Şimdi Ara

xdrive, quatro ve 4matic lerde kar zinciri nereye takılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sürekli 4 çeker araçlarda, kar lastiği olmasına rağmen ihtiyaç olması halinde kar zinciri önemi, arkayamı takılır?

• Xdrive da güç, %60 arka aksa %40 on aksa dağılıyor. Arkaya takılması daha mantıklı.
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    normal sürüş koşullarında xdrive da %60 arka %40 öne veriyor. ancak yol şartlarına göre öne veya arkaya %90 %10 veya tam tersi oluyor. buna göre düşündüğümde gitmek istediğim yönü belirleyen ön tekerlere zincir takmak daha mantıklı geliyor.
    ancak merak ettiğim bu işin matematiğini bilenler ne öneriyor. kullanım kılavuzunda birşey göremedim.
  • Arkaya takılır .Sert Frende arabanın arkası kayar buzda , o yüzden zincir arka lastiğe takılır 4x4 lerde
  • Quattro'larda genelde kar zinciri kullanmayınız yazar.
  • Zamanında güvendiğim bir subaru servisi zincir kullanmama tavsiyesinde bulunmuştu AWD sisteminde sorun yaratabiliyormuş. Gerek de kalmıyordu zaten 4 kış lastiği ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Quattro'larda genelde kar zinciri kullanmayınız yazar.
    doğru ya nasıl atladık ..
    kuatroda içerden düğmeye basınca lastiklerden metal pençeler çıkıyor kara saplanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • falken34 kullanıcısına yanıt
    Valla o kısmını bilemem birkaç quattro aracın kullanım kılavuzunda yazanı söyledim. Haldex'lerde sorun olacağını düşünmüyorum da torsen olanlarda sıkıntı çıkar, evet.
  • quote:

Valla o kısmını bilemem birkaç quattro aracın kullanım kılavuzunda yazanı söyledim. Haldex'lerde sorun olacağını düşünmüyorum da torsen olanlarda sıkıntı çıkar, evet.
    yanlış anlama hocam ironi yapıyorum.

kuatro alıp her yerde gidebileceğini sanan o kadar ınsan gördüm ki artık cevap verip polemiğe girmek dahi istemiyorum.
    hatta kuatro onlara göre dünyadaki en özel 4çeker sistem. üstün uzay teknolojisi.

konuya dönersek: birçok 4x4 aracın kitapçığında zincile asfalt sürüşünde 40km hızı geçmeyın yazar.
    sebebi ise titreşim kaynaklı sensör-balljoint arızaları oluşmaması.

• ideal olan 4une takmak. Eger iki tane varsa markaya gore degisir. BMW,MErcedes arka, Subaru,Audi on.
    Honda, Toyota, Kia, Opel, Renault gibi markalarin kucuk SUVlerinde on.

Zincirin Torsen difrensiyale zararli oldugu soyleniyor bu arada dikkat etmek lazim.
  • quote:

Torsen mi? Haldex mi? olduğunu nereden bileceğiz. Örnek: Audi Q5 quatro (2011- ) hangi tiptir? Buzlu yolda hiçbir kar lastiği işe yaramaz ve zincir illaki gerekli ama hangi tarafa takılacak?

teşekkürler
  • Benim aracım S90 Awd (sürekli ve değişken awd) ve kitapçığında kar zincirleri ön tekerlere takılır diye yazılı, ayrıca Volvo'nun dört tekerden çekişli araçlarında da bu aynı.Ancak burada şuna dikkat etmek gerek,Volvo önden çekiş sistemini kullanır ve dört çeker sisteminde de gerektiği durumlarda torkun en fazla yarısını arka tekerlere aktarır,yani bu durumda (dikkat mantık yürüterek yazıyorum), arkadan çekişlilerde yada torkun çoğunu arka tekerlere veren dört çekerlilerde, kar zincirlerinin arka tekerlere takılması gerekir gibi gör<nüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 14 Ocak 2019; 1:50:53 >
  • Ha bir de, 18 inç üzeri teker takılı araçlarda kullanılmaz diye bir not ta var.
  • BestSony kullanıcısına yanıt
    Audi'de motor uzunlamasına konumluysa Torsen, yanlamasınaysa Haldex kullanılıyor. Audi zincir önermez. Git çivili lastik kullan der ama Haldex'te öne takılabilir arkadaşın yukarıda verdiği Volvo örneğindeki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 14 Ocak 2019; 12:38:54 >
  • arkadan itişli olmadığı sürece çekiş sistemi ne olursa olsun önlere takılır
  • Tekerlek veya direksiyona hocam.
  • Ben aynalara takıyorum olası bi devrilmede kaymayı engelliyo
  • Zincir genelde direksiyona takılır
  • Klavuzunda nereye yazıyorsa oraya.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.