Şimdi Ara

XBOX360 FIRMWARE..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar endeme bugün gittim firmware yaptırmak için işlem bittikten sonra denedik pes6 çalıştı sonra okumamaya başladı ve makine bugüne yetişmedi pazartesine kaldı bios larına tek tek bakıcaz makinen en son çıkan sürümden dediler..samsung dvd var makinemde ve medya seçiyor dediler dvd rom un...bir bilgisi olan varmı bu konu hakkında?

• üretim tarihi ne makinanın ? son cihazlarda bu tür problemler gözükmeye başlandı
  • Firmware versiyonu uygun düşmemiştir, ya da firmware yapılırken bir hata olmuştur. Samsung dvd romlu olduğuna göre back up oyunlarda sorun çıkarmaması lazım
  • üretim tarihi 2006 nın 6. veya 7. ayıydı..
  • samsung pek dvd seçmez çoğunu çalıştırır muhtemelen başka bir sorun vardır..geçmiş olsun şimdiden bu konuda kapatılır benden sölemesi
  • Firmware konusu çok daha gelişmiş forumlar da bile konuşuluyor.Neden bunu Türkiyede konuşamıyoruz bilemiyorum.Yurtdışında özellikle amerika tabanlı xbox-scene de bile fw konuşuluyor.Her türlü tartışılıyor.Nedir bu korku anlamıyorum.
    Sadece link vermek ve satış yapmak yasak.Bunun dışında insanların oyunlarının kopyalarını yapması ticari amaç gütmedikleri sürece kişisel amaç için kullanımlarında bir sorun yok.

He bu arada samsung diye sorun çıkartmaz diye kesin bir olay yok.Mediacheck2 hitachilerde daha gelişmiştir.Samsung daha iyi gibi bir yargıya nereden varılıyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 29 Ekim 2006; 2:33:15 >
  • hitachilerde mediadetection2 şu an en az samsunglardaki kadar iyidir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xbox 360 demo indirme
    12 yıl önce açıldı
    XBOX 360 JASPER JTAG
    3 yıl önce açıldı
    Nintendo Wii RVL001 MOD-HDMI
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sendeki samsung ms28 dir

samsung ms25 var bende, herkesin samsung diye bildiği
    firmware version 1.0 yüklü, daha yenisini kurmadım
    okumadığı, açmadığı oyun yok!

hitaçiciler gelipte bizimki samsungdan daha iyi muhabbeti yapmasınlar!
    en yeni ve gelişmiş özellikli firmware daima samsunga çıkar, commodore4eva yapar
    garyopa da vakti olunca! o özellikleri hitaçiye kazandırmaya çalışır

xtreme 4.2 sürümde mesela, firmware xbox live tarafından veya xboxda çalışan bir program tarafından okunamıyor / üzerine yazılamıyor!
    full stealth destekli zaten
    piyasadaki xbox360 çiplerinin hepsinden iyi
  • Samsunglar için en son Xtreme 4.2 çıkmıştı.Ben özkan elektroniği aradığımda şu andaki firmware dosyasında sorun olduğunu ve biraz beklememin faydası olacağını söylemişlerdi.Bilginize...

Not:Myfranco söylediklerine katılıyorum.PS2'de gayet rahat konuşuluyor chip olayı bile.Ama XBOX360'da bu konuyu konuşmak tabu gibi.Bunu aşmalıyız bence ...
  • biri şu olaya iyice bi açıklık getirsin. kulaktan dolma bilgilerle değil ama bizzat deneyenler yazsın lütfen...

handi dvd writer ile hangi medyaya yazıp hangilerini okudu mesela elindeki xbox 360 ın dvd rom markası ne hangi medyaları yazdu hangileri çalıştı hangi yazıcı ile yazdığını madde madde söylerse herkes ahat eder...

her kafadan ayrı bir ses çıkıyor şimdi bende verdim makineyi fw hack için yapan eleman verbatim den başkasını okumaz diyor dvd romda hitachi ama buraya bakıyorum hitachi de hepsini okur deniyor...

neyse tecrübeli arkadaşlardan denediklerini yazmalarını rica ediyorum...
  • Hitachi bazen vertabim'leri bile okumuyor buna ne diyeceksin? Marka ile çok alakalı değil aslında, olay yazıcıda bitiyor
  • Makinada hangi fw yüklü olduğu nasıl öğreniliyor,yada benim makineye firmware temmuz-ağustos civarı yapılmış dvdrom samsung sizce hangi fw'dir,sağolsun dmslerde bile ne ses ne yavaşlama yapıyor,bu zamandan beri yeni firmware ler çıktı tabi ama öyle çok önemli bir özellik geldi mi yani yılbaşı İstanbul'a gidiyorum,Antalyadan İstanbul'a aleti taşıtacak bir özellik geldi mİ?
  • Benim şu forumda anlamadığım kimin elinde ne varsa o iyi oluyor.Ben samsungçular ya da hitaçiciler gibi bir kavram kullanmadım.Bunlar tamamen çocukça 15-16 yaş veletlerin yapacağı muhabbetler.Sadece çoğu kişinin yanlış bildiği yargılardan bahsediyorum.Samsunga fw daha çok çıkıyor doğru.Ancak bu samsung çok iyi hitachi kötü demek değil.Açıkcası elimde samsung ms28 olacağına hitachi 47dj olsun 10 kat daha iyi.
    Sonuç itibari ile bu dvd romlar test ediliyor ve orjinal okumak için tasarlanıyor.İkisi de gayet iyi okuyor.C4evanın eline ilk samsung geçmiş o samsunga başlamış.Daha sonra garyopa bu yüzden hitaçiye devam etmiş.
    Şimdi gelelim Fwlerin avantajlarına:

Hitachilerde v32 , v40 , v46 , v47 , v58 , v59 olmak üzere dvdrom Fwleri var.Bunlardan v32 ve v40 piyasada bulunmuyor.Kiosk diskler için tasarlanmış.Geri kalanlardan v46 ve v47 hem Birdy hem garyopa ile gayet iyi çalışıyor. v58 ve v59 sadece garyopada düzgün çalışıyor Birdyde sorun var.
    Son çıkan Garyopa 2.2 ve birdy 2.2 ile bütün hitachiler artık tamamen mediacheck2 ile çalışıyor(garyopa en son 2.3 var demeyin o sadece fake ss için çıktı.herhangi bir geliştirme yok.Sadece EAnın çıkardığı tiger woods orjinal dvdsinin çalışmamasını çözüyor) .
    Şimdi gelelim nasıl dvd yazılması gerektiğine.Ben şimdiye kadar 9 adet fw yaptım.Bunlardan 6sı hitachi idi ve hiç bir sorunla karşılaşmadım(v59 yazarken molex kablosu çıkan dvdromun çöpe gitmesi hariç).3 tane samsung yaptım.Bir tanesi ms22(evet ben de anlamadım ama ms22 idi) ikisi ms 25.
    Gördüğüm olay şu gayopa 2.2 ve birdy 2.2 attığım hitachilerde bütün ama bütün oyunlar çalıştı.Bu oyunların hiç biri pioneer + verbatim değildi.Genelde lg dvd yazıcı + memorex , dms , imation , verbatimdi.Hitachiler o günden bu yana hiç bir sorun yaşatmadı.
    Yazdığım samsunglar içinde ms22 ve bir tane ms25 verbatim olmayan dvdlerde sorun çıkardı.Sadece 1 adet premium ms25 bütün medyaları okudu ancak ertesi gün ucuzlar için open tray demeye başladı.

Sonuç olarak ortaya şu çıkıyor.Samsung ya da hitachi yapmanız gereken en iyi şey iyi bir dvd yazıcı ve verbatim disk kullanmak.Hitachilerle okuma sorunu olanlar genelde eski fwye sahip olanlar.Yeni fwler ile artık sorun yok.Pioneer 110D yada 11D alın.Bunu verbatim medyalarla kullanın.hiç bir şekilde sorun yaşamazsınız.Google da biraz araştırıp pioneerlar için bitsetting auto ve rpc1(bölge kilidi olmayan) fwyi bulmak kolay.Eğer isteyen varsa pioneer 110 serisi içinhttp://rapidshare.de/files/11504499/110_837_MAXRIP.ZIP bu dosyayı çekebilirsiniz.

Kulaktan dolma bilgiler ve sadece kendi dvd yazıcınızı flashlediniz diye şu iyidir bu iyidir muhabbeti yapmayalım.Eğer yardımcı olmak isteniyorsa oturun yaptığınız işlemleri ve ne gibi sorunlarla karşılaşıp karşılaşmadıgınızı yazın ve ona göre bilgiler paylaşılsın.

Samsunga gelince evet iyi bir dvdrom ama halen sorunları var.Açıkcası her ikisinin de sorunları var.Bugün 4.2 fw ile FW tamamen stealth oldu ama herhangi bir durumda dvdrom kendini recovery modea alsa çipi çıkartıp online flashlamaktan başka çareniz kalmıyor çünkü fw modeu açmak için enable0800 dvdsini çalıştırmanız lazım.Allahtan samsung bu işi düzgün hallediyor ve sorun yaşanmıyor.

Ben bu forumda Fwyi yanlış atıp daha sonra çipi yerinden çıkarıp programlayıcı+adaptör yardımıyla online yazıcak adam sayısının 2yi geçtiğini düşünemiyorum.Bir makine açıp içine üst düzey programcıların yaptıgı programı atarak kendini üst düzey bir usta olarak görenleri kınıyorum.Yabancı forumlardan bir iki şey duyup şu iyi bu kötü demek ise son derece yanlış.Bu tamamen lamerliğe giriyor ve doğru değil.Bizler , sadece iyi programlayıcıların yaptığı fwlerin geniş bir info dosyasını okuyarak , bir iki kablo takarak çözüme ulaşan insanlarız.Hiç birimiz bu programları yazacak hataları düzeltecek bilgiye sahip değil.O zaman birbirimizi yemek yerine adam gibi bilgi paylaşalım.

Bu arada ben foruma polemik yaratmak için girmiyorum.Elimde olan bilgileri paylaşmak için giriyorum.Bundan 10 sene önce internet forum falan yokken herşeyi kendimiz yapmak zorundaydık.Bir sorun oldugunda danışacak kimse yoktu.Bu yüzden böyle bir imkan varken birileri benim ve sizin bildiklerinizden faydalansın diyorum.

Bu arada ereneren o fw için verdiğin elemana bir daha verme derim.3-5 ay önce ona birisi nasıl fw yapılır anlatmış o da o yolda devam ediyor.Bas bas bağırılıyor ortada neyin olup olmadıgı ama bunlar halen anadan babadan kalma şeyleri kullanıp ahkam kesiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 29 Ekim 2006; 15:33:26 >

• Her geçen gün yeni FW çıkıyor ve bu sorunlar azalıyor gittik.e.Hitachi de de olay arkadaşın dediği gibiyse harika.

Aslında Memorex medyalar da iyiydi,ama son çıkan kırmızı kaplı memorexler felaket.Arada okunmuyor,okurken konsolun açılırken çıkadığpı sesi çıkartıyor falan.

Bence de iyi bir Pioneer yazıcı ve Verbatim medyadan aşmayın.3-5 kuruş fazla verip,makinanın gözünden 30-50 kuruş kazanmak en mantıklısı bana göre....
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

sendeki samsung ms28 dir

samsung ms25 var bende, herkesin samsung diye bildiği
    firmware version 1.0 yüklü, daha yenisini kurmadım
    okumadığı, açmadığı oyun yok!

hitaçiciler gelipte bizimki samsungdan daha iyi muhabbeti yapmasınlar!
    en yeni ve gelişmiş özellikli firmware daima samsunga çıkar, commodore4eva yapar
    garyopa da vakti olunca! o özellikleri hitaçiye kazandırmaya çalışır

xtreme 4.2 sürümde mesela, firmware xbox live tarafından veya xboxda çalışan bir program tarafından okunamıyor / üzerine yazılamıyor!
    full stealth destekli zaten
    piyasadaki xbox360 çiplerinin hepsinden iyi

evt ms28 sanırım.. nolucak peki şimdi ? sorun giderilebilecekmi? yoksa valla yaptırdıgıma pişman olucam..:((

• Önceden de yazmıştım tekrar yazım samsung sürücülü xbox360ımda;Philips iile yazılmış:ridata,memorex,dms,verbatim,fuji,Philips,maxell dvdlere yazdıgım oyunlarım sorunsuz çalışmaktalar.Fakat bu yazdıgım oyunları arkadaşın 2 Hitachi xbox360 ı da görmedi.Siyah ekran girip dirty disc hatası verdi.
    Suan aldıgım asus dvdrw ile ridata ya yazdıgım oyunlar Hitachilerde sorunsuz çalışıyor,tabiki samsungta da.Kıssadan hisse Hitachi yazıcı seçiyor bukadar basit.
  • hitachi için dvdrw te bittsetting ayarı yapılmazsa çalışmama riski doğar verbatim disk için bile, bitsetting ayarı yapılmış dvdrw + verbatim disk ile sorun yok,
  • hitachi gerçektende yazıcı seçiyor bende şahit oldum.
  • drive'ımın samsung oldugunu biliyorum.
    peki ms22 ms25 veya ms28 olup olmadigini , hangisi oldugunu nasil anlarım ?
  • içini açman lazım.haziran ayı ve daha sonraki modellerde ms28 var..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.