha ciddi olsan
    Ya boşwer PS2 yi doldur 5-6 tane X360'ı bak kafe nsl doluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Çok değil 1 hafta sonra onlar ne hale geliyor tahmin bile edemiyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: karniyarix

Bu çok subjektif bir görüş ve ben katılmıyorum.
    Eğer yer seçimi doğru yapılırsa, doğru cihaz & oyunlarla doğru kitleye hitap eder, doğru tanıtım araçlarını kullanırsanız,
    değil Xbox, Nintendo Cafe bile ekmek yedirir.

Ayrıca, Cafe'ler ile ilgili olarak, bence müşteri kitlesini sadece evde konsolu olmayanlar ile sınırlamak pek doğru değil;
    genelde birçok arkadaş bir arada oyun oynamak için bu cafe'leri tercih ediyor, herkesin evine tüm arkadaşlarını çağırma şansı yok.
    Örneği Kadıköy'de cafe'lere baktığınız zaman hep arkadaş grupları ile PS2 oynanır ve bugün 250 YTL'ye satılan bir konsol,
    cafeleri nasıl hınca hınç dolduruyor, bunu dikkate almak lazım.

Bence iyi bir tanıtım yapılırsa, Xbox360'ı bir gören bir daha PS2'yi oynamakta bayağı zorlanır; en azından göz zevkine zararlı

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Çok değil 1 hafta sonra onlar ne hale geliyor tahmin bile edemiyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aslında karasızım ama bi kaç arkadaş dışında yeterli açıklama yok.sizce iş yaparmı ben fikirlerinizi paylaşmak için soru sordum ama konu çok dagıldı..fikirlenizi inanın bekliyorum

• quote:

arkadaşlar aslında karasızım ama bi kaç arkadaş dışında yeterli açıklama yok.sizce iş yaparmı ben fikirlerinizi paylaşmak için soru sordum ama konu çok dagıldı..fikirlenizi inanın bekliyorum

Alıntıları Göster
    signore peki lcd ekranmı tvmi önerirsin??
  • quote:

Alıntıları Göster
    ya walla pes2007 çıkınca iş yaparsın anca gerçi 2 tane xboxın olcagı için o makineler dolu olabilir.. uygun fiat koyarsan tabi
    ama ps3 çıkınca inan bana xboxlar talep görmez..
  • quote:

ya walla pes2007 çıkınca iş yaparsın anca gerçi 2 tane xboxın olcagı için o makineler dolu olabilir.. uygun fiat koyarsan tabi
    ama ps3 çıkınca inan bana xboxlar talep görmez..

Alıntıları Göster
    lcd ekran derken monitörmü yoksa tv mi?
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Sadece Xbox360 ile kullanılacağı için, LCD TV almak pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum;
    yatırım maliyeti yüksek olur.

Eğer 20" LCD monitörler alınırsa, ki zannediyorum 750-800 YTL civarına alınabilir, çok harika olur.
    Zaten yakın mesafeden oyun oynanıyor cafe'lerde, bence bu boyut yeterli olacaktır.

Normal TV bence Xbox360'ların cazibesi önemli şekilde yitirmesine sebep olur;
    çünkü LCD monitörde HD görüntüleri gören müşteriler, tek kelime ile Xbox360'a tav olur,
    ama normal TV ters etki yapar.
    84 ekran TV alacağıma, 20" LCD monitörü tercih ederim.

• quote:

lcd ekran derken monitörmü yoksa tv mi?

Alıntıları Göster
    monitör..ya ps3 un cıkmasına daha cok var ve zaten cıkıp tr ye gelene kadarda bayagı bi sure alır diye duşunuyorum.peki saatlik ucreti ne olmalı xbox360 ın heralde ps 2 ile aynı deil:)
  • quote:

monitör..ya ps3 un cıkmasına daha cok var ve zaten cıkıp tr ye gelene kadarda bayagı bi sure alır diye duşunuyorum.peki saatlik ucreti ne olmalı xbox360 ın heralde ps 2 ile aynı deil:)

Alıntıları Göster
    Bence iyi is yaparsin
    Ama biraz reklam yapman sart cunku xbox360'i turkiyede tanimiyan cok kisi var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intergs -- 17 Temmuz 2006; 14:08:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.