Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam donanım haber de ki bilgilendirmelerinizi okudum aracım nissan skystar sss orjinal sis farlarıda üzerinde mevcut aracın far yuva tipi halogen 4 uzun kısa bir arada şimdi edindiğim bilgilere göre h4 kitler hem pahalı deniliyor hemde aydınlatması h 7 lerden zayıf ve mercek te şart gözüküyor karşıdan gelen aracın hakimiyetini bozduğumuz zaman hiçbir değeri yok bu pick up lar için mercekli far varmı sattınız mı en azından gördünüzmü?? bu 1 diğeri bulamadık diyelim bu merceği camı sökerek mi monte ediyoruz ve ben bunu monte edebilirmiyim az çok tamirattan estetikten anlarım...sisleri beyaz yapmanın yolu ne ama kaliteyi dşürmeden birde bu bahsettiğiniz park ledi bu benim araca uyarmı ve kapotu kaldırdım el ayak zor sığıyor park ampulune uzanmak için far komple sökülmek gerekiyor aracın far yapısını siz kendiniz biliyor iseniz yahut orada bu tip bi araçta 2004 ve üzeri nissan pick uplarda ki far modeliyle yapılabilir en orjinal far kiti uygulamasını nasıl ve hangi ürünleri kullanarak yapabiliriz ayrıca bu araçlarda yükseklik ayarıda yok bu xneon işine acayip merakım var gösteriş değil maksadım düzgün görüntü elde atmek rahat sürüş sağlamak ya bunu yapıcam herşeyiyle beraber yada toptan vazgeçicem tamamen size bağlıyım... ve mercek kullanmadan sadce kiti taksam bile gerçekten halogen ile fark gözle görülür vaziyette olurmu?bu xneon işi çok tefarruatlı bi iş mesela benim far tipim h4 kısa uzun aynı birde bi xneon var xneon var araştırıp aradaki farka bakıyosun bi xneon uzun ve kısa için daha ideal diyor bu sefer ben diyorum benim ampul h4 zaten bi arada ben hangi kiti almalıyım birde şu kelvin olayı yükseldikçe görüntü morlaşıyor yazınızda okumuştum 4300 k değeri daha geniş alana ve güçlü yayıyor demişsiniz ama sarımtırak oldugundan sürücüler tercih etmiyor...vs peki 6000k iile aydınlatma arasında bariz çok büyük farklar varmı kafam allak bullak oldu birde muayeneden neden gecemiyoruz ki far kaşı yapmayı düşünüyordum ledli o zaman bunuda sorcak adam bu ne diye tavsiyeleriniz nedir ne yapmam gerek bana bi akıl verin...aşağıya far tipini ve yurt dışında satışta olan far kiti vericem

• işte far bu tip

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

• bunlar uyar mı sizin satışta olan ürünleriniz....

• kesicem mi delicemmi önemli değil ama bu fara bu mercek nasıl oturacak merak ediyorum 307 ye ve peugeot marka araclarda gördüm oturmusta bunda nasıl olucak
  • jayfox:

Öncelikle şunu belirtiyim farlarınız mercek modifiyesi açısından çok çok uygun. far camı şeffaf ve geniş harika bir yapıya sahip. dilediğiniz tüm mercekler uyucaktır hepsini tercih edebilirsiniz.
    Far camı açmadan mercek montajı şansınız yok tabiki. Far camını açıp reflektörü çıkarıcaksınız. ampulun takıldığı deliği mercek içeriden oturcak şekilde iyice genişleticeksiniz. sonra merceği önden arkaya doğru far tası içine oturtucaksınız. Bunlar uyarmı şeklinde gösterdiğiniz mesajdaki ilk mercekler farınıza çok uygun çünkü geniş tipte çerçeveleride üzerinde. Mercekler valeo bixenon mercekler.
    Tercih olarak zaten bixenon mercek tercih etmek zorundasınız çünkü farlarınız h4. mercekleri taktıktan sonra uzun far için ayrıca bir bölüm olmadığından uzun kısayı aynı merceğin ürettiği bixenon mercekleri kullanmanız gerek. Bixenon mercekler içinde D2S tipinde xenon kit almanız gerek. Tamamını gittigidiyor dükkanımda bulabilirsiniz. park ampulunuz w5w tipinde ise bendeki ledler uyucaktır. Muayene konusu ise şöyle. Far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmadan zaten xenon ister mercekli olsun ister merceksiz muayeneden geçemez. bu sebeple muayene günü merceği bir h7 ampul takmanız yeterli olucaktır. xenon kitin sökülmesine gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcat_745

Xenon mercek selamlar,

Hocam bir sorum olucak. Kullanmakta olduğum aracımda mercekli far bulunmakta fakat xenon ampul yerine klasik ampul kullanılmaktadır. Bu ampulleri xenon ampullerle değiştirmek istiyorum. Philips marka orjinal xenon ampuller nasıldır kalite olarak? 4300k ampul bulabilir miyim? Biraz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Aracım Hyundai İ30 dur.

merhabalar
    farları halojen olupta merceğe sahip sayılı araçlardan birine sahipsiniz bu sizin için büyük şans. sadece xenon kit montajı ile xenona mercekli şekilde terfi etmiş olursunuz.
    mercekleriniz halojen oluğu için ampul tipi H serisi olması gerek. büyük ihtimal H7 belki H1 olabilir. bu ampul tiplerinde philips kit olmaz. onların sadece orjinal xenon merceklerine uygun d2s tipler mevcuttur.
    Ben sun part satışı yapıyorum belki siteyede bakmışınızdır H serisi ampul tiplerinde komple kitin fiyatı 150TL dir. 4300 bulma şansınızda yok malesef. 6000K kullanmanız gerek. bende onu tavsiye ederim rengi tam beyazdır kendi aracımdada onu kullanıyorum.

• sizden bana şunu açıklamanızı istiyorum bu d2s diye tabir ettiğiniz kiti h 4 yuvasına koydugum zaman çalışma prensibi nasıl olucak uzun kısa geçişleri nasıl oluyor ve hangi kiti alıcam tonlarca para verip m tech mi yoksa sizin tavsiye ettğiniz sun park mı yada philips photon gerçekten bunu taktığım zaman artık gece araba kullanmak bana zehir gibi gelsin istemiyorum birde 4300 k bulamazmıyım imkansızmı bunu bulmak orjinal markalar için üretilen örneğin megane vs araç için olan parçayı montelesek birde bu anlattığınız şekilde yaptığım zaman sistemin çalışma şekli nasıl olucak yani uzun kısa geçişi nasıl ve hangi sürede merceğin görevi ve elektrik bağlantısı çalışma prensibi yani kısacası rolü ne olucak sellektör yaptığımda hızlı tepki verebilcek mi ? bunların merakındayım son olarak h 4 far tpine sahip olmak avantajmı dez avantajmı bunları detaylı anlatırsanız kafamda soru işareti kalmayacak ve monteyi yapıncada yayınlayacağım tabiki görmeniz açısından....saygılar ayrıca çok teşekkür ediyorum 1 hafta öncesinde hiçbir bilgim olmazken bugün boyunca forumu okudum bayagı bilgi edindim bu sizin sayenizde gittigidiyorda ki led ışık osram bundan far kaşı yapmayı düşünüyorum farın üst kımına 25 er santimetre 2 tane fiyatı ne tutar ordaki açıklamanızı pek anlayamadım....

• osram ledli üründe adet başı 3 TL boyu 5cm.
    yani 25 25 toplam 50 cm istiyorsanız 10 adet ürün almanız lazım toplam 50cm olur. 30TL yapar.

Sorduğunuz soruların tamamının cevabı hem sitemde hemde bu konunun başında mevcut aslında. Hatta hareketli gif resim bile koyarak anlattım bixenon mercek nasıl çalışıyor.
    bixenon mercek d2s tek xenon ampulu kullanır. normal yaktığınız zaman kısaları yanar ve kısa ışığını üretir. uzunlara geçtiğinizde yada selektör yaptığınızda mercek altındaki solenoid perdeyi aşağı çeker. ışık karşıya vurur ve uzuna geçmiş olur. bu perdenin hareketi çok çok hızlıdır. normal eski farlarınızdaki selektörden çok çok daha hızlı meydana gelir. tek yapmanız gereken merceğin altındaki bu soleniode giren kabloyu far soketinizdeki uzun kablosuna bağlamak o kadar.
    4300 5000 6000 8000 hangisini isterseniz d2s sistemde sun part ta hepsi mevcuttur. Sun Part kitlerden kesinlikle ama kesinlikle memnun kalıcağınızdan eminim. yaklaşık 1.5 senedir satıyorum. bu forumdanda birsürü alan oldu konuyu takip edenler yazıcaktır. Bugüne kadar garantiden ampul değişimi için tek bir müşteri dahi dönmedi. Bunu sonuna kadar güvendiğim için buraya yazıyorum. O derece güzel ürünler.

• @Xenon Mercek,

http://forum.donanimhaber.com/m_34810989/mpage_1/key_//tm.htm#34813244 ,

Konuyu açtım ve buraya yönlendirildim, Linkteki Elantra araca sahibim, Sisler ve Kısa'lar olmak üzere iki adet Xenon kit taktırdım, Fakat Mercek olmadığı için en yüksek tabelayı bile aydınlatıyor araç, bu durumdan çok rahatsızım, araca mercek uygulanabilirmi, uygulama için gereken aparatları sizmi temin ediyorsunuz, fiyat nedir ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • aracım 2001 scenic... bu araçların ampulu h7 dediler. bunlarda mercek varmı? birde ben havadan çok iyi ışık veren far istiyorum 6000k mı? okuduklarıma göre yanlışmı anladım ben aracıma xenon far taktıramıcam 2000 model üstü araçlarda far yıkama yoksa muayeneden geçmez yazılmış benim araçta far yıkama yok sadece far yüksekl,k ayarı var boşuna taktırmamalımıyım...
  • ben şuan çıkma nissan farı arıyorum en mantıklısı bu şekilde bir işlemi çıkma far üzerinde evde rahat bir şekilde yapmak ve aracın orjinal kısmını tamamen yitirmemek niyetim sizden o ledleri sun part d2s 4300 K kiti tavan ledi plaka lambası için park lambası için led bunları almayı düşünüyorum ancak önce far bulmalıyım ve orjinalinde ve üst modelinde bile far yükseklik olmayan nissan skystar aracıma ben gene sizin sattığınız step motorlarla sadce merceği aşagı yukarı hareket ettirerek far yükseklik ayarı yapamazmıyım belki far yıkama bile monte edip ruhsata işletirim ama herşeyden önce bana far gerek eger bulabilcek bir yer biliyorsanız arkadaşlar beni yönlendirin....
  • aracım 2001 renault scenic. bugün 2 farklı aksesuarcıya gittim iyice aklım karıştı ne yapacağım size sormak istedim akıl verirseniz sevinirim. 1.gittiğim senin aracın farları merceksiz illaki ben önüme bakarım karşıdaki beni ilgilendirmez dersen takalım ama ana avrat küfür yeme olasılığın çok yüksek, muayeneden geçip geçmeme konusunda garanti veremem ve gece giderken polis görürde kıllanırsa kesin ceza yersin sonuçta ben takar paramı kazanırım ama gerçekleride söylemem gerek dedi. 2.gittiğim takarız mercek olmaması çok sorun değil ben aracımda kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum far ayar kademesi var benim araçta şu anda 0 konumunda 1,2,3,4 konumuda var bana konumunu 2 e getiririz bişey olmaz dedi. peki fabrika normal şartlarda 0 konumunda en iyi görüntü verecek şekilde ayarlamış araç yüklü olursa kademeler mecbur kalındığı için kullanılması istenmiş xenon takınca sürekli 2. kademe buda görüş mesafemi azaltacak ve xenon taktırmamın ne mantığı kalacak dedim. xenon çok güçlü ışık verir sorun olmaz merak etme dedi. ve 6000k takarız karşıdakinin gözü açısından en iyisi 6000k olur bunun her bir üstü dahada göz alır onun için merceksizlere 6000k merceklilere 8000k takıyorum genelde dedi... görüntü açısından en hoş görüntü ve en çok benden talep edilen 8000k onuda söyliyeyim yinede karar senin dedi...

• arakadaşım ne ilk söyleyen ustanın nede ikinci ustanın dedikleri tamamiyle doğru eger paranı çöpe atmak istemiyorsan yapman gereken en önemli şey şu forum sayfasının başına dön bu konu şuan 8.ci sayfada ve ilk baştan okumaya başlayıp zaman ayırırsan neyin ne olduğunu xneon mercek arkadışımız hocamız artık güzel güzel izah etmiş önce forumu oku bu bir ikincisi bu konunun uzmanı ve konuyu açan arkadaşın xneonmercek.com adresine gir ordanda sistemler nasıl çalışır öğren orayıda bitirdikten sonra geceuçuşu.com bide oraya gir oto aydınlatmaya dair ne varsa bulabilirsin aşama aşama resimli bir şekilde dönüşümler modifiyeler farklar 6000 k mı 8000 mi 4300 mü a dan zye herşey bu dediğim noktalarda eğer kafamda soru işareti kalmasın diyorsan bunları yap ve ürün alacaksanda gittigidiyorda xneonmerceğin dükkanından onun haftalarca deneyip test ettği ve bu forumdada birçok kişiye sattığı ve memnun kalan insan var ama önce bilgi edin canlı canlı bi gör olay nasıl oluyor yoksa kafan çok karışır ve mutlaka xneon mercekle irtibat kur o sana hangi kiti alıcaksın hangi mercek hangi kelvin hepsini anlatır gerçekten sormayla olcak iş değil bu bilgileri edindikten sonra sorcağın tek soru şu hangi kiti alıcam hangi mercek hangi kelvin değeri umarım aydınlatmışımdır seni bende önümü göremez olmuştum xneon mercek sağolsun sayesinde akıllı düşünebiliyoruz artık bu konu hakkında Allah razı olsun iyiki açmış bu konuyu....

• quote:

Orijinalden alıntı: snikers

aracım 2001 scenic... bu araçların ampulu h7 dediler. bunlarda mercek varmı? birde ben havadan çok iyi ışık veren far istiyorum 6000k mı? okuduklarıma göre yanlışmı anladım ben aracıma xenon far taktıramıcam 2000 model üstü araçlarda far yıkama yoksa muayeneden geçmez yazılmış benim araçta far yıkama yok sadece far yüksekl,k ayarı var boşuna taktırmamalımıyım...

far yıkama konusunda muayeneyi dert etmeyin artık pek bakmıyorlar baksalarda zaten kitler tamamen hazır oldukları için kablo falan kesilmeden takılıyor. geriye dönüşünüz 10 dakika. muayene günü h7 ampul takıp öyle gidersiniz.
    h7 merceklerin takımı 50 TL dir.
    Diğer açılan konudada yazdım zaten montaj için impress ile görüşebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: snikers

aracım 2001 renault scenic. bugün 2 farklı aksesuarcıya gittim iyice aklım karıştı ne yapacağım size sormak istedim akıl verirseniz sevinirim. 1.gittiğim senin aracın farları merceksiz illaki ben önüme bakarım karşıdaki beni ilgilendirmez dersen takalım ama ana avrat küfür yeme olasılığın çok yüksek, muayeneden geçip geçmeme konusunda garanti veremem ve gece giderken polis görürde kıllanırsa kesin ceza yersin sonuçta ben takar paramı kazanırım ama gerçekleride söylemem gerek dedi. 2.gittiğim takarız mercek olmaması çok sorun değil ben aracımda kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum far ayar kademesi var benim araçta şu anda 0 konumunda 1,2,3,4 konumuda var bana konumunu 2 e getiririz bişey olmaz dedi. peki fabrika normal şartlarda 0 konumunda en iyi görüntü verecek şekilde ayarlamış araç yüklü olursa kademeler mecbur kalındığı için kullanılması istenmiş xenon takınca sürekli 2. kademe buda görüş mesafemi azaltacak ve xenon taktırmamın ne mantığı kalacak dedim. xenon çok güçlü ışık verir sorun olmaz merak etme dedi. ve 6000k takarız karşıdakinin gözü açısından en iyisi 6000k olur bunun her bir üstü dahada göz alır onun için merceksizlere 6000k merceklilere 8000k takıyorum genelde dedi... görüntü açısından en hoş görüntü ve en çok benden talep edilen 8000k onuda söyliyeyim yinede karar senin dedi...

2. mesajı şimdi gördüm.
    1. ustanın dedikleri doğru. göz alır, polis isterse ceza kesebilir.
    2. ustanın dükkanına mümkün olursa bir daha uğramayın :) Bırakın merceği falan K değeri arttıkça ışığın azaldığını dahi bilmeyen tam anlamıyla kör cahil bir arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: jayfox

ben şuan çıkma nissan farı arıyorum en mantıklısı bu şekilde bir işlemi çıkma far üzerinde evde rahat bir şekilde yapmak ve aracın orjinal kısmını tamamen yitirmemek niyetim sizden o ledleri sun part d2s 4300 K kiti tavan ledi plaka lambası için park lambası için led bunları almayı düşünüyorum ancak önce far bulmalıyım ve orjinalinde ve üst modelinde bile far yükseklik olmayan nissan skystar aracıma ben gene sizin sattığınız step motorlarla sadce merceği aşagı yukarı hareket ettirerek far yükseklik ayarı yapamazmıyım belki far yıkama bile monte edip ruhsata işletirim ama herşeyden önce bana far gerek eger bulabilcek bir yer biliyorsanız arkadaşlar beni yönlendirin....

tebrik ederim en güzelini düşünmüşünüz. çıkma far üzerinde çalışmak çok çok iyi olur. zaman derdi olmadığı için ufaktan ufaktan çok güzel şekilde yaparsınız. Zaten tam bir sanat eseri gibi geliyor insana kendi elleriyle birşey çıkarınca. yükseklik ayar olayına hiç girmeyin. step motoru kontrol edebilmeniz neredeyse imkansız. Fakat şunu anlayamadım 2004 model bir araçta far yükseklik ayarı olmaması neredeyse imkansız. Siz otomatik mi yapmak istiyorsunuz yoksa hiç ayar yok ayarımı yapmak istiyorsunuz?

• hocam bende anlayamadım 2000 model berlingom vardı onda var bunda yok benim araç 2004 ve en fulll donanımlısı yalnız şöyle bir durum var bu aracın 2009 10 modelindede yok bu özellik sadce yükseklik ayarı olrak değil donanım olarakta herşey aynı mesela kaset çalar var bende 2010 dada kasetçalar cd bari koyun kardeşim ama yok....otomatik yükseklik nasıl olcak nasıl oluyor farın iç aynası bütün ayrıca yükseklik ayarı olmadığı için yani aşagı yukarı hareket etmesi için ayrık değil tası çeksem hepsi elimde bu otomatik hakkında bilgi verirmisiniz sisem nasıl olur nasıl kurulur ayrıca ustalar hakkında ikiside doğru demiyor demem şundan ben ustayım merceğin şart olduğunu bildiğim halde diyorumki böle böle zararı var ama küfre maruz kalmak isterseniz ölede takarız usta böle konuşmamalı kardeşim bu işin en doğrusu bu bu iş böle yapılır diğer türlü parada kazansam bile yapmam ben azrailin ortağı değilim derim bu sebebten nice kazalar oluyor çünkü hayırlı geceler ilginiz için teşekkürler...

• otomatik yükseklik ayarı ile içeriden elle yapılan yükseklik ayarı arasında far açısından bir fark yok. sadece motorları farklı. otomatik yükseklik ayarlı fardaki motor çok daha hızlı hareket eder çünkü yolda gaza frene bastığınızda arabanın öne arkaya eğilmesinde bile anında farın yüksekliğini ayarlar.
    Fakat en önemli konu bu motorun çalışabilmesi için ayrıca bir elektronik devre daha gereklidir. Birde tabi bu elektronik devrenin aracın eğimini anlayabilmesi için ön ve arka akslardaki sensörlere ihtiyacı vardır.
    Yani otomatik yükseklik ayarı olmayan bir araca sonradan bunu yapabilmek imkansızdır diyebilirim.

Otomatik yükseklik ayarı bu sebeple sadece mercekli xenon far bulunan üst seviye fara sahip araçlarda kullanılır. Ama sizin araçta içeriden elle bile ayar yapma şansı olmaması çok kötü. Demekki araç yüklü iken uzun yol gitmek isteseniz tornavida ile yola çıkmadan ayar çekmek gerekir :)

• ALMAN MALI XENON KIT SATILIK.
  • Toyota Auris araca xenon taktırmak istiyoruz, yalnız h1 h7 falan hiç anlamıyorum hangisi uygundur, fiyatı nedir?
    Birde sislere xenon sağlıklı olmuyor sanırım, beyaz ampul mü takmalıyız?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.