Şimdi Ara

Renault'a klima kaç liraya takılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
36.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 model 1.4 Renault Clio Symbol'e'a klima kaç liraya takılır?
    Arabam 86.000'de. 1 yaşında bebek olduğu için camları açmak sorun oluyor. Clima şart oldu.
    Satsam mı yoksa clima taktırıp 5 sene daha devam mı etsem karar veremedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault'na Klima Tattırma Maliyeti

Renault araçlarına klima taktırma maliyeti, aracın modeline, klima ünitesinin özelliklerine ve işçilik maliyetlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Renault Kangoo ve Toros gibi popüler modellerde klima taktırma fiyatları genellikle 2.000 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir. Klima ünitesinin marka ve modeline, inverter teknolojisine sahip olup olmamasına ve dijital kontrol paneline sahip olup olmamasına bağlı olarak fiyatlar artabilir.

Renault Toros'a klima takılıp takılmayacağı konusunda, aracın model yılına ve donanım seviyesine bağlıdır. Bazı Toros modelleri klimaya uygunken, bazıları olmayabilir. Renault yetkili servisine veya güvenilir bir oto tamircisine danışarak aracına klima takılıp takılamayacağını öğrenebilirsin.

Renault 19 Europa modelinde klima taktırmak mümkün olsa da, bu işlem genellikle daha maliyetlidir. Aracın eski olması ve klima tesisatının bulunmaması nedeniyle işçilik maliyetleri artabilir.

Klima taktırma işleminin yetkili bir servis veya deneyimli bir oto tamircisi tarafından yapılması önemlidir. Yanlış montaj, klima ünitesinin düzgün çalışmamasına veya aracın elektrik sisteminde sorunlara neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Satın hocam. Sonradan takılan buyuk seyler genelde arabanın dengesini bozuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu klimaları kaça taktıklarını ben de merak ediyorum. Performansı nasıldır, yakıt sarfiyatını ne kadar arttırır?
  • Bence de satın gitsin. Sonradan takılan klimalar orjinali gibi stabil olmaz. Aracın çok parçasının değişmesi lazım. R9 serisinden örnek veriyorum. Klimalı bir R9 ile klimasız R9'daki karbüratör bile farklı. Clio'da kim bilir daha neler neler farklıdır.

Aracın havalandırma sistemi yetmiyor mu? Coğu durumda sadece havalandırmayı bile çalıştırarak cam açmaktan kurtulunabiliyor.
  • sonradan takılan klimanın hiç bir farkı olmaz... orjinal kliması olan bir araç sonucta...

orta konsoldaki fan dugmeleri, degisecek klima boruları kompresoru radyator ve fanı takılacak...

broadway ın orjinali 600 liraydı... bi ara niyetlenmiştim sonra arabayı sattım = )
  • Bence satın ve klimalı bir araç alın derim.

Sonradan takılsa dahi orijinal gibi verim almanız zor.
  • Aydoğan yazmış aynısı diyorum. Harcı borcunu geçiyor. Kılima fiyatı kadar takmaya Dünyanın parasını alıyorlar. Yinede normal çalışmıyor...Çünkü işi beceremiyorlar..Bir yerlerde eksik, yanlış, yarım işler kalıyor.. Verim alamıyorsunuz. Ustalara soyulmayın. Satıp aynı arabanın kılimalısını alın..Çok daha ucuza geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 17 Mayıs 2012; 23:57:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NVN

2001 model 1.4 Renault Clio Symbol'e'a klima kaç liraya takılır?
    Arabam 86.000'de. 1 yaşında bebek olduğu için camları açmak sorun oluyor. Clima şart oldu.
    Satsam mı yoksa clima taktırıp 5 sene daha devam mı etsem karar veremedim.

1500 lira gibi bir rakama kazalı bir araçtan sökülerek takılabilir.Fakat takan kişinin bu konuda tecrübeli olması gerekiyor.Renault aracın üzerinde oynama yapılmaması için klimalı modelle klimasız model arasında farklılıklar yapmış.Mesela clioda radyatör,kalorifer kazanı ve elektrik tesisatı farklı.Klima takıldıktan sonra aracın ecusuna girilerek klima aktif hale getirilmeli yoksa araç rolantide stop ediyor.İşin ehli bir ustaya bu işi yaptırmazsanız araçtan soğursunuz!

Bunları nerden mi biliyorum Şerefsizin birisine klima taktırdık 2 sene önce.Sonraki bir sene klimanın sorunlarıyla uğraştık.Şuan klima randımanlı bir şekilde çalışıyor.Klima taktıracaksan eğer nasıl takıldığını sistemin nasıl çalıştığını bilmelisin çünkü bizim esnafımızın ne yazıkki dolandırıcı!Aracın üzerinde çalışılırken yön vermezsen çoğu parçayı eksik takıyor şerefsizler.Nerede taktırdım diye sorarsan ikitelli sanayide taktırdım.Takan adamın internette renaultla ilgili çok popüler bir forum sitesi var.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-clio-kango-dacia-klima-kompresoru-sokme-ve-muayyerdir-84231971/detay klima kompresoru 300 diyor 250 e alırsın

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-renault-clio-klima-radyatoru-2006-82924312/detay radyator 120 lira

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-clio-kalorifer-klima-kontrol-paneli-81105020/detay kontrol paneli senin esikiyide alcak 125 liraya falan alırsın.. yada 150 lira

sana kalan borular ve hortumların fiyatı cıkmacıda 200 lira bulur.... parçalar 700 tutsa 850 liraya falan taktırırsın maksimum bin lira...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-renault-ford-opel-fiyat-marka-araclarin-sogutma-ve-isitma-sistem-80919463/detay

bu en sonuncuda yapan bir firma... taktıracagın klima uyduruk degil orjinal kliması... kimse parçası olan klima sistemine uydurma parca takmaz... seninlemi ugrasacak adam...

aracını satarken en fazla 500 lira degerini arttırır.. bilgin olsun... klima bebek için yararlı degil zararlıdır... ben klimadan hastalanan cok insan tanıyorum... bebek için alacaksan alma sakın...

• Sonradan yaptırmayın derim...
  • Çoğu arkadaşın dediği gibi aracı satıp klimalı bir araç almak çok daha mantıklı geliyor...
  • satip klimalisini almak her acidan daha avantajli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima iyi bişey değil hocam..
    hele ki manuel klimaysa hiç değil..
    hele ki bebek için hiç hiç iyi değil..

iki yazdır klimalı araç kullanıyorum, az açtığım halde iki yazdır hasta oluyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit bir çözüm. Camların üzerine şeffaf rüzgar kesici zımbırtılardan takın. Bir parmak camı açın en güzel kılima...Ve temiz hava.. Saygılarımla..
  • 1. Sonradan takılan klimalarda ustalık önemli olduğu için ve tanıdık güvenilir bir ustamın olmadığı için,
    2. Manuel klimada sıcaklık ayarı olmadığı için (benim için serin gelen bir hava bebek için fazla soğuk olabilir),
    3. Ustalık+klimanın 2000 TL yi bulacağı, ama satarken en fazla 1000 TL fiyatı artıracağı için;

Ayrıca;
    Sedan olmasından dolayı simit tank lpg koyduğum için stepneyi dik durumda tutamadığım ve bagaj düzenini bozduğu için aracı satmaya karar verdim.

Görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

1. Sonradan takılan klimalarda ustalık önemli olduğu için ve tanıdık güvenilir bir ustamın olmadığı için,
    2. Manuel klimada sıcaklık ayarı olmadığı için (benim için serin gelen bir hava bebek için fazla soğuk olabilir),
    3. Ustalık+klimanın 2000 TL yi bulacağı, ama satarken en fazla 1000 TL fiyatı artıracağı için;

Ayrıca;
    Sedan olmasından dolayı simit tank lpg koyduğum için stepneyi dik durumda tutamadığım ve bagaj düzenini bozduğu için aracı satmaya karar verdim.

En doğrusunun yaptığınızı düşünüyorum. Hayırlısı olsun.
  • quote:

1. Sonradan takılan klimalarda ustalık önemli olduğu için ve tanıdık güvenilir bir ustamın olmadığı için,

Ayrıca;

doğru ve yerinde bir karar olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.