Şimdi Ara

Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.375
Cevap
23
Favori
79.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Batarya bi tık zayıf kalıyor bence özellikle hücresel kullanımda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smhsglm86 S kullanıcısına yanıt

Telefonunuz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Satıcı hepsiburada'nın kendisi olduğu sürece alacağınız Spigen marka ürünlerle ilgili bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Benzer şekilde Amazon'dan yapacağınız alışverişlerde de satıcı Amazon'un kendisi olursa orada da ürünlerin orijinalliği konusunda bir sorun yaşamazsınız.

• Merhaba,

Xiaomi telefonlar için ürünü alırken sensör sorunu olup olmadığını mağazada test edin gibi öneriler verilmiş, bu test nasıl yapılıyor ki sim kart vs takmadan yolu yordamı nedir?

• Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU]
    Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU]

telefonculardan bunu buldum aldım 50 liraya. baya kaba oldu telefon, iyi oldu yani. Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU]  kırılmaz cam da alacaktım ki meğer kutudan çıkarken üstündeki zaten cammış, ben onu film sanmıştım söküp cam takacaktım sözde.

bu arada xiaomi.eu romu yükledim en son Miui 12.5.9 romu çıkmış 20 şubat tarihli, CN tabanlı rom, android 11. güzel gibi şu an.

sessiz mod zamanlamasını teke düşürmüşler, daha önce android 10 da istediğin kadar zamanlama modu ekleyebiliyordum, her vakit namazı için ayrı mod oluyordu ne güzel. bunda olmuyor maalesef.

ekrana çift tıkla kapanma var. en çok istediğim/kullandığım özelliği belki de Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU] 

Miui Optimizasyonu kaldırmışlar sanırım, her zaman açık ekran bir süre sonra kapanmıyor, hep açık kalıyor ve o ekranda şarj miktarı ve bildirimlerin yanında adımsayar da görünebiliyor ayarlardan açınca.

henüz resmi twrp çıkmamış, unofficial twrp for lisa diye üç tane twrp var, biri orangefox, ama yüklemedim. repair için gerekecek ileride.

• spinmaster kullanıcısına yanıt

Kılıfı sipariş verdim hocam gelsin bakalım . 3 haftaya gelir herhalde :)

• Beğeneceğinizi umuyorum. Kaba kılıfları hiç sevmiyorum. Zaten belirttiğim gibi, yapabilsem kılıfsız kullanacağım. Bu incelikte başka bir kılıf bulamadım, olacağını da pek zannetmiyorum.

• Hocam gümrük vergisi vs her şey içinde mi bunun acaba ilk defa sipariş verdim bilginiz var mıdır

• Evet, ürünü AE üzerinden aldıysanız gümrük vergisini de tahsil ediyor.

• spinmaster kullanıcısına yanıt

Tamamdır kupon vs ile 100 liraya geldi bakalım sağolun geldi mi haber ederim

• vowifi kullanan varmı arkadaşlar ?

kullanacağımdan değil de, turkcelle taşıdığım hattı bugün açınca vowifi simgesi geldi ekrana. merak ettim; wifi tercihli arama seçtim sim kart ayarlarından, uçak moduna aldım telefonu sonra wifi ye bağlandım tekrar ama o şekilde arama yapmıyor.

ama hattı açınca da wifiye bağlı olduğumda vowifi simgesi çıkıyor, konuştum bir fark da göremedim. şimdi wifi üzerinden mi konuştum yoksa normal şebeke üzerinden mi anlamadım Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU] 

görüşme sırasında simge duruyor ekranda ve dakikalarımdan düştü süre.

25 bin dk almıştım 24 bin 999 dakikam kaldı. bu arada 1 yıllık paket aldım 70gb 25000 dk 12000 sms, aylık 2000 dk 1000 sms 30 liraya falan geliyor vergisiyle, yıllık toplam 320 lira. gb lar çabuk düşüyormuş ama internet çok az kullanıyorum artık diye işime geldi tarife.

• arkadaşlar merhaba, mi 11 lite düşünüyorum da kafamı karıştıran bir durum var. bunlar aynı telefon mu ? aynı telefonsa mediamarktta hepsiburadadan daha ucuz olması normal mi ?

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_x%c4%b1aom%c4%b1-m%c4%b1-11-lite-5g-256gb-ak%c4%b1ll%c4%b1-cep-telefonu-mavi-1218195.html

https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-11-lite-5g-ne-256-gb-8-gb-ram-xiaomi-turkiye-garantili-p-HBCV00000ULZHJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agonize -- 26 Şubat 2022; 11:43:37 >

• Agonize kullanıcısına yanıt

Hocam eğer Snapdragon 780G ise Xiaomi 11 Lite 5G modelidir. Eğer Snapdragon 778G varsa 5G NE modelidir. Enerji tüketimi açısından 5G NE modeli daha iyi. Buradan ayırt edebilirsiniz.

İkisi de aynı cihaz. Fark çok uçuk değil, böyle farklar olması doğal.

mediamarkt NE yazmıyor ama oradan sipariş eden oldu ve NE yani New Edition, yeni sürüm geldi dediler bu konuda, geçmiş sayfalarda var.

yani aynı telefon.

• 11lite 5g telefonu almak üzereyim. Bu telefonda fm radyo varmı? Benşm için önemli olan bir özellik. Radyomu kaldı demeyin. Ben dinliyorum. Yada bir apk ile yüklenip kullanabilen varmı?

• necii kullanıcısına yanıt

Donanım olarak Radyo yok hocam. İnternetten dinlersiniz ancak.

• Zannediyorum MİUİ 13 Global versiyon yayınlanmış. Global demek bize de geliyor demek olur değil mi?

https://xiaomiui.net/xiaomi-11-lite-5g-ne-received-miui-13-in-global-10327/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kanun.ist K kullanıcısına yanıt

Evet

• Selam, konudaki tüm yorumları okudum. Modelde tek problem olarak sensör hatası olduğunu farkettim. Bir arkadaşımız telefonun yanında gelen kılıftan kaynaklandığını ve kılıfsız kullandığında problemin ortadan kalktığını söylemişti onu hatırladım. Yarın Vatan'dan mavi olanını 7800 tl ye almayı düşünüyorum. 3 gündür sabah akşam araştırıyorum. Akıllı telefonlara ilk girişim General Mobile Discovery, devamında 3 yıl sonra General Mobile 5 Plus d idi ve 3 gün önce artık yaptırmak istemedim. Bir şekilde idare ediyordum, çok uzun zamandır telefon almayı düşünüyordum ama almıyordum. Artık almanın zamanı geldi, bundan daha kötü bir zamanda alınır mı bilmiyorum ama yapacak maalesef bir şey yok. Bazı arkadaşlar 7000 tl üstü bu telefona verilmez veya vermem diyen arkadaşlar falan var. Bu tespit 6 ay öncesine kadar olurdu ama şimdi inanılmaz ama inanılmaz pahalı telefonlar. O da malum ülkemizin parasının değersiz olmasından dolayı. Ben 3000 tl iken bile almayı düşünmüyor iken şu an 7800 tl ye almaya gideceğim. Bu telefon modelini çok ama çok fazla araştırdım. A52s, Poco x3, Samsung S20FE gibi gibi bir çok telefonla kıyaslanıyor ve aralarından seçim yapılıyor. Burda cidden sizlerin belirlemiş olduğu kriter çok önemli. Cidden hafif, ince ve şık olması çok etkili faktör zaten bunları bu modeli azıcık araştıranlar bilir ama gözardı edilen şunlar da var. Yani bu telefon hafif, ince ve güzel tasarıma sahip diye kamerası, işlemcisi ve stabil çalışması kötü değil, diğer telefonlardan da çok aşağı kalır yanı yok. Hatta kamerası a52s, s20fe ye göre incelediğim sayısız videolardaki kamera, portre, macro ve normal çekimlerde çok daha iyi olduğu noktalar bayağı fazla. Sadece şu dönemde fiyatı inanılmaz pahalı diğer modellere göre. Yani şu an 7800 değil de 6200 falan olsa şahane olurdu. (Bu arada 8 gb ram - 256gb işlemci için konuşuyorum.)

Bunlar tamamen benim kişisel görüşlerim, buraya sırf bu kadar fazla yorum okudum ve günlerdir araştırdığım ve yarın kesin olarak satın almaya karar verdiğim için yazıyorum. Üyeliğim yoktu üyelik açtım, 15 yıldır siteye işim düşünce girip konularda sürekli yorum okuyordum. Bir düşünceniz varsa lütfen yazmaktan çekinmyin, yok fanboylar yokbilmem neler. Yani inanılmaz bir kitle var ve genel görüşe aykırı bir yorum yapınca hemen türüyorlar. Bence herkes yorum yapmalı ve düşüncesini söylemeli. Bir şeyin etkisinde kalmamak gerek. Mesela 3 gün önce piyasada telefonları incelemeden önce ilk Poco x3 pro ile araştırmaya başladım, en çok onu duymuştum ve tam fiyat performans telefonu olduğunu söylüyorlardı çünkü. Özellikle oyun için çok ideal. Ama sonra araştıra araştıra, Redmi note 10, note 10 pro, A52s, S20Fe, A71, M52, Xiaomi 10 lite, 11 lite, 11 lite 5g gibi bir çok model gördüm. Bunları tek tek inceledim ve karşılaştırdım Sayısız video izledim ve hepsini kafamda kurguladım. Ve en sonunda ben ne istiyorum sorusunu kendime sordum. Bu telefonu alacaksam dedim kesinlikle ekranı iyi olacak, renkleri çok canlı olacak, çok akıcı çalışacak ve rahat kullanılabilir olacak. Kamerası diğer modellere göre geride kalmayacak tatmin edici düzeyde sonuç verecek. Bataryası güzel dayanacak (4250 çok iyi olmasada bu hafiflik ve inceliğe göre bence ideal oldugunu dusunuyorum ve yorumlarda 1 günü çok rahat çıkarttığını söylüyorlardı ve videolarda da defalarca gördüm), ekran yenileme hızı en az 90 hz olacak. (90 hz diyorum çünkü ideal bir ekran yenileme hızı, 120 olsa tabii ki çok iyi olurdu ama 90 çok güzel iş görür, ama 60 olsa üzerdi) ve telefonun görünüşü. Çünkü telefonu sürekli görüyorsunuz, her ne kadar kılıf olsa da, güzel şeffaf bir kılıfta her bakışta çok güzel hissettirebileceğini düşünüyorum telefonun. Eğer Xiaomi 11 lite 5g ne çıkmasa idi şu an yine araştırıyor olacaktım. Oyuna öncelik vermiyorum ama arada oynarım, veya bazı uygulamaları sıklıklıkla kullanırım. Bunlarda da güzel sonuç vereceğini düşünüyorum. Benim yorumlarım bunlar, o kadar araştırıp ve buradaki yorumları okumam sonucu ben de görüşlerimi paylaşmak istedim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.