Şimdi Ara

xeon e5430 sabit 100 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle selamlar. çin'den aldığım xeon işlemciyi modladıktan sonra asus p5kpl-c anakartıma taktım. ilk açılışta yaklaşık 10sn sonra
    pc kendi kendini kapattı. tekrar açtım hızlıca bios tan sıcaklığa baktım 100 santigrat ile karşılaştım ve işin garibi 100 derece sabit.
    ne 99 oluyor ne de 101. bir süre sonra kapanıyor zaten. sorun anakartta değil. eski çift çekirdekli işlemcimi taktığımda sorunsuz 40-45
    derecede çalışıyor. ama ne hikmetse xeon'u taktığımda anında 100'e fırlıyor. mod sticker'i kontrol ettim, biosu modlamak gerekiyormuş modladım ama tık yok. çözümü bulamadığım için sizlere soruyorum şimdiden teşekkürler.

asus p5kpl-c
    Core 2 duo e7200/Xeon e5430
    r7 240 2gb 128bit dx12
    380w psu

• Merhaba. Kullanmış olduğunuz anakart bir xeon işlemci için üretilmedi, bir kaç işlem sonrası uygun hale geliyor. Gösterilen sıcaklık değerleri büyük olasılıkla yanlış. Bunu anlamanın en iyi yolu fanın demirine kısa bir süre dokunup sıcaklığa bakmak. 100 derece ise gerçekten kısa bir süre canınız yanacaktır. Ama benim görüşüme göre Güç kaynağınız yetersiz geliyor olabilir. Ha bir de şöyle bir şey var. Eğer fanın demiri serin ise, BİOS ayarlarından işelmcinin maksimum sıcaklığını arttırıp tekrar deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murder King

Merhaba. Kullanmış olduğunuz anakart bir xeon işlemci için üretilmedi, bir kaç işlem sonrası uygun hale geliyor. Gösterilen sıcaklık değerleri büyük olasılıkla yanlış. Bunu anlamanın en iyi yolu fanın demirine kısa bir süre dokunup sıcaklığa bakmak. 100 derece ise gerçekten kısa bir süre canınız yanacaktır. Ama benim görüşüme göre Güç kaynağınız yetersiz geliyor olabilir. Ha bir de şöyle bir şey var. Eğer fanın demiri serin ise, BİOS ayarlarından işelmcinin maksimum sıcaklığını arttırıp tekrar deneyebilirsiniz.

gerekli bios modlamalarını yaptım ama sizin dedikleriniz mantıklı gelmeye başladı çünkü bu bir süre sonra olan birşey değil, anında 100'e
    fırlıyor. biosa bile zor girebiliyorum. söylediklerinizi deneyip geri dönüş yapacağım.

• hocam dediklerinizi yaptım cpu 100 dereceye çıkıyormuş elim hala biraz acıyor.
    psu yetersiz gelebilir demişsiniz ama sıcaklıkla alakası olabilir mi?
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Mayıs 2020; 18:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydenk61

hocam dediklerinizi yaptım cpu 100 dereceye çıkıyormuş elim hala biraz acıyor.
    psu yetersiz gelebilir demişsiniz ama sıcaklıkla alakası olabilir mi?

İşlemcinin gerçekten 100 dereceye fırladığından emin isen geriye tek bir seçenek kalıyor, soğutma yetersiz ya da işlemci fanını doğru şekilde yerine oturtamadınız. Arada ufacık bir boşluk dahi kalsa soğutma işlemi gerçekleşmez. Termal macun da sürün mutlak suretle. Bu arada E5430 'un fabrika çıkışlı halinde verilen maksimum sıcaklık değeri 67 derece. Eğer sen oynamadıysan bu ayarlar ile işlemci 67 dereceyi geçtiği an kendini resetler. O yüzden 100 derece de sabit kalması olayı garip geldi.
  • huhuq kullanıcısına yanıt
    huhuq hocam stickeri doğru taktığıma eminim
    verdiğiniz romla biosu güncelledim.

1-cpu fan hızı düştü.
    2-gpu fan hızı yaklaşık 2kat arttı.
    3-açılışta görüntü gelmedi.(gpu fanını sökünce geldi.)

kendi modladığım romu kurdum şuan sıkıntı yok ama işlemci halen 100 dereceye çıkıyor tıkanıp kaldım daha önce böyle birşey ile karşılaşmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evo9ix -- 19 Mayıs 2017; 20:23:42 >
  • Murder King M kullanıcısına yanıt
    40-45 derece ile 100 derece arasındaki fark büyük hocam termal macunu güzelce sürdüm gene aynı birde 100 derece sabit hiç oynamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydenk61

huhuq hocam stickeri doğru taktığıma eminim
    verdiğiniz romla biosu güncelledim.

1-cpu fan hızı düştü.
    2-gpu fan hızı yaklaşık 2kat arttı.
    3-açılışta görüntü gelmedi.(gpu fanını sökünce geldi.)

kendi modladığım romu kurdum şuan sıkıntı yok ama işlemci halen 100 dereceye çıkıyor tıkanıp kaldım daha önce böyle birşey ile karşılaşmamıştım.

Şu anda bilgisayar açılıyor mu ? Açılıyor ise verilen sıcaklık değerleri yanlış. Cpu fan kaç RPM şu anda
  • Murder King M kullanıcısına yanıt
    hayır hocam 775pin işlemciyle yazıyorum şuan.
    hocam ben sticker'den şüpheleniyorum çok sakat duruyor ama doğru taktığıma eminim. stickerin kenarı diğer pine geliyor gibi geldi gözüme birde anakartın plastik kısmını keserken birinde ısıtılmış tornavida kullandım erittim plastiği direk. eriyen plastik aktı çok az ama kontrol ettim pinlere temas etmedi şimdi psu dan veya fan dan şüpheleniyorum ama fan olsa core 2 duo da 40 derece xeon da nasıl 100 oluyor. hemde sabit. psu desem sıcaklıkla alakası olur da o kadar etkilemez bence. yazılımsal da olabilir ama gerekli microcode modlarını yaptım anakarta.
    gerçekten çok beyin yakan bir durum. bu zamana kadar yapmadığım şey yoktur belki ama bu bayağı bir sıkıntı. şuan maddi yönden sıkıntım olmasa sırf nedeni anlamak için kafama takılan her parçayı değişirdim. bakacağız hayırlısı.

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Mayıs 2020; 18:55:6 >
    verdiğiniz bios dosyasında ne gibi değişiklikler vardı belki yorumlayabilirim. bu arada verdiğiniz dosyayla biosu kurunca cpu fanı yavaşladı gpu fanı hızlandı görüntü gelmedi gpu fanı sökünce geldi ama keşke aklıma gelseydi de kurunca biosu sıfırlasaydım. neyse hocam dediklerinizi deneyeceğim saolun.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Mayıs 2020; 18:55:19 >
    evet benimki p5kpl-c. verdiğiniz dosyayla tekrar biosu kurdum hemen biosu sıfırladım sıkıntısız çalıştı ancak halen 100 derece sorunu devam etmekte. geriye tek çare kaldı ya soğutma yada psu. ben ikisinide değiştireceğim kısa zamanda çok yardımcı oldunuz teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.