Şimdi Ara

Xiaomi 11 Lite 5G NE [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.375
Cevap
23
Favori
79.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 adet whatsapp, 2 adet instagram kullanabiliyorsunuz ayrı ayrı ve bağımsız

• Bu telefonu iki ayrı ithalatçı satıyor görünüyor.
    Xiaomi Türkiye Garantili.
    Evofone garantili.
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt

En mantıklısı Çünkü ben Samsung kullanmaya başladım ve Sonra çok pişman olup geri döndüm yani zararına geri döndüm

• Bu telefonu Mi sitesinden alırsanız Mi Band 5 hediyesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Bu telefonu Mi sitesinden alırsanız Mi Band 5 hediyesi var.

bu telefonu bende geçen ay espark mistore mağazasından aldım yanında mi band 5 verildi fakat o sıra mistore sitesinde ise yanında powerbank ve hoparlör vardı

• Cep telefonuna kredi kartına taksit başladı.
    sputnik türkiye
    Cep telefonu taksit sayısı ve kredi limitleri güncellendi
    https://tr.sputniknews.com/20211222/cep-telefonu-taksit-sayisi-ve-kredi-limitleri-guncellendi-1052008773.html

• Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    Yenilenmiş telefonlar için geçerli sanırım bu olay.
  • Mi Store fiyatlara 500 TL zam yapmış.
    Bravo diyorum.
    Sony indirim yaptı, Apple indirim yaptı.
    Xiaomi zam yaptı.
  • Şu an Vatan bilgisayarda 8/256 modeli 7.499 TL.
    Bence iyi.
    1 hafta önce 8.000 TL idi.
    Mi Store'de 8.500 TL (Mi Band 5 hediyesi var).
    Almak isteyen kaçırmasın.

hocam maalesef bu 5G NE telefonlara senden başka ilgisi olan kalmadı. ben ilk günler çok hevesliydim alacaktım ama hem zamlar hem de telefonun eksi özellikleri dolayısıyla telefondan soğudum. belki ileride Redmi Note 11 pro+ alırım.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

4 tane aldık aile ve arkadaşlar.

Çok memnunuz.

Eksi özellikleri yada problemleri nedir acaba.

Benim bildiğim yakınlık sensörü çalışmama durumu.

Parmak izi ayarı kayboluyor.

Yakınlık sensörünü ilk alırken mağazada kontrol ediyorum.

Honor da aynı işlemci var 9.000 TL.

A52S 5G de aynı işlemci var binbir şikayet var.

Arka kapak, mesajların gelmemesi, ekran soluk vs diye gidiyor.

miui TR forumundan alıntıdır:

Merhaba, telefonu alalı 2 gün oldu genel olarak izlenimim pil tüketimi bir çok xiaomi gibi çok iyi, ekran, hoparlör, gps bağlanma hızı ve doğruluğu, bt ve wifi bağlantısı, işlemci performansı güzel, parmak izi sensörü ve yüz tanıma çok hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor (güvenirliliğini bilmiyorum), ışık sensörünü öne değil arkaya koymuşlar bence iyi olmuş, önde olunca yüzünüzden yansıyan ışık sebebiyle ekran yeterince kararmıyor parlak kalıyor. Arkada olunca karanlıkta ekran güzel kararıyor ama alışık olmayana fazla karanlık gelebilir, bence iyi.

Kamera idare eder, çok daha iyi bekliyordum bu fiyatta bir cihaz için, loş ışıkta video odak kaybedip duruyor, fotoğraf performansı da pek iyi sayılmaz, aydınlıkta kötü telefon kamerası yok zaten... Kamera ile birlikte gelen animasyonlar, efektler keyifli.

Bu telefonu seçmemdeki en önemli etkenler iyi kamera beklentisi ve ince ve hafif olmasıydı ama kötü bir tasarımla o inceliği ve hafifliği hiç hissetmiyorsunuz gayet kalın ve hantal bir telefon gibi geliyor elinize. Daha kalın olan ama kenarları yuvarlatılarak inceltilen diğer telefonlar elde çok daha ince hissi veriyor, kolay tutuluyor. Telefonun yanlarının inceltilmemesinin yanısıra bir de geniş bir telefon, böyle olunca tek elde tutmak pek kolay değil. Yani internetten bakıp da çok ince, hafif, taşıması ve elde tutması kolay bir telefon diye düşünmeyin, almadan önce gidip teknoloji marketlerde inceleyin.

Telefonda görüşme sırasında ekranın kararıp açılması için proximity sensör yok. Bu işi jiroskop, ahize ve mikrofon donanımlarından aldığı veriyi kullanıp yazılımsal olarak yapıyor. Ne yazık ki bu konuda da hiç başarılı değil, telefonla konuşurken ekran açılıp yanağınız ile mikrofonu kapatabiliyorsunuz.

Özet olarak ben xiaomi cihazları ve miui arayüzünü sevdiğim için ve telefon bakıldığında kaliteli durduğu için Xiaomi 11 Lite 5G NE'yi (isme bak tövbe estağfirullah...) tercih ettim. Samsung kullanmayı sevseydim şuanda daha ucuza satılan Samsung S20 FE veya A52s 5G'yi tercih ederdim.

Xiaomi 11 Lite 5G NE sevenin alabileceği bir telefon ama kesinlikle fiyat performans cihazı değil. Avrupa fiyatlarına bile bakıldığında Türkiye'de diğer marka model cihazlara göre çok pahalı satılıyor, çin fiyatlarına hiç bakmıyorum bile.

• Bunların hiçbiri benim için sorun değil.
    Yakınlık sensörü (telefonla konuşurken ekranın kapanması) zaten kontrol edip alıyorum.
    Almadan önce bin kere elime alıp test ettim.
    Video olayı ise : Ömrümde hiç video çekmedim, çekmeyeceğim.
    Selfie ise dünyada askerlik, sgk evlilik dışında fotoğraf çekilmedim.
    Arka kamera ise idare eder.
    Orta seviye telefonlar içinde bence iyi.
    Başka bir problem çıkarsa eğer, en sevdiğim şey mahkemeye vermek.
    Tüketici derneği, şikayet var sitesi üyesiyim.
    Sorunsuz 1 telefon yok.
    Varsa onu alayım.
    Ağustos ayından beri test etmediğim telefon yok.
    Oyun oynamam.
    Telefon, telegram, yolda YouTube, forumlar.
    Ben bayıldım.
    Bir problem olursa yasal haklarımı kullanmayı çok seviyorum.
  • Mi 11 lite modelini peder kullanıyor onda sensör sorunu yokken bu seride nasıl sensör sorunu oluyor anlamadım . Telefonu günlük amaçları için kullanan insanların hepsi xiaomi markasından çok aşırı mennun. Genellikle şikayeti olan insanlar forumlarda takılan insanlar oluyor . Mesela pedere soruyorum mennun musun diye mükemmel ötesi diyor Bende elime alıyorum bakıyorum harbiden kaymak gibi cihaz benim iphone12 pro max ağır olduğu için akşam eve geldiğimde pederin telefonunda takılıyorum bazen bence çok güzel cihaz bir kusurunu şimdiye kadar görmedim.
  • Eşime aldığım Xiaomi mi 11 Lite sensör sorunu vardı.
    O farketmedi, ben fark ettim.
    Hemen Xiaomi aradım yazılım ile düzelecek dediler.
    Bekledik 600mb civarı bir güncelleme geldi düzeldi.
    Böyle şeylerden foruma girenler, YouTube takip edenler, okuyup araştıranlar haberdar oluyor.
    Emekliyim o yüzden en işlek İzmir parkına oturdum.
    Telefonla konuşanları dikkatle izliyorum.
    Telefon kulakta ekran açık. Konuşan kişi müsait ise telefon markasını rica ediyorum.
    Tabii ki Xiaomi.
    Buradan şunu demek istiyorum kullananların çoğunun bilgisi yok.
    Hatta bazıları fark etmiş güç tuşundan ekran kapatan var.
    Teknoseyir videosunu izleyin sorunları sayarken sensör ve arayüz yazılımı diyorlar.
    Xiaomi 11 Lite 5G NE azalmış.
    Xiaomi 11T de yok diyorlar.
    Ben aldıklarımdan ve eşimin telefonundan çok memnunum.
    Tasarım, ekran, 5G olması benim için yeterli.
    Oyun oynamam, özçekimle işim yok.
    Video ölsem çekmem.
    Tam kendime alacakken oğluma Mac Mini aldım orada bir telefon parası kadar kazık yiyince erteledim.
    Biz aldık fiyat 6.000 TL düştü. :)))

• Poco x3 pro cihazından bu cihaza geçtim. Ben aldığımda 5400 TL fiyatı vardı ve şu an fiyatlara baktığımda şaşırıyorum. Mevcut döviz kuru nedeniyle şaşırmamak lazım ama 8000 TL bir telefona asla vermem diye düşünüyorum. Bu fiyatları hakediyor mu bilemem zira tabir yerindeyse son kullanıcıyım. Hafiflik, kasasının çok şık oluşu, sensör sorunu dahil hiç bir sorun yaşamamış olmam, hızı, kalitesi gibi bir çok konuda beni son derece mutlu eden bu cihazı kullanmaktan çok ama çok memnunum. İnceliği nedeniyle boyutları sizi asla rahatsız etmiyor. Ram ve işlemci zaten yeterince iyi ve hızlı. Gün içinde yoğun olarak telefon kullanımım oluyor ve sanırım alalı 2 aya yakın bir süre oldu, beni hiç üzmedi. Bu fiyatları eder mi, hangi yurtdışı ürün bu fiyatları ediyor ki zaten? Birim olarak baktığımızda bu cihazlara korkunç paralar ödediğimizi zaten biliyoruz.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketici 10 bin liraya aldığı bir beyaz eşyayı bir hafta sonra 7 bin liraya düştüğünü görürse tüketici haklarını kullanabilir. Tüketici 14 gün içerisinde malın fiyatının düştüğünü belgeleyip faturasıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir" dedi.

• Ben de mi 11 lite 5g ne modelini kullanıyorum 100 görüşme yaptıysam 5-6 sında ekranın açık kaldığını fark ettim, çokta problem yaratan bir durum söz konusu değil yani.

Ben always display on açık olduğu halde ekranın kararmasına şok oldum sadece mi note 10 lite'da böyle bir sorunla karşılaşmamıştım, bununda yazılımsal olarak bilinçli yapıldığı söyleniyor bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel The Difference -- 1 Ocak 2022; 17:13:34 >
  • şarj konusunda memnun olan arkadaşlar ekranı kaç hertz olarak kullanıyorsunuz?

60-90 hangisini önerirsiniz?

ben 90'da kullanıyorum telefon 1 günü çıkarıyor fakat bana pek yeterli gelmiyor bu durum

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.