Şimdi Ara

***XBOX360 LIVE OYUN ADSL KOTA***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar; xbox360 live oyun oynamak için adsl aboneliğine başvurmadan önce size bi danışayım dedim, ne önerirsiniz?

1-) 256 kps limitsiz = 49 ytl

2-) 1024 kps 3 gb limitli = 29 ytl (1 aya kadar kota 4 gb ye yükselicek , günde ortamalama 5 saat WinninElevenX, Fight Night Round 3, NFSU Carbon, BattleField Moder Combat.. gibi oyunlar oynasam kotayı aşarmıyım.?)

Saygılar, yardımlarınız için teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirpec -- 15 Mart 2007; 7:16:05 >

• 1- Eğer oyun indirmeyeceksen boşuna limitsize geçme.Bağlantı hızın çok düşük..

2- Kota 4 gb oldu..oyun oynamak + ayda 2-3 oyun demosu indirsen bile yine dolmaz kotan
  • Oyun oynarken makine sürekli download ediyormu ediyorsa fena çünkü 1024 kbps hızındaki bağlantılar saniyede ortalama 100-110 kb arası download edebiliyor buda 10 sn yede 1 mb, 1 saatte ortalama 360 mb oluyo bu da beni korkutuyo , sonuc olarak makina oyun oynarken sürekli download ediyorsa limitli adsl işi sakat , ediyomu etmiyo mu ? tskr ederim arkadasım ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirpec

Oyun oynarken makine sürekli download ediyormu ediyorsa fena çünkü 1024 kbps hızındaki bağlantılar saniyede ortalama 100-110 kb arası download edebiliyor buda 10 sn yede 1 mb, 1 saatte ortalama 360 mb oluyo bu da beni korkutuyo , sonuc olarak makina oyun oynarken sürekli download ediyorsa limitli adsl işi sakat , ediyomu etmiyo mu ? tskr ederim arkadasım ...

sen pc'de internette gezsende,xbox'ta oyunda oynasan aynı..Değişen birşey yok
  • Çok sağolasın babuş Allahtan sizlere sormuşum, yoksa 256 kbps ile sinirden kangren olucağım günler beni bekliodu :) Allah razı olsun rynell
  • önemli değil
  • adsl e hiç geçme kablonete geç bence..sınırsız 256 baglantı 30 milyon hemde oyunlarda çok çok daha rahat oynarsın adsl den çünkü pingin çok daha az olur..kotalı 1024 de ise 5 gb a kadr 35 liraya geliyor diye biliyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox oyun yükleme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowfulBlackGarlic

adsl e hiç geçme kablonete geç bence..sınırsız 256 baglantı 30 milyon hemde oyunlarda çok çok daha rahat oynarsın adsl den çünkü pingin çok daha az olur..kotalı 1024 de ise 5 gb a kadr 35 liraya geliyor diye biliyorum..

ADSL'ye hiç başvurmadıysan arkadaşın dediği gibi kesinlikle kablonet'e geç (kablo TV şebekesi de varsa çevrende). Fiyat ve ping süreleri daha uygun.

Ama kablonet yoksa çevrende, fazla download da yapmıyorsan ADSL'de 1024/256/6GB kotalıya geç derim (49YTL).

Eğer download da çok yapıyorsan, kablonet seçeneğin de yoksa 512/128/sınırsıza geç derim (89YTL). 24 aylık kullanım mukavelesi imzalarsan 83YTL'ye düşüyor (pek fazla değil ama 6YTL fark da hiç yoktan iyidir). Sanırım 1 ay içinde ADSL kullanım bedelleri ucuzlamış olacak (sanırım 512'nin fiyatı 49 civarına düşer).

• öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, çevremde kablo TV şebekesi olup olmadığını bırak kablo netin bile ne olduğunu doğru dürüst bilmiorum, benim amacım hep laptop hemde x boxımdan internete girmek onun için wireless bağlantılı bir modem almayı düşünüyorum , ayrıca ben netten pek download eden biri değilim aylık en fazla 1 gb download ediyosam ediyom ve live oyun oynarken makine download etmiyosa 1024 4 gb kotalı paket (29 ytl) beni hayli hayli idare eder hemde bağlantım hızlı olur die düşünüyorum , buna göre son sözünüz nedir ? saygılar...
  • eğer aylık 1gb fln download yapıyorsan 1024 yeterli çünkü hm internet hısı yüksek :D ama param war diosan ve çok download yapıom diosan 2048 tercih ederim
  • quote:

öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, çevremde kablo TV şebekesi olup olmadığını bırak kablo netin bile ne olduğunu doğru dürüst bilmiorum, benim amacım hep laptop hemde x boxımdan internete girmek onun için wireless bağlantılı bir modem almayı düşünüyorum , ayrıca ben netten pek download eden biri değilim aylık en fazla 1 gb download ediyosam ediyom ve live oyun oynarken makine download etmiyosa 1024 4 gb kotalı paket (29 ytl) beni hayli hayli idare eder hemde bağlantım hızlı olur die düşünüyorum , buna göre son sözünüz nedir ? saygılar...

Download, illa da 'download' adı altında gerçekleşen bir olay değil. Yani web sitesi dolaşırken, mail alırken vb hep bu kotayı dolduruyorsunuz. Xbox ile online oyun oynarken de veri iletişimi nedeniyle oyundan oyuna değişen oranlarda download yapmış olursunuz. Ayrıca oyunlar için sık sık çıkan yamalar, zaman zaman yükleyeceğiniz Xbox Live Arcade oyunlar ve oyun demoları da kotanızı etkileyecek. Bilgisayardan da kullanımınız yoğun olursa belki 3GB kota yeterli olmayabilir. 4GB kota uygulaması henüz başlamadı diye biliyorum. Gerçi fazla online oyun oynamıyorsanız, demo, xbox arcade oyunlar vb yüklemeyecekseniz kotayı dolduramayabilirsiniz. Sonuçta herşey sizin kullanımınıza bağlı.

• İhtiyacınıza göre hangisini seçerseniz. Ttnet sitesinden aldığım bazı bilgiler.

1024 Kbps 3 GB kotalı pakete sahip kullanıcıların kotası 4 GB'a çıkarılırken, aylık ücretler aynı kaldı. 1024 Kbps 6 GB kotalı pakete sahip kullanıcılar % 20'lik indirimle 49 YTL yerine 39 YTL, 1024 Kbps 9 GB kotalı pakete sahip kullanıcılar ise % 29'luk indirimle 69 YTL yerine 49 YTL aylık ücret ödeyecek.

Ayrıca 1 YKr/MB olan kota aşım ücretleri de 6 GB kotalı paket için 0,9 YKr/MB’a ve 9 GB kotalı paket için 0,8 YKr/MB’a düşürülüyor.

TTNet limitsiz ADSL kullanıcıları için ise fiyatlarda yüzde 39'a varan indirimler sunuluyor. Buna göre 512 Kbps hızındaki limitsiz paketin aylık ücreti 89 YTL'den 79 YTL'ye; 1024 Kbps hızındaki limitsiz paketin aylık ücreti 139 YTL'den 99 YTL'ye ve 2048 Kbps hızındaki limitsiz paketin aylık ücreti de 229 YTL'den 139 YTL'ye düşüyor. 256 Kbps hızındaki kotasız paketin aylık ücreti ise değişmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

quote:

öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, çevremde kablo TV şebekesi olup olmadığını bırak kablo netin bile ne olduğunu doğru dürüst bilmiorum, benim amacım hep laptop hemde x boxımdan internete girmek onun için wireless bağlantılı bir modem almayı düşünüyorum , ayrıca ben netten pek download eden biri değilim aylık en fazla 1 gb download ediyosam ediyom ve live oyun oynarken makine download etmiyosa 1024 4 gb kotalı paket (29 ytl) beni hayli hayli idare eder hemde bağlantım hızlı olur die düşünüyorum , buna göre son sözünüz nedir ? saygılar...

Download, illa da 'download' adı altında gerçekleşen bir olay değil. Yani web sitesi dolaşırken, mail alırken vb hep bu kotayı dolduruyorsunuz. Xbox ile online oyun oynarken de veri iletişimi nedeniyle oyundan oyuna değişen oranlarda download yapmış olursunuz. Ayrıca oyunlar için sık sık çıkan yamalar, zaman zaman yükleyeceğiniz Xbox Live Arcade oyunlar ve oyun demoları da kotanızı etkileyecek. Bilgisayardan da kullanımınız yoğun olursa belki 3GB kota yeterli olmayabilir. 4GB kota uygulaması henüz başlamadı diye biliyorum. Gerçi fazla online oyun oynamıyorsanız, demo, xbox arcade oyunlar vb yüklemeyecekseniz kotayı dolduramayabilirsiniz. Sonuçta herşey sizin kullanımınıza bağlı.

Hocam benimde merak ettiğim konu o arcade oyunlarını boşverde FNG3, WEX, NFSU Carbon, BattlefieldMC gibi gözde oyunları oynarken ortalama saatte kaç mb download etmiş olurum , günde 5 saat oynasam aylık kotamı aşarmıyım ? saygılar

• Günde 5 saat online multiplayer oyun oynuyorsan kotayı aşma olasılığın mevcut, ama dediğim gibi oyundan oyuna çok değişir bu. Bir gün deneyip kotayı kontrol etmek gerekir tam öğrenmek için. Ama daha önceleri forumda yazan arkadaşlar 3GB kotanın yeterli olduğundan bahsediyorlardı (gerçi oynadıkları online oyunlar ve oyun süreleri ne kadardı hatırlamıyorum).
  • arkadasım bende 3 gb kotalı 1024 bglantı var ve hergun winning x gears of war fifa 07 graw 2 oynuyorum ve 3 gb kota dolmuyor buna emin olabilirsin.

ama download yaparsan yani demo felan cekersen cabucak doluyor......

sende zaten download yapmıyorsun ozaman dolmaz ........

ama bence en iyi limitli tarife 9 gb 1024 olan ben ona gececegim hem de 49 ytl oldu cok da uygun.............
  • Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum , Yardımlarınız için Sağolun , konu hakkında sayenizde bi fikre sahbim artık tekrar teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.