Şimdi Ara

XFX RX 7900 XT MERC KUTU AÇILIŞI, KASA MONTAJI, İLK İZLENİMLER... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
8
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal sonuçlar ama ekran kartının önemi yoksa 3070 3080 gibi kartlar neden bu oyunda dökülüyor?

Oyun amd cpu ve gpular ile döktürüyor adeta. Infinity cache ve sam ile fark iyice açılıyor. Oyundaki grafik ayarlarında görüntüyü güzelleştiren iki ayar var. Texture quality ve filtreleme. Diğer bütün ayarları en düşüğe alıp 2kda mis gibi oynanıyor. Görüntü de cam gibi. Evet oyun cpu da çok istiyor ama gpu çok önemli hocam. 6800 xt de çok güzel sonuçlar veriyor.

Bu da benim bencmark
    XFX RX 7900 XT MERC KUTU AÇILIŞI, KASA MONTAJI, İLK İZLENİMLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 4 Şubat 2023; 19:39:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• teşekkürler bilgi için, umarım 0 fan ile alakalı geliştirme yapmışlardır.

• 7900 xt bende aldım ama destek aparatı çıkmadı içinden birde birlikte kullanmak için MSI PSU MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD full modular power aldım.

Bir ssd ile mekanik disk gelmedi onlarda gelsin montajlarım kasayı

• Treth kullanıcısına yanıt

öncelikle hayırlı olsun,. hangi marka model adınız, XFX Merc ise destek aparatının çıkması gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

öncelikle hayırlı olsun,. hangi marka model adınız, XFX Merc ise destek aparatının çıkması gerekiyor

Merc değildi Sapphire vardı onu aldim

• Treth kullanıcısına yanıt

sapphire dan o aparat çıkmıyor maalesef, satın almanız ya da kendiniz bir aparat ile desteklemeniz gerek. (lego parçaları, 3D yazıcıdan basılan aparatlar gibi)

kartlar ağır ve uzun mutlaka destekleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

sapphire dan o aparat çıkmıyor maalesef, satın almanız ya da kendiniz bir aparat ile desteklemeniz gerek. (lego parçaları, 3D yazıcıdan basılan aparatlar gibi)

kartlar ağır ve uzun mutlaka destekleyin.

Tamam zaten konuyu okuduktan sonra bir ayarlanabilir grafik kart desteği aldım gelir oda bir iki gune

Öneri için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 1 Mart 2023; 11:49:10 >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

Evga 1080ti tasarımını çok sevmiştim. En sevdiğim kart tasarımı olabilir ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MuratBayrakçı

Bir aylık kullanımdan sonra yorumları alalım. Ne kadar kullandınız? Eski veya yeni sorun yaşanan oyunlar oldu mu?

Birde Hakan Bayrakçı ile akrabalık var mı?XFX RX 7900 XT MERC KUTU AÇILIŞI, KASA MONTAJI, İLK İZLENİMLER... 

XFX RX 7900 XT MERC KUTU AÇILIŞI, KASA MONTAJI, İLK İZLENİMLER...Xentiosyoutube
    Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=bGIgg2JsBv0
    https://www.youtube.com/watch?v=F6Mt1keNM-k&t=4s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 11 Nisan 2023; 17:4:50 >
  • xentios kullanıcısına yanıt

selamlar, ahaha yok bir akrabalık :)

şaka maka 4 ayı bulacak kartı alalı.

aşağıda genelde oynadığımı oyunları paylaşıyorum ortalama FPS ler görüldüğü gibi, dövüş oyunlarında FPS 60 üzerine çıkmıyor, win11 yeni kurduğum için oynama süreleri bu nedenle kısa yanlış anlaşılmasın.

bu oyunların hiç birinde hiç bir sorun yaşamadım SIFIR sorun, ne reset, ne oyundan atma üstelik 650W Corsair RM650 ile.

eski kartım XFX 6800XT MERC e göre eksi gördüğüm durumlar;

1. kesinlikle fan profili;

fan profili oldukça agresif, yük altında gpu 65c olduğu halde dahi fan devri 2000 rpm ve bu devirde kart sessiz diyemem, 6800XT MERC ile 1.000-1500 rpm arası sessizce çalışıyordu kart.

ayrıca profili kendim düzenlemeye çalıştığımda minimum fan hızı 500 rpm den 900 rpm seviyesine çıkıyor bu nedenle farklılık yapamıyorum.

2. sıfır fan;

sıfır fan devrede tamam, evet pc açılınca fanlar dönmüyor, fakat sorun şu, bir kaç video, internet tarayıcı vs açınca veya oyuna girip çıkınca GPU 40c ye dahi düşse fanlar SIFIR RPM moduna girmiyor, yeni bios bekliyorum umarım yayınlanır.

aslında sıfır rpm olmasa 500 rpm de kulağımı kasanın içine de soksam fan sesini duyamıyorum, düşük devirde ses sorunu yok ama fan ne kadar az çalışırsa o kadar az toz derdim o, bunu sağlamak için kasamda ne kasa ne işlemci fanları yük altına girmeden çalışmayacak şekilde ayarlı.

3. boşta yüksek enerji tüketimi

144 hz 1440p ekranda masaüstünde 30-35w güç tüketimi var AMD nin bu duruma bir çözüm bulması gerek.

4.çift bios ama boş bios

kartta iki bios modu var fakat eski kartım olan 6800XT de bir bios Rage bir bios standart moda göre voltaj veriyordu maalesef 7900XT de ikisi de aynı, yeni bios bekliyorum, gelmezse Black versiyonun biosunu atacağım birine.

5. wattman

çok nadir de olsa makine ilk açıldığında sürücünün beklenmeyen bir nedenden dolayı ayarları sıfırladığına dair wattman mesajı geliyor, kullanımım için hiç bir zorluğu veya etkisi yok, hiç bir oyunda karşıma da çıkmadı ama nedenini merak ediyorum, 650w psu nedeni ile yaşıyor olabilirim.

6. fiyat

namussuz kart ben 21.800 TL ye aldım, bir ay sonra 20.000 TL altına düştü biraz gıcık oldum :p

genel olarak tecrübelerim bu yönde, karttan genel olarak çok memnunum, iyi ki o 12 gb bellek ile 1-2 yıl sonra elimde kalacak olan 4070ti' a para vermemişim.

şu an 20.000 TL altı fiyatı ile bu bütçe için alınacak tek ekran kartı budur.

XFX RX 7900 XT MERC KUTU AÇILIŞI, KASA MONTAJI, İLK İZLENİMLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 11 Nisan 2023; 20:18:16 >

• Hocam aynı ekran kartını kullanıyoruz cidden baya serin ama dediğiniz gibi fanlar acayip agresif

Fan ayarlarınızı paylaşma şansınız varmı?

• Hocam selam xfx 7900xt karti aldim bende fakat yuksek fps te oyunlarda yuk altinda 400-500fpslerde coil whine sesi geliyor cok yuksek degil ama geliyor yani, iade etmeli miyim sizce 1 hafta oldu henuz , sizdede coil whine var mi , cs go da fpsi 200-300 yapinca kesiliyor ama 400-500lerde geliyor moralim bozuldu

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

selam, hayırlı olsun 400 500 FPS de o sesi yapmayan kart bulamazsınız, hiç boşuna kartınızı değiştirmeyin.

bende de bir miktar ses var, yüksek FPS de kulağımı kasaya yaklaştırınca duyuyorum.

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

brn fan ayarlarından maksimum fan devrini %40 olarak ayarlıyorum, özel bir fan ayarım yok inanın.

• @SturmpioneeR Z bar maalesef büyük, kasaya sığmadı ise daha önce kullandığım alttaki ürünü tavsiye ederim;

https://www.hepsiburada.com/deep-cool-gh-01-rgb-ekran-karti-tutucu-pm-HBC00000Z0UF8

• Ben de 7900xt aldım ve Lancool 216 kasa ile kullanacağım. Ekstra bir aparata gerek var mıdır?

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

Hocam monitör kaç Hz sizde ki. Mesela 144 ise boşa kartı yormaya gerek yok sonuçta

• bedo20 kullanıcısına yanıt

165 hz hocam

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.