Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uniquel

Sayin xenonmercek;

aracim clio2 2005model.
    aracima clio RS'lerin farlarindan aldim. Mercekler d2s tipinde.
    kaliteli bir xenon kit almak istiyorum. d2s tipinde bana bir tavsiye yapabilirmisiniz?
    tesekkurler
    eger bir yanlisim varsa affola..

merhabalar
    d2s kitlerin çeşitleri mevcut. oem yani orjinal yenide olabilir, orjinal çıkmada olabilir. sun part vs. gibi ürünlerde olabilir.
    özelden ulaşırsanız detaylı fiyat verebilirim. farlarınıza d2s kit uygulanır doğrudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: msyilmaz

arkadaşlar ben aranıza yeni katılan bir forumdaşım.2011 astra h sedan aracım için ebay dan xenon far almak istiyorum. ancak bu konuda hemen hemen hçbir bilgim yok. bana bir tavsiyede bulunabilir misiniz
    ?

ebayden almak istediğiniz nedir? xenon far derken neyi kasettitiniz? aracın mercekli farı ise ebayden alım yapamazsınız ki zaten astra h nin mercekli farları uygun fiyatlıdır. eğer xenon kiti kastediyorsanız zaten ebayden almanızın bir anlamı yok her türlü ürün burda garantili şekilde mevcutken.
  • Konunun her sayfasında yazıyorum ama haliyle gözden kaçıyor. Mercek montaj işlemini artık yapmıyorum. Sadece malzeme satışı yapıyorum, ürünler için özelden ulaşabilirsiniz. Mercek modifyesi ile ilgili mesajlara bu sebeple tek tek cevap yazmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Orijinalden alıntı: BLACKBIRD

arkadaşlar öyle hemen cevap beklemeyin kendi kendinize işleminizi yaptıktan sonra yani probleminizi çözdükten sonra belki bu zat size tenezzül ederde cevap verir saygılar!!!

Buraya hiçte görevim yada mecburiyetim yokken, saçma sapan bilgiler forumda dolanmasın diye bir konu açtım. Hiç işim yokmuş gibi hiçbir karşılık beklemeden 4 senedir yazılan mesajlara geçte olsa cevap veriyorum. Fiyat soranlara bile çok genel bir ürün olmadıktan sonra reklam olmasın diye sadece özelden cevap yazıyorum. Ama sizin gibi sabırsız üyeler yüzünden böyle anlamsız mesajlarınızı görünce delimiyim uğraşıyorumki diyede düşünmeden edemiyorum. Tenezzül etmek cevap vermek ne demek? Ben sizin probleminizle uğraşması gereken bir çalışanınızmıyım?

sayın xenon mercek bizim sorunlarımızla ilgilenen çalışanımız değilsiniz bunda hemfikiriz fakat böyle bir konu açmışsınız bu işlerle uğraşıyorsunuz formun amacıda yardım ise ben sadece sizden yardım istedim ben isteğimi belirtim benden sonraki yazan arkadaşa cevap vermişsiniz bekleyelim iki gün hadi üç gün ama mesaj yazılan tarihlere bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız olumlu veya olumsuz ufacık bir açıklamayı çok gördünüz ondan sitem ettim tabiki böyle açıklama yapmak zorunda değilsiniz sizide hiç kimse zorlayamaz sorulanlara cevap vermezsiniz ve bu konuyu kilitlersiniz olur biter saygılarımı sunarım!!!

• selam lar bende mazda lantis var farlar orjinalden mercekli ve yaz sonu ufak bi kaza atlatım aracın farlar kırıldı ve yansanyi 1cift far aldım ve aldıgım faları bir türlü ayarlatacak elektirikci bulamdım öce cin malı 8000k xzenon apuller var iyisi degildir dir diye söktüm eski farlerını taktım ama yinede eskisinden biraz düzeldi ama yinede iyi aydınlatmıyor ne yapacagımı şaşırdım bende mercek far iyi aydınlatır biliyordum ama uzun yolda tam kabus oluyor bana aracın merceksiz farını bulsam alacam ama üretümü yok bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar306 diamond

selam lar bende mazda lantis var farlar orjinalden mercekli ve yaz sonu ufak bi kaza atlatım aracın farlar kırıldı ve yansanyi 1cift far aldım ve aldıgım faları bir türlü ayarlatacak elektirikci bulamdım öce cin malı 8000k xzenon apuller var iyisi degildir dir diye söktüm eski farlerını taktım ama yinede eskisinden biraz düzeldi ama yinede iyi aydınlatmıyor ne yapacagımı şaşırdım bende mercek far iyi aydınlatır biliyordum ama uzun yolda tam kabus oluyor bana aracın merceksiz farını bulsam alacam ama üretümü yok bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

yan sanayi farlar normal olanlarda bile orjinale göre daha kötü aydınlatır. mercekli olanlarda bu fark çok daha fazla. yan sanayi far içindeki merceklerin kaliteli olması beklenemez zaten. problem mercekleriniz. farları orjinal alırsanız bir problem olmayacaktır.

• Merhaba usta. Bi anlık hevesle angel mercekli far aldım. Bu farlar çok mu kötü? xenonla mı yoksa normal xenonsuz kullanmak mı daha sağlıklı olur? Bu farları almamdaki amaç ise tamamıyla gündüz güzel görünüyor olması. Gece normal farlarımdan daha kötü olmasın yeter.

Bilgisi olan herhangi bir arkadaşımız da cevaplayabilir. Teşekkürler...

far da bu:http://aksoytuning.com/honda-civic-04-06-angel-eyes-far-eagle-eyes-urun929.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan.izgi -- 30 Ocak 2012; 19:15:33 >
  • mercek değişim ile aydınlatmanızı düzeltebilirsiniz. angel farların tamamında mercekler problemli malesef.
  • quote:

mercek değişim ile aydınlatmanızı düzeltebilirsiniz. angel farların tamamında mercekler problemli malesef.

Bu konuyla ilgili forum sitelerindeki yazıları o kadar çok okudum ki kafam 56 oldu.

Üstadım son soru olsun diyelim. Şimdi ben bu angelın merceğini değirtireyim orası tamam. Peki bu işe xenonu hiç karıştırmasam. Güzel bir sonuç alır mıyım? Bir de şimdiki farlarımın yükseklik ayarı iptal olacak mı? Ayrı bir müdahaleyi gerektirir mi?

Teşekkürler...
  • mercek değişimi yapıltıkdan sonra illa xenon takılmasına gerek yoktur. normal halojen ampul ilede kullanabilirsiniz tabiki.
    şu anki angel farınızın yükseklik ayarı varsa zaten mercek değişse bile çalışırcaktır. yükseklik ayarı çerçeveyi hareket ettirir. mercekte çerçeveye sabitlenir.
  • yeni kasa vw caddy aracımıza xenon taktırmak istiyorum h7 4300 k dusunuyorum philips kendi xenon olanımı yoksa photon philips adı altında satılan canbus xenon almamımı onerirsiniz??
  • Ahmet bey merhaba
    sitenizdeki kırmızı 307'nin sahibiyim,belki tanırsınız.

farlarımı 2 kere değiştirdim. şu anda 3.farımı kullanıyorum.
    audi q7 gündüz farlı, yeni nesil hella mercekli (bmw f10) ve d3s xenon kitli.

gelelim konuya
    malum yeni kanun çıktı,şu otomatik yükseklik ayarı olmadan muayeneden geçilemiyor deniyor.
    otomatik yükseklik ayarı sistemini nasıl uygulayabilirim
    yurt dışı sitelere baktım fakat oem ürün bulamadım.

çıkma olarak nereden bulunabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapcep6161

yeni kasa vw caddy aracımıza xenon taktırmak istiyorum h7 4300 k dusunuyorum philips kendi xenon olanımı yoksa photon philips adı altında satılan canbus xenon almamımı onerirsiniz??

markalar ile ilgili yorumu direk konuya yapmıyorum malesef. özelden sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

Ahmet bey merhaba

gelelim konuya
    malum yeni kanun çıktı,şu otomatik yükseklik ayarı olmadan muayeneden geçilemiyor deniyor.

merhabalar
    evet bu çok önemli bir konu malesef şubat başından beri tüv böyle bir kural ortaya koydu. Çakma xenonu merceksiz şekilde direk farına takmış gezen asıl trafikte zararlı farları engeleyecekleri yerde bizim gibi mercek montajı ile tamamen orjinal hale getirilmiş farları sadece yükseklik ayarı otomatik değilmiş diye ağır kusur vermek kadar anlamsız birşey olamaz. ama durum böyle malesef. gerçi geçen senelerde de bu kural ortaya çıkıp bir süre sonra kalkmıştı gene öyle olabilir diye düşünüyorum.

Bir araca sonradan otomatik yükseklik ayarı yapmanın hiçbir koşulda imkanı yok malesef. Daha başka soranlarda olacaktır o sebeple detaylı açıklıyım.

Öncelikle far yüksekliği otomatik olan farlarda servo değil step motor kullanılır. bu motorların gücü yüksektir ve hızlı hareket eder. servo motor ile aracın eğim değişikliklerine ani cevap verilemez. bu sebeple servo motorlu bir fara step motor zaten düzgün şekilde takılmaz ve daha baştan bu işlem imkansız olur.

Diyelimki motor bir şekilde takıldı. Aracın yükseklik farkını anlayabilmesi için ön ve arka aksları üzerinde seviye ölçen sensörleri vardır. Bu sensörlerin boyutu ve aks yükseklik aralığı her araçta farklı olduğu için eğer aracınızın orjinalde otomatik yükseklik ayarlı versiyonu varsa ancan onun sensörleri takılarak işlem yapılabilir. yani başka bir aracın sensörü başka araca uymaz. Orjinalden xenonu bulunmayan araçlarda bu konuda tamamen eleniyor.

Diyelimki motorda takıldı, aracın sensörlü versiyonunda bulunan sensörlerde bulundu ve takıldı. bu durumda da bu sensörleri kontrol edecek ecuyu bulmak gerekiyorki artık güncel araçların bir çoğunda bu kontrol mekanizmasını balastlar yapıyor. O sebeple gene orjinal kullanılan balastları bulmak veya ayrı ise bu ecuyu bulmak ve nasıl olacaksa bunu araca tanıtarak kullanılabilir hale getirmek gerekiyor. farlar ilk yakıldığında motorlar kendince bir hareket yapıp farı yerine getirir, veya aracın önü yukarı bakıyorsa selektör yaptığımızda uzun çok yukarı gitmesin diye farları selektör sırasında biraz aşağı indirir vs. gibi bu sistemin çok fazla fonksiyonu mevcut ve bir sürü bilgiye ihtiyaç duyuyor. bu sebeple Aracın far ecusu vs. gibi modüllleride değişmeden bu parçaların direk araca uygulanabileceğini zannetmiyorum. maliyet zaten mercek modifiyesi vs. işlemlerinden daha fazla tutacaktır.

• iyi günler. öncelikle böyle bir konuda faydalı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim

sorum şu olacak. bugun itibariyle volvo s40 2008 aracımdaki sol mercekli xenon far yanmıyor. hatası ne olabilir sizce. birde hatası sonucu alacağım ürünler neler olabilir. yardımcı olabilirmisiniz. kelvin derecesini ve xenon markasını bilmiyorum.

• Merhabalar sizi Forumdan benimle ilgilene birisi önerdi ;

Mazda 2 2011 model 1.3 go arabası aldım ve xenon dusunuyorum

aracın xenonlerı H4 sisler ise h11 6000k ve ya 5000k dusunuyorum...

mercekli mi merceksiz mi bilmiyorum aslından philips dusunuyorum ama daha uygun fıyatlı bı marka da olabilir....yardımlareını beklıyorum ...saygılarımla

• quote:

quote:

Ahmet bey merhaba

gelelim konuya

merhabalar
    evet bu çok önemli bir konu malesef şubat başından beri tüv böyle bir kural ortaya koydu. Çakma xenonu merceksiz şekilde direk farına takmış gezen asıl trafikte zararlı farları engeleyecekleri yerde bizim gibi mercek montajı ile tamamen orjinal hale getirilmiş farları sadece yükseklik ayarı otomatik değilmiş diye ağır kusur vermek kadar anlamsız birşey olamaz. ama durum böyle malesef. gerçi geçen senelerde de bu kural ortaya çıkıp bir süre sonra kalkmıştı gene öyle olabilir diye düşünüyorum.

Bir araca sonradan otomatik yükseklik ayarı yapmanın hiçbir koşulda imkanı yok malesef. Daha başka soranlarda olacaktır o sebeple detaylı açıklıyım.

Öncelikle far yüksekliği otomatik olan farlarda servo değil step motor kullanılır. bu motorların gücü yüksektir ve hızlı hareket eder. servo motor ile aracın eğim değişikliklerine ani cevap verilemez. bu sebeple servo motorlu bir fara step motor zaten düzgün şekilde takılmaz ve daha baştan bu işlem imkansız olur.

Diyelimki motor bir şekilde takıldı. Aracın yükseklik farkını anlayabilmesi için ön ve arka aksları üzerinde seviye ölçen sensörleri vardır. Bu sensörlerin boyutu ve aks yükseklik aralığı her araçta farklı olduğu için eğer aracınızın orjinalde otomatik yükseklik ayarlı versiyonu varsa ancan onun sensörleri takılarak işlem yapılabilir. yani başka bir aracın sensörü başka araca uymaz. Orjinalden xenonu bulunmayan araçlarda bu konuda tamamen eleniyor.

Diyelimki motorda takıldı, aracın sensörlü versiyonunda bulunan sensörlerde bulundu ve takıldı. bu durumda da bu sensörleri kontrol edecek ecuyu bulmak gerekiyorki artık güncel araçların bir çoğunda bu kontrol mekanizmasını balastlar yapıyor. O sebeple gene orjinal kullanılan balastları bulmak veya ayrı ise bu ecuyu bulmak ve nasıl olacaksa bunu araca tanıtarak kullanılabilir hale getirmek gerekiyor. farlar ilk yakıldığında motorlar kendince bir hareket yapıp farı yerine getirir, veya aracın önü yukarı bakıyorsa selektör yaptığımızda uzun çok yukarı gitmesin diye farları selektör sırasında biraz aşağı indirir vs. gibi bu sistemin çok fazla fonksiyonu mevcut ve bir sürü bilgiye ihtiyaç duyuyor. bu sebeple Aracın far ecusu vs. gibi modüllleride değişmeden bu parçaların direk araca uygulanabileceğini zannetmiyorum. maliyet zaten mercek modifiyesi vs. işlemlerinden daha fazla tutacaktır.

Ahmet hocam o zaman arabayı değiştirmek gerekiyor desenize...

Mercekli yapacaksın, muayeneye giderken holojen takıp gideceksin. Başka yolu yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: blade038

iyi günler. öncelikle böyle bir konuda faydalı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim

sorum şu olacak. bugun itibariyle volvo s40 2008 aracımdaki sol mercekli xenon far yanmıyor. hatası ne olabilir sizce. birde hatası sonucu alacağım ürünler neler olabilir. yardımcı olabilirmisiniz. kelvin derecesini ve xenon markasını bilmiyorum.

merhabalar
    muhtemelen ampulunuz arızalanmıştır. en güzeli sağ sol ampul değişimi yaparak sorun nerde bulmaktır. eğer bu seferde diğer taraf yanmaz ise kesinlikle ampul bozulmuştur. yeni bir ampule ihtiyacınız var fakat renk farkı gibi konular olacağı için takım olarak değiştirmek gerekir. orjinal ampul 4300K oem ampuldur. ampul için özelden ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PES_21_Murat

Merhabalar sizi Forumdan benimle ilgilene birisi önerdi ;

Mazda 2 2011 model 1.3 go arabası aldım ve xenon dusunuyorum

aracın xenonlerı H4 sisler ise h11 6000k ve ya 5000k dusunuyorum...

mercekli mi merceksiz mi bilmiyorum aslından philips dusunuyorum ama daha uygun fıyatlı bı marka da olabilir....yardımlareını beklıyorum ...saygılarımla

merhabalar
    ne normal kısa farlarınız nede sis farlarınız mercekli değil malesef zaten merceksiz farlara xenon takılması bu konunun amacına ters. ki zaten ben h4 xenon kit satışıda yapmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

quote:

Ahmet bey merhaba

gelelim konuya

merhabalar

Ahmet hocam o zaman arabayı değiştirmek gerekiyor desenize...

Mercekli yapacaksın, muayeneye giderken holojen takıp gideceksin. Başka yolu yok...

evet durum aynen o şekilde malesef. nasıl merceksiz şekilde kit takanlar muayaneye gitmeden söküp normal ampul ile gidiyorsa bizimde o işlemi yapmamız gerekicek. fakat buda kolay bir iş değil çünkü d2s d1s ampul kullanan bixenon merceklere h7 halojen ampulu takmak dert. heleki bosch falansa. hella mercekler bir şekilde oturuyor geçici olarak halledilir ama boschlarda silikon ile yapıştırmak falan gerekir yoksa durması mümkün değil.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.