Far yapısı ve far ayarı çok önemli. Mercekli olup göz alan xenon farlı araçlara da rastlıyorum trafikte. Bir gerçek var ki karşıdan gelen araçta merceksiz farda kullanılan xenon birde ayarsızsa önünüzü görmeniz mümkün değil.
quote:
Orjinalden alıntı: Yavuz
Far yapısı ve far ayarı çok önemli. Mercekli olup göz alan xenon farlı araçlara da rastlıyorum trafikte. Bir gerçek var ki karşıdan gelen araçta merceksiz farda kullanılan xenon birde ayarsızsa önünüzü görmeniz mümkün değil.
Aynen öyle far ayarlarının mutlaka yapılmalı ve far yükseklik ayarınıda yapmalıyız ben bunlara çok önem veririm.İlla xenon olmasına gerek yok mercekli olup ta holojen olanlarda göz alabiliyor bazen öyle bir bozuluyorki far ayarı anlamıyosunuz.Böyle yollarda bozulmıycakta nerde bozulcak..En önemli yollarımız bile tıkır tıkır çukurlar var
6000 i görünce 4300 ü daha çok seveceğini zannetmem. zira 6000 mavi değil tam beyazdır.
merhaba, aracımda 6000k h7 xenon var, piyasada 4300k h7 xenon ampül bulamadım, sorduğum yerlerde kit ile birlikte vardı, sadece ampül yoktu, 4300k h7 xenon ampül nereden temin edebilirim ve maliyeti ne kadar olur?
6000k xenon parlak beyaz, 4300k xenon sarımtırak beyaz renk verir.
Işık rengi sıcaklık değeri düştükçe aydınlatma artar. Bu sebeple 4300k, 6000k.ya göre daha iyi bir aydınlatma sağlar. Bu farkı özellikle kapalı, sisli ve yağışlı havalarda fark ettirir. 4300k ampullerin çiftlerini ebay.dan yaklaşık kargo dahil 50 TL.ye alabilirsiniz. Ancak aldığınız bu ampullerin balastlarla uyumlu olup olmadığı önemlidir. Gerçi bir elektrikçi bu işi rahatlıkla halledebilir.
Türkiye.de bildiğim kadarıyla tek başına satılan 4300k xenon ampulleri mevcut değil.
bilgiler için teşekkürler, ben de bulamadım, ebay'den şansımı deneyeceğim olmazsa...
Herkese Merhabalar Gene konuda oldukça fazla mesaj birikmiş fakat çok teşekkür ederim "set" hepsine verilicek en güzel cevapları vermiş. piyasada malesef 4300 h7 ampul bulma şansınız neredeyse sıfır. 6000k tam beyaz renk yanar. İbrahim bey müsait olduğunuz bir ara beni ararsanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Xenon Mercek
Herkese Merhabalar Gene konuda oldukça fazla mesaj birikmiş fakat çok teşekkür ederim "set" hepsine verilicek en güzel cevapları vermiş. piyasada malesef 4300 h7 ampul bulma şansınız neredeyse sıfır. 6000k tam beyaz renk yanar. İbrahim bey müsait olduğunuz bir ara beni ararsanız sevinirim.
Ben bildiğimce cevap vermeye çalışıyorum ama sizin bilginiz ap ayrı, çünkü siz işin içerisindesiniz, ara sıra bilgilerinizi paylaşmanız bizleri mutlu ediyor.
Sizi arayacağım ama gönderdiğiniz kitleri titreme yaptığı halde mecburen takıp 15 gün kullandım. Hak geçmesin istiyorum, size kullanılmış kit göndermek bana doğru gelmedi açıkcası. Aramızda güven var, güveni zedelemek istemem. 23 Nisanda İstanbula gelmeyi planlıyorum, benim İstanbuldaki yerim size yakın. Olmassa size uğrar karşılıklı konuşur, araç üzerinde inceleriz. Benim düşüncem sizden tekrar ampül almak, böylelikle sizden aldığım titreyen ampülleri yedeğe alıp herhangi bir problem çıktığında kullanmak. Dediğim gibi hak geçmesin, ben sizin gönderdiğiniz ampülleri araca takıp 15 gün kullandım. Hiç kullanmamış olsam değişim konusunda içim rahat olur. Bu arada ampüller hakikaten güzel aydınlatıyor. Ama duvara yansıdığında titremeler açıkca görülüyor. Özellikle sol taraf çok titreme yapıyor. Osramın ampülünü her iki tarafada takıp denedik, titreme yapmadı ama ışığı sizinkinin yanında sönük kaldı. O sebeple tekrar sizinkini taktım.
Ama eğer garanti dahilinde değiştiririz derseniz o zaman olur. Şu şekilde olur, 15 gün kullandık, titreme gördük, değiştirmek istiyoruz. Böyle bir güzellik yapılırsa çok memnun olurum. Dediğim gibi, zor durumda kalmanızı istemem, hak geçsin istemem, bana çok yardımınız dokundu...
Forumda arkadaşlara rahatlıkla sizi önerebilirim, eğer mercek modifiyesi düşünüyorsanız mutlaka ''xenon mercek'' arkadaşa sorunuz,sormadan işleme başlamayınız. Size her konuda yardım edecektir. Teknik bilgi olsun,aradığınız özel malzemeler olsun işinizi çözecektir.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orjinalden alıntı: coltengineer
Merhaba Xenon Mercek Benimde SUN PART denen H7 kitim var fakat son 3 aydır baya bir sıkıntı yaratıyor AÇ yapıldığı zaman ampulün biri geç patlıyor yani 2-3 saniye sonra yada bazı zaman hiç yanmıyor 3-5 kere aç kapa yaptım zaman ancak kendine geliyor ve haraket halindeyken kapanıyor 1 tanesi ... Sorum : Budurumu nasıl ve ne şekilde tamir ve ya sorunu çozerim ... Saygılar
Ampül ömrünü tamamlamış,değişmesi lazım...
Merhabalar,
Sayın xenon mercek hocam,
Ben yeni bir hyundai i30 adlım aracıma xenon uygulaması yapıp yapmamak konusunda kararsız kalıyorum herkes farklı bilgiler vermekte. Forumun başında yazmış oldugunuz çok guzel bilgiler veren yazınız için öncelikle teşekkur etmek istiyorum.
Sorularıma gelicek olursak;
1)Bildigim kadarıyla aracımın orjinal farları mercekli bunlara rahatlıkla xenon far takılabılır anladıgım dogru mudur?
2)Serviste sordugum ve elektırıkcı olan kısıden ogrendıgım kadarıyla ( farklarımda buhar olusmustu onun için garantıden farklar degısırken sormustum) xenon fark taktıgım zaman ılerıde tekrar farlarda buharlasma olusabılecegını soyledıler ve farkların orjınallıgı ıle oynadıgım için artık farlar garanti kapsamında olmayacagı soylendı. Buhar olusumu olur mu? Bu dogru mudur?
3)Şayet değistirirsem kısa farları xenon uzun farları nigthbreakır (dogru yazmısımdır umarım) parklarıda bunlara uygun kalıtelı bır sey yapmak istiyorum. Sis farları konusunda kararsızım bunlar bana ne kadara mal olur? ( Sis farlarıda dahıl olarak ve ne ne kadara hangi marka ile neye mal olur yazarsanız sevınırım)
4)Xenon far daha sonradan takıldıgında oluşan genel bir sorun var mıdır? Yasanan bir problem?
5)Bu far sıstemlerının garantısı var mıdır?? Varsa garantı neyı kapsamakta bize ne vaad etmektedir?
Şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz bilgiler için.
İsterseniz fiyatları ve uygulama koşullarını pm olarakda yazabılırsınız.
Faydalı bir konu olmuş. Öncelikle emeği geçenlere teşekkürler.
2008 model corolla sahibiyim. Farlar halojen ve merceksiz.. Bugün aracın bakımı için servise gittim ve Xenon HID Far dönüşümü yapmak ister misiniz diye sordular. Verdikleri bilgileri aynen aktarıyorum: Watt:35 Lümen:3200 Renk Değeri:4500K Fiyat:330 TL..
*Sizce fiyat uygun mu?
Ayrıca sabah gitmiştim servise ve mercekler hakkında pek bir bilgim yoktu. Konunuzu okuyunca aklıma bir kaç soru takıldı.
*Uzun farlarım yine sarı mı yanacak? *Bu fiyata mercek dahil midir? *Yetkili servisin çin malı ürün kullanması ihtimalı var mı?
Şimdiden teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: gsemre
2008 model corolla sahibiyim. Farlar halojen ve merceksiz.. Bugün aracın bakımı için servise gittim ve Xenon HID Far dönüşümü yapmak ister misiniz diye sordular. Verdikleri bilgileri aynen aktarıyorum: Watt:35 Lümen:3200 Renk Değeri:4500K Fiyat:330 TL..
*Sizce fiyat uygun mu?
Ayrıca sabah gitmiştim servise ve mercekler hakkında pek bir bilgim yoktu. Konunuzu okuyunca aklıma bir kaç soru takıldı.
*Uzun farlarım yine sarı mı yanacak? *Bu fiyata mercek dahil midir? *Yetkili servisin çin malı ürün kullanması ihtimalı var mı?
Şimdiden teşekkürler..
merhabalar eğer kaliteli orjinal bir kit takılsa fiyat uygun olurdu fakat takılan kitin kesinlikle çin malı bir kit olduğu söyleyebilirimki bu durumda 330tl pahalı bir rakam oluyor. uzun farlarınız gene sarı yanmaya devam eder. xenon kit sadece kısa fara takılır. hiçbir servis malesef mercek montajı yapmaz. nasıl yapıldığını bildiklerinide zannetmiyorum :) eğer garanti ile ilgili bir sorun çıkarmıyorlarsa kendiniz bir xenon ve mercek takabilirsiniz. önce bunu servise danışmanızı tavsiye ederim.
Xenon Mercek size özel mesaj attım yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler..
xenon mercek
Efendim forum sayfasından evvelce sitenizi görmek ve okumak nasip olmuştu. Tüm detayları kaptım zaten. Bu konudaki kör cehaletim baya bayaa geçti. Ellerinize sağlık. Kalabalık bir taife Albea'cıyız. Sayfamızda vaktinde bu xenon hadisesi baya dillenmişti. Tanış arkadaşlara link verip izahatlerinizi aktarmıştık zaten. Bizim Yeni tasarım far grubumuza uygun bir mercek çozümü biliyormusunuz? Niyetindeyiz, oluru varsa kısalarımızı mercekli modifiye edip araçlarımıza değer katmak düşüncesindeyiz. Saygılar/ hürmetler.
quote:
Orjinalden alıntı: Xenon Mercek
quote:
Orjinalden alıntı: gsemre
*Sizce fiyat uygun mu?
Şimdiden teşekkürler..
merhabalar eğer kaliteli orjinal bir kit takılsa fiyat uygun olurdu fakat takılan kitin kesinlikle çin malı bir kit olduğu söyleyebilirimki bu durumda 330tl pahalı bir rakam oluyor. uzun farlarınız gene sarı yanmaya devam eder. xenon kit sadece kısa fara takılır. hiçbir servis malesef mercek montajı yapmaz. nasıl yapıldığını bildiklerinide zannetmiyorum :) eğer garanti ile ilgili bir sorun çıkarmıyorlarsa kendiniz bir xenon ve mercek takabilirsiniz. önce bunu servise danışmanızı tavsiye ederim.
Taktırmanın bir anlamı yok o zaman.Cevap için çok teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: zeiffer
xenon mercek
Efendim forum sayfasından evvelce sitenizi görmek ve okumak nasip olmuştu. Tüm detayları kaptım zaten. Bu konudaki kör cehaletim baya bayaa geçti. Ellerinize sağlık. Kalabalık bir taife Albea'cıyız. Sayfamızda vaktinde bu xenon hadisesi baya dillenmişti. Tanış arkadaşlara link verip izahatlerinizi aktarmıştık zaten. Bizim Yeni tasarım far grubumuza uygun bir mercek çozümü biliyormusunuz? Niyetindeyiz, oluru varsa kısalarımızı mercekli modifiye edip araçlarımıza değer katmak düşüncesindeyiz. Saygılar/ hürmetler.
far camları şeffaf olan bütün araçlar mercek modifiyesi yapabilirler. albea farları modifiye için uygundur. far ölçülerine bakarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim. zaten sitede bütün merceklerin ölçüleride mevcuttur.
merhaba,
bende gendime fiorino emotion aldim xenon takilir mi ? evet'se nasil ? ve ne kadar tutar ? veya sadece ampul mu degistirmek lazim ?
tsk'ler
'Xenon Mercek' peki şu araç giderken onu takip eden özellikle virajlarda ve yokuş yukarı ve yükseltilerde aracın önünü gösteren ampul sisteminin adı neydi çok kalite mercedes be bmv modellerinde mevcut.ve bunu nasıl yapmakta..
quote:
Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
'Xenon Mercek' peki şu araç giderken onu takip eden özellikle virajlarda ve yokuş yukarı ve yükseltilerde aracın önünü gösteren ampul sisteminin adı neydi çok kalite mercedes be bmv modellerinde mevcut.ve bunu nasıl yapmakta..
Bu sistem adaptif far sistemidir. Direksiyona baglıdır. Dıreksıyonun döndugu yöne doğru farları belli bir açıyla döndürür.Sonrada takıldıgını duymadım hiç.
Herne kadar bana sorulmamış olsada bilgimi paylaşmak istedim..
offf.. Çok komplike bir hadise o . Sonradan takılabilir liğini duymadım. Olaydı süper olurdu tabide.