Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada soylemeyi unuttum sol fara takılabilecek en adi ampulü takmıs elektrikçi sağa osram takmıs oldugu gibi duruyo ama soldaki ampul resmen ampullukten cıkmıs, eleman 6 ay iyi bile dayanmıs dedi genelde bunlar 3 ayda bozulur dedi, bi muddet bunu denicem herhangi bi patlama catlama durumu olmazsa yeniden beyin alıp xenon tesisatımı kullanmaya devam edicem, xenondan halojene gecmek cok kotu bişeymiş onu öğrendim bi anda kör oldum gibi bişey oldu
  • Merhaba, benim bir sorum olacak:

Fiat Bravo marka aracımın farları çok karardığı için değiştirmeye karar verdim ve Marea'lar için üretilen mercekli farlardan (polieliptik deniyor sanırım) taktırdım. Mercek taktırmışken de zenon ampul taktırdım (servisinde yapıldı). Aydınlatma inanılmaz bir biçimde farketti, neredeyse gündüz kadar parlak bir görüş elde ettim. Ancak bu görüş tabi ki 25m civarı bir alanda geçerli oluyor (doğal olarak). 5-6 aydır çok şükür sorunsuz olarak kullanmaktayım.

Yalnız birşey beni rahatsız etmeye ve zenonlu veya zenonsuz mercekli far sisteminin güvenilirliğini sorgulamaya sevk etti. Dikkat edilirse mercekli farlar normal farlara nazaran çok keskin bir çizgi ile aydınlatma sınırını belirliyor. Bu durum karşıdan gelen sürücülerin zenon ampulünün parlak ışığından etkilenmemesi için çok önemli ve gerekli tabi. Ancak 72km/sa hızla giden bir araç saniyede 20m gittiğine göre, 25m civarı gündüz gibi aydınlık sağlayan ama ötesini çok keskin biçimde hiç aydınlatmayan bir far ne kadar işe yarar? Önceki farlarımla çok daha karanlık bir görüşe sahip olmama rağmen, kısa hüzmeli far sınırının ötesindeki aydınlatma miktarı daha tatmin ediciydi benim için. Bunda zenon ampullerinin ürettiği çok parlak ışığın da payı var. İnsan gözü parlak ışığa alışınca karanlıkta daha az seçici oluyor.

Uzun lafın kısası; mercek sistemi, hele birde zenon gibi parlak ışıkla desteklenmişse benim gözlemlerime göre daha fazla tehlike ihtiva ediyor. Bu gözlemime belki benim aracımda bulunan mercek ve zenon sisteminin kalitesizliği neden olmuş olabilir; ancak pek zannetmiyorum. Yeni nesil araçlarda, zenon farları ile birlikte gelen, sürüşe ve yola duyarlı (Insignia'daki gibi) yani yukarı aşağı hareket eden sistemler, çok parlak bir 25m'lik aydınlatma alanının çok keskin bi karanlıkla kesildiği bu tip far sistemleri için elzem olduğu fikrine kapılıyorum.

Sizce çok mu yanılıyorum?

• merhaba benim 1997 model toyota carina model aracım var.sızce hangı xenon kıtını veya hangı k gücündeki kiti takarsam en iyi görüşü elde ederim.tesekkurler
  • Lada samara otmobilin polikarbon far camları yerine şeffaf cam taksam ve ampulün takıldığı soketin yerin uygulama yaparak kısa ve uzun aynı mercekte olan bi-xenon mercek taksam olurmu ki lada samarada far yıkamada mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

quote:

Orijinalden alıntı: fastmail

Bence daha önce dediğiniz sigorta sürekli attığı için 20A olarak büyütülmüş.
    10A olarak değiştirirseniz, muhtemelen fazla dayanmaz.

tesisata zarar vermez mi 10 A olması gereken yere 20 A sigorta takmak

10A sigorta olması demek mevcut o bölüm için 10A üzeri tehlike demektir. bu sebeple 20A takmak tabiki sakıncalıdır.
    Fakat bu sigortanın 10A olması gerektiğine diğer far sigortaları 10 olduğu içinmi öyle karar verdiniz yoksa sigorta panelinde 10 olarak gösterdiği haldemi 20 takılı.

Çünkü renolarda elektrik sisteminde böyle gariplikler vardır. sağ farın sigortası tek başına olduğu için 10A. sol farın sigortası ise aynı zamanda radyo ve cd yide kontrol ettiği için 20 konmuş olabilir.

• quote:

Orijinalden al�nt�: karafeke

Lada samara otmobilin polikarbon far camlar� yerine �effaf cam taksam ve ampul�n tak�ld��� soketin yerin uygulama yaparak k�sa ve uzun ayn� mercekte olan bi-xenon mercek taksam olurmu ki lada samarada far y�kamada mevcut

yapılabilicek en iyi uygulamayı yapmış olursunuz. orjinalden xenonlu en gelişmiş araçlardaki aydınlatmanın aynısını yakalarsınız.
  • quote:

Orijinalden al�nt�: karafeke

Lada samara otmobilin polikarbon far camlar� yerine �effaf cam taksam ve ampul�n tak�ld��� soketin yerin uygulama yaparak k�sa ve uzun ayn� mercekte olan bi-xenon mercek taksam olurmu ki lada samarada far y�kamada mevcut

yapılabilicek en iyi uygulamayı yapmış olursunuz. orjinalden xenonlu en gelişmiş araçlardaki aydınlatmanın aynısını yakalarsınız.
  • quote:

Orijinalden alnt: karafeke

Lada samara otmobilin polikarbon far camlar yerine effaf cam taksam ve ampuln takld soketin yerin uygulama yaparak ksa ve uzun ayn mercekte olan bi-xenon mercek taksam olurmu ki lada samarada far ykamada mevcut

• quote:

Orijinalden alnt: karafeke

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

quote:

Orijinalden alıntı: fastmail

Bence daha önce dediğiniz sigorta sürekli attığı için 20A olarak büyütülmüş.
    10A olarak değiştirirseniz, muhtemelen fazla dayanmaz.

tesisata zarar vermez mi 10 A olması gereken yere 20 A sigorta takmak

10A sigorta olması demek mevcut o bölüm için 10A üzeri tehlike demektir. bu sebeple 20A takmak tabiki sakıncalıdır.
    Fakat bu sigortanın 10A olması gerektiğine diğer far sigortaları 10 olduğu içinmi öyle karar verdiniz yoksa sigorta panelinde 10 olarak gösterdiği haldemi 20 takılı.

Çünkü renolarda elektrik sisteminde böyle gariplikler vardır. sağ farın sigortası tek başına olduğu için 10A. sol farın sigortası ise aynı zamanda radyo ve cd yide kontrol ettiği için 20 konmuş olabilir.

Sigorta kutusunda 10 A gösteriyor zaten onu görünce deli olmustum belkide onun yüzünden 3 tane beyin yedi araba, şu anda 10 A olarak düzelttim sigortayı herhangi bi sorun yok şimdiye kadar bikac ay daha kullanıcam bunu boyle bi sorun olmazsa xenon beyinleri tekrar takıcam cünkü cok berbat bişey xenona alısıpta halojene dönmek

• quote:

Orijinalden alıntı: erolkan

merhaba benim 1997 model toyota carina model aracım var.sızce hangı xenon kıtını veya hangı k gücündeki kiti takarsam en iyi görüşü elde ederim.tesekkurler

aracınızın farları parabolic yani desenli camlıydı diye hatırlıyorum. bu durumda mercek modifiyesi şansınız yok.
    eğer farınızın aydınlatmasıda kötüleştiyse xenon kite geçiş yaparak yeni olduğu zamanki aydınlatmayı yakalarsınız.
    ampul tipinizi araç kitapçığından veya farın üzerinden kontrol edin. K olarak 6000K dan aşağı şansınız yok zaten onu tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilsever

Merhaba, benim bir sorum olacak:

Fiat Bravo marka aracımın farları çok karardığı için değiştirmeye karar verdim ve Marea'lar için üretilen mercekli farlardan (polieliptik deniyor sanırım) taktırdım. Mercek taktırmışken de zenon ampul taktırdım (servisinde yapıldı). Aydınlatma inanılmaz bir biçimde farketti, neredeyse gündüz kadar parlak bir görüş elde ettim. Ancak bu görüş tabi ki 25m civarı bir alanda geçerli oluyor (doğal olarak). 5-6 aydır çok şükür sorunsuz olarak kullanmaktayım.

Yalnız birşey beni rahatsız etmeye ve zenonlu veya zenonsuz mercekli far sisteminin güvenilirliğini sorgulamaya sevk etti. Dikkat edilirse mercekli farlar normal farlara nazaran çok keskin bir çizgi ile aydınlatma sınırını belirliyor. Bu durum karşıdan gelen sürücülerin zenon ampulünün parlak ışığından etkilenmemesi için çok önemli ve gerekli tabi. Ancak 72km/sa hızla giden bir araç saniyede 20m gittiğine göre, 25m civarı gündüz gibi aydınlık sağlayan ama ötesini çok keskin biçimde hiç aydınlatmayan bir far ne kadar işe yarar? Önceki farlarımla çok daha karanlık bir görüşe sahip olmama rağmen, kısa hüzmeli far sınırının ötesindeki aydınlatma miktarı daha tatmin ediciydi benim için. Bunda zenon ampullerinin ürettiği çok parlak ışığın da payı var. İnsan gözü parlak ışığa alışınca karanlıkta daha az seçici oluyor.

Uzun lafın kısası; mercek sistemi, hele birde zenon gibi parlak ışıkla desteklenmişse benim gözlemlerime göre daha fazla tehlike ihtiva ediyor. Bu gözlemime belki benim aracımda bulunan mercek ve zenon sisteminin kalitesizliği neden olmuş olabilir; ancak pek zannetmiyorum. Yeni nesil araçlarda, zenon farları ile birlikte gelen, sürüşe ve yola duyarlı (Insignia'daki gibi) yani yukarı aşağı hareket eden sistemler, çok parlak bir 25m'lik aydınlatma alanının çok keskin bi karanlıkla kesildiği bu tip far sistemleri için elzem olduğu fikrine kapılıyorum.

Sizce çok mu yanılıyorum?

Merhabalar
    öncelikle şunu belirtiyim. Mercek sisteminin normal bir fardan farkı nedir derseniz. Mercekler yapısındandan anlaşıldığı üzere ışığı tek bir noktada toplayarak lens üzerinden yansıtır. Tıpkı bir dürbün gibi düşünün bu sebeple normal bir fardan kat kat daha ileriyi gösterir.

25metre gibi bir aydınlatma kesinlikle farınızda bir sorun olduğunu gösteriyor.

Normal fara takılan bir xenon aracın hemen önünü aydınlatır ileriyi gösteremez.

Mercekli fardaki xenonda ise aracın önü biraz daha karanlık olur ama çok çok çok daha ilerisi aydınlık olur.

gece karanlık yolda 100 metre ileride farınızın çizgisini rahatlıkla görebilmeniz gerek.

aracınıza takılan farlar orjinalmi yan sanayimi?

takılan xenon kit ampul tipi mercek ile uyumlumu?

serviste takıldıysa ampullerin yerine oturmamış olma ihtimali düşük ama genede bunuda bir kontrol edin.

• Aracıma takılan far yan sanayi değil orjinal, polieliptik denilen Fiat Marea'lar için üretilmiş ancak Bravo ve Brava'larda da sorunsuz kullanılabilen, "mercekli" fardır. Hem far hem de ampul servis tarafından takıldı, çıkma veya yan sanayi parça kullanılmadı. Aracımın aydınlatmasında hiçbir problem yok.http://en.wikipedia.org/wiki/File:Low_beam_light_pattern_for_right-hand_traffic.svg sayfasında görülen aydınlatmaya oldukça benzer bir aydınlatmaya sahibim. Hatta far yükseklik ayarı en üstte değil, bir kademe altta iken bu görüşe sahibim (yani dilediğim an daha uzak mesafelere yönlendirebilirim, ama bu karşıdan gelenleri rahatsız edeceği için bu seviyede kullanıyorum). Biraz daha açmam gerekirse, 20-30 metre civarı bulunduğum şeridin sol tarafı, 50-60 metre ortası ve sanırım 100m civarı sağ taraf aydınlanmakta. Önceki yazdıklarım sanırım tam anlaşılamadı. Bir örnekle açmaya çalışayım:

Her akşam dönerken kullandığım yol, sokak aydınlatması bulunmadığı için tamen karanlık olan ve bölünmüş bir yol. Karşı şeritten araçlar gelirken uzun yakamadığım için, refuj içerisindeki bitkilerin arasından çıkabilecek bir köpeği görme imkanım 30-20 metre'ye kadar düşüyor (doğal olarak). Zenon farın yarattığı çok parlak ışığa alışan gözler ve merceğin çok keskin karanlık-aydınlık ayrımı, far çizgisinin ötesinde (20-30m sol taraf) tamamen kör olmamı sağlıyor. Oysa daha önce kullandığım normal farlar (zenon olmayan ve merceksiz) ile çok daha az bir ışık olmasına karşın, sol refujda olan biten hakkında daha çok şeyi farkedebiliyordum.

Uzun lafın kısası, zenon ve mercekli far sistemleri ile otomobil üreten firmalar, herhalde bu boş yere sürüşe, yola duyarlı sistemlerle birlikte vermiyorlar bu sistemleri.

• dediklerinizi şimdi anladım.
    10 metre geriden çekilmiş bir duvar resmi gönderebilirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışıyım.
    mercek üzerindeki siper ayarı ile ilgili bir sorun olabilir. çizginin şekline göre ne demek istediğimi açıklayabilirim.
  • h1 + h7 xenon (10000kelvin+ beyni) sizce ne kadar eder 2. eli ?
  • merhaba
    fiat puntom var elimde fazladan 2 tane orjinal farım var.Bunlara mercek modifiyesi ve angel yapmak istiyorum.Sanırım siz bu işlerle ilgileniyorsunuz.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Maliyeti hakkında bilgi alabilirmiyim
  • arkadaslar ARABAMDA AŞAĞİDAKİ sonar marka angel far var acaba mercek var mi dir bu farda xenon taktirsam karşidan gelen aracin gözünü alir mi

http://www.hepsiburada.com/sonar-peugeot-206-angel-eye-far-1999-2009-siyah/productDetails.aspx?categoryid=260268&productid=otso11106081010
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

merhaba
    fiat puntom var elimde fazladan 2 tane orjinal farım var.Bunlara mercek modifiyesi ve angel yapmak istiyorum.Sanırım siz bu işlerle ilgileniyorsunuz.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Maliyeti hakkında bilgi alabilirmiyim

ne tür mercek düşünüyorsunuz?
    elinizde xenon kit varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

merhaba

ne tür mercek düşünüyorsunuz?
    elinizde xenon kit varmı?

h7 xenon kitim var, sadece kısalara sizin sattığınız valeolardan takmak istiyorum.Kısa ve uzunların çevresinede beyaz angel takmayı düşünüyorum.
  • eğer xenon kitiniz h7 ise valeo h7 mercek en uygun tercih olur.
    linkte ürünleri görebilirsiniz.

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Mercek_Dunyasi/Mercekler/
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.