Şimdi Ara

Xgimi H1 - H2 - H3 4K inceleme ve Projeksiyon Cihazı Tavsiyesi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
47
Favori
73.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olgu bey sayesinde bende xgimi siparişimi verdim çok erken bir karar olsada yeni yaptırdığım ev için düşünüyorum çok eski bir projeksiyon kullanıcısı olarak daha önce perde kullanmadım ama yeni salon 43m2 yemek masasının sonuna doğru perde sistemini gizli olarak yaptırmak istiyorum. duvar eni 4 metre izleme mesafesi 6,50 metre 300cmx240 uygun olur mu daha önce 240cm de çok izledim ama her zaman biraz daha büyük mü olsaki derdim. fikirlerini bekliyoruz Olgu beye teşekkür ediyorum. bana yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: murath82

Olgu bey sayesinde bende xgimi siparişimi verdim çok erken bir karar olsada yeni yaptırdığım ev için düşünüyorum çok eski bir projeksiyon kullanıcısı olarak daha önce perde kullanmadım ama yeni salon 43m2 yemek masasının sonuna doğru perde sistemini gizli olarak yaptırmak istiyorum. duvar eni 4 metre izleme mesafesi 6,50 metre 300cmx240 uygun olur mu daha önce 240cm de çok izledim ama her zaman biraz daha büyük mü olsaki derdim. fikirlerini bekliyoruz Olgu beye teşekkür ediyorum. bana yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler

hayırlısı olsun öncelikle.
    acele etmeyin bence hocam
    cihaz gelsin cihazı çalıştırıp karar verin nereye yerleştireceğinize ve ne kadar boyutta perde almanız gerektiğine.
    1-2 arkadaş yer, ölçü ve netlikte cihazı koyacakları yer yüzünden sıkıntı yaşadılar.
    geldikten sonra deneyerek doğru ayar ve yeri bulmanız daha mantıklı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: josh-r

quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Detaylı bi montaj vs videosu çekelim artık hafta sonu

Xgimi H1 - H2 - H3 4K inceleme ve Projeksiyon Cihazı Tavsiyesi

Hayırlısı olsun cicilerin :)

komple montajı bitirmeden.
    Alt tablayı takınca duz zemninde düzgün duruyormu diye bir denermisin?
    Taşıyacagım için alttaki açıktaki hoparlör lere koruma olsun diye almayı planlıyorum.

İlk fırsatta denicem, dün akşam baya yoğundu evde değildim

• quote:

Orijinalden alıntı: mkmystery

Sizin youtubeden verdiğiniz linkten satın aldım. Aramex kargo ile geldi.

Demek merak edip gümrükte içine açmışlar, sıkıntı yok hayırlısı olsun
  • quote:

Olgu bey sayesinde bende xgimi siparişimi verdim çok erken bir karar olsada yeni yaptırdığım ev için düşünüyorum çok eski bir projeksiyon kullanıcısı olarak daha önce perde kullanmadım ama yeni salon 43m2 yemek masasının sonuna doğru perde sistemini gizli olarak yaptırmak istiyorum. duvar eni 4 metre izleme mesafesi 6,50 metre 300cmx240 uygun olur mu daha önce 240cm de çok izledim ama her zaman biraz daha büyük mü olsaki derdim. fikirlerini bekliyoruz Olgu beye teşekkür ediyorum. bana yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler

Murat bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz, tecrübeli projeksiyoncuları burada görmek bizim için bir şans Böylelikle 21 kişi olduk

Bu perde işinde en üst nokta şu tarz yapımlar :

Tabi konuda aynen perde konusunda paylaşımlar yapan tecrübeli arkadaşlarda var. Mutlaka fikir alışverişi olacaktır

• quote:

hocam hayırlı olsun,
    3 metre alın bence eğer ışık seviyesi yetersiz gelebilir diye çekinceniz var ise 270 cm civarında görüntü yansıtırsınız. illaki 3 metreyi doldurma gibi bir zorunluluk yok sonuçta,
    perde olarak ta gamma screens mat beyaz öneririm.

• Ters astık, başı dönmesin şimdi bunun

Xgimi H1 - H2 - H3 4K inceleme ve Projeksiyon Cihazı TavsiyesiXgimi H1 - H2 - H3 4K inceleme ve Projeksiyon Cihazı Tavsiyesi
    Xgimi H1 - H2 - H3 4K inceleme ve Projeksiyon Cihazı TavsiyesiXgimi H1 - H2 - H3 4K inceleme ve Projeksiyon Cihazı Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 2 Mart 2018; 14:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Speaker altından gelen ses normal bir durum Arkadaşlar

• Alet geleli epey oldu ama ben sürekli iş güç ve şehir dışında olduğumdan bir türlü oturup şöyle birşeyler izleyemedim. Sorularıma gelecek olursak;

1. Şu an geçici olarak duvara yansıtıyorum, duvar kağıdı şampanya renginde fakat bu renklere sanırım etki ediyor, tüm renkler hafif soluk gözüküyor (renk ayarlarını değiştirdiğim halde), umarım beyaz fonda böyle bir durum yoktur?

2. Aleti kapatırken direk lens kapağını kapatın diyor, umarım bu zarar vermiyordur, yani kumandadan kapatıp kapağı açık mı bıraksak daha iyi?

3. Bunlar çok hassas aletler diye korktuğumdan, aleti kapadıktan sonra fişten çekmeli miyiz?

4. Maliyeti kısmak için perdeciden stor perde alınır mı? Olursa ne tür olması gereklidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 2 Mart 2018; 4:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo-wan

Alet geleli epey oldu ama ben sürekli iş güç ve şehir dışında olduğumdan bir türlü oturup şöyle birşeyler izleyemedim. Sorularıma gelecek olursak;

1. Şu an geçici olarak duvara yansıtıyorum, duvar kağıdı şampanya renginde fakat bu renklere sanırım etki ediyor, tüm renkler hafif soluk gözüküyor (renk ayarlarını değiştirdiğim halde), umarım beyaz fonda böyle bir durum yoktur?

2. Aleti kapatırken direk lens kapağını kapatın diyor, umarım bu zarar vermiyordur, yani kumandadan kapatıp kapağı açık mı bıraksak daha iyi?

3. Bunlar çok hassas aletler diye korktuğumdan, aleti kapadıktan sonra fişten çekmeli miyiz?

4. Maliyeti kısmak için perdeciden stor perde alınır mı? Olursa ne tür olması gereklidir?

Selamünaleyküm

Cihazınız hayırlı olsun.

1. Tavana veya buzdolabının üstüne ( beyaz olduğunu varsayıyorum ) yansitiıp deneyin. Sonucunu da yazarsanız sevinirim.

2. Sanmiyorum. Lens kapağı kullanmadığımız zaman toz ve dış müdahalelerden korumak için.

3. Kapattıktan hemen sonra değil. Ama 5dk sonra falan garanti olması için. gerçi bu durum lambalılarda geçerli genelde de - lambanın soğuması için - neyse

4. Geçmiş mesajlarda İkea'nın perdesi vardı. Bir göz atın.

Sağlıcakla...

• Dönmez, alışıktır o

Perdenin değil de duvarın karşısına astınız herhalde.

Bir de duvardaki ablanın bıyıkları mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

quote:

Alet geleli epey oldu ama ben sürekli iş güç ve şehir dışında olduğumdan bir türlü oturup şöyle birşeyler izleyemedim. Sorularıma gelecek olursak;

Selamünaleyküm

Cihazınız hayırlı olsun.

1. Tavana veya buzdolabının üstüne ( beyaz olduğunu varsayıyorum ) yansitiıp deneyin. Sonucunu da yazarsanız sevinirim.

2. Sanmiyorum. Lens kapağı kullanmadığımız zaman toz ve dış müdahalelerden korumak için.

3. Kapattıktan hemen sonra değil. Ama 5dk sonra falan garanti olması için. gerçi bu durum lambalılarda geçerli genelde de - lambanın soğuması için - neyse

4. Geçmiş mesajlarda İkea'nın perdesi vardı. Bir göz atın.

Sağlıcakla...

Evet ikea Perde konusunu 1. msj faydalı linklere eklemeyi unutmuşum, hemen ekledim

Ikea Storlu Perde Uygun Fiyatlı iyi bir Alternatif

@ibo-wan

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Dönmez, alışıktır o

Perdenin değil de duvarın karşısına astınız herhalde.

Bir de duvardaki ablanın bıyıkları mı var?

Tam kablo işleri bitsin kısa bir tur videosu çekeceğim içeride

Bu arada evet duvardaki hatun "Frida Kahlo" çok etkileyici bir hayat hikayesi vardır. Filmini kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

Salma Hayek oynamıştı filminde,

• Videoyu beklerim.

İlginç bir bayanmış. Filmi denk gelirse bir bakayım.
  • quote:

Ters astık, başı dönmesin şimdi bunun

güzel olmuş baya gizlenmiş cihaz.
    alt tablayı takıp düz zeminde duruyormu denge problemi yapıyormu deneyebilirmisin demiştim ama unuttun herhalde :)

• quote:

hayırlısı olsun cihazınız

1. bende mavide denedim. maviyi komple kısıp falan perdedeki canlılığı yakalamıyor renkleri kısıp açsanızda.

2. kapağı açık bırakmamak lazım toz lens camını mahveder temizlenmeside hava üfleterek bezle olmuyor. ondan kapatmak daha iyi. bende direkt lens kapağından kapatıp açıyorum.

3. voltaj çok oynuyorsa oturduğun bölegede çekmen gerekir ama sadece bu cihazı değil evdeki bütün elektronik cihazları yoksa çok gerekli birşey değil.

4. yerin sabitse pakpen dakota panel de düşünebilirsin. fixed frame yapabilirsin güzel bir çerçeveyle. 3 metre si 100 tl civarı ilk mesajda var fotoları. @@bitsede gitsek mi uygulamasını yaptı yardımcı olacaktır. ikea stor perde yada motorsuz trolu perde bakabilirsin. ben aç kapa yapmayacağım için storlu perde aldım motorlulara göre çok daha uygun fiyatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: josh-r

quote:

Ters astık, başı dönmesin şimdi bunun

güzel olmuş baya gizlenmiş cihaz.
    alt tablayı takıp düz zeminde duruyormu denge problemi yapıyormu deneyebilirmisin demiştim ama unuttun herhalde :)

Walla unuttum, yaşlılık

Yalnız yanında gelen vidalar baya uzun ve kalın, birde içinden Ahşap tavana montaj için extra çelik aparatlar çıktı. Onları kullanmadım. Kendim dübel ayarladım plastik içindeki çıkan vidaları kullandım.

Takana kadar canım çıktı üstüne kollarım koptu o vidaları çevireceğim diye. Sadece 2 tanesini sıkabildim diğer ikisi hafif yarım kaldı enerji bitti sıkamadım ama kapak oturdu.

HDMI kablo ortasından geçti borunun zorlamadı beni, öyle bir tuttu ki tavanı ellerimle asılıp sallansam bırakmaz kendini oradan

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    hahaha
    bir şarjlı vidalama getirtip onunda test ve tanıtım videosunu çekmen şart oldu artık senin :)
    yaşlılıkta şart öyle şeyler :)
  • quote:

Bende kendi fikirlerimi aktarmak isterim,

1- Beyaz fonda böyle bir durum yok hatta benim duvarın rengi hafiften yavruağzı gibi fakat renkler bakın nasıl :
    2- Ben açıkçası lens kapağını aç / kapa yapma taraftarı değilim, bunun yerine hava üfleme zımbırtısından aldım + kapağın oraya uyacak 3D printer ile kapak yaptırmayı düşünüyorum.
    3- Çekmeyi düşünmüyorum tavanda zaten, fakat içinizin rahat etmesi açısından anahtarlı prizler var ( aç / kapa + Akım korumalı ) öyle bir priz ile işiniz rahat olur.
    4- 1. Msj'da alternatiflerimiz eklendi, nacizane önerim :
    www.boyutdijital.com
    Gamma Screens 240x200 Storlu Projeksiyon Perdesi
    https://www.boyutdijital.com/Gamma-Screens-240x200-Storlu-Projeksiyon-Perdesi,PR-1266242.html

Priz :
    urun.n11.com
    Tunçmatik Powersurge 3'lü Beyaz 525j. Akım Korumalı Priz Tsk5083 - n11.com
    https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/tuncmatik-enerji-koruma-prizi-powersurge-3lu-beyaz-525-joule-ts-P234859531

Lens Temizleme :

• Benim askı aparatı da geldi. Gayet şık ve sağlam bir duruşu var. Haftasonu montajlarım büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.