Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
955
Cevap
13
Favori
206.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bi xenon mercek modifiyesi.
    http://www.geceucusu.com/mods/xenon/33/

daha sonrada ikinci mercek takıldı.
    park ve sis farı için.
  • Arkadaşlar Bazı Xenon Farlarda İlk Acılmada Mor Acılıyor Sonra Ampüle Güc Geldikce Beyazlaşıyor Bu MOR Acılmanın Nedi Nedir Markadanmı Yoksa Güctenmi???
  • xenon farlar ısıyla açılır,
    ilk açılışta soğuk olan farın , mavi ışık yayması ve daha sonra beyaza doğru ısındıkça açılması gayet doğal bence kafaya takma
  • Her Xenonda Olmuyor Ama Bazı Kişiler Diyorlar Xenon Farın İçindeki Gazdan Dolayı İlk Acılışta Mor Işık Veriyordur Dediler.
  • merhaba şuan elimizde 2004 vw polo vardır arabamızda mercek yoktur.bu araca bi-xenon far takılabilir mi acaba?
  • Evet arkadaşlar bütün forumdan çok çok ozür diliyorum. Bazı sebeplerden dolayı baya uzun süre forumdan uzak kaldım. çok fazla soru birikmiş.

Soruları güncel olan arkadaşlar tekrar gonderebilirse hepsini cevaplayabilirim.
    Şu an burada cevapsız olan sorularıda elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıcam.
    saygılar
  • merhaba arkadaşlar çok önemli ve acil bir sorum var, ve yardım rica ediyorum.

geçtiğimiz cumartesi günü golf 5 aracıma , aşağıdaki gibi hella far aldım (golf gti'lar olanlardan)
    bu hafta içi taktırmayı düşünüyorum.

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

şimdi sırada xenon uygulaması kaldı,

ya normal 6000K'lık bir xenon kit taktıracağım,{ bmw 4300K'lık bir şey bulamadım :( }
    (bunu ustam satıyor kendi malını takacağından daha çok uğraşır diye düşünüyorum)

yada hella xenon kitler var oda aynı para ama onuda dışarıdan alıp ustaya götürüp
    far ve xenon montajını yaptıracağım.

kararsız kaldım taktırdığım yerin xenon kitinimi (sunpart) uygulamalıyım ?
    yoksa netten birinden alacağım hella xenon kitinimi uygulamalıyım.

NOT : Çıkan farlarıda nasıl değrlendirmeliyim bilgisi olan arkadaş yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonperde29 -- 24 Şubat 2009; 17:30:35 >

• merhaba şuan elimizde 2004 vw polo vardır arabamızda mercek yoktur.bu araca bi-xenon far takılabilir mi acaba?Eğer takılabiliyorsa ne yapmamız gerekkir?
  • Henüz daha kit almadım, sunpart d2s kalite açısından nasıldır? İyi bişey ancak fiyatı uygun olanı arıyorum. Cevabınıza göre alacağım, teşekkür ederim.
  • Ben şu anda sadece Sun Part satışı yapıyorum. Bu markada çin malı. Fakat kendim bir elektronik mühendisi olarak kendi çapımda testler yaptım. Aydınlatma olarakta olması gerektiği gibi olduğunu gordüğüm için kalitesine sonuna kadar güveniyorum. Kendi aracım orjinalden xenonlu. Ama osram ampullerin rengini beğenmediğim için orjinal osram ampullerimi çıkardım yerine sun part d2s 6000K ampulleri taktım. Kaç ay oldu tek bir sorun problem kendimde yaşamadım. zaten ürünler 1 yıl garantili bugüne kadarda ampulun bozuldu garantiden değiştirelim diye gelen tek bir kişi olmadı.
    Zaten piyasada 150ytl H7 vb. kitler 190ytl D2S kitler gibi fiyatlarda xenon kit bulmak zor. Heleki bu şekilde kaliteli olanları bulmak imkansız.
  • sonperde:

Mesajınıza site üzerinden attığınız maildan cevap vermiştim.

uurcnparla:
    sitede mercek ve modifiyesi ile ilgili bütün bilgileri mercek olçülerini bulabilirsiniz.
    www.xenonmercek.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

İşlem tamamdır, para olayını ayarlar ayarlamaz bi xenon kit alacağım. Sonucu buraya yazacağım. (Fotolorla tabi...)

Elinize sağlık,

Benim sorum çıkma farları nereden kaça temin ettiniz?

Ben CR-V im için henüz bulamadım çıkma far (Gerçi öok dolaşıp araştıracak vaktimde yok açıkcası)

Birde mercekli sisteme geçtikten sonra bunları Xenon olmadan kullanabiliyor muyuz? Kullandığımız takdirde muayenede yinede sorun teşkil ediyor mu?

Zira araçta far yıkama mevcut, ama otomatik far ayarı yok. Otomatik far ayarı sonradan takılabiliyor mu?

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 2 Mart 2009; 13:45:44 >

• arkadaslar cumartesi günü arabayı bıraktıgımda farlarımın ikiside yanarken geri döodugumde sol taraf yanmıyordu. belki su falan kacmıstır diye bekledim ama hala daha yanmıyor. ama otomatik yükseklik ayarı calısıyor baktıgımda yalnız tıyırtı gibi bi ses geliyor sol taraftan sağ tarafta oyle bi ses yok. sorun ne olabilir acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: _crash_

Elinize sağlık,

Ben CR-V im için henüz bulamadım çıkma far (Gerçi çok dolaşıp araştıracak vaktimde yok açıkcası)

Birde mercekli sisteme geçtikten sonra bunları Xenon olmadan kullanabiliyor muyuz? Kullandığımız takdirde muayenede yinede sorun teşkil ediyor mu?

Zira araçta far yıkama mevcut, ama otomatik far ayarı yok. Otomatik far ayarı sonradan takılabiliyor mu?

Teşekkürler,

Ek olarak, resimdeki fara bixenon mercek koymaz isem ve H7 mercek koyar isem, uzunları nasıl ve nereden kumanda edeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 2 Mart 2009; 21:54:20 >

• xenon-mercek..
    Acaba açtın mı dükkanı ? merak ettim de..
    Ona göre de kendimizi ve bütçemizi ayarlayalım..
    saygılar.
  • kafam baya bi karıştı. mercekli xenon taktırmayı düşünüyorum kısa farlarım h7 55w. h7 xenon kiti alıp bir de mercek alıp merceği içine oturttuğumda herşey tamam mıdır? h7'lerle bi-xenon yaptırabilmem mümkün mü yoksa d2s mi alıp yaptırmam gerekiyor. sadece h7 kit ve mercekten başka alacağım bişey var mı?

sadece kısaları mercekli xenon yapabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 3 Mart 2009; 19:05:28 >
  • quote:

quote:

Elinize sağlık,

Ben CR-V im için henüz bulamadım çıkma far (Gerçi çok dolaşıp araştıracak vaktimde yok açıkcası)

Teşekkürler,

Ek olarak, resimdeki fara bixenon mercek koymaz isem ve H7 mercek koyar isem, uzunları nasıl ve nereden kumanda edeceğim?

Resimdeki fara mecburen bixenon mercek koymanız gerekir. Eğer bixenon olmayan herhangi bir merceği takarsanız uzun farınızı kaybedersiniz. ayrıca bir uzun reflektörü koymak çok zor olur. Mercek takılmışken en mantıklısı bixenon takılmasıdır.

Mercekli aydınlatma bulunan araçlar eğer xenon kullanıyorsa far yıkama ve oto yükseklik olması gerekir. ama merceğe xenon değilde normal halojen ampul takıldıysa o zaman far yıkama veya oto yükseklik olması gerekmez.
    Zaten mercek modifiyesi yapan araçlar normal ampul takarak muayeneden geçebilmektedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: sifatuning

xenon-mercek..
    Acaba açtın mı dükkanı ? merak ettim de..
    Ona göre de kendimizi ve bütçemizi ayarlayalım..
    saygılar.

malesef kendi işlerim o kadar yoğunki eve zor geliyorum :)

montaj konusunda ilerleme kaydedemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

kafam baya bi karıştı. mercekli xenon taktırmayı düşünüyorum kısa farlarım h7 55w. h7 xenon kiti alıp bir de mercek alıp merceği içine oturttuğumda herşey tamam mıdır? h7'lerle bi-xenon yaptırabilmem mümkün mü yoksa d2s mi alıp yaptırmam gerekiyor. sadece h7 kit ve mercekten başka alacağım bişey var mı?

sadece kısaları mercekli xenon yapabilirmiyim?

mesajınıza sanıyorum email ile cevap vermiştim.
    kısa bölümü ile uzun bölümü birbirinden bağımsızdır.
    kısa bölümüne normal mercek takarsanız kısa farınız bu mercekler, uzun farınızda eskisi gibi yanmaya devam eder.
    eğer kısa bölümüne bixenon mercek takarsanız gene kısanuz bu mercekten. uzun ise hem mercekten hemde eski bölümden yanmaya devam eder.
    saygılar

• Xenon Mercek, gerçekten çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim.

Ben biraz alakasız bir soru sormak istiyorum. Nereden duyduğumu hatırlayamıyorum: BMW, Mercedes gibi otomobillerin yeni nesil modellerinde, kısa farların yanında mavi-mor renkte başka bir ampul daha bulunduğunu duymuştum. Yalnızca yüksek frekanslı ışık veren bu ampuller doğrudan bakıldığı zaman gözü almadıkları için kısa huzmeli farlar gibi 25m'ye değil her yana ışık verecek şekilde ayarlanıyor ve kısa farların aydınlatamayacağı yerlerdeki bazı nesnelerin çok daha önce fark edilebilmelerini sağlıyorlarmış. Yazılarınızı okuyana kadar, trafikte gördüğüm morumsu renkler saçan farların, böyle çalıştığını ve çok iyi bir görüş sağladıklarını zannetmekteydim. Oysa düşük frekanslı Xenon'lar daha çok aydınlatma sağlamaktaymış.

Sorum: Bu kulaktan duyma yarım yamalak bilginin gerçekliği var mıdır?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.