Şimdi Ara

xeon e5450 anakart uyum problemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimdeki kesilmiş hazır e5450 xeon işlemciyi ecs g41t-r3 anakart ile birlikte çalıştırma çabalarım şuan yarım kaldı.

sistem açılıyor herşey başlangıçta güzel fakat oturum açılırken pc kendini kapatıyor acaba problem ne olabilir ?

konuyla ilgili yazıları biraz araştırdım ancak tam bir cevap bulamadım.

yardımlarınızı bekliyorum...

• işlemci fanına bak yerine tam oturmuş mu,fan dönüyor mu? bunlarda sorun yoksa güç kaynağın ne kullandığın ekran kartı ne?
  • Modsuz mu? Yani mod gelecek yeri kestin mi? Eğer öyleyse pinler sorun yaratıyor olabilir diyeceğim ama sistem açılıyorsa tek nedeni bu olmayabilir, diğer bileşenleri tak-çıkar şeklinde dene istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana kesilmiş geldi

güç kaynagı zalman 300le
    ekran kartı xfx hd6850

10 saniyede kapatıyor.
    işlemci fanı dönüyor, fakat işlemci sanki fazla ısınıyor sebep bu olabilir mi ? normal stok fan var. yetmiyor olabilir mi ?
    ekranı onboarda aldıgım zaman yine değişen birşey yok.
  • Sanki anakarttan gibi geldi bana.Anakarta uygun modlu biosu attınız mı ? Atmadıysanız o anakarta uygun biosu şu sayfadan http://ideafix.name/?p=1909 ECS G41T-R3 (V1.0A) olanı listeden bulup indirin.Rar dosyası içinde hem orjinal biosu hem 771 soket için yazılan modlanmış hali var bunu deneyin önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Mayıs 2017; 22:31:24 >
  • V.I.P. V kullanıcısına yanıt
    Psudan olabilir pc kendini kapatiyorsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslemci fanini sokup macunlayip tekrar takin tam oturmamis olabilir. 1 den fazla rem varsa sokup teker teker deneyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistem çalışan bir sistem. sistemde şuan e6600 işlemci zaten uzun süredir sorunsuz çalışmakta.

ramler 2 x 2 gb kingston dual kit ddr3 1333

ekranı onboarda aldıgımda değişen birşey olmuyor, psu dan olma ihtimali düşük gibi iki işlemcinin harcadıkları güç arasında 15w fark var. xeon 80w core2 65w

ekran kartı en maksimumda 150w çekiyor. onu onboarda aldıgımda hesaba katmıyorum zaten.

fanı taktım çıkardım kerelerce sonuç aynı. ramleri deniyeceğim. ve biosu güncelleyeceğim.
  • Hala

Kasayi yan yatir

Diyen cikmamis...

Tavsiyeye gelecek olursak.

Siteden karta ait bilsu indirip guncelleyin islemcide ariza vs yoksa sorunsuz calisacaktir..

http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

• ECS marka anakarta ait bios yok o sitede
  • Orjinal biosu indirip emulator ile microcodlari entegreetmeyi denersiniz.

• ideafix de biosu buldum ilk fırsatta deneyeceğim...
  • e5440 almayı düşünüyorum e5450 ile arasında 10 dolar fark var değer mi?
  • melancholy861 kullanıcısına yanıt
    10 dolara degmez, ram alabilirsin o paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupgizmo16

10 dolara degmez, ram alabilirsin o paraya.

haklısın şuan e7200 2gb ram onboard ekran kartı ile kullanıyorum e5440 toplamda 4 gb ram alırsam umarım performans baya artar bu arada aliexpressten ekran kartı almalı mıyım?
  • AliExpress ten ekran kartı alma, rx 460 yada 1050 düz alabilirsiniz. Ram olarak minimum 4gb yanına eklemeyi ihmal etme.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.