Şimdi Ara

XFX 8600GTS Yerine Hangi Kart Almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran kartı oyunlarda gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Yüksek çözünürlükte full detaylarda oyun oynuyorum ama bazen görüntüler birbirine giriyor. Veya anlık olarak görüntü çakışmaları renklerin birbine binmesi gibi durumlar oluyor. Driver paralel Lines ve GRAW da bilgisayarı kilitleyebiliyor, PES6 da ise masaüstüne dönüp oyuna geri girince düzeliyor. Bu arada ekran kartında aşırı ısınma var sanki.
    Bunun pes oynarken başıma gelen bir örneğinin fotografını çekip upload ettim. Bakıp fikir verirseniz sevinirim. Sorun tamamen ekran kartındamı sizce?

Çözüm için denediklerim:
    Sisteme tekrar windows xp kurdum, önce ekran kartının kendi driverlarıyla daha sonra forceware en güncel sürümüyle denedim. Anakartın en güncel driverını kurdum(zaten uzun süredir güncellenmiyor)

XFX 8600GTS Yerine Hangi Kart Almalı?

Sistemim
    AMD 3000+ 64bit
    1024 twinmoss 400mhz
    320 GB samsung 7200.10
    Epox 9npa ultra
    XFX 8600 GTS
    22" Samsung 226BW

Not: Ekran kartını iade ettim yerine hangi kartı almamı önerirsiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathetic -- 9 Ağustos 2007; 10:36:36 >

• bence ısınma sorunu var

sıcaklıktan değilse kartın bozuk olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 6 Ağustos 2007; 13:41:21 >
  • 8800 lerdeki soruna benziyo hele pes6 da masaustune geldıkten sonra duzelmesı fln
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

8800 lerdeki soruna benziyo hele pes6 da masaustune geldıkten sonra duzelmesı fln

8800 lerde hiç bir zaman görüntü bozulmuyor. Sadece fps de anlık düşüşler yaşanıyor. Alt+tab la kendine geliyor alet.
  • Benim sorun bazen hiç olmuyor. Saatlerce oyun oynuyorum birkez bile olmuyor bazende oyunun daha 10uncu dakikasında olabiliyor. Yada daha geç, kararlı bir durumu yok ve kart çok ısınıyor. Bu yüzden oyundan çıktığımda windowstada yavaşlama oluyor sanırım ekran kartından kaynaklı. Daha önce x800Gto varken hiç böle şey olmuyordu...

Bir sorum daha olucak Xp için direct x 10 yokmu ?
  • hayır yok
  • bende de leadtek 8600GT var.

Onda da bazen yazılar birbirine giriyo fln.
    ısıdandır diye düşünüyorum çünkü o/C suz açtığımda öyle bi sorun olmuyo. Ama o/C ile açınca %90 oluyo.
    O yüzden kartun hava alıp alamadığına bak. Altına büyük bi fan koyup dene bide.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartımın üzerinde ekran kartı dışında takılı olan herhangi bir şey yok
  • Ekran kartını bugün iade ettim. bunun yerine aynı fiyat aralığında hangi kartı almalıyım ?
  • illa dx 10 olsun istemiyosan x1950xt yada x1950pro alabilirsin...dx 10 destekli istiyosan 8600gts den cok daha ucuza ve 8600gts e yakın performansı olan palit 8600gt sonic plus alabilirsin geriye kalan parayada 1gb ram alırsın
  • Powercolor 1950 Pro Extreme alırsan hem rahat eder, hem de dx10 a geçmek istediğinde çok rahat elinden çıkarırsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Powercolor 1950 Pro Extreme alırsan hem rahat eder, hem de dx10 a geçmek istediğinde çok rahat elinden çıkarırsın..

çok rahat nasıl çıkaracak ya.. o kart 1-2 sene sonra para etmez ki.. sudan ucuza gider malesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: evohan

quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Powercolor 1950 Pro Extreme alırsan hem rahat eder, hem de dx10 a geçmek istediğinde çok rahat elinden çıkarırsın..

çok rahat nasıl çıkaracak ya.. o kart 1-2 sene sonra para etmez ki.. sudan ucuza gider malesef

1-2 sene sonra 8600GTS'ler, 2600XT'ler de ucuza gidecek maalesef

@pathetic, eğer üzerine daha fazla para vermeyeyim diyorsan ve DX10 olmasını da istiyorsan 2600XT DDR4 alabilirsin,
    DX10 önemli değil dersen X1950Pro ya da X1950XT gibi kartlar var alabileceğin,
    çıkmış olsaydı 8800GT veya 2900Pro al derdim ama 2-3 ay var daha

• X1950 pro derim,yalnız psu'nunda iyi olması lazım.
  • bence x19** veya 79** serisi bir kart al, ikinci el forumunu takip edersen çok uygun fiyata kartlalar bulabilirsin geçenlerde asus 7950gt 512 mb 250 ytl ye satıldığını gördüm.

bu arada senin sorununa benzer bir sorunu bende ghost recon 2 de yaşadım, 162,18 yüklüydü ayarları full yaptığımda görüntüler birbirine giriyor kısa bir süre sonundada pc reset atıyordu, ayarları en düşük seviyeye getirdiğimde ancak oynatıyordu, bende yeniden eski driverım 93,71 e döndüm şu anda ayarlar full de rahat oynuyorum kartım 7950gt 256mb
  • cevaplar için teşekkür ederim

firma paramı iade edene kadar birkaç gün düşünme sürem var , bende hd2600xt ddr4 düşünüyorum aslında o farkada 1gb daha ram almayı tabii. Forumda birçok sayfa dolaştım ve gördüğüm kadarıyla dx10 için birkaç ay beklenmesi daha çok sayıda oyun çıkması ve bunların testlerinin incelenmesi lazım. Ben şuan yine dx10 destekli şuanki oyunları bana hızlı bir şekilde oynatabilecek bir ekran kartına yöneleyim diyorum.Denediğim kadarıyla 8600gts ve okuduğum kadarıyla 8800gts bile hataları nedeniyle dx10 a geçmek için şuan paralarını haketmiyorlar.

Aslında 8600gts yi çok istiyerek almıştım... Eğer Asus 8600gts kullanan bir arkadaş varsa onun fikrini almak isterim.
  • 8600 gt sonic+ war onada bakabilirsin yada 2600xt sonic war bide onlara bak ama 8600 gts dahil tum kartlar orta ve alt seviye kartlar onlarla oyunları orta ayarlarda oynarsın anca bu arada bana gore 8600 gts fiyatını haketmiyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.