Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öğlen saatlerinde Güngörende bulunan VW Skoda Özel servisine gittik Şahkan Otomotiv gerçekten çok güzel yer çalışanlar çok bilgili ve tecrübeli insanlar bakımları bile aracın orda yaptırabilirsiniz VW Orjinal parçaları kullanıyorlar Skoda forumu tavsiyesi üzerine gittim ve çok memnun şekilde döndük sağolsunlar 4 kişi bizim araç ile uğraştı ve sonunda mükemmel oldu fark ortada

Önce araç kaldırıldı ve tampon söküldü far yerinden çıkarıldı ve rahat şekilde ampul yerine takıldı hazır far çıkarılmışken boş bir yer bulduk ve Balastları çok güzel yere sakladık kimse motoru açınca göremez hiç bir şekilde görünmüyor ne su girer ne başka birşey müthiş yer buldular valla sağolsunlar

fazla söze gerek yok sanırım resimler herşeyi anlatıyor Gece çekilmiş resimleri bugün eklemeye çalışırım olmazsa mutlaka yarın çekerim

Kutunun içinden beyaz park ampulüde çıktı onuda taktık orjinali çok sarıydu bu biraz daha beyaz güzel oldu...

Herkese şiddetle 4.300 K xenon öneriyorum birde Phılıps olursa oh tadıntan geçilmez....İsteyen olursa ona ayarlamaya çalışırım...

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

• çok güzel olmuş güle güle kullanın.

halojen ama mercekli fara sahip sayılı şanslı kullanıcılardan birisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

çok güzel olmuş güle güle kullanın.

Teşekkür ederim gerçekten önceden kör gibi geziyomuşuz arada ki fark mükemmel özellikle yağışlı havalarda holojen ile görüş 0 a düşüyordu xenonda rahat şekilde yol görünüyor

Uzunları çakınca hafif titreme oluyormuş gibi oluyor sizce neden dir?
  • Eğer araç durduğu yerde bu titreme sürekli veya aralıklı olarak yapıyorsa, balans sorunu diyebilirim.
  • Arkadaşlar,
    Avrupada ki HOMOLOGASYON standardı derki;
    Eğer bir araca xenon kit takılacaksa, aracın otomatik (dijital) far ayar sisteminin olması şarttır (bazı lüks arabalarda görmüssünüzdür, araba çalıştığında otomatik far ayarı yapar). Ayrıca farın su fıskiyesi olması gereklidir. Far fıskiyesi şartı istenmesi; xenon ampuller soğuk ampullerdir ve farın camına yapışan tozdan ve buğardan çok etkilenir, görüş mesafesi azalır.
    Fakat mercek şartı aranmamaktadır. Yada xenon kit markaları belirtilmemiştir.
    Mercek elbetteki ışığın odaklanması için yararlıdır, fakat şart değildir. Birde şunu düşünmek gerekli, bizim ülkemizdeki tofaş ve eski renault araç far yapısını seneler önce avrupa bırakmıştır. Göz alması farın merceksiz oluşuyla ilgili değil, farın yapısı ve/veya ayarsızlığıyla ilgilirdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastmail -- 5 Ocak 2010; 13:04:02 >
  • merhaba arkadaşlar,
    aracım 2005 megane 2 1.5dci. üzerinde orjinal xenon mevcut. geçenlerde sağ ampül bitince yenisini taktırdım. çiftini değiştirdik. balast' larla birlikte. MFK H1 6000k modelini uyguladık. ancak şu anda kısa farlarda (xenon; uzunlar normal ampül) yeterli görüş mesafesi sağlayamıyorum. duyduğum kadarıyla, orjinall xenon olduğundan dolayı d2s soketi varmış ve yeni taktığım da H1 olduğundan dolayı bu sorun olrtaya çıkıyor. gerçeklik payı nedir?

ya da bunu nasıl çözebilirim. far ayarı denen bir şey varmış; gerçi benim araçta orjinal xenon olduğundan mıdır nedir, ototmatik far ayarı var. gerekirse farların daha yukarıya bakması için ayar yaptıracağım. ne dersiniz?

ayrıca, xenon' ları ilk açtıktan belirli bir süre (yaklaşık 1 dk) sonra da parlaklığını kısıyor. bu neden olabilir?

iyi günler....
  • Megan ın ampul tipi nedir bilmiyorum, ama dediğin gibi D2S soketli ise, seninde D2S xenon ampul modelinden alman gerekirdi. H1 ampulünün arkasındaki oturma yüzeyi ve kablo bağlantı yeri uygun olmayabilir. Piyasada bazı ustalar uygun olmayan ampulleri öyle veya böyle bir şekilde takıp tamam diyor, fakat daha sonra bir sorun çıkabiliyor.
    Farların ayarını çok yükseltirsen, karşı taraftan gelen sürücünün gözlerini alabilir.
    Xenonlar 2-3sn sonra gerçek parlaklıklarına ulaşır, fakat senin dediğin gibi parlaklık kısması hiç duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastmail -- 8 Ocak 2010; 10:45:14 >
  • @ Xenon Mercek

Arkadaşım öncelikle böyle bir konuda bizlere yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum sana.

Sana sormak istediğim;

Araç 2004 Honda Civic, bende xenon kit taktırmak istiyorum arabada orjinal mercek uygulaması yok açıkcası mercek taktıracak kadar bütcemde yok bu aralar.

Benim istediğim Kaliteli bir xenon kit önerisi 2-3 gün sonra sıkıntı çıkartmayacak arabada arıza ışığı falan yakmayacak yağışlı havalarda görüntüyü sıfıra indirmeyecek bir kit istiyorum.

Aynı zamandada karşı tarafdakinin gözünü almak istemiyorum bunu gerek far ayarı gerek yükseklik ayarı gibi şeylerle en aza indirmek mümkün mü?

Aracda uzun kısa ayrı ampuller ve kısalar hb4 diye geçiyor. Bir başka deyişle 9006 diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastmail

Arkadaşlar,
    Avrupada ki HOMOLOGASYON standardı derki;
    Eğer bir araca xenon kit takılacaksa, aracın otomatik (dijital) far ayar sisteminin olması şarttır (bazı lüks arabalarda görmüssünüzdür, araba çalıştığında otomatik far ayarı yapar). Ayrıca farın su fıskiyesi olması gereklidir. Far fıskiyesi şartı istenmesi; xenon ampuller soğuk ampullerdir ve farın camına yapışan tozdan ve buğardan çok etkilenir, görüş mesafesi azalır.
    Fakat mercek şartı aranmamaktadır. Yada xenon kit markaları belirtilmemiştir.
    Mercek elbetteki ışığın odaklanması için yararlıdır, fakat şart değildir. Birde şunu düşünmek gerekli, bizim ülkemizdeki tofaş ve eski renault araç far yapısını seneler önce avrupa bırakmıştır. Göz alması farın merceksiz oluşuyla ilgili değil, farın yapısı ve/veya ayarsızlığıyla ilgilirdir.

yazdığınız açıklamayı dikkatle okudum. yazının sonuna kadar ne kadar güzel açıklamışınız diyecektim ki bir cümle ile bunu yok ettiniz malesef.
    mercek şartı aranmadığı doğrudur. ve sizinde açıkça belirttiğiniz gibi "FARIN YAPISI" ile alakalıdır.

Orjinalden izin verilen ve merceksiz olarak xenon kullanan farlar (yeni kasa civic, eski kasa Laguna, eski kasa Primera vb.) D2R tipinde xenon ampulu kullanırlar. Bu ampuller üzerinde sağ ve sol tarafta sırf göz almaması için yapılan özel bir kaplama vardır. Ve işin özü bu farlar xenon ampulu ile kullanılıcak şekilde tasarlanırlar.

Yani sizin h7 farınıza taktığınız h7 xenon kit ile, d2r ampul kullanan orjinal merceksiz xenon far arasında dağlar kadar fark vardır.

Mercek şartı aranmaz cümlesini doğru anlamak gerek. Kağıt üzerinde h7 tipinde xenon ampulu diye bir ampul bile yoktur. bu ampul h7 sokete takılabilsin diye xenon ampulunun h7 sokete uydurulup üretilmesidir. bu sebeple osramın philipsin h7 xenon ampulu yoktur dikkat ederseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Teşekkür ederim gerçekten önceden kör gibi geziyomuşuz arada ki fark mükemmel özellikle yağışlı havalarda holojen ile görüş 0 a düşüyordu xenonda rahat şekilde yol görünüyor

titreme nasıl bir titreme. yukarı aşağı şeklindemi yoksa ampulun göz kırpmasımı. birde 2 fardada oluyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: hellfire39

merhaba arkadaşlar,
    aracım 2005 megane 2 1.5dci. üzerinde orjinal xenon mevcut. geçenlerde sağ ampül bitince yenisini taktırdım. çiftini değiştirdik. balast' larla birlikte. MFK H1 6000k modelini uyguladık. ancak şu anda kısa farlarda (xenon; uzunlar normal ampül) yeterli görüş mesafesi sağlayamıyorum. duyduğum kadarıyla, orjinall xenon olduğundan dolayı d2s soketi varmış ve yeni taktığım da H1 olduğundan dolayı bu sorun olrtaya çıkıyor. gerçeklik payı nedir?

ya da bunu nasıl çözebilirim. far ayarı denen bir şey varmış; gerçi benim araçta orjinal xenon olduğundan mıdır nedir, ototmatik far ayarı var. gerekirse farların daha yukarıya bakması için ayar yaptıracağım. ne dersiniz?

ayrıca, xenon' ları ilk açtıktan belirli bir süre (yaklaşık 1 dk) sonra da parlaklığını kısıyor. bu neden olabilir?

iyi günler....

Merhabalar
    aracınız üzerindeki güzelim valeo balastlı osram veya philips ampullu kiti neden çıkardınız anlayamadım. O kitin çıkmasını bile 300 TL den aşağı alamazsınız.
    Taktırdığınız çin malı xenon kit ile aralarında anlatılmayacak kadar çok fark vardır.
    D2S ampul yuvasına h1 xenon ampulu takmakla yapılıcak en büyük hatayı yapmışınız.
    Ayrıca megane2 deki valeo balastlar yükseklik ayarınıda entegre olarak kontrol eder. yükseklik ayarı için başka bir modül yoktur. eğer orjinal balastları çıkardıysanız yükseklik ayarınızın şu anda çalışmıyor olması gerekir.

eski kiti satmadınız umarım :)

• xenon balast larının hepsine farklı bir xenon ampül takılırmı mtec balasta monza ampül gibi...
  • Evet takılır. Sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

@ Xenon Mercek

Arkadaşım öncelikle böyle bir konuda bizlere yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum sana.

Sana sormak istediğim;

Araç 2004 Honda Civic, bende xenon kit taktırmak istiyorum arabada orjinal mercek uygulaması yok açıkcası mercek taktıracak kadar bütcemde yok bu aralar.

Benim istediğim Kaliteli bir xenon kit önerisi 2-3 gün sonra sıkıntı çıkartmayacak arabada arıza ışığı falan yakmayacak yağışlı havalarda görüntüyü sıfıra indirmeyecek bir kit istiyorum.

Aynı zamandada karşı tarafdakinin gözünü almak istemiyorum bunu gerek far ayarı gerek yükseklik ayarı gibi şeylerle en aza indirmek mümkün mü?

Aracda uzun kısa ayrı ampuller ve kısalar hb4 diye geçiyor. Bir başka deyişle 9006 diye biliyorum.

2004 Civic ampul modeli kısalar için 9006, uzunlar için 9005 ampul modelleri kullanılıyor diye biliyorum.
    Senin arabanda arıza ışığı yanması gibi bir problem olmaz. Tüm xenon kitleri uygundur. Sadece tanıdıklarından, kullandıkları xenon markaları için tavsiye alıp, hangisini alacağına karar verebilirsin (kalite bakımından).
    Mercek konusunda, karar senin. Taktırırsan ışığın odaklanmasını max. çıkarmış olursun.

• Bazı araçlar selektör yapınca flashlama etkisi oluyor, 3-4 kere uzun yanıp sönüyor.
    Bu baya bir uyarıcı etkiye sahip. Bu olay sadece orjinal kitlerde mi var? Yoksa kit dışında başka bir cihazla mı yapılıyor?
  • Arkadaslar benim cok değişik bi sorum olacak, aracımda orjinal xenon var ancak sol farın beynine iki kere su girmesinden dolayı değiştirmek zorunda kaldım ve şimdi yeniden su girdi ve bozuldu daha doğrusu otomatik yükseklik ayarı yapıyor ama ampul yanmıyor, tekrar değiştirip bozmaktansa (cünkü bu beyinler oldukca pahalı) araca orjinal xenondan ayrı olarak birden ampulü yakmak için farklı bi D2S soketli bi xenon kit bağlamayı düşünüyorum, yani orjinal beyinler kalıcak onlar sadece otomatik yükseklik ayarını yapmak için çalışıcaklar ayrıca bi tanede xenon kit montajı yapılarak onlarda xenon ampuüşü yakıcaklar, boyle bi durum sizce nasıl olur bi sakıncası falan olurmu daha önce karsılasan oldumu boyle bişeyle
  • Öcelikle Xenon Mercek herkese yardımcı olmaya çalışmanın takdire layık olduğunu bildirir ve sana bir soru sormak istediğimi belirtirim :)
    Aracım 2001 Fiat Bravo ve aldığımda üzerinde merceksiz xenonlar vardı ve aydınlatmasından gayet memnunum. Ama uzunlarım xenon değil. Uzunları açtığımda uzunların yandığı neredeyse hiç farkedilmiyor. Doğal olarak selektörde yapamıyorum. Bunun çözümü için uzunlarıda xenonlarla değiştirmelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Arkadaslar benim cok değişik bi sorum olacak, aracımda orjinal xenon var ancak sol farın beynine iki kere su girmesinden dolayı değiştirmek zorunda kaldım ve şimdi yeniden su girdi ve bozuldu daha doğrusu otomatik yükseklik ayarı yapıyor ama ampul yanmıyor, tekrar değiştirip bozmaktansa (cünkü bu beyinler oldukca pahalı) araca orjinal xenondan ayrı olarak birden ampulü yakmak için farklı bi D2S soketli bi xenon kit bağlamayı düşünüyorum, yani orjinal beyinler kalıcak onlar sadece otomatik yükseklik ayarını yapmak için çalışıcaklar ayrıca bi tanede xenon kit montajı yapılarak onlarda xenon ampuüşü yakıcaklar, boyle bi durum sizce nasıl olur bi sakıncası falan olurmu daha önce karsılasan oldumu boyle bişeyle

selam.. şu xenon' larda otomatik far ayarı işlemine manuel müdahale yapamaz mıyız? bendeki megane' da orjinal xenon çıkartıldı yerine MFK takıldı. bu nedenle görüş oldukça kötü. geçen gün farları yükselttim ama yine de yetmiyor. daha fazla nasıl yükseltebiliriz..

• herkese selam..
    bende focus II tdci var...aracıma xenon takdırmaya karar verdim...bi kaç yere fiyat sordum en uygun ve arıza çıkarmayan olarak twin arka xenon dediler..sizce twin marka xenon nasıl?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

titreme nasıl bir titreme. yukarı aşağı şeklindemi yoksa ampulun göz kırpmasımı. birde 2 fardada oluyormu?

Göz kırpmıyorda hafif oynuyor gibi uzunları açınca hafif bir titreme var merceğe bakınca da o titremeyi fark edebiliyorum sadece sağ farda var sol da yok Pek anlam veremedim uzunları yakınca neden titriyor bide :D

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.