Şimdi Ara

Xfx OC HD6850 Tekleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    xfx oc Hd6850 ekran kartına sahibim.Oyunlarda ani fps düşüleri yaşıyorum.Her türlü driveri(11.10 dahil),ayari denedım sorunu tam olarak çözmüş değilim.Tekleme olayi,oyundaki nesneleri yüklermişcesine oluşuyor.Frapsla video çekmeye kalkışınca iş işkenceye dönüşüyor.Isı değerlerim ise iyi boşta 30 larda,1080p ağır oyunlarda max 60 görüyor.psu dan şüphelendim Seasonic 850w 80+ psu aldım sonuç pek değişmedi.Sata 3 Hdd mi ide olarak kullanıyormuşum.AHCİ moduna alıp format attım.Hafif düzelme oldu ama sonuçta gene kasıyor.Masaüstünde takılma veya performans düşüşleri hiç yok,Saat gibi takır takır işliyor.Gelgelelim oyunlarda pert.Aylardır denemediğim birşey kalmadı.Ekran kartını servise yollamıştım.Kusursuz çıkmıştı.Sistemi değiştirme imkanımda yok.Bir diğer sorunum Hz ile ilgili Videolarda ve yüksek yenıleme gerektıren efektlerde dalgalanma oluşuyor.örn : 'Hoşgeldiniz' yazısından sonra masaüstü gelmeden önce kararma efekti dalgalı dalgalı oluyor.Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.Alın teriyle kazanılıp alınmış bir bilgisayarın böle sorunlar çıkarması evlat acısı gibi koyuyor.

Ayrıca;
    Biosda PCIE CLOCK u Autodan 100 e alınca kasma azalıyor ama sorun devam ediyor.
    Biosda uma(ob hd4250)ekran kartı Disable edilmiş durumda.
    Denediğim oyunlar : Knight online(onboard'da bile oynanan bir oyun),BBC2,Cod Black ops,Darksiders..Hepsinde aynı sorun map yüklercesine tekleme..
    Isılar : Cpu (4 Ghz Sabit,Min 20C max 45C) , Anakart ( Min 28C Max 37C ) , Ekran kartı ( Min 30C Max 60C civarlari )
    işlemci : Amd x6 1090t 4 ghz oc 1.4250 volt. (standart saat hızında sonuç aynı.4 Ghz de bu zamana kadar hiç mavi ekran vb. hata almadım.)
    Ram : Kingston 4 gb 1333mhz cl7 tek modul ram(1.65v)
    Anakart : Gigabyte 880ga ud3h
    psu : Seasonic 850w 80+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 29 Ekim 2011; 0:28:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

merhabalar.
    xfx oc Hd6850 ekran kartına sahibim.Oyunlarda ani fps düşüleri yaşıyorum.Her türlü driveri(11.10 dahil),ayari denedım sorunu tam olarak çözmüş değilim.Tekleme olayi,oyundaki nesneleri yüklermişcesine oluşuyor.Frapsla video çekmeye kalkışınca iş işkenceye dönüşüyor.Isı değerlerim ise iyi boşta 30 larda,1080p ağır oyunlarda max 60 görüyor.psu dan şüphelendim Seasonic 850w 80+ psu aldım sonuç pek değişmedi.Sata 3 Hdd mi ide olarak kullanıyormuşum.AHCİ moduna alıp format attım.Hafif düzelme oldu ama sonuçta gene kasıyor.Masaüstünde takılma veya performans düşüşleri hiç yok,Saat gibi takır takır işliyor.Gelgelelim oyunlarda pert.Aylardır denemediğim birşey kalmadı.Ekran kartını servise yollamıştım.Kusursuz çıkmıştı.Sistemi değiştirme imkanımda yok.Bir diğer sorunum Hz ile ilgili Videolarda ve yüksek yenıleme gerektıren efektlerde dalgalanma oluşuyor.örn : 'Hoşgeldiniz' yazısından sonra masaüstü gelmeden önce kararma efekti dalgalı dalgalı oluyor.Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.Alın teriyle kazanılıp alınmış bir bilgisayarın böle sorunlar çıkarması evlat acısı gibi koyuyor.

Ayrıca;
    Biosda PCIE CLOCK u Autodan 100 e alınca kasma azalıyor ama sorun devam ediyor.
    Biosda uma(ob hd4250)ekran kartı Disable edilmiş durumda.
    Denediğim oyunlar : Knight online(onboard'da bile oynanan bir oyun),BBC2,Cod Black ops,Darksiders..Hepsinde aynı sorun map yüklercesine tekleme..
    Isılar : Cpu (4 Ghz Sabit,Min 20C max 45C) , Anakart ( Min 28C Max 37C ) , Ekran kartı ( Min 30C Max 60C civarlari )
    işlemci : Amd x6 1090t 4 ghz oc 1.4250 volt. (standart saat hızında sonuç aynı.4 Ghz de bu zamana kadar hiç mavi ekran vb. hata almadım.)
    Ram : Kingston 4 gb 1333mhz cl7 tek modul ram(1.65v)
    Anakart : Gigabyte 880ga ud3h
    psu : Seasonic 850w 80+

Peki bu sorunun ekran kartıyla olduguna dahir nekadar eminsiniz ? işlemcidende olabiliyordur. Siz teste gönderdim kusursuz cıktı dıyorsunuz sizden ricam birde işlemcinizi test edin

• prime ile test ettim 1 saat sorun vermedi.
  • quote:

prime ile test ettim 1 saat sorun vermedi.

Hocam aynı kartı kullandım xfx 6850 o.c black edition böyle sorunlar yaşamadım cokda iyi performans aldım.. Ekran kartından dolayı olacagını sanmıyorum teklemeler işlemciyle alakalı olur genellikle.. Ağırlaşmalar kasmalar büyük bir ihitmal ekran kartından olur.. Siz bana özelden bir mesaj atarsanız sorun hakkında yardımcı olabilirim.
  • e-mail adresinizi ekledim.Ayrıca sorunun tam olarak ekran kartında olduğunu bılmıyorum.Hd4250 onboard ekran kartımda frapsla o kadar kasmıyor..Buda beni direkt hd6850'e yönlendirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 29 Ekim 2011; 0:51:00 >
  • Bence ram 1333 ddr3 yavaş kalıyo gibi.Bir konu daha vardı orda birisi ekran kartı rami yetmeyince sistem raminden yiyo demişti ve gddr5 ile hız farkı baya var ddr3 ün.Bence eski ekran kartlarında böyle sorunlar olmayışı ddr3 ram kullanmaları ama ddr5 e geçince ekran kartları forumda 460,6850 vs. gibi kartlarda anlık takılmalar ve donmalar olduğunu gözlemledim bence ilerde ddr3 ten hızlı ddr5 e yakın ramlare geçilmeden bu sorun devam edicektir gerçi söylenenler doğruysa xddr e geçilecek amd yeni kartlarındaki bu bellekler 2 kat daha hızlı gddr5 ten ve aynı sorun yine tekrarlanabilir veya bu belleklerde bu sorun kaybolabilirde bence bunlar diğer bileşenlerin ne kadar ilerlediğine bakmadan sürekli sidik yarışında olan firmalar yüzünden kaynaklanıyor olanda son kullanıcalara oluyor malesef.
  • quote:

e-mail adresinizi ekledim.Ayrıca sorunun tam olarak ekran kartında olduğunu bılmıyorum.Hd4250 onboard ekran kartımda frapsla o kadar kasmıyor..Buda beni direkt hd6850'e yönlendirdi

Eklediniz fakat istek gelmedi :) mail adresinizi bildirirseniz bende ekliyeyim çünki bazen 1 kişinin eklemesiyle arkadaşlık isteği gelmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    PALIT gtx 1660 fan sorunu
    4 ay önce açıldı
    R7 250 OC sorun...
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ddr3 de kasma olayı olsa idi,herkez aynı sorunu yaşardi bence.ekran kartı ram 4.4 ghz nasıl yetmez onada anlam veremedım üstelık onboard oynanan bir oyunda =]

Joevin_54@w.cn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 29 Ekim 2011; 1:03:47 >
  • Yokmu bu derde bir çare bulacak cengaver?
  • gpu z den bak kart x1 demi çalışıyor yoksa x16 damı.
    ayrıca ekran kartına veya işlemciye oc çektiysen ve stabil degilseler ondanda yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 29 Ekim 2011; 22:24:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

gpu z den bak kart x1 demi çalışıyor yoksa x16 damı.
    ayrıca ekran kartına veya işlemciye oc çektiysen ve stabil degilseler ondanda yapabilir.

Bus interface : PCI-E 2.0x16 @x16 2.0
    Standart hızlardada aynı sorun devam ediyor.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 29 Ekim 2011; 22:40:51 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

gpu z den bak kart x1 demi çalışıyor yoksa x16 damı.

Bus interface : PCI-E 2.0x16 @x16 2.0
    Standart hızlardada aynı sorun devam ediyor.?

biosu varsayılan ayarlarına çek işlemcide ramlerde oc felan varsa hepsini default yap
    düzelmezsse garantiye yolla sorun belli olur
  • Standart ayarlardada aynı sorunu veriyor dedim kaç kere (: kartı garantiye yolladım sorunsuz çıktı.en azından öle dediler
  • Dostum anakartında onboard ekran kartı varsı onu biostan kapat. Bu yüzden pc ye 5 kez format attım ama sonunda buldum :) yalnız biostan iptal ettikten sonra windowsa format at ve anakart driverlarını kurarken onbort ekranın driverını da kurma ...
    Kolay gelsin...
  • biosda onboard ekran kartı sacma bı sekılde yazılmıs overclock bölümünün başşında bulunuyor.Uma var ve disabled seceneği war..Ayrıca biosdan kapattıktan sonra formatı anlayamadım?ve onboard ekran kartını kurmuyorm.
  • quote:

biosda onboard ekran kartı sacma bı sekılde yazılmıs overclock bölümünün başşında bulunuyor.Uma var ve disabled seceneği war..Ayrıca biosdan kapattıktan sonra formatı anlayamadım?ve onboard ekran kartını kurmuyorm.

Valla bana da mantıksız geliyor ama ben öyle çözüm buldum kullandığım 3ds max 2012 programında en performanslı hale o şekilde getirdim siz onboardu iptal edin sonra oyunu tekrar kurun bi deneyin olmazsa formatla deneyin bence. Bu benim fikrim başıma geleni söylüyorum sizde olur olmaz onu bilemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Setric

quote:

biosda onboard ekran kartı sacma bı sekılde yazılmıs overclock bölümünün başşında bulunuyor.Uma var ve disabled seceneği war..Ayrıca biosdan kapattıktan sonra formatı anlayamadım?ve onboard ekran kartını kurmuyorm.

Valla bana da mantıksız geliyor ama ben öyle çözüm buldum kullandığım 3ds max 2012 programında en performanslı hale o şekilde getirdim siz onboardu iptal edin sonra oyunu tekrar kurun bi deneyin olmazsa formatla deneyin bence. Bu benim fikrim başıma geleni söylüyorum sizde olur olmaz onu bilemem...

onboardı kapalı şekılde denedım,kaç kere format attım,her driveri denedim,Biosdan her ayari denedim,psu yu değiştirdim,gereksiz hiç bir program kurmadım,arka planda hiç bir kasan antivirüs vb. birşey bırakmadım.cpu ve gpu oc siz standart hızlarıyla denedim ; olmadı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Setric

quote:

onboardı kapalı şekılde denedım,kaç kere format attım,her driveri denedim,Biosdan her ayari denedim,psu yu değiştirdim,gereksiz hiç bir program kurmadım,arka planda hiç bir kasan antivirüs vb. birşey bırakmadım.cpu ve gpu oc siz standart hızlarıyla denedim ; olmadı.

Hocam bilgisayarım da özelliklerden aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarına girin orda sadece sizin ekran kartı mı var bi bakın . İnanın bende anlayamadım bişey diyemiyorum :(

• Sadece hd6850 ekran kartı yazıyor.çıldırmamak elde değil yahu.biri bana bu sorun şundan oluyor diyip olsa yeminle kurban kesıcem ya.
  • ßu teklemeye çare olacak veya cevap verecek yokmu_?.Geçen arkadaşın palit gt9800 taktım ati driverini temızleyıp nvidianın güncel driverini kurdum.Benım karttan daha fazla fps verdi ve tekleme yapmadı.Bu demek oluyorkı sistemde sorun yok.Ekran kartında sorun war..Ekran kartını servise vermeyi düşünüyorum.Aceip fps düşüyor cıkıyor ve kasıyor:/
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.