Şimdi Ara

XEON 5620 4ghz overclocklu kullananlar topluluğu (Testler ekleniyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Xeon 5620 işlemciyi overclocklu kullananları bu başlık altında toplamak istedim.
    Bu arada ben 4Ghz yapmadım henüz stabil ayarları bulmaya çalışıyorum neden sende 3.921mhz demeyin örnek olarak koydum resimi

Yapmanız gerekenler

1- Detaylı bios ayarlarınız
    2- CPU Z ana ekranı Mainboard kısmı ve Memory kısmı açık şekilde bir ss
    3- Lynx testi 10 loop
    4- Vantage testi
    5-3Dmark 2006 testi

Örnek,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 12 Aralık 2010; 19:16:23 >

• xeon işlemciler i7 işlemcilere göre hangi konularda daha iyidir hangi konularda daha kötüdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psychomania

xeon işlemciler i7 işlemcilere göre hangi konularda daha iyidir hangi konularda daha kötüdür?

bende merak ediyorum, neden xeon işlemci ?
  • üretilme amaçları farklı. aslında ikisi de 7-24 çalışabilecek işlemciler ama i7, 7-24 çalıştırılırsa daha çabuk yıpranmaktadır.
    ayrıca xeon işlemciler daha fazla ram desteklerler.i7 980x max. 24gb ram destekliyo diye hatırlıyorum.
    donanım desteği için de aynı şeyi söyleyebilirim. modern bir server anakarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DataM4N -- 17 Kasım 2010; 17:25:16 >
  • Xeon işlemciyi seçme sebebim. Ramleri daha iyi kullanıyor olması. Ayrıca 32nm olması nedeniyle daha az ısınıyor ve rendering de daha iyi sonuç veriyor. @3.8ghz de i7 920 @4ghz den daha iyi sonuç aldım. Ramler 1600mhz de olmasına rağmen.

Dezavantajları yüksek VTT ye gelmez xeon işlemciler. Zaten ramleri çok iyi kullandığı için gerekde kalmıyor.

Ama merak ettilerinizi pm den sorarsanız daha iyi konu başlığı farklı çünkü arkadaşlar. Xeon 5620 kullananlar yazmalı ;)
  • cevap için çok teşekkürler...
  • Son 1 senedir baya bir overclockçu Xeon işlemcileri kullanmaya başladı ama günlük olarak sanırım ilk defa bir kullanıcı günlük stabil değerlerini yayınladı Ali tebrikler

32nm Quadcore işlemci Xeon E5620.. Intel'in yeni bir komut setinide barındırıyor: AES .. Bu komut seti üst seviye i7 işlemcilerde i7 970 ve i7 980X işlemcilerde kullanılmakta.

Xeon işlemciler X58 anakartlar ile çalışabilmektedir, tabiki anakartınızın bu işlemciyi desteklediğinizden emin olmalısınız. Mimari yapıları gereği belleği desktop işlemcilerine göre daha verimli kullanabilmektedirler. Kendimde desktop makinamda bir xeon işlemci kullanıcısı olarak söyleyebileceğim ilk şey ciddi yük altında bile işlemcinin tıkanmamasıdır. Bu işlemciler ayrı ayrı birçok işlemi her birine azami işlem gücünü verebilecek şekilde optimize edildikleri için örneğin bir oyun oynarken alt+tab ile windowsa geçip diğer açık programlarınızda çok rahat gezinebilirsiniz.

Windows işletim sistemi desktop bir işlemcide örneğin ağır yük bindiren bir program açtığınızda, örneğin oyun gibi, diğer arka planda çalışan programları bellekte yeterince boş yer olmasına rağmen sanal belleğe atar. Xeon işlemci üzerinde çalıştığında ise workstation olarak çalıştığını varsayar ve arka planda çalışan programlarında her an hazır olması gerektiğini varsayar ve buna göre kendisini optimize eder.

Örneğin ben sürekli yüksek ayarlarda company of heroes oynayan birisiyim. Oyun sürekli altta açıktır, visual studio 2010, sql server, internette onlarca sayfa, utorrent download, outlook, çeşitli excel word dosyaları ve antivisurümde sürekli açıkken desktop işlemcilere göre ciddi bir geçiş hızı ve performans artışı elde ediyorum. Makinamı asla shutdown etmiyorum, sürekli standbya alıp ertesi akşam açıp kaldığım yerden devam ediyorum.

Masaüstünde Xeon işlemci son bir iki aydır konfigurasyon konusunda yardımcı olduğum herkeze önerdiğim bir çözüm haline geldi. Umarım intel ve anakart üreticileri yeni nesil Sandy Bridge Xeon işlemcilerin desktop anakartlarda çalışmasının önüne engel koymaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @AbsoluteZero : Çok önemli bir noktaya değinmişsin. Cİdden oyunlarda alt+tab yaptığımda hiç tıkanma olmuyor. 3.8ghz ve ramler 1600mhz de iken i7 920 @4ghz ramlerde 2000 mhz den daha yüksek performans veriyor. Bilgisayar yaklaşık 40 gündür açık ve bir kere bile kapanmadı. 7/24 overclockluu.
  • http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1530844

http://hwbot.org/community/submission/1089375_

Şimdilik bu saatte fazla yüklenmek istemedim :D 1.liği alırım yakındır...
  • herkes ür ve özgür güzel sonuçlar gelmiş devamını dilerim
  • Xeon işlemciler 7/24 çalışma mantığı ile çalıştığından dolayı genelde fazla Oc olmaz.Darkstone nickli arkadaşımız cidden iyi bir frekans değeri yakalmış gibi görnüyor.Tebrikler.Son zamanda yüksek performans tutkunları Xeon işlemcilere yönemliş durumda.Özellikle birden çok programı kasmadan çalıştırması ve performans düşüşü olmaması bu işlemcileri desktop işlemciler farklı kılabilmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.Prodigyy -- 13 Aralık 2010; 6:57:17 >
  • Ve işte AIDA64 Extreme Edition Karşılaştırmalı test tablosu

Resimlerden görüldüğü gibi XEON 5620 bellekleri çok iyi kullanıyor. Ayrıca sıcaklık ve güç tüketimi konusundada overclock ile ilgilenenlere göz kırpıyor. Tek yapmanız gereken overclock yaparken 1600mhz üzerine fazla çıkmamak. Bellekleri çok iyi kullandığından 2000mhz i kesinlikle aratmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 12 Aralık 2010; 19:47:54 >

• bende sürekli developing ile ugrasiyorum

acaba bendemi xeon alsam

en ucuz nerede satılıyor ve hangi anakart ve rami önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 27 Aralık 2010; 1:35:23 >
  • Kullandığım anakart ve Ramler beni bu güne kadar overclock konusunda hiç yarı yolda bırakmadı.

Kingston HyperX T1 ddr3 2000mhz @1600mhz CL7

Ve tabiki Rampage III Extreme..
  • Bu da yeni yöntemlerle aldığım test...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.