Voltaj hariç gerisini yaptım hocam video çektim son saniyelerde oyundan nasıl attığı ve sıcaklık durumlarıyla ilgili bir bakabilir misiz.Oyundan atınca verdiği uyarı >>beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü radeon wattman ayarları geri yüklendi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pkblgn -- 27 Aralık 2020; 22:4:57 > |
XFX RX 6800XT İNCELEMESİ [ Kullanıcı Yorumları ] (16. sayfa)
-
-
-
Sorun düzeldi şimdilik sıkıntı yok sıcaklık fazla sadece. MSI AFTERBURNER'deki tikten dolayı (resmi sınırlar dışındaki dolayı hız aşırtma yaparken ekran modunu sıfırla) oyundan atıyormuş.
-
Afterburnerler işin yok senin, yukarıda paylaşmışım amd nin kendi yazılımı ile yapman gerekiyor. Sıcaklığın bu şekilde düşer.
-
Hocam technopat gibi sizde tek y splitter ile besleme yapmışsınız. Kablo kirliliğinden dolayı mı böyle yapmayı düşündünüz yoksa yeteceğini mi düşündünüz? Psudan gelen 2 ayrı 1x8 pcie ile besleyip birde öyle cw var mı yok mu deneyebilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: OssiiE
Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Önlerden yerimizi alalım.
Tek merak ettiğim konu var Telefonda olduğum için bakamıyorum şu anda videolara. SAM açık ve Kapalı şekilde test var mı. En çok merak ettiğim konu.Her ne kadar biostan sam ayarı açılsa da 3000 serisinde bi faydası yok 5000 serisi işlemci şart onun için test edildi onaylandı :) muten baba dada 3900x var bildiğim kadarıyla işlemci değişmesi gerek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tekrar bakın.
quote:
Orijinalden alıntı: Muten BabaSistemlerimiz neredeyse aynı teste gerek kalmadı
İtopya 7 gündür riseri kargoya vermeyince ben iptal ettim bugün sabah. Dik filan takmayacağım böyle dursun :)
Riser kabloyla görüntü alamadım. 5700xt de sorun yoktu kart mı algılamıyor 3,0 4,0 muhabbetinden dolayı yoksa riser mi bozuldu bilemedim yataya çevirdim sonra daha dikey denemedim. Boşta yatıyor bi ara deneyebilirim belki ama kullanır mıyım bilmiyorum. 2,9 slot kart ve dik takma yeri biraz cama yakın olduğu için cam ile arasında neredeyse mesafe kalmayacak kadar azalıyor bununda sıcaklığa ciddi etkisi olur diye düşünüyorum. Ya cam açık kullanılması gerek yada kaucuk vida yerlerinden tampon yapılarak cam mesafesini uzatmak veya 3. Şık gpu holder alıp biraz iç konuma monte etmek gerek sanırım.
-
Okudum cw ile ilgili yazınızı birde dediğim gibi deneyip aradaki farkı aktarmanızı rica ettim sadece.
Bn denemiştim hocam iki türlü de cw vardı.. iade ettim kartı. Tuf 3080 aldım. Memnunum. -
Ben en başından beri çift kablo kullanıyorum bakıyorsunuz ama goremiyorsunuz.
CW voktajla çoğu zaman doğru orantılıdır , bende şuan yok gibi birşey.
İlk paylaştığınız resme göre konuştum daha sonra değiştiniz mi bilmiyorum y splitter gözüküyor 🤔
Referans almadım gerçi merc 319 aldım. Bende cw olmayınca aklıma gelen ilk gelen bu.
İlk resimde de double kablo var.
CW karta Özel bir durum. Birinde var demek diğerinde olacak demek değil , yada tam tersi.
Özellikle kartı ilk taktiginizda olur, sonrasında oldukça fazla düşer seviye.
alanlar memnun musunuz? nasıl 6800xt
hep nvidia yeter :) ilk kez amd kart almayı düşünüyorum.
Bu arada işlemcim 3600x
besleyebileceğini tahmin ediyorum heralde
-
Kartlar efsane ya.
-
Aceleniz yoksa 3080ti bekleyebilirsiniz. Acele varsa ray tracing çok önemli değilse(ki rx'te var ama nvidia kadar iyi performanslı değil.) 2k için en iyi kart bence 6800xt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 31 Aralık 2020; 0:3:15 > -
Bu kart seçim işi çok basit aslında, acayip şekilde büyütülüyor.
Kısaca açıklayayım basite indirgeyerek ,
1 - Nvidiadaki muadil kartlarda RT ve DLSS avantajı net olarak var. Ama kime göre neye göre var bunun kararı sizde. Destekli oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez, ve bunun için 3070 tek yukarı kartları almanız gerekir. Bu ne demek ? Bir araba aldınız cam tavana heves ettiniz yanında şerit takip sistemide olsun dediniz. Ama unuttuğunuz birşey var , siz kars sarıkamışta öğretmensiniz. Yani neye yaradı bu cam tavan , kardan kıştan gökyüzü gördüğünüz mü var sabahtan akşama kadar okuldasınız seyahat ettiğiniz yok , şerit takibi deseniz zaten karsta bir tane yol var onda da şerit çizgisi silinmiş. Yani işin özü , aktif kullanılmayacak, destek noktasında kendi handikapları olan bir teknoloji, sırf bulunsun diye almak ne derece mantıklı ? Karar kullanıcıda.
2 - O aldığınız yeni araba da 4 tane tekerlek var yani 4 lastiği var, istedme yok bagajda ve siz arabayı uzun süre kullanacaksınız. Şimdilik sorunsuz gidiyorsunuz ama uzun kullanımda kim ne derse desin, yol yapan adamın , garantici adamın bagajında istetme lastik olur. Laızm olduğunda çekici lastikçi aramaz yola devam eder. İşte RX6800 serisindeki fazladan bellekte istetme oluyor. Benim yıllardır duruyor şuan bir işime yaramıyor ama yarayacağı gün gelir , bu 1. örnekteki gibi de keyfi şeyler için değil yola devam edebilmek için gerekli birşeydir.
3 - AMD de şuan sürücü problemi filan yok. Genel araştırma yaparsanız satış oranları yadsınamaz tabiki ama Nvidia tarafında daha çok sorun yaşayan bulursunuz. Eğer yeni aldığınız kartla sorun yaşıyorsanız suç ya sisteminizde, çakışan yetersiz gelen birşeyler var, ya sizde kullanmayı bilmiyorsunuz , yada kartınız bozuk. İade edin. Başka seçenek yok.
4 - Şuan 6300TL ye satılan RX6800 referans tasarım , piyasanın en fiyat performans üst seviye kartıdır. 3070 ile kıyaslamak abesle iştigaldir, eğer iyi OC olan bir kartınız varsa 3080'in ensesinde biter. Standart bir kart olsa hiç oc yapmasanız dahi çok tatminkar performans verir. İmkan varsa tabiki 6800XT tavsiye ederim, sebebi daha büyük blok. ( referans tasarım için konusuyorum. )
5 - Eğer 4K bir monitörünüz varsa, 3080Tİ beklemenizde fayda var. Ölü yatırım yapmayaya çalışın. Ama 2K monitörünüz var ve memnunsanız ki 2K monitörü olan birisi daha yüksek çözünürlük peşinde koşmasına kesinlikle gerek yok , bütçenize göre RX6800 ve RX6800XT , 3070 ve 3080'e göre daha mantıklı konumdalar. Burada fiyatlar çok önemli, bazen görüyorum RX6800XT den daha düşüğe 3080 alan oluyor , alabilirsiniz tabiki neden alınmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Aralık 2020; 14:58:14 >
-
6800xt herhangi bir modelini almayı düşünüyorum önerileriniz neler bilen arkadaşlar lütfen yeşillendirebilirse sevinirim kafamda nitro modeli vardı ancak ref modeller daha iyi denliyor, dün gece de ince hesapta rx5900xt modeli vardı 10700 tl ye alsamıydım sizce arkadaşlar ve şöyle bir sorunum var işlemcim r5 3600x sıvı soğutma 240 mm kullanıyorum 6800xt de çok fazla darboğaz olur mu sizce?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X