xDuoo müzik çalar ile ilgili genel bir dil ile anlaşılır şekilde incelemede bulunmak ve aynı zamanda en iyi ses kalitesine sahip ( bana göre * ) telefon ile ufak bir karşılaştırmada bulunacağım.
Ek:incelemeyi Sennheiser cx 275s kulak içi ve Marshall Major kafaüstü kulaklık ile yaptım. Her ne kadar üst seviye olmasa da yeteceğini umdum Ek2: Karşılaştırma için 24 bit 96hz Klasik, Rock, Trap şarkılar kullandım. Ek3:Daha önceden diymod ipod classic 5th + Sennheiser ie80 + çeşitli dac amfileri kullandım. Yeteri kadar aklımda yer edindi sesleri.
xDuoo X3 TEKNİK ÖZELLİKLER:
Pil: 3.7V / 1500mAh Depolama: maksimum iki adet 128GB TF / Micro SD Kart Desteklenen Formatılar DSD, APE, PLAC, WAV, AIFF, ALAC, WMA, MP3, ACC, OGG Sample Rate Destek: DSD: 2.8224MHZ PCM: 16-24BIT / 44.1K-192kHz Çıkış gücü: 250mW (32Ω yük) Hat Çıkış seviyesi: 1.5V Frekans Tepkisi: 20Hz-20KHz (± 0.5dB) Kazanç: + 6dB Bozulma:% 0.002 (1 KHz) SNR: 112dB Uygun Kulaklık Empedans: 16Ω-150 ohm Çalma Süresi:> 8 saat Şarj Süresi: hızlı şarj <2 saat, yavaş şarj <4 saat
Htc One m8 Harman Kardon Edition Teknik Özellikler:
32 gb Dahili Hafıza 128 gb ye kadar artırılabilir hafıza Clari-Fi Teknolojisi ( eq kapattıktan sonra tekrardan saf bir eq ayarı yapıp bu şekilde müzik dinleyeceksin diye direten teknoloji) LiveStage Teknolojisi ( Sadece kulaklık takılı iken çalışıp sahneyi genişleten bir işlev) 2600 mah batarya. yaklaşık 35 saat müzik çalma ( uçak modu ve power amp kullanılarak test edilmiştir ) Çıkış gücü: 25mW (32Ω yük) Desteklenen Format. Power Amp ile bütün ses formatları PCM: 16-24BIT / 44.1K-192kHz
Yaklaşık 1 yıl boyunca htc telefonum ile cx 275s kullandım. Öncesinde bir çok cep telefonu markası ve modeli değiştirdim ve güzel bir ses yakalayabildiğim tek telefonun bu olduğunu belirtmek isterim. ( Sony Z, Samsung Note, İphone 6 Serileri*) Power amp programı üzerinde kendime has güzel bir eq ayarlayıp, günün yaklaşık 4-5 saatini 1 yıl boyunca müzik dinleyerek geçirdim. xc275 s in üzerinde bulunan tuşların yardımıyla bisiklet ile yaptığım turlarda özellikle çok rahat şarkı atlayıp durdurabildim, sanırım burada cep telefonu çok avantajlı. Bir çok kafa üstü kulaklıkarın sürücülerini bile hiç zorlanmadan sürebilen bir cep telefonu. xc 275s kulakiçi kulaklığı süremeyen bir çok cep telefonu hala mevcut, bunu unutmamak lazım. Gelelim verdiği sese, Hoparlör çıkış gücü ve netliği sanırım herkes tarafından kabul edilir şekilde çok iyi. Kulaklık konusunda ise power amp'ın yardımı ile çok temiz basslar, arkada çalan bütün müzik aletlerini duyabilecek kadar güzel bir sahne elde ettim. Kullandığım kulaklıktan ötürü klasik ve rock türündeki şarkılarda güzel sonuçlar alamadım. Ses seviyesini %70 in altına indirmeden patlamasız bir müzik dinleyemedim. Lakin konu trap, techno, dubstep, pop türüne gelince, ( bir nevi kulaklığın bu türlere uyumundan kaynaklıda diyebiliriz ) xDuoo dan daha yormayan basslar verebildiğini söyleyebilirim. Tabi birde şarkı değişirken oluşan dip sesin cep telefonunda olmadığınıda hatırlatayım, xDuoo da bazen rahatsız edebiliyor.
Gelelim xDuoo x3'e: Bu konuda yeteri kadar detaylı şekilde incelemesini zaten yapmış Ali abim. Yazılanlar dışında değinmek istediğim bir cep telefonu karşılaştırması. xc 275s'in ses yatkınlığından dolayı bu mp3 çalardada aynı şekilde müzik türü ayrımı yapıyor kulaklık. 100 ses seviyesi üzerinden 80-85 ten sonrası rahatsız edecek kadar yüksek ses ve bass vurması dışında 70 ve altında dinlediğim diğer müzik türleri çok güzel ve temiz bir ses sundu bana. Gerek sahnenin genişliği gerekse ayırt ettiğim müzik enstramanları gayet güzel bir müzik keyfi sunuyor. Eq ayarı yapılmadığı için sanırım kulağımı tırmayalan 1 hz frekansına alışmaktan başka bir seçeneğim yok. Fakat unutulmaması gereken durum şuki; eq ayarı olmadan düz bir şekilde dinlenen müzik her zaman daha iyi ses deneyimi verir. Stüdyoda yapılan kayıt ne ise sizede aynı şekilde sunulan müziği eq ayarı yapmadan dinlemek odyofiller için bir düsturdur.
Her iki cihazdada Marshall Major kafa üstü kulaklığını deneme imkanım oldu ve kulaklığın uygun olduğu müzik türlerinin bir kısıtlamasının olmayışı, çok bariz şekilde xDuoo yu htc m8'in önüne çıkarıyor. Hi Fi teknolojisi sayesinde xDuoo da stüdyo kalitesine yakın flac şarkılar eşliğinde çok temiz şekilde müzik dinleyebiliyorsunuz. xDuoo X3'ü almadan önce aklımda 2 sorun vardı, bir tanesi tuşlardan çıkan tık tık sesleri, diğeri ise şarkı geçişlerinin ve aramasının zorluğuna nasıl alışacağımdı ( aslında zor değil, sadece dokunmatik ekran ve 5'' çok rahat bir şekilde gezinmenizi sağlıyor) ve 2-3 saatlik bir kullanım sonucu çok rahat bir şekilde klasörler arası geçiş yapıp aradığım şarkıyı kolayca seçtiğimi ve tuşlardan çıkan seslerinde hoşuma gittiğini farkettim.
Kabaca fiyat karşılaştırması yapıldığı zaman Htc nin ön plana çıkardığı ses olayı bir kenara, gerçekten güzel sürücüleri besleyip temiz ve desibeli yüksek sesler almanızı sağlayan bir cep telefonu var ortada. Karşısında ise sadece müzik dinlemeye odaklanmış bir müzik çalar. Kesinlikle xDuoo x3' e verilen paranın fazla olmadığına inanıyorum, ki piyasada şuanda 150 tl civarına satılan mp3 çalarların tamamı pil ve usb disk şeklini almış düşük boyutlu ses kalitesi orta-vasat arası olan müzik çalarlar mevcut. Bu inceleme - karşılaştırma konusundan sonra müzik dinlemek için yeni bir cep telefonumu yoksa yeni bir müzik çalarmı almak isteyeceğinize tabiki siz karar vereceksiniz fakat aklınızın bir köşesinde her zaman bulunsun, deneyimlerimin sonucu ( Forumda bir çok müzik çalar, kulaklık ve ses konusunda uzmanlaşmış arkadaşlarımın affına sığınarak :) ) olarak Htc m8'in ses performansı piyasadaki bütün 2 bin lira fiyatı civarında olan cep telefonlarından kat ve kat iyi seviyede, aynı zamanda bahsettiğim 150 tl civarına satılan mp3 çalarlardan daha berrak ve güzel bir ses verdiği su götürmez bir gerçek. Yeni bir müzik çalara geçmeye niyetiniz var ise Xduoo x3'ü kesinlikle tavsiye ediyorum. Boşuna paranızı aynı fiyat seviyesinde olan Apple ürünlerine vermeyin, aralarındaki müzik dinleme keyfi çok uç seviyelerde.
Umarım bir kaç kişi bile olsa birilerine yardımım dokunur bu inceleme-karşılaştırma konusu ile. Sağlıcakla